Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 14:29 2 928 59

Борисов: Знаят, че ви ограбват, късат си ризите, че ще падне правителството, ако се махне дерогацията (ВИДЕО)

  • бойко борисов-
  • ограбване-
  • ризи-
  • падане на правителството-
  • дерогация

"И сега какво се оказва - докато управлявахме ние половината петрол е бил руски, както е правилно уралски, а в същото време по време на война, санкции и анти-Путинови настроения преработката на руския петрол е стигнала до 100% и са реализирани огромни печалби", обясни лидерът на ГЕРБ

Борисов: Знаят, че ви ограбват, късат си ризите, че ще падне правителството, ако се махне дерогацията (ВИДЕО) - 1
Снимка: Фейсбук

"И са измъкнати от джобовете на българите реални левове. Кой е виновен? Кой е крив? Който носи отговорност - да си отговаря, сигурно има вратички, сигурно има пукнатинки. Това беше политиката на България вече втора година, казвам го с огромно съжаление", каза той относно скандалите около "Лукойл", дерогацията и високите цени на горивата. Знаят, че ви ограбват, късат си ризите, че ще падне правителството, ако се махне дерогацията и накрая излиза, че става въпрос за милиарди левове", каза Бойко Борисов пред журналисти при посещението си на полигона "Ново село", предаде репортер на "Фокус".

"Дори звучи смешно - да падне правителството, че някой извън България да продължи да се възползва", каза лидерът на ГЕРБ.

Още преди година и половина трябваше да спре да се ограбва българският народ във връзка с бензина и нафтата, допълни Борисов.

"И през цялото това време ни се обяснява как това не е вярно и, че това са политически закачки, а през това време бензинът и нафтата стигнаха 4 лева при дерогация на най-евтиния петрол. И сега какво се оказва - докато управлявахме ние половината петрол е бил руски, както е правилно уралски, а в същото време по време на война, санкции и анти-Путинови настроения преработката на руския петрол е стигнала до 100% и са реализирани огромни печалби", обясни лидерът на ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    65 5 Отговор
    Че мутропитека не Крал ли?
  • 2 Валентин Златев

    75 3 Отговор
    Тоя клоун много неща забрави, дори и на белот не можеше да играе навремето. Щеше измервателни уреди да слага на входа и изхода на Нефтохима ама само с приказките си остана.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тиквен атлантик

    52 3 Отговор
    Тиквата иска нарочно да врътне някаква схема с Нефтохим за да скочат горивата и хората да намразят още повече ПроститеПарчета.
  • 5 Върховният

    64 3 Отговор
    крадец и ненадминат лъжец пак сипе огън и жупел , все другите му виновни на кандидат затворника !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    35 1 Отговор
    А ти? Ти знаеше ли, че се задават планираните от световните величия, ковид кризи и войни, носещи жестока инфлация, обедняване на населението и т.н.? Разтрепера ли се за имиджа си? Нагласи ли си някой друг да поеме поста, временно, докато бурята отмине, че да не те плюят тебе?
  • 8 Маринов

    56 2 Отговор
    Борисов защо Лукоил 14 години не плащаше НИКАКВИ ДАНЪЦИ, докато ти си играеше белотче с Валката Златев и разпускаше в хотела му Св.Влас без да плащаш. Отговори на тези въпроси.

    Коментиран от #56

  • 9 Пич

    24 9 Отговор

    До коментар #3 от "Така е,така е...":

    Проклета е България , защото простите паветници никога не се свършват ! Съществата подскачат на един или два крака при всеки нов " спасител " , който те самите с тъпотията си довличат ! Вие довлякохте Костов , вие довлякохте Бойко , вие довлякохте и Кирчовците ! Защото сте негодни за нищо сами , и чакате някой да ви спасява !

    Коментиран от #36

  • 10 среднощен

    24 3 Отговор
    "...И сега какво се оказва - докато управлявахме ние половината петрол е бил руски, както е правилно уралски, а в същото време по време на война, санкции и анти-Путинови настроения преработката на руския петрол е стигнала до 100% и са реализирани огромни печалби", обясни лидерът на ГЕРБ...";

    "В мътна вода лесно се лови риба"... "Южен поток" и "Белене", обаче, ги спря ГЕРБ и отново в "мътната вода" след "тройната коалиция"...
  • 11 Град Симитли

    27 0 Отговор
    Тулуп с балтонче лъже като дърт римлянин, само у внуците си тоя път не посмя да се закълне!
  • 12 СКОРО ДЪЩЕРЯ ТИ

    24 2 Отговор
    ЕМА ЩЕ ПРИСТИГНЕ В БАНКЯ И ЩЕ КАЖЕ ДА СЕ ИЗНАСЯШ ОТ КЪЩАТА ЗАЩОТО Е ВЕЧЕ НЕЙНА...КАПИШ...
  • 13 Бгг

    39 1 Отговор
    Уважаеми зрители спите ли ???
    Има ли още наивници да му вярват на тоя корумпиран лицемер ?
  • 14 зрител

    17 10 Отговор
    Оставка на антибългарската сГЛОбка.....
  • 15 Aлфа Bълкът

    32 1 Отговор
    Бойко иска бензина да мине 3лв и да каже те са виновни. Пък кой им опрости данъците на Лукойл по едни подправени документи – не казва.
  • 16 Истински лидер и държавник

    10 18 Отговор
    Преди малко генерал Борисов публикува видео заедно с посланика на САЩ Мертен и военния министър Тагарев( което бе публикувано и във факти) как наблюдават учение на НАТО на полигона в Ново село! В един момент който се вижда на видеото генерал Борисов и посланика на САЩ се хващат за ръце! Това доказва че не кирчовци и сие са лидери на правителството а генерал Борисов който определя курса!

    Коментиран от #29, #31

  • 17 ТаУмВзе

    14 9 Отговор
    Гонете пияните ватенки и продажните подлоги от България, веднага.
  • 18 Иво

    25 0 Отговор
    Този какво реве всеки ден, нали е част от управлението, така че да не прехвърля вината на другите.
  • 19 Механик

    19 3 Отговор
    Днес Баце го играе правоверен евроатлантик но винаги е работил за Москва. Реално погледнато никой от официалните русофили не е направил толкова много за руските интереси, колкото е направил Борисов. Той беше този, който наложи мораториум на проучванията за газови находища и 12 години не направи нищо за интерконектора с Гърция. След анексията на Крим искаше "лодки и платноходки, мир и любов в Черно море" и саботира формирането на обединена натовска флотилия, която да се противопостави на руснаците. Ходи в Русия да се мазни на Путин и накрая му построи 490 километра газопровод за пренос на руска газ за Сърбия и Унгария, с 4
    милиарда български пари,(3 млрд. строителство и 1 млрд. опростени неустойки на Русия)
    които ще се изплатят след 20 години от транзитните такси. Докато беше във властта не направи нищо за бутането на МОЧА, дори сложи камери за да го пази. През 2016 година пое ангажимент към руснаците да направи всичко възможно Румен Радев да бъде избран за президент. Затова бави до последно издигането на кандидат на ГЕРБ а накрая издигна неизбираемата Цецка Цачева. По време на местните избори от Москва
    го задействаха да повтори номера с избирането на Радев, този път с Ваня Григорова. Затова издигна Антон Хекимян за кандидат Радев я за балотажа си правеше майтапи за "държавна собственост и държавна сигурност" а накрая обяви, че изнасилил партията да гласуват за "кандидата на правителството". Нинова и Копейкин са русофоби в сравнение Баце!
  • 20 Последния Софиянец

    10 10 Отговор
    Само от млатене разбира ватата и гладната копейка!
  • 21 Механик

    12 5 Отговор
    Няма в мире по продажно, пропаднало и подло от ватника и бегераба му съдран.
  • 22 Директора

    12 5 Отговор
    Изпран си вече, разтуряй седянката.
    От какво те е страх? ГРОБ само губи от тази НЕкоалиция.
  • 23 много вероятно ако будата го

    13 1 Отговор
    нямаше през последната петилетка (или никога не е съществувал), то и проекта кирчо нямаше да го има.
    Та той е в основата на повечето неуредици и мизерия, но подържани от над милион поклонници и миряни, и надежда плаха оставете че някога нещата ще се оправят
  • 24 Абе

    22 0 Отговор
    Бойко не се ли измори последно време да говори само глупости . Вместо разни общи приказки и да повторя тезите на добрев Да каже конкретно следното .Ако Правителството спре утре дерогацията От къде ще набавят лукойл не руски петрол за да работи рафинерията за 10 дни??Като се знае че имат запаси само за толкова дълго И ако не могат да го направят Какво ще стане с горивата докато намерят? Колко ще струва бензина?? И ще има ли въобще такъв по бензиностанциите?? Бойко или добрев да бъдат така любезни и да отговорят на тези въпроси Ако иска и пеевски да се включи. Не се ли намери един журналист да пита за най важното..
  • 25 Яяяяя

    18 1 Отговор
    Машала бря Тулуп! Ти ни натика въвъ всичките фекалии! Колко години се храни от Лукойл. А и сигурно още тече здраво! Ама си като света вода ненапита. Има ли някой който да ти вярва на Бай ти Ганьовските хитринки! На тоя народ му писна от прастаци като теб!
  • 26 Бай Иван

    8 1 Отговор
    Бойчето да не чете Факти и той да слага по един минус на всеки коминтар.... По друг начин не мога да си обясня кой нормален ще слага минус ...
  • 27 Биволи и овце

    14 2 Отговор
    Четохме преди години че...
    Златев – регент на Борисов
    Счита се, че Валентин Златев има ключова роля за идването на власт на Бойко Борисов, с когото те поддържат близки отношения още от началото на 90-те години. Икономическият възход на охранителната фирма “Ипон” на Борисов се държи най-вече на договорите за охрана на тръбопроводите на Лукойл. Но това е само видимата част от айсберга.

    В дипломатически доклад на Държавния департамент на САЩ, публикуван от Wikileaks, се казва, че в миналото премиерът Бойко Борисов е участвал в схеми за източване на горива от Лукойл, възползвайки се от близките си отношения с Валентин Златев.

    13. (S/NF) Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения.

    Както установи разследване на Тагесцайтунг, SIMO се явява кодово име за ЦРУ, така че информацията в тази грама има несъмнено голямо стойност.

    Има данни, че политическият проект “Борисов”, през кметуването му в София, до спечелването на изборите от ГЕРБ е финансиран от Златев с отклонените от Лукойл средства. За това се намеква и в друг важен пасаж от същата грама, която има най-високо ниво на класификация за Държавния дапартамент на САЩ.

    “14. (S/NF) Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на „Лукойл България” Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и по
  • 28 Тапа Нар

    23 0 Отговор
    ох сладур, 12 години не се сети, че ни ограбват, сега ти проблесна. Идиот ненагледен
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 25754

    4 17 Отговор
    Напоследак рядко съм съгласен с Борисов. Но, този път е прав.
  • 31 Не и не

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Истински лидер и държавник":

    Карлуково те очаква! Стягай куфара

    Коментиран от #44

  • 32 Блез Паскал

    13 4 Отговор
    Браво баце,
    Само така,
    Рекет, след Рекет !
    Ти си Цар на изнудванията и рекета!
    Рекетирай Кирчо и Кокорчо и те ще ти дадат всичко, което поискаш!
  • 33 ИНЖ

    16 1 Отговор
    КОЙ играеше карти с Вальо Златев??? КОЙ даде пристанището Росенец на концесия??? А сега Боко-Т и ДП са големи "евроатлантици"!!!
  • 34 ФЕЙК

    17 0 Отговор
    Боко по стара банкянска традиция сутрин каже едно, на обяд - друго, А ВЕЧЕР НЕ Е СЪГЛАСЕН И С ДВЕТЕ!

    Коментиран от #40

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бойко Борисоенко

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    Що вие в савецко по-добре ли сте, а?

    Коментиран от #38

  • 37 Една бира

    10 1 Отговор
    Е тоя отива на инструктаж при господарите си.Също тоя и компания съсипаха държавата. Падението на един народ .. И същия продължава да си мисли, че е някаква котка с 9 живота.
  • 38 Пич

    11 0 Отговор

    До коментар #36 от "Бойко Борисоенко":

    Аз откога казвам , че на простите никой не може да помогне ! Каквото и да им кажеш , нищо не разбират !!!
  • 39 Естествен Интелект

    10 0 Отговор
    Я какъв изпран...И ортака така....
  • 40 Евала

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "ФЕЙК":

    Съвсем точно.Лъжец на квадрат!!!!
  • 41 ха ха

    12 0 Отговор
    я да каже КОЙ събра собствениците на бензиностанции и им препоръча да надуват цените ? какви сте ми боклуци неземни цялата политическа шайка
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Какво Карлуково бе,

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "Не и не":

    ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ЗАТВОР с началник килия БАЙ СТАВРИ го очаква !
  • 45 Гал

    3 0 Отговор
    Изроди.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Аман

    5 1 Отговор
    нещастен двуличник. Досвидяха ви се 5о милиона за работещите майки в майчинство, а гласувахте като един на милиардите за консервите Страйкър. Извадихте днес обикновените хора на енергийния свободен пазар единодушно в цялата ви сглобка. Яд ме е че българите са толкова прости и глупави, но не мога да направя нищо лично. Нямаш и срам, нямах и приличие, лицемернико! А народецът получава това , което е заслужил и то напълно. Нека се свива в панелките и да си яде гъбите набрани, когато се решаваше съдбата му. И да мълчи като роб незаслужаващ никакво съжаление.

    Коментиран от #49

  • 48 Смо Таняка

    5 1 Отговор
    За да спасят кожата по Магнитски и майчиното мляко ще продадат. Ако махнат дерогацията по-евтин ли ще стане бензина за хората ??? Естествено, че не даже ще стане по-скъп... Като ни е евтино какво ме интересува от Русия ли е или от Мозамбик петрола...
  • 49 Абе Аманчо,

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Аман":

    и теб ли са облъчили тези шарлатани политици, че като гласуват повече хора ще се спаси дереджето ? Единственото спасение белгийците го доказаха, бойкот на изборите, всички за гъби, риба или на уикенд, за да разберат тези бандити и измамници, че никой не ги иска, защото вече се разбра и за "малограмажните", че ДС/БКП работи безотказно, заменя партии и лидери които никнат като "гъби", затова за гъби за да м изрежем размножаването ! Просто и логично, Белгия ни показа правия път преди САЩ със списъкът си, остава ние да се поучим ! Никакви избори,каза да няма корумпирани комунисти бивши, настоящи и бъдещи !
  • 50 Страничен наблюдател

    2 2 Отговор
    БорисOFF, вместо по всички медии да мрънкаш и да се оплакваш, просто другата седмица гласувай с БСП и кирчококорчовците заминават в киреча. Толкова е просто, нали?
  • 51 НИЕ СМЕ НАТО

    1 0 Отговор
    И БСП е НАТО.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Жоро

    2 0 Отговор
    Този простак, дето се кълнеше в Господ и едновременно лъжеше и крадеше, го чака голямо божие наказание. Толкова хора го проклеха този изрод, че много скоро ще има последствия за него.
  • 55 тома

    2 0 Отговор
    Само боко тиквата може да краде от бълтарския народ и не дава друг да се облаже.Лошото е че краварите му направиха капак на милиардите за да не го закачат и да може да ръси простотии
  • 56 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Маринов":

    Я питай, какви данъци плащат в България всичките застрахователни дружества, регистрирани извън граница?
  • 57 ТИТИ

    1 0 Отговор
    НА ТОЗИ КОЙ МУ ВЯРВА ВЕЧЕ?!ЩОМ ПОДКРЕПЯ САПУНИНИЯ БОС
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ХАРИ

    1 0 Отговор
    НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯ СИНЯ СОФИЯ ПРЕДИ 35ГОДИ А СЕГА ОТНОВО ПРИ ДС
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол