Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 22:51 2 911 12

Важните новини във ФАКТИ на 03.11.2023 г.

  • асен василев-
  • заплати-
  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • софия-
  • пламен тончев-
  • бнр-
  • христо иванов-
  • петър стоянов-сумиста-
  • русия-
  • кирил петков

"Газпром“ още не е реагирал на решението на София да събира допълнителната такса от 20 лева

Важните новини във ФАКТИ на 03.11.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Асен Василев: Без коледни надбавки за пенсионерите, но "Лукойл" ще плати 400 млн. лева

Пенсионерите обаче няма да имат коледни надбавки. До края на годината "Лукойл" трябва да плати над 400 млн. лева данък за тази година. Данък печалба за компанията е 60 процента, освен всичко друго, което плащат. "Газпром“ още не е реагирал на решението на правителството в София да събира допълнителната такса от 20 лева на мегаватчас и дали ще я плаща, ще стане ясно на 14 ноември.

Синдикалист: Минималната работна заплата от 933 лв. е малка

Минималната работна заплата от 933 лв. е малка.Премиерът Денков и финансовият министър Василев обещаха, че ще има реален ръст на доходите от поне 5/100. Има и някои добри новини по отношение на пенсионната система и държавното-обществено осигуряване. От 3 на 2 дни се намалява ангажираността на работодателите за изплащане на болничните. Но нямаше конкретика в числа, за да е ясно дали вървим към повишаване стандарта на живот. Това каза Атанас Кацарчев, главен икономист в КТ „Подкрепа“, в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Румен Радев ще се запознае с мотивите за освобождаване на шефа на ДАНС

Предстои президентът да се запознае с мотивите на министър-председателя Николай Денков за освобождаването на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Това са информирали в отговор на запитване на БНТ от прессекретариата на държавния глава.

Бойко Борисов прати ГЕРБ да гласува за Васил Терзиев на балотажа в София

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова поддръжниците на партията да подкрепят Васил Терзиев на балотажа за кмет на София. Бойко Борисов направи това на партийно събитие в Самоков, отбеляза БНТ.

Ваня Григорова: Детското и майчиното здраве трябва да са приоритет за Столична община

Амбицията ни е за Столична община профилактиката, детското и майчиното здраве да са приоритет, както и да се създадат специални програми и да се задълбочат съществуващите за подкрепа на хората с репродуктивни проблеми. Това заяви кандидатът за кмет на София Ваня Григорова пред майки, с които се срещна, за да обсъдят проблемите на детското и женското общинско здравеопазване. Тя бе символичен домакин на дискусията в своята приемна на ул. "Леге" №8 в последния ден от кампанията.

Премиерът Николай Денков поиска оставката на шефа на ДАНС ВИДЕО

Изпратих мотивите си до президента за освобождаване на Пламен Тончев като председател на ДАНС. Това заяви премиерът акад. Николай Денков.

БНР: Изгонването на единствения български кореспондент в Русия е изцяло политически акт

В позиция, разпространена до медиите ръководството на Българското национално радио категорично заявява, че в цялата си работа като кореспондент в Москва в продължение на повече от 6 години журналистът Ангел Григоров стриктно е спазвал международните професионални и етични журналистически стандарти, посочват от БНР.

Христо Иванов: Нека не си правим експерименти със София! Да заложим на Васил Терзиев!

Васил Терзиев е подготвен да бъде изключително добър кмет. Доказал, че може да управлява големи процеси, големи бюджети. Капитализмът означава, че всеки който е готов да полага усилия, трябва да получи възможност.

И Петър Стоянов-Сумиста от "Килърите" осъди прокуратурата

Петър Стоянов-Сумиста от групата "Килърите" осъди прокуратурата на 3000 лв. Решението е на Софийски градски съд, но може да се обжалва.

Санкции! Русия изгони кореспондента на БНР от Москва

Русия нареди на главния кореспондент на БНР в Москва да предаде акредитацията си и да напусне страната, съобщава ТАСС, като се позовава на Министерството на външните работи на страната.

В разпространеното съобщение се уточнява, че Москва ще обмисли връщането на българския журналист, ако властите в София вземат положително решение за акредитацията на журналиста на "Росийская газета“ в България.

"В отговор на преследването от страна на българските власти, с участието на специални служби, на журналиста на "Росийская газета“ в София Александър Гацак и последвалото лишаване от постоянната му акредитация, сме принудени да предприемем огледални мерки срещу главния кореспондент на Българското националното радио в Москва А. Григоров.

Кирил Петков зове десницата в София да подкрепи Васил Терзиев

Днес се обръщам към всички десни избиратели и хора с демократични ценности, каквито има и в СДС (Съюз на демократичните сили), Синя София и в ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България). Това написа съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков във Фейсбук.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 България срещу американското посолство

    22 3 Отговор
    Уплашени са много, личи им, активизирали са всички ресурси и всички клакьори, но това няма да им помогне, българският народ ще спечели тази битка! Излезте и гласувайте срещу сглобката и тя ще се разпадне!

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Санкт-Петербург

    2 9 Отговор
    Много съм ядосан и обиден на българите. Аз съм недоволен от българите!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    12 1 Отговор
    Мъжкия образ на Ружа Игнатова в действие.
  • 5 Некадърник

    7 1 Отговор
    Иди си в Америка, Асене! Тук не ни трябваш!
  • 6 Българка

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "България срещу американското посолство":

    Брави бе рубладжийо! И като се разпадне сглобката КОЙ ще управлява? Или Кремъл вече е наредил крепостничеството ни!
    След като всичко погромаджии на изборния процес са обединени срещу една партия- коалиция, то това само по себе си говори коя е истинската задкулисна сглобка, която иска да си продължи "стабилното" грабене и рекетиране
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Алабалистите от ДС.
  • 11 Асене бъди мъж

    0 0 Отговор
    Нека парите от Лукойл да идат по заемите,
    които теглихте уж за нас.
  • 12 Малкото овчарче

    0 0 Отговор
    Василев лъже и после замазва.
    Кога ще го свалите този лъжесвидетал Кокорчо.
    Скоро ще има нови избори и нито един пенсионер няма да гласува за ПП и сие!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол