Last news in Fakti

12 Ноември, 2023 12:06 1 287 30

Проф. Антоанета Христова: 80% от българите не припознават никой от депутатите

  • проф. антоанета христова-
  • доц. иво инджов-
  • сглобка

Според нея Делян Пеевски няма да бъде лидер на ДПС, той ще бъде винаги вторият, човекът, който води нещата отзад

Проф. Антоанета Христова: 80% от българите не припознават никой от депутатите - 1

Няма никаква промяна в "сглобката". Тя си е такава и няма да се разтури, а причините са много. Самите партии са несигурни от резултатите на местните избори, а и натиска отвън си е все същият. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според нея Делян Пеевски няма да бъде лидер на ДПС, той ще бъде винаги вторият, човекът, който води нещата отзад. По-важният процес, който се случва в политическото пространство според Антоанета Христова е, че 80% от хората в България не припознават никой от тези, които се намират в парламента.

„Ако имаме такава нелегитимност в държавата, това означава, че в бъдеще можем да очакваме сериозни проблеми за политическата ни класа. Заложено е в ценностния избор на българина да търси спасител. Ние имаме среда в която да търсим новия спасител“, категорична беше тя.

Смятам, че Бойко Борисов по никакъв начин не е доминиращ. Точно обратното. Истината е, че позиции, които трябваше да вземат ГЕРБ, те не ги взеха под натиск от ПП-ДБ. Когато неолибералите се появиха на картата на местната власт това е успех за тях.

Според политологът - доц. Иво Инджов обаче ще нараства тежестта на Делян Пеевски и ДПС в некоалицията:

Затова са и промените в ДПС. Иначе сглобката си е една рехава коалиция. Още не е потвърдено, но имам информация, че ПП са подали документи да влязат в либералния алианс в ЕП, където са ДПС. Aз все пак не очаквам Пеевски, който е в списъка Магнитски на САЩ да оглави ДПС. Освен това ще е прекалено смело етнически българин да оглави тази партия.

„Уж ДПС бяха само за Конституционната реформа, а всъщност сега те са твърд трети член на тази "сглобка", каза още доц. Иво Инджов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    Политиците ни Лъжът и са Алчни за Власт

    Коментиран от #20

  • 2 плюс минус

    12 1 Отговор
    От 240 имена едва ли човек може да припознае 10-
    Но всичките тези 240 са на наша тлъста хранилка, от нашите дънйци.
  • 3 Ветеринарен психолог

    4 0 Отговор
    120 процента.Изключение са Последният Софиянец и ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ.
  • 4 Бай Иван

    9 4 Отговор
    На тая акъла и е колкото на калинка, не знам какъв професор е...
  • 5 Българка

    14 0 Отговор
    Всички знаем къде е мястото на Пеевски. А то не е в НС. С председател като него ДПС се официализира като корупционна групировка. И не разбирам бедните етнически турци защо така сляпо ,против собствените си интереси, ги подкрепят. Но въпрос на избор

    Коментиран от #15

  • 6 ТОТАЛ ЩЕТА

    9 1 Отговор
    И тая даже разбра, че територията окончателно се разпадна.
  • 7 Пич

    9 2 Отговор
    Мисля , че не е точно така ! Поне 95% от българите не припознават политиците ни , като български !!! Останалите 5% са няколко хиляди прости паветника , и няколкото хиляди тарикати , които участват в кражбите в държавата !!!
  • 8 Наблюдател

    16 2 Отговор
    Занижена е цифрата госпожо Христова. 95% от Народа не познават депутатите , за съжаление.
  • 9 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 1 Отговор
    "80% от българите не припознават никой от депутатите"

    Но за сметка на това не 20%, а 40% са гласували за тези депутати, които не познават. Въпроса към тезиза 20% гласуващи които не познават депутат е ди е, не за кого са гласували, а защо са гласували.

    Другия въпрос е: Защо депутатите не де срещат с избирателите си по време на мандата. Защо в България няма закон, който да задължава депутатите да правят срещи с избиратели си поне веднъж месечно.

    Защо в България половината депутати не се избират МАЖОРИТАРНО. Така избирателите им щяха поне да ги познават.

    Отговора е защото така е изгодно на партийните лидери, на корупционерите, на задколисието ... Изгодно им е депутатите да са анонимници и лакеи на задколисието, котуп иоберите и партийните лидери. Даже и партойните лидери са лакеи, пример доскорошния "лидер" на ДПС Карадайъ-типичен слуга на сарая.
  • 10 ТаУмВзе

    6 2 Отговор
    Професор Иво Христов ви обясни за 80 процента! Кви ПАРТИЙКИ, тва са си ОПГ.
  • 11 Информирайте се

    6 2 Отговор
    казаха, че не са продавали документи в ЕС. А тази измислена професорка защо пак я извадихте. Аман от тези озита. Много са вредни!!!
  • 12 Месирка ГЕРБ

    8 0 Отговор
    1 брой
  • 13 Опа

    3 0 Отговор
    Май е време тези 80% да се ориентират към нови лица а 60 те процента които не гласуваме да дадем и своят глас като се насочим към партии които не са били в управлението на държавата. Виждаме че тези 35% който гласуват са или платени или имат зависимост и интереси от избирането на (техният партиен човек. До кога!? Трябва да осъзнаем че тези от Герб, ДПС, ПП-ДБ и БСП ще съсипат държавата в стремежа си към облаги. Е, ще се наложи да избираме хора от който не знаем какво ще излезе но вече какво ли не презивяхме. Поне ще сменим лицата в парламента.

    Коментиран от #19

  • 14 българка

    5 1 Отговор
    В главите на политолозите май има доста "сглобки" и трудно се оправят с тях. Който е измислил тази "наука" политология е бил наясно, че добре ще послужи да се вкарват в заблуда хората, според желанието на поръчителя и добре ще се печели. Всъщност каква наука е това - нещо като "стрина Пена разбрала от леля Мара, че..."
  • 15 Като

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Знаеш , защо мълчиш като партизанин на разпит за твоите любими паветници?! Те вкараха Пеевски в управлението , и крадат заедно с него
  • 16 ДЕДОТИ

    3 3 Отговор
    Герб стават. Педа..те от ПП се гаврят с Боко.
  • 17 !!!?

    6 0 Отговор
    "Магнитски" - гравитацията на "сглобката" !!!?

  • 18 горски

    5 1 Отговор
    Тази зла герберастка усойница пак се е активирала.

    Коментиран от #25

  • 19 българка

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Опа":

    Ами изберете Ваня Григорова, ако не друго, ще ви научи на етикет и поведение!

    Коментиран от #28

  • 20 Мдаааа .

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Пълни хамелеони са?от синьо се пребоядисват в зелено червено бимбяно само и само да захлебят от народната пара!
  • 21 Первски отново "ще натежи до150кг"

    3 0 Отговор
    Ще го виждаме такъв какъвто го знаеме от много години:Една нагла, крадлива С. В. И. Н. Ю. Г. А!! Несе притеснявайте за него, дали щее Първия или Втория в ДПС, все същия Наглец ще сие!!
  • 22 Мъдрият

    1 2 Отговор
    Затова не трябва да сме република, а монархия!

    И царят трябва да има пълни правомощия - както в древността императорите!
  • 23 Чърчил

    4 0 Отговор
    Ако зависеше нещо от изборите, нямаше да ги има.
  • 24 До 13 ОПА Една част от хората, които

    2 0 Отговор
    Гласуват са Независими! От никоя партия
    не получават пари да гласуват!! НИТО СЕ СМЯТАТ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА НЯКОЯ ПАРТИЯ!!НИТО СА ПОДЧИНЕНИ ЧИНОВНИЦИ, НИТО ЗАВИСИМИ ОТ КОРПОРАТИВЕН ВОТ!! Гласуват по съвест, с надеждата, нещо добро да се случи най после в тази пропаднала държава!! За сега не се случва, продължаваме да Гласуваме!!ИМА И ТАКАВА КАТЕГОРИЯ ГЛАСУВАЩИ!!!

    Коментиран от #30

  • 25 Кличко

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "горски":

    Изказът, маниерът и изобщо осанката и са к.р. в енски.
    Много отвратителна.
  • 26 Депотатите не се срещат с избирателите

    1 0 Отговор
    След Изборите, защото тея които са ги избрали ще ги набият Яко и никой не може да"спре Народната любов"!
  • 27 Перо

    2 0 Отговор
    Как да припознават депутатите, когато се избират по листа анонимно, без система за подбор, без никакви критерии и кадрови изисквания, без да се проверява криминалното минало, зависимости от чужди посолства, масонски ложи, чужди НПО-та и т.н. Резултатът е гласуваш за една партия, получаваш друга и винаги депутатите следват анти-национална политика и криминални практики! Да не говорим за по-дребните шашми от секционните комисии! Обезсмисля се гласуването, което подменя демокрацията!
  • 28 Опа

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "българка":

    Питам се, ако не беше Григорова а някой партиец избран лично от Нинова,. дали биха минали и 10% тези от БСП то? Едва ли, значи има личности който биха полезни на България. Сега дали ще е В. Григорова или някой друг в обстановката вече е наложително.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Българка

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "До 13 ОПА Една част от хората, които":

    Напълно те подкрепям. През целия си живот не съм членувала в нито една партия. Гласувам по съвест, но мога и да търся отговорност като независим гражданин!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове