Last news in Fakti

18 Ноември, 2023 18:21 2 103 19

Промените в Закона за движение по пътищата се гледат в парламента

  • катастрофа-
  • закон-
  • закон за движение по пътищата

България е сред водещите страни в Европа по отношение на черната статистика

Промените в Закона за движение по пътищата се гледат в парламента - 1
Снимка: БГНЕС

За да се намали пътният травматизъм, ще се обсъждат предложенията на народни представители за промени в Закона да движение по пътищата. В рамките на работни групи, след това в Комисията по транспорт, те ще бъдат гледани и представени в пленарна зала.

Председателят на транспортната комисия Халил Летифов ги определи пред БНР като дискусионни. България е сред водещите страни в Европа по отношение на черната статистика от гледна точка и на смъртността и на травматизма. Според него трябва да се обърне внимание и на превенцията и да има по-засилен контрол на пътя:

"В момента изтече срокът за предложения за промени между двете четения, има доста предложения за промени. Те трябва да дъдат обработени, да се получат становища. тепърва ще видим кое ще бъде подкрепено. Надявам се промените да дадат така желания от всички нас резултат - намаляване на смъртните случаи и травматизма. Но трябва да отбележим и че честите промени не дадоха желания резултат Затова трябва да подходим по-отговорно от гледна точка на превенцията, на рекламната кампания, поведението на всички участници в движението и след това - да има контрол. Това означава спасени човешки животи".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редник

    23 0 Отговор
    Така и не разбрах какви промени са предложени?...
  • 2 Винетка

    2 1 Отговор
    Добре, че скоро масово ще навлязат летящите коли.
  • 3 КУЛТУРАТА И ПО ПЪТИЩАТА

    17 0 Отговор
    И В ОБЩЕСТВОТО И В КЪЩИ СЕ ГРАДИ ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И ЦЕННОСТНА СИСТЕМА ТУК В ТАЯ ТЕРИТОРИЯ ТАКИВА РАБОТИ НЯМАААА А ИМА БУХАЛКИ С ПАЛКИ ЗА ДРАНЕ ДРАНЕ ДРАНЕ ДРАНЕ....НЕ СЪБИРАЛИ ГЛОБИТЕ АМИ КЪК ДА ГИ СЪБИРАТ ПРИ ЗАПЛАТА В СТРАНАТА ОКОЛО 1150 ЛВ ЧИСТО И ГЛОБА 400 ЛВ ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ С 20 КМ........ТОЯ ШОФЕР НЯМА ДА СТОИ ГЛАДЕН ЧЕ И ДЕЦАТА МУ НЯМА ДА ГИ ПЛАТИ.....ПЪЛНА НЕСЪРЗМЕРНОСТ НА ГЛОБИ И ДОХОДИ КЪКТО Е НА ЗАПАД КОЙТО СЕ НИ ГО ХВАЛЯТ НО НЕ ПРИЛАГАТ ПРАКТИКИТЕ МУ А ПРИЛАГАТ БАЛКАНСКИ РЪЖДИВ НОЖ ЗА ДРАНЕ НА СИРОМАСИ...
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    Знаете ли , че
    при ЗАБРАНЕН ЛЯВ ЗАВОЙ,
    можете да направите ...
    ОБРАТЕН ЗАВОЙ ❓❓❓
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор
    Във Варна ВЕЧЕ МОЖЕТЕ ‼️
  • 6 Само с глупости

    12 0 Отговор
    се занимават! И понятие си нямат как да оправят проблемите и откъде да почнат!
  • 7 Шопо

    18 0 Отговор
    В България умират около 2000 човека за седмица, 5-10 са загинали на пътя а останалите 1990 от какво са умрели?

    Коментиран от #9, #10

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 3 Отговор
    Знаете ли каква транформация ви трябва,за да се натаманите на бг пътища и шофиране след германия?????Убеден съм,че колкото е по лъскав един автомобил толкова е по незнаещо зад-воланното устройство.нес се прибирах от вилата с ябълки и мушмоли.сложих и багажник отгоре и карам нормално около 90.настигам колона с някакъв бял джип пежо и някаква друга кола пред него......този,оказа се тази с джипа ми скъса нервите......на правите е на 100 ,но иде ли завойче отива на 50.........успях след много мъки да я премина някъде към костинброд.Не знам кой ви учи,но по добре да ви направят коли да се самокарат.НОвата генерация не можете да карате.Не знам какво можете,но да управлявате автомобил не можете!

    Коментиран от #12

  • 9 Къро

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Шопо":

    От нередовно пиене. Колко пъти да ти обяснявам?
  • 10 ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Шопо":

    от политически грижи ?
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор
    Нюргюл стои пред победа според мен.Антоанета и тя има........според мен и тя е с материал.мисля,че добре игра с черни срещу шотландска партия.на 4та това момиче,кръстева не стои добре,а трета не мога да я видя.
  • 12 Гневен

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти отдавна си класифициран отрицателно създание за, което никой няма да страда
  • 13 Толуп.бг

    3 1 Отговор
    Спрете с тези промени, бе идиоти! Постоянните промени объркват хората, а от там и произшествията нарастват.
  • 14 Да, бе

    6 0 Отговор
    Първо да разгледат промяната в пътищата, ако въобще тоя оф род може да се нарече пътища... Тотална кражба и война с населението на територията...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ццц

    2 4 Отговор
    1. Лобит0 на тираджиите работи по-добре от железниците. 2. Пътищата са стари, тесни и зле поддържани; 3. Автомобилният парк е стар и зле поддържан; 4. Трябва да се въведе забрана за хора над 70 или 75 да бъдат шофьори. Карат с 30 в или извън града, правят колони, изнервят и в крайна сметка ниската скорост убива колкото или дори повече от високата. 5. Народът адски з@тъ пя. На много хора им е трудно да въртят волан, да сменят скорости, че и педа@ли има. Къде е Тодор Колев да види, че все пак стигнахме американците в нещо. Тоест причините са комплексни, а високите глоби водят само до висока корупция.
  • 19 Шрек

    1 0 Отговор
    Тъй като промените пак са секретни , предполагам че ще искат да пренасяме автомобилите по пътищата . Така се решава проблема с високата скорост и здравината на пътната настилка .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове