Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 00:51 1 995 35

Емилия Милчева: По-голяма част от избирателите на ГЕРБ са гласували за Ваня Григорова, а не за Васил Терзиев

  • балогаж-
  • сглобка

Може да има един нежен, един кадифен преврат, който от правителство с мандат на ПП-ДБ да получим едно правителство на ГЕРБ, ДПС и някой и друг министър от ПП-ДБ, каза журналистката

 Емилия Милчева:  По-голяма част от избирателите на ГЕРБ са гласували за Ваня Григорова, а не за Васил Терзиев - 1

От резултата в София зависи еластичността на сглобката и промяната на баланса на силите в нея.

Това каза пред БНР журналистката Емилия Милчева и подчерта, че трябва да се изчакат окончателните данни от ЦИК, тъй като паралелното преброяване се прави от социологически агенции и "не всички хора са честни, съобщавайки своя вот".

"Не допускам, че ще има разглобяване на парламентарното мнозинство, което подкрепя правителството. Министрите, които ГЕРБ и ДПС искат да бъдат сменени, най-вероятно ще бъдат сменени", коментира тя.

Според журналистката при ротацията на Николай Денков с Мария Габриел на премиерския пост ГЕРБ и ДПС ще постигнат смените, които искат, защото без техните гласове някои промени в бюджета биха били невъзможни.

"Ако през декември не се приемат и конституционните промени, това отново ще бъде писано на гърба на правителството и ще бъде използвано като лост за натиск и за искане на по-големи смени. Може да има един нежен, един кадифен преврат, който от правителство с мандат на ПП-ДБ да получим едно правителство на ГЕРБ, ДПС и някой и друг министър от ПП-ДБ", смята Емилия Милчева.

Тя подчерта, че според данни на социологически агенции по-голяма част от избирателите на ГЕРБ са гласували за Ваня Григорова на балотажа, а не за Васил Терзиев.

По думите на журналистката ниската избирателна активност на тези местни избори е голям шамар за българската демокрация.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    Моля Сериозно Ли

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Хъхъ

    16 16 Отговор
    То беше ясно, Ванчето е старо комуне и приятелче с хартиената коалиция !
  • 3 Гласоподаватели на герб.

    18 7 Отговор
    Може би половината гласуваха среку ПП защото бойко Без никаква причина ги насъска срещу тирзиев в петък Като наприказва куп глупости На другия ден се опита за поправи грешката си Но беше неубедителен Да вземе да се успокои и леко полека да започне да се оттегля и остави нещата на габриел
  • 4 Айде

    21 3 Отговор
    Шамарът е за партийните върхушки, които не допускат промяна на политическата система в България само, за да си запазят властта! Държавата не работи от много време! Всички тия са пътници!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хемус

    15 7 Отговор
    Имам 2 адресни регистрации! В Търново и София! За уйкенда съм в София и реших да подкрепя Григорова като мислех че е срещу сглобката. Но като видях в първичните партийни организации на ГЕРБ как се организират и тумби роми към секциите мислех че ще гласуват за Терзията.. Пуснах за Ванчето и после разбрах че гербаджии и роми организирано са гласували за ромката Григорова. Но вече бях пуснал гласа си. Така че е права журналистката че гербаджиите подкрепиха ромката..Явно е била техен човек още в началото

    Коментиран от #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Алигатор

    15 4 Отговор
    Герберастите са си коминяги . Това не ме изненадва . Герб е фракция на БКП .
  • 12 до ОНЯ С КОНЯ

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Оня с коня":

    ти за кой гласува като не си от Софето

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Значи не

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Аз тез жени":

    си мъж. Боцкай си пе.....

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Име

    9 0 Отговор
    В Европа сме 13-ти по бедност, а в Евросъюза - първи по бедност.

    Кадифени или велурени - все тая. Мутрите няма да променят инстинкта си - иска да смуче веднага - като паразит. Някои паразити са полезни - пиявиците са за кръвното.

    Едно стопанство се поддържа с някаква мисъл.

    Прияло му се на господина и си изколил кокошките.

    Това е ГЕРБ.
  • 21 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Хемус":

    господин Даниел Панов Печели във Вт Честито

    Коментиран от #24

  • 22 Чичо Сам

    6 5 Отговор
    Какъв е извода за Боцко Банкярски че с неговите обещания че ще подкрепи той и неговите послушковци кандидата на ПП иДБ се оказаха както винаги лъжовни .Истината излезе .Целта на мутрите винаги е била те да определят според техния интерес посоката на движение на парите , е този път настъпи мотиката и в момента газ пикае от яд че се провалил пред задкулисието което представлява
    Да му мислят неговите слуги какво ги чака и сега Промяната трябва да действа .Изпирането приключи Наред е Магнитски

    Коментиран от #25, #26

  • 23 Ужас

    10 1 Отговор
    Ето истината -
    Никой не вярва: Гръмна истинска бомба с ГЕРБ на изборите в София

    Любопитно социологическо проучване може да остави всеки с отворена уста

    Истинска бомба гръмна след разбивка на една от социологическите агенции в страната. Тяхно проучване показва към кого са отишли гласовете на партия ГЕРБ в столицата по време на балотажа тази неделя.
    Противно на очакванията, повечето от гласоподавателите и симпатизанти на формацията на Борисов(71% според пълните данни), които са решили да отидат до урните, са дали гласа си не за „половинките им“ в сглобката, а за опонента – Ваня Григорова.
  • 24 Хемус

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да с 52 процента срещу 43 за Йордан Терзийски от ПП. Но избирателната активност бе много ниска. Знаеш ли че природения брат на убития бизнесмен бивш сив кардинал на ГЕРБ в Търново Петър Христов, брат му Димитър Манолов влезе общински съветник ? Здраво купува за Даниел ,притежава млечната централа Лактима -Балкан, заведенията БИАНКО,и нощните барове и дискотеки Джак и Органза ...Целия персонал на млякото и заведенията му гласува за него за съветник и Панов за кмет
  • 25 Хемус

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "Чичо Сам":

    Точно така! Но знаеш ли как се оправда банкянския тулуп пред промяната? " Симпатизантите и членовете на ГЕРБ в по голямата си част били гласували за Григорова!? Но не всички от тях! А преди 4 години 100 процента от ДБ гласуваха за Мая Манолова за кмет ,тогава още ги нямаше ПП, така че нямат право да се оплакват"...Изключително нагъл! Но сега ПП/ДБ като взеха области и общини като население почти колкото България ,изритват герберските машини и и фирми ,нямат вече обществени поръчки и финансови потоци ,обезкръвяват банкянския примат и накрая го изритват и нови избори...И като ПП/ДБ са техни кметовете вече Няма да има корпоративен и контролиран вот за тулупа
  • 26 Хемус

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Чичо Сам":

    Почти колкото половин България имах предвид с двете столици -София на България и морската столица Варна взеха промяната
  • 27 оня с коня

    1 8 Отговор

    До коментар #15 от "Гласувал е за ПП+ДБ":

    Грешиш за ГЕРБ Гласувах Член съм на ГЕРБ

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 хмм

    0 0 Отговор
    Има си обяснение. Трябва само да умееш да четеш хората и да предвидиш действията им.;)
  • 32 АЙ СТИГА БЕ

    4 0 Отговор
    На другаря пожарникар дедо му, дето го "заклаха комунистите", сигурно го пцуе от оня свет.
  • 33 Синя София

    2 2 Отговор
    Скоро Пеевски ще е министър председател с подкрепата на тиквата
  • 34 ДОвреме

    3 0 Отговор
    Всъщност Борисов се постара да обърка електората си,особено след като му стиснаха топките от Посолството.Електоратът на ГЕРБ е центристки и твърде далеч от либерастите. Борисов насила се прави на либераст, ноооо е въпрос на време на герберския електорат да му писне от маймунджилъците на Борисов.
  • 35 ББорисов

    1 0 Отговор
    И аз съм от тях ,за това ги подкрепих. Цветна сила. Прайд всеки месец.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове