Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 06:45 1 819 36

СДВР дава брифинг в 8,00 часа за "вандалските действия" след бунта на футболните фенове

  • сдвр-
  • брифинг-
  • фенове-
  • протест

Петима полицаи са сред ранените при сблъсъците

СДВР дава брифинг в 8,00 часа за "вандалските действия" след бунта на футболните фенове - 1
Снимка: МВР

От СДВР са обявили брифинг за днес в 08:00 часа по темата с вандалските действия от протеста срещу БФС в столицата снощи, предаде БНТ.

Вече са започнали действия по издирването на виновните за вандалските действия, сред тях фенове на столични, пловдивски и варненски отбори. Част от провокаторите – ултраси, са задържани. Иззето е голямо количество пиротехника, сигнални пистолети, боксове, метални тръби и други забранени за носене на масови събирания предмети.

Бунтът на феновете на агитки от страната превърна улиците на София в бойно поле.

Ситуацията ескалира до сблъсъци с полицията. Хвърчащи павета и камъни, подпалени коли и бомбички доведоха до десетки пострадали и от страна на гневните фенове, и от страна полицията.

Десетки са пострадалите има и петима ранени полицаи.

Хората от заведение до Спортната палата се оплакаха от полицейски произвол. По думите им, след като фенове от улицата влезли в него, полицаите, които ги последвали са удряли безразборно всички посетители. Използвали са и лютив спрей.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чука

    22 0 Отговор
    на полицая иззеха ли го???
  • 2 Битият бит, пияния - пиян

    33 3 Отговор
    Имаше един много по-лесен начин за предотвратяване на протестите, арест на перуката и ръководството на БФС. Има достатъчно доказателства за сериозни криминални престъпления срещу тях. Обаче едва ли някой е очаквал подобни действия от бг полицията, все още има твърде много милиционери в МВР.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Май

    26 1 Отговор

    До коментар #2 от "Битият бит, пияния - пиян":

    започна раZглобката !
  • 4 Крум

    27 5 Отговор
    Да кажат по колко извънредни са дали на калпак. Иначе се виждаше колко добре охранени и мазни бяха хората на реда,почти като доктор чакащ да вземе рушвет. Стташно е човек да си предстчалащ ави какво мятът сутрин във wc то.
  • 5 ХАХАХА

    42 0 Отговор
    Провокаторите
    са в сградата на БФС там ги търсете.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Абе

    40 0 Отговор

    До коментар #2 от "Битият бит, пияния - пиян":

    Очаквали са, не случайно се опитаха да преместят мача на луната или по далече. По лесно е да се махне упраеата на БФС , ама алчността краси човека.
  • 8 Демократ

    15 3 Отговор
    Тия колко са прости. Да ходат да изкурубат правителствените сгради, загуба на енергия само
  • 9 От цялата

    21 1 Отговор
    Тази история пострадаха невинни хора и техните имущества! Сега всички щети ще са за тяхна сметка! Едва ли някои ще поеме отговорност и ще плати за щетите!
  • 10 Майстора

    20 11 Отговор
    Какъвто ни футбола, такива и феновете. Чалга поколение.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ранени полицаи

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "МВР са Инквизиция":

    сред протестиращите винаги има провокатори от страна на Борисовите делта ли се казваха. А има и всякаква измет, дрогирани, пияни, изпуснати от контрол и невъзпитани. Не е редно да се говори срещу полицията. Тя си върши работата. Като беше Борисов премиер, от обяд София беше блокирана с жандармерия, нямаше и градски транспорт около стадиона .
  • 13 обективен

    22 2 Отговор
    Ако бяха си подали оставката нямаше да има погром .Сега ръководството ако не си отиде ,ще има физическа разправа с незнаен завършек !!
  • 14 Станчо

    16 2 Отговор
    Редно е да се постъпи достойно и с чест ръководителите да си подадат оставките, защото не се справиха с опазването на общ.ред в Центъра на Столицата. Имаше моменти на хаус и превишаване пределите на полицейските правомощия. Ясно, е и видно, че Не се справиха със служебната си задача и не защитиха държавната, общинска и гражданска собственост! Налице е изключително Занемарена Превантивна работа, преди това събитие и лошо планиране. Сега ще се изкарат жертва, на феновете, ще се оправдават с агресия, безредици и т.н. Но, всичко това е трябвало да се предвиди и да се планират мерки, при различни динамични промени в средата за сигурност.
  • 15 мда

    19 0 Отговор
    Следващия път да запалят народното събрание.
  • 16 смолата

    9 3 Отговор
    Футболните ултраси са по правило мамини келешчета, които търсят начини и ведоми и неведоми пеичино да чупят, палят и хулиганстват. С перо ги гали полицията и държавата.
  • 17 жалко,

    15 1 Отговор
    Тия от Люлинската агитка ,дето "протестират"само срещу пари,организираха погрома.После се скриха,като мишки,а други ядоха дървото.

    Коментиран от #20, #30

  • 18 гост

    16 8 Отговор
    Палиш,чупиш,рушиш държавна и частна собственост в ,,знак на протест" и какво очакваш? Ми ще ти начупят простата глава най-вероятно. Лошото е че в суматохата го отнасят и мирно протестиращите хора.
  • 19 Тино

    13 1 Отговор
    Вместо СДВР премиера - бройлер Денков да иска оставката на Михайлов, Лечков, Костадинов и Фурнаджиев. Все мастити Кукловод. А и да оповестят публично какви пари получават.
  • 20 Прав си

    13 2 Отговор

    До коментар #17 от "жалко,":

    Фандъкова ги научи така и от Посолството.На 9ти май им дадоха по 300$ на калпак,да реват ,като магарета на ПСА.
  • 21 Лост

    12 2 Отговор
    А предния шеф на полицията в знак на благодарност за битите при протеста срещу Борислав даже го повишиха.
  • 22 зрител

    17 0 Отговор
    Оставка на БФС, МВР и правителството...
  • 23 Серьожа

    7 6 Отговор
    Как може, как може така да плюете може би най добрият вратар в светът ,който си даде душичката ,както неговата така и на сина си за изграждането на българския футбол до световна величина и не е посегнал никога на нищо. Винаги се е изправял и е гледал трезво върху случващото се в българския футбол, а вие му искате оставката. Какви хора сте вие, как може?
  • 24 НАБЛЮДАТЕЛ

    20 0 Отговор
    Футбола отдавна е само придатък към комарджийския бизнес и залаганията. Няма общо със чистия спорт. Същото е и при футболните деятели.
  • 25 Биби

    8 0 Отговор
    За всички неуспехи на властта у нас,са й виновни хората, все с тях се оправдават- били прости, терористи,лумпени,ултраси.
  • 26 Нашамарих Мишо

    12 0 Отговор
    БТВ тази сутрин “Сблъсъци след мача с Унгария” защо изкривяват новините всичко почна преди мача и причината е не срещата и резултата а ръководството на БФС.
  • 27 Гражданин

    13 1 Отговор
    Гражданска война ли трябва да има, за да си отиде Боби Михайлов.
  • 28 ТаУмВзе

    8 3 Отговор
    Мишиционерчето, което Гази цивилни ще се обеснява да!
  • 29 Айс Ти

    3 1 Отговор
    Всички котки са красиви (сещайте се)

    Коментиран от #36

  • 30 Ама

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "жалко,":

    Всички знаем кой дава парите на тази агитка.
  • 31 Р. Ралин

    3 0 Отговор
    Докога във родината ни бащина,
    ще вилнее тази пълна простащина !?
  • 32 Баш софиянец

    5 0 Отговор
    Като протестират срещу Боби Михайлов и компания, що се бият с полицията и трошат на хората колите? Да се бият с Боби Михайлов и компания.
  • 33 Артилерист

    6 1 Отговор
    С хаос и самоуправство е зачената "демокрацията" под американски патронаж в България. Първи СДС самоуправстваха, като присвоиха времето "завинаги". Утекоха се. После царистите самоуправстваха за 800 дена. Утекоха се. После мутрата Борисов и шайката му самоуправстваха прекалено дълго, по някое време заедно с Гешев, подчинената му прокуратура и паравоенната му структура. Гешев се утече, Борисов-почти. Сега самоуправството на харвардските наложници на посолствоТО доведе до сглобката. Надявам се скоро да се утекат. Михайлов и кликата му самоуправстваха близо 15 години. Футболът залиняваше, но за сметка на това "професионалните" зрители, наречени "агитки" укрепваха, радикализираха се, изгониха обикновените привърженици на играта от стадионите и дори станаха маши в ръцете на политиците. Михайлов и кликата му се крепеше от една от двете най-мощни агитки, която най-накрая прозря, че така не може да продължава. Положението е такова, защото България от 33 години няма държава. Тя има колониална администрация, която получава инструкции и съгласува действията си с посолствоТО...
  • 34 БФС РЪКОВОДСТВО ГЬОНСУРАТЛЪК

    2 0 Отговор
    Хората много тьрпяха това безхаберие, алчност, наглост и вероятно огромна корупция.
    Няма никакви изгледи това да се промени и тези протести поне малко измиха срама на футболните фенове, които отдавна трябваше да излязат и изринат това РЪКОВОДСТВО НА БФС
    Целия български народ обичаше и носеше на ръце тези хора когато бяха футболисти, но като ръководители на БФС те си спечелиха само презрението на същите фенове които ги боготворяха. Показаха пълна морална деградация. И сега няма да излязат отпред и да поемат отговорност, защото те са причината за това което се случва.
  • 35 между другото

    0 1 Отговор
    Защо никой не ги претърси за откритите предмети предварително?
  • 36 ключар

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Айс Ти":

    Може да са красиви, може и да не са, но не знаете къде се намират...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове