Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 16:12 1 130 19

Мартин Димитров: Основните данъци няма се увеличават. В НС емоциите не са преминали, а трябва бързо да преминат

  • мартин димитров-
  • данъци-
  • увеличаване-
  • парламент-
  • емоции

Бюджетът не може да бъде заложник на недоволни от местните избори хора, коментира депутатът от ПП-ДБ

Мартин Димитров: Основните данъци няма се увеличават. В НС емоциите не са преминали, а трябва бързо да преминат - 1
Снимка: NovaNews

Бюджетът не може да бъде заложник на недоволни от местните избори хора, каза пред БНР Мартин Димитров от ПП-ДБ, член на бюджетната комисия в НС.

Основните данъци няма се увеличават, категоричен бе той и обясни, че искането за данъчните оценки е на общините, а не на правителството.

Димитров заяви, че е на различно мнение от това на правителството по отношение на корпоративния данък. Той е задал въпроса дали има вариант да бъде отложено това въвеждане. По думите му по този въпрос се води много сериозен дебат.

Ключовият показател е дефицитът, а той е според плана, отбеляза депутатът от ПП-ДБ. По думите му за 2024 г. истинският въпрос е дали има достатъчно резерви в бюджета. Според него такива резерви има.

"Резерви виждам във вноските, които са определени за руския газ и руския петрол, за които не бързам да кажа какви са очакваните приходи - трудно е да се прецени, но такива ще има. Тук виждам резерви, които не са включени в бюджета", посочи той. И добави:

"12 млрд. капиталови разходи ми се ще да бъдат изпълнени, но не знам дали ще стигнем до там. /.../ Нека да видим къде има подготвеност на проекти и къде няма. Там също очаквам резерви".


Димитров е категоричен, че проектите и реформите, записани в Плана за възстановяване и развитие, трябва да бъдат направени. По думите му по тях се работи постоянно. Депутатът изрази надежда доброто темпо на Народното събрание от преди местните избори по отношение на реформите да бъде запазено. "Струва ми се обаче, че емоциите не са преминали, а трябва бързо да преминат", подчерта той.

"Надявам се в НС да се предлагат реформи, които е възможно да бъдат извършени през следващата година. Нещо, което трябва да бъде обсъдено и вероятно преразгледано - 15 години общините искат повишаване на данъчните оценки, същите тези години ГЕРБ не се съгласяваше и това никога не се случваше, сега нашето правителство се съгласява да предприеме тази мярка, защото тя е обещана, което аз приемам, обаче ми се иска да има таван на възможното годишно нарастване. Въпросът е да направим граници, така че хората да разберат, че ако има поскъпване, то е разумно и е премерено", коментира Мартин Димитров в интервю за предаването "12+3".

Общините имат много спешна задача за 2024 г., каза още Димитров и обясни, че те трябва да изработят механизъм за такса "Битови отпадъци" на база на реалното потребление. По думите му правителството и парламентът трябва да им окажат пълно съдействие по този въпрос.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 1 Отговор
    лъжи на килограм
  • 2 Търновец

    21 1 Отговор
    Плоският данък облагодетелствува мафията, а в България няма закон за банкрута на физически лица - държава на мафиоти и олигарси, а банките и бързите кредити скубят
  • 3 1221

    27 3 Отговор
    Като гледам Мартин се сещам за Радан. Що ли?

    Коментиран от #12

  • 4 Фафлата

    21 2 Отговор
    Този Костов го вкара в политиката и в играта.
    Обаче не оправда надежди, остана си някак в сянка а му беше даден добър старт !
  • 5 Майора

    22 2 Отговор
    Жалко Димитров , да предлагте нещо което е неизпълнимо и после да се оправдавате , че няма пари и по тази причина да казвате че общините искали вдигане на данъците! А защо не го казахте преди изборите , да видим дали щяхте да спечелите , но и дори не машините щяха да го направт , простотп Киро публично призна за това!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хубаво е да има оптимисти ,

    19 1 Отговор
    но вече обявиха , че ги вдигат . Като не ги вдигат ще има за другите разноски . В софия е 20 бона за шеф и 1 бон за работещ . хахахаха Могат да вдигат всички данъци за шефовете . парно, данък сгради, сметоизвозване . хахаха
  • 8 Умирам от смях

    21 4 Отговор
    Когато Мартин говори хвърчи слюнка

    Коментиран от #9

  • 9 Търновец

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "Умирам от смях":

    И духа въздух
  • 10 ха ха

    13 2 Отговор
    на тоя ще му забия един копач в десетката , заради борсовите заигравки с гражданите , пък нека ми обяснява колко бързо трябва да привикна с грабежа , нека той бързо да привикне с копача , ако може
  • 11 нпнпнпн

    18 3 Отговор
    Уж не е стар ама почва да издиша вече ... като Радан и той.
    Това са политически трупове и вече са бита карта
  • 12 заклевам се

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "1221":

    помислих че гледам костов в първата секунда
  • 13 Хахаха

    14 3 Отговор
    МаЛтинчо, безхарактерно влечуго НПОшник от студентската скамейка.
    Това ви беше властта ... нахално, долно ... лгбти животно
  • 14 удариха ва как си требе

    12 2 Отговор
    Основните данъци не но всички остана ли да.ПП и ДБ с нови поразии върху народа.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Абориген

    8 0 Отговор
    За ДБ-то са гласували един файтон хора, но имат наглостта да ръсят акъл по слугинските телевизии, а мисирките ги слушат с телешки възторг.
  • 18 МаГтине,

    7 0 Отговор
    Взечми един тапешник и се гръмни. Не се прави на значим. НЕ СИ! Плява и още нещо.
  • 19 рада дълбоката

    4 1 Отговор
    Само оръфлеци на територията ........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол