Last news in Fakti

8 Ноември, 2023 12:08 5 269 73

Асен Василев удря сервитьори, фризьори и таксиджии - слага данък и на бакшишите

  • асен василев-
  • данък-
  • облагане-
  • бакшиш

От догодина доходите за продажба на виртуални валути вече ще са облагаеми

Асен Василев удря сервитьори, фризьори и таксиджии - слага данък и на бакшишите - 1
Снимка: БГНЕС

Докато ресторантьорите получават още една отстъпка с 9% ДДС и за 2024 г., техните подчинени са поредната категория работещи, за които финансовият министър Асен Василев увеличава данъчната тежест. В проекта с промени в закона за данъците върху доходите на физическите лица се е промъкнал нов текст с тази цел, показва окончателният вариант, внесен от Министерския съвет в Народното събрание.

Новият текст предвижда в облагаемия доход да се включват "всички предварително неопределени допълнителни парични плащания". Зад тази енигматична формулировка се крият именно бакшишите. В допълнителните разпоредби на закона МФ дописва определение на тези плащания - това са плащания за добро обслужване, които не са предварително определени, получени при и по повод изпълнение на трудовите задължения на служителя, включително когато не са платени пряко от работодателя, предаде "Сега".

Спорът да се облагат ли с данък бакшишите периодично се подновява, но до този момент не се е стигало до решение. Последно легализиране на допълнителните плащания искаха самите ресторантьори. Сервитьорите обаче едва ли ще прегърнат безпроблемно промяната. Включването на бакшишите към облагаемия доход означава, че върху тях вече ще се дължи данък общ доход. Финансовото министерство не е аргументирало тази промяна в мотивите към законопроекта.

В промените присъства и разкритикуваното от всички - синдикати, работодатели, депутати и икономисти, включване на граждански договори към трудовите правоотношения. Това ще означава отпадане на възможността за приспадане на 25% признати разходи за дейността и допълнителни осигуровки общо за около 5%. "Целта на предложението е постигането на по-голяма данъчна прозрачност относно доходите и дължимите данъци и задължителни осигурителни вноски с оглед на равнопоставеност на работещите по трудово правоотношение и повишаване на събираемостта на бюджетните вземания", пише в мотивите към тази промяна.

Въпреки заявките за запазване на данъчно-осигурителната тежест, финансовият министър Асен Василев предлага сериозно увеличение на данъците и осигуровките върху гражданските договори от 2024 г.

ОТСТЪПКА

Финансовият министър се смили над гъбарите и билкарите, за които първоначално бе предвидил въвеждане на годишен патентен данък в размери между 240 и 480 лв.

Събирането и продажбата на билки от граждани, които не са търговци по смисъла на Търговския закон, няма да е стопанска дейност, която се облага с данъци - така, както е и сега. Това става ясно от внесените в Народното събрание промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Събирачите на диворастящи гъби и плодове като боровинки и шипки ще се облагат с алтернативен данък в размер на 30 лв. за всеки месец, през който се извършвали дейността. Нищо не се споменава за събирачите на трюфели, въпреки, че те бяха изрично споменати в мотивите в предложението за обществено обсъждане законови промени. Вероятно те се причисляват към гъбарите, тъй като трюфелът е вид гъба.

Намерението гъбари и билкари да бъдат облагани с патентен данък, предизвика силно недоволство. Именно от Асоциацията на ловците на трюфели в България се възпротивиха и поискаха среща с финансовия министър, за да обяснят, че налагането на патентен данък ще ограничи хората да събират диворастящи растения само в определен район. В противен случай ловците на трюфели, например, ще трябва да плащат патентен данък във всяка община, в която търсят този вид гъба.

В крайна сметка гъбарите и събирачите на диворастящи плодове ще заплащат данъка от 30 лв. в пунктовете за изкупуването на тези растения. От своя страна изкупвачите трябва да се регистрират в Агенцията по горите и да съблюдават сроковете за превеждане на събрания алтернативен данък в бюджета.

Събирачите на гъби и диви плодове, ако не упражняват друга трудова дейност, ще трябва да се осигуряват за пенсия и болест за своя сметка, като базата е половин минимална работна заплата.

ОЩЕ ПРОМЕНИ

От догодина доходите за продажба на виртуални валути вече ще са облагаеми. Тези доходи ще се изчисляват като сумата от реализираните през годината печалби, определени за всяка конкретна сделка, намалена със сумата от реализираните през годината загуби, определени за всяка конкретна сделка, се намалява с 10 на сто разходи.“


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Средновековие и мрак

    68 9 Отговор
    Феодали- Тиква , Кир-Кокор , Уйнела , Доганя.

    Коментиран от #4, #65

  • 2 шампиона

    97 15 Отговор
    Ама няма проблем, гласувайте пак за пп-дб, както виждате всяко тяхно действие е в полза на народа.
  • 3 от софийско

    64 8 Отговор
    Че требе да излазяме партизани !

    Коментиран от #8

  • 4 Кокорчето......

    61 7 Отговор

    До коментар #1 от "Средновековие и мрак":

    Надмина дори онуй Данито Митов

    Коментиран от #59

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 МАЛИИИ

    88 6 Отговор
    КОКОРЧО Е ПО ЗЛЕ И ОТ СИМЕОН ДЯНКОВ.ОНЯ ДАВАШИ ПОСТНА ПИЦА А ТОЗИ И ПИЦА НЯМА ДА ДАДЕ.ОЧАКВАЙТЕ И ВДИГАНЕ НА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ НА 67-70 ГОДИНИ
  • 7 Браво

    33 11 Отговор
    Сега е ред и на Лукойл
  • 8 1234

    9 18 Отговор

    До коментар #3 от "от софийско":

    ЧЕ КАКВО ЧАКАШ 9 СЕПТЕМВРИ МИНА ТАЗИ ГОДИНА ДО 2024Г ИМАШ ВРЕМЕ

    Коментиран от #50

  • 9 Последния Софиянец

    80 9 Отговор
    Честито на гласувалите за Сглобката!

    Коментиран от #55

  • 10 Делю Хайдутин

    53 5 Отговор
    Даже данък и на гъбарите.
  • 11 Тикви

    43 10 Отговор
    Браво, всички трябва да плащат данъци, следващите да са земеделците!!!

    Коментиран от #63

  • 12 Съмнявам

    46 3 Отговор
    се , че ще обявяват истинската сума на бакшиша .

    Коментиран от #64

  • 13 явно с разум само се

    22 6 Отговор
    печели . Да махне и 2 и 3 категория . След 10 години всички пенсьонери . Само една категория и прибиране на данъци при финансовия министър . Има една севитьорка дето много взима . 3 деца и без мъж , но се оправя . Барманите на морето подменят алкохола и продават дроги .
  • 14 Велизар

    31 12 Отговор
    Браво Асене, сложи касов апарат и за бакшишите и касовата бележка, за бакшиш да е задължителна.
    И направи данък бакшиш и на бакшишите, да не минават с немам да ти върна тури и на тех касов апарат и възможност да се плаща с карта. Така парите ще излязат на светло.
  • 15 Любо

    54 9 Отговор
    Както е тръгнало и за въздуха който дишаме ще вземат данък.

    Коментиран от #30

  • 16 Браво АСЕНЕ!!!

    16 54 Отговор
    Аз подкрепям изцяло политиката на Асен, трябва да се обложи с данъци всичко и да няма сив сектор.
    Парите задължително да се плащат с карта в краен случай в брой. Така всяка транзация ще е проследима и ще напълним държавната хазна за нула време

    Коментиран от #19, #25, #37, #44

  • 17 Хм хм хм

    46 8 Отговор
    От пе..д..е..ра..ст - пе..д..е..рас..тки номера, какво се изненадвате!
  • 18 Жоро Бекъма

    41 5 Отговор
    П...ски работи. Тръска скъсан чувал.
  • 19 Хм хм хм

    34 7 Отговор

    До коментар #16 от "Браво АСЕНЕ!!!":

    И от там право по сметките на ПП-ДБ, Герб и т.н. Аз пък не съм съгласен!
  • 20 Баш Батка

    13 19 Отговор
    Копърки и пицари трпбва да се склопят и да се намали броя на кръчмите и бакшишите. Да вкарат убър и да премахнат бакшишите.

    Коментиран от #23

  • 21 Затворник

    60 7 Отговор
    Този ококорения тегли заеми ,яде и пие а ние ще му плащаме сметката. Марш да воюваш в Украйна
  • 22 У сите дупки лютеница

    36 5 Отговор
    Асане, да ти изсъхне муйо да ти изсъхне!!!

    Коментиран от #28

  • 23 Гоце

    13 0 Отговор

    До коментар #20 от "Баш Батка":

    Научи се да пишеш първо
  • 24 Майна

    27 12 Отговор
    Ваня Григорова защити бюджета на Василев ( потърсете).. Тя е за изкарване на Светло на Всички( малки) ..
    Тя обяви, че крайно време е всички да купуват ток по пазарни цени- на борсата!
    Не можело всички да очакват , че ще купуват само от АЕЦ , това било ,,пазарната,, икономика..
    Ето , така щеше да ви защитава и другата ,,боркиня,,
    Горе всичко е ц, иониско
  • 25 Жоро Бекъма

    23 3 Отговор

    До коментар #16 от "Браво АСЕНЕ!!!":

    Ще напълниш банките, които са решили да те лишат от собственост, но от TV зрител....толкова!
  • 26 Е сега вече окончателно

    29 3 Отговор
    реших, че повече не трябва да гласувам, за да не помагам повече на корупцията ! Значи бандитите химици на напитки и манджи ще печелят от ДДС + химията която ни предлагат на много високи цени, а хората които за добрата си работа / например сервитьори/ получават от клиентите си благодарност изразена в някоя и друга стотинка ще им бъде вземана чрез данък ? Корупцията затова увещава суверена да гласува масово и да не ходи за риба, за да си продължи съществуването на гърбът на манипулацията и контрола ! Ще ходя за гъби толкова пъти колкото пъти има избори и дано да са по-често, че по-често да съм сред природата ! Вече се разбра, Пеевски е лицето на корупцията която управлява, той каза преди време, 9% данъкът за ресторантьорите ще остане и ОСТАНА ! Ходете да гласувате хамави роби, ходете да помагате на корупцията !
  • 27 Националист

    28 3 Отговор
    Хайде ротацията, че тези от ПП се наакаха вече
  • 28 Бай Тъньо

    16 1 Отговор

    До коментар #22 от "У сите дупки лютеница":

    Обърка. На този муйо му не требе. Кълни го за маясъл.
  • 29 данък страйкър и ямболска ам.база

    23 6 Отговор
    Трябва пари за проекти на посолството.Съгласувано и наложено на раята.
  • 30 Последния Софиянец

    36 1 Отговор

    До коментар #15 от "Любо":

    За въздуха плащаме милиарди на Брюксел.Квотите за централите.
  • 31 Нищоправеца

    34 3 Отговор
    Помнете: Пеервазите са комплексирани, озлобени и злопаметни индивиди! Опасно е да им се дава власт. Управляват със задниците си - буквално. .. И винаги злоупотребяват с властта и задниците си
  • 32 Панчо

    17 2 Отговор
    Кръчмар да си на днешно време. Какво ли правят за властта за да получават такива бонуси.
  • 33 а така грабете от обикновените

    18 2 Отговор
    хора, а за чекмеджарите от дълги години копче не казахте
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 да удържат от гласувалите

    17 0 Отговор
    кирчовци и буди допълните данъци чрез спрака в системата който е гласувал за тях да му се начисляват тези удръжки, а не от негласувалите които са поне 60%
  • 36 Много се краде и трябва още повече

    12 1 Отговор
    Протест к бунт
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Трак

    35 0 Отговор
    Поредните глупости на сглобката от ДПС . Я да ми кажат как ще обложат бакшиша като той дори не е официализоран както е в белия свят. Следва първо да бъде въведен във всяка сметка като 10% от общата сметка като БАКШИШ. Второ- следва чрез плащане на сметката с карта Чрез пост терминал банките да въведат опция оставяне на бакшиш -10% -а това го няма нито чрез пост терминалите нито чрез софтуера който обслужва хотели ресторанти и т н . Пак гювеч на кг . Само празни приказки нищо друго. Вместо да пресекат сивия престъпен робовладелчески сектор на КРИБ БСК и АИКБ които укриват милиарди от осигуровки и плащане под масата и неосигуряване на реалните заплати те Андрешковците тръгнали да броят бакшиша на бедняците . Отново действаме по схемата ВЗИМАЙ ОТ БЕДНИЯ И ДАВАЙ НА БОГАТИЯ . Ей за тва сме на това дередже
  • 39 Няма страшно

    27 1 Отговор
    Продължаваме промяната! Честито на печелившите!
  • 40 Глупак

    24 1 Отговор
    Кой ще регистрира бакшишите за да ги облагаш с данъци?
    По тъп и крадлив фин.министър България не е имала

    Коментиран от #66

  • 41 Гоуст

    22 2 Отговор
    А събирачите на охлюви след проливен дъжд няма ли да обложите? Тях сте ги изпуснали
  • 42 Емигрант

    20 2 Отговор
    Искам да зная в коя демократична държава се начислява данък "бакшиш" ? Тези пари са оставени доброволно на човек или фирма в знак за благодарност за добре свършена работа и никъде не ги облагат с данък ! Че кой е луд доброволно да отиде и да си Каже стойността на бакшишите....отваря се нова корупционна схема принудително от управляващите !

    Коментиран от #61

  • 43 Милен

    25 1 Отговор
    Асан да въведе данък и за експертно мнение например 20% от минималната заплата, така при толкова много експерти дето всеки ден ги пускат по медиите набързо ще напълни хазната 😂😂😂😂
  • 44 Само питам

    25 2 Отговор

    До коментар #16 от "Браво АСЕНЕ!!!":

    И дори да препълниш държавната хазна КАКВО ???Ще купят още 16 самолета,ще платят на Уестингхаус да сондира в Добруджа за газ,петрол или за нова атомна.Или направо 5 млрд.на Украйна ,че там Зеленски го е закъсал с джобните.А бабите ще почакат за коледен подарък.
  • 45 Ха-ха

    25 0 Отговор
    Никъде нищо не прочетох за облагане на мургавите ни сънародници. Доста от тях са със сериозни доходи, разбира се необлагаеми. Там как ще процедираме.
  • 46 До 16 браво Асене

    18 0 Отговор
    Браво значи ? Аз пък казвам браво на празната ти тиква ! Най-големите крадци и измамници остават с 9 % данък бе киRтак ! Тези които изгониха туристите от черноморието ни остават за да ни довършат, десетки са държавите които живеят само от туризъм, а ние не може да живнем с туризъм, селско стопанство и енергетика /най-големият износител на ток сме засега на Балканите/ заради такива плиткоумци като теб, че сте "пренаселили" територията ни !
  • 47 мнение

    13 2 Отговор
    лукойл не могат ги барна, как се взимат стотици милиони със задна дата? Ами никак, затова сега ще плащаме ние, че разходите растат, а ние трябва да сме топ за еврозоната....
  • 48 брашнен чувал

    13 2 Отговор
    Следващата стъпка на Асенчо е да сложи данък на влизане и излизане от входовете на кооперации и къщи.
    Да се сложи една система с чип карта, на всяко влизане и излизане да се чекираш, картата да е свързана с банкова карта задължително. Брано на ловкия икономист, само така се привличат средства в хазната, като бръкнеш в джоба на най-бедния, понеже са най-много...
  • 49 Пенжуров

    10 2 Отговор
    У ресторант може да не ходиш затова е 9% но у такси и на фризьор ти се налага да ходиш и затова е Браво Асене, треска се по задължителните неща. Стоки като хляб, тоалетна хартия и прочее винаги са най-вървежни и без тях не може. Без дрехи не може, без други неща може> затова ловкия икономист облага с най-високи данъци това без което не може. Така щеш не щеш даваш пари и пълниш хазната. Браво Асене удри още ! ! !
  • 50 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "1234":

    МИ СЕГА СТАНА ЛИ ТИ ЯСНО ЗАЩО ТАКИВА ИЗР0ДИ КАТО ВАСИЛЕВ СА ГИ ДАВАЛИ НА ПРАСЕТАТА В БЕЛЕНЕ ???СЪЩО СТАНА ЛИ ТИ ЯСНО ЗАЩО 90% ГЛАСУВАТ ЗА ПУТИН ЗАЩОТО ТОКА В РУСИЯ Е 6 СТОТИНКИ А БЕНЗИНА 1.20 ЛЕВА ???
  • 51 още

    5 4 Отговор
    Трябва да се вдигне ДДС на основни неща и да се говори със Спеца да може да се тегли и харчи ДДС сметката без да се правят проверки
  • 52 123456

    10 0 Отговор
    А данък за рушветите кога?!
  • 53 Л я в а т а Резба леля Асена Спецова

    9 0 Отговор
    С нова гавра с народа! Ама от тези от третия пол
  • 54 За протокола

    7 0 Отговор
    Кръчмарите ли сса най-важните хора в България, та пак им намаляват ДДС-то. Не стига, че толкова пари им раздадоха по време на Ковид-кризата, та продължават и да им държат ниско ДДС-то.
    А като цяло и храната и обслужването им аса ужасни. И ако те обслужват калпаво и не оставиш бакшиш, се цупят.
    Детските и ученическите стоки, както и лекарствата не заслужават ли повече да са с ниско ДДС. Това ще помогне и с проблемите с демографията и на старите, болните и пенсионерите, които са главните потребители на лекарства. А по кръчмите ходят само такива дето са си надвили на масрафа, та и да им е по-евтино, така ли?!?! Къде са ония дето уж се грижеха за бедните и социално слабите? Или те действат само по избори?!?!
    И откъде накъде ще ни тикат в ръцете на алчните банкери, които непрекъснато безконтролно повишават таксите си и скубят от нашите пари, с които всъщност работят и от които печелят. Държавата на кого е и за кого работи - за хората или за банките?!?!?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Само така!

    14 1 Отговор
    Всяка рецепта с нотариална заверка, а кисело мляко и хляб само със заявка и купони от кмета!
    Кучетата с чип, бозата с бандерол, всичко се плаща по банков път, а размяна на банкноти над 5 лв. е престъпление и сива икономика.
    Камери на всеки стълб, а коментари във фесбук само с писмено разрешение от СЕМ!
  • 57 Като живеещ предимно

    6 1 Отговор
    в друга цивилизована държава казвам, че Кокорчо копира същите похвати от там. Проблема е, че има да реши други по - важни задачи. Например ПОС терминалите. Посетите ли ресторант в БГ и поискате сметката накрая се оказва, че ПОС терминал в много случаи нямат или по стечение на обстоятелствата не работи в момента.
    Ако имат такъв пропускат да питат как предпочита клиента да плати сметката и ти я носят за плащане в брой.
    Ако кажеш, че предпочиташ плащане с карта ти казват "Ама ние вече пуснахме за плащане в брой". Това да ме прощавате го има само в БГ. Като изключим някои специфични услуги всичко може да се плати с карта.
    В частна болница където се въртят хиляди левове на ден ми заявяват -"Само в брой. Нямаме ПОС теринал"
    Та се чудя защо Кокорчо не оправи тези проблеми например а скача да събира данъци от бакшиши и гъбари?
    Ама ПОС терминала струва пари... Ами да струва. И в другите държави струва ама ги ползват навсякъде.
    Аз пари в брой почти не нося. И бакшиша включвам при плащането с карта.
    И още нещо: Кокорчо да не се занимава с глупости а да направи необходимото когато работник или пенсионер получава приходи по банкова сметка тя да не се облага с месечни такси. Хем ти въртят банките парите, хем им плащаш за това, че парите ти са там. Къде го има това на запад? И кредитните карти трябва да са без такси. Така е на запад. Няма причина да не е така в БГ.
  • 58 Удри

    1 0 Отговор
    Уйно, по двете цеви..
  • 59 Кимащият

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кокорчето......":

    Дянков ,, повлече ,,крак. Все антипатични люде!
  • 60 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор
    Адвокатските хонорари пак "минават метър".....
  • 61 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Емигрант":

    В Сащ.
  • 62 дядото

    5 0 Отговор
    удря и тепърва ще удря всичко живо в страната,пък и кредити тегли.да удря,щом сме балъци и не се вдигнем да ометем тези американски мекерета.
  • 63 Че те

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тикви":

    Са най големите платци бе,запознай се малко.Ама като казваш,трябва да сложат данък върху земята,особено върху тази която не се обработва.Е,тогава ще е весело.
  • 64 Отиваме

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Съмнявам":

    В сивия сектор.Че ме фанат за ..я.
  • 65 Отиваме

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Средновековие и мрак":

    В сивия сектор.Че ме фанат за ..я.
  • 66 фен на сидеров

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Глупак":

    при проверка ще пребъркват персонала----не ти ли е ясно !
  • 67 пенсионер от Варна

    4 0 Отговор
    просяците кога ще обложиш !? че в нашия град са под път и над път !
  • 68 Още ходете да гласувате,

    2 0 Отговор
    щото измамата ИЗЧАГЪРТВАЩИ за която гласувахте се обедини с ИЗЧАГЪРТВАНИ и ви излезе сега с друг номер "гласувайте не отивайте за гъби" за да продължим КОРУПЦИЯТА - така излезе накрая нали "гласчета" на корумпираните политици ?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Абе Асьо,

    1 0 Отговор
    ти ли ще ми кажеш как да оценя труда на сервитьора, шофьора на такси и другите от обслужващата сфера? Тогава – брой го в графа " Пподарък", както и държавните хрантутници, доктори и др. могат " законно " да приемат кутия бонбони например. Ходи се... махай!!!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Пак

    1 0 Отговор
    Пеедераски номера
  • 73 Павел пенев

    0 0 Отговор
    Добре е да има фалити. Прекалено много са хотелите и ресторантите у нас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове