Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 18:04 1 518 24

Георг Георгиев: Когато Асен Василев казва, че ще има 40 милиарда приходи, да каже откъде ще ги вземе

  • георг георгиев-
  • асен василев-
  • приходи-
  • взимане

Финансовият министър не успява да убеди дори социалните партньори с това, че се справя с формирането на бюджет. Няма как да предлагаш събиране на 40 милиарда, при положение че не си успял предишната си прогноза да я сбъднеш - трябваше да са 35, те събраха 33 милиарда, коментира депутатът от ГЕРБ

Георг Георгиев: Когато Асен Василев казва, че ще има 40 милиарда приходи, да каже откъде ще ги вземе - 1
Снимка: Нова телевизия

„Асен Василев не става за финансов министър. Но по-лошото е, че той предлага промяна на финансовите закони, опитва се да извива ръцете на държавата, на общините, няма никакви приоритети, никаква посока, никакви хоризонти не се чертаят с държавния бюджет”. Това каза в ефира на "Пресечна точка" Георг Георгиев от ГЕРБ.
„Когато Асен Василев казва, че ще има 40 милиарда приходи, да каже откъде ще ги вземе. БВП се повишава на над 200 милиарда. Какво в последните 3 години в държавата дава самочувствие на този човек да твърди, че може да вдигне Брутния вътрешен продукт до такава степен? Какво се направи в държавата? Икономика, заводи, фабрики, предприятия, производство, какво?”, попита Георгиев.

ГЕРБ категорично няма да подкрепи вдигането на данъците, нито на осигуровките, каза Георгиев.

„Това правителство, очевидно ляво в своята философия, не може да получава повече нашата подкрепа по отношение на такива спорни мерки, които по никакъв начин не виждаме да поощряват каквото и да е развитие в тази страна”, коментира Георгиев.
„Финансовият министър не успява да убеди дори социалните партньори с това, че се справя с формирането на бюджет. Няма как да предлагаш събиране на 40 милиарда, при положение че не си успял предишната си прогноза да я сбъднеш - трябваше да са 35, те събраха 33 милиарда. Говоря за приходната част на бюджета. И въз основа на това се строи и разходната. Така че ние отново се готвим да изхарчим пари, които няма да сме изкарали, с което да задълбочим дефицита и да предизвикаме тегленето на нов дълг. С този тип политика ние не сме съгласни категорично”, каза Георгиев.

По отношение на дерогацията, той каза, че всеки миг, в който тя продължава, това означава още милиарди изтичащи в посока Русия.

Да не отхвърлим вота на недоверие, който е на тема "Отбрана", означава, да не подкрепим собствената си политика по отбраната, коментира депутатът от ГЕРБ.

„99% от случващото се в сферата на отбраната – цялостната модернизация, води началото си от ГЕРБ и се случва благодарение на ГЕРБ”, каза Георг Георгиев.
Финансовата политика на правителството обаче била неубедителна, смята депутатът, запитан дали ГЕРБ щяха да подкрепят вот на недоверие, ако беше на тема "Финанси".

Що се отнася до Столичния общински съвет, където Борис Бонев не получи подкрепа, за да стане председател, Георг Георгиев каза, че няма как от ГЕРБ да дадат подкрепата си.

„Шизофренното поведение на тези хора вече надхвърли всякакви граници. Виждате как се отнасят с нас, как ни говорят и как сами със себе си не са съгласни. Не можеш да казваш, че ще търсиш диалога и да отричаш, че ще говориш с ГЕРБ”, коментира Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Симитли

    26 3 Отговор
    От чекмеджето на Тлъстото Баце!
  • 2 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    30 4 Отговор
    Гербавите и Тиквата не могат да се помирят още, че не са с лъжиците до казана с мед и да гребат с големите черпаци! Пак бедните и пенсионерите са им в устите и дълбоко съжаляват, че не могат по-бързо да ги унищожават как го правеха когато бяха толкова дълго на власт и имаха цялата власт, дадена им от неукия социопатен електорат.
  • 3 На теб

    19 3 Отговор
    или на кума ти да каже , все сте финансисти в далаверите , мазен Герге ?

    Коментиран от #7

  • 4 Станимир

    7 16 Отговор
    Кокора е объркал напълно проекто-бюджета за 2024г., особено частта му за общините. И както обикновено Националното сдружение на общините е проспало всичко и само е кимало.
  • 5 Емигрант

    22 7 Отговор
    След Д.Добрев този ли е поредният палячо на Тиквата които изпраща да храчат пред микрофоните ? И аз мога да задам същият въпрос поювсяко време, но този клоун не се ли сеща, че Василев има готов отговор след като е казал това, той не е пожарникарят който преди обяд говори едно след обяд друго, а вечерта не знае какво е казал сутринта ! Не ги понасям тези герберски влечуги, които ограбиха България, а днес "специалисти" по всичко, защото тези пък от ПП/ДБ ги ИЗПРАХА и сега им се качват на главата, а каква ще я свършат след февруари когато вземат мандата не ми се мисли, защото шефовете им от ДПС и те "набират скорост" !
  • 6 Дрън, дрън ... съветски чугун

    16 5 Отговор
    Ами явно знае от къде, след като в момента дефицита е 0.5%, при заложен 3%.
    А националния предател, служителя на посоль митрофанова, родоотстъпника румен радев заложи 6,5% дефицит, без увеличение на пенсии и мин. заплата - да има за Газпром и Пусин, друго не го интересува.

    Коментиран от #10

  • 7 Мазен Герге

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "На теб":

    Ама знае на кого да целува ръка!
  • 8 Лост

    7 1 Отговор
    Булю,булю,булю и накрая ще го гласувате.
  • 9 Мно го харесвам

    15 1 Отговор
    Герги цаливача.
    Ей, мъж та мъж, ако не е около Боко.
    Ако е около Боко е цаливач та цаливач.
  • 10 Пак ли руснаците са ти виновни

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дрън, дрън ... съветски чугун":

    dръвник?

    Коментиран от #13

  • 11 Е ееее

    4 0 Отговор
    Е, как откъде? Като Зеленски, ще ходи да целува...🤣🤣🤣🤣🤣
  • 12 Мата Хари

    8 0 Отговор
    От чекмеджетата на Тиквата
  • 13 Чиба бе иZвратен шумкар

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Пак ли руснаците са ти виновни":

    Руснаците са виновни, че си толкова проZZ
  • 14 Мунчо

    15 0 Отговор
    Този плювалник да каже, къде освен по ръката е целувал Бойко! Аман от подлоги! Задминаха и червените!
  • 15 Курд Околянов

    11 0 Отговор
    Търсят се едни чували за магистрали, щото в тях имало 53 милиона. Но никой не търси Севидвореца в Бистрица и онова в Горна Баня. А комсомолския Георгпалат в Лозен бил за селскостопански нужди.
  • 16 Нейт

    8 0 Отговор
    Ами то е написано, ама не си чел. Важно е герберасткото хейтене.
  • 17 МВФ

    3 1 Отговор
    Е как от къде? От мене, както и вие и всички преди вас, все от мене и с все по-голяма лихва за да хванете по-голем комисион.
  • 18 морски

    5 0 Отговор
    Държавата потъва бавно каква икономика имаме че да сме наравно със Европейците само не знаем на кого сме васали!!!!!!!!
  • 19 Този прост герберастки

    3 0 Отговор
    Павиан, който си купи факшивите дипломи като герберастки функционер какво разбира от бюджет!,
  • 20 Винету еднокнижник

    4 0 Отговор
    Георге,не знам от него дали става министър,ама от тебе знаеш ли какво става? По точно и за него не ставаш.А сети се сам.
  • 21 Марда

    1 0 Отговор
    От Леман Брадърс... Същите сте.... Само взимате, не създавате! Пък и пита, все едно не знае!
  • 22 Иван

    0 0 Отговор
    Откога Георг Георгиев - най-некадърния заместник-министър на външните работи, разбира от бюджет?!
  • 23 Тиквоний

    2 0 Отговор
    На кръстника ти от чекмеджето и сметките които натрупа през 12 год управление , а пък да питат и бившата му жена банкерката
  • 24 Човек на тиквата

    0 0 Отговор
    Две бузи без музи! Всъщност бузите са четири, ама нарочно пиша две, за да е по ясно на дебилите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол