Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 18:03 1 113 8

В Благоевград „Продължаваме промяната“ събра своите кметове и общински съветници

  • благоевград-
  • продължаваме промяната-
  • кмет-
  • васил терзиев

Имаме историческия шанс да покажем, че може да се управлява по по-различен начин и на държавно, и на местно ниво, обеща Васил Терзиев

В Благоевград „Продължаваме промяната“ събра своите кметове и общински съветници - 1
Снимка: БГНЕС

Национална среща на лидерите на „Продължаваме промяната“ събра днес в Благоевград съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, премиерът акад. Николай Денков и избраните кметове и общински съветници от партията.

На срещата присъстваха и кметът на София Васил Терзиев, на Благоевград – Методи Байкушев, и на Пазарджик – Петър Куленски. С видеообръщение се включи и новият кмет на Варна Благомир Коцев, уточни БТА.

Преди четири години хората не бяха готови за промяната, каза в зала „Яворов“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и допълни, че през 2019 г. „духът на промяната още не беше дошъл“. Днес, поглеждайки към последните местни избори, аз разбрах, че България се е променила страшно много благодарение на всички вас, хората вече очакват властта, промяната, да идват от тях, посочи Петков. Той благодари на членовете на партията за „огромната битка, която всеки един от вас направи, за да сме тук заедно“, като отбеляза, че това е битка, базирана на вяра в силата на промяната и в потенциала на България.

„Досега всеки един от нас се надяваше, че хората ще припознаят нашата визия, вече съм сигурен, че след четири години няма да продаваме надежда, а ще имаме пример“, посочи пред събралите се кметове и общински съветници, членове на партията, Кирил Петков.

По думите на съпредседателя на "Продължаваме промяната" има три принципа, които се следват в партията: никой не отговаря пред партийна централа, всеки осъзнава, че за да се промени страната трябва да се работи заедно, както и нулева корупция. „Нулевата толерантност към корупцията може да стане реалност, да не е само мечта“, отбеляза Петков.

Асен Василев поздрави кметовете и общинските съветници за успеха и отбеляза, че „въпреки трудностите, заплахите и всичко останало, се преборихте и не се огънахте, това е истинската победа“. Съпредседателят на ПП също подчерта, че всеки в залата е свободен, което определи като „привилегирована позиция“. Вие сте във властта, без да дължите нищо на никого, защото хората са повярвали във вас и това е единственото ви задължение - да не ги разочаровате, каза пред новоизбраните кметове и общински съветници от партията Василев.

Премиерът Николай Денков също поздрави членовете на партията за успеха, но отбеляза, че „да казваш какво трябва да се направи, да поставяш задачи, цели всички можем, как да реализираме тези цели, когато имаш възможността да управляваш, е нещо, на което всички се учим в движение“. Денков също отбеляза ролята на нулевата корупция в принципите на „Продължаваме промяната“ и посочи, че за да се постигне е необходимо „всички да работим заедно“.

„Имаме историческия шанс да покажем, че може да се управлява по по-различен начин и на държавно, и на местно ниво“, каза на националната лидерска среща кметът на София Васил Терзиев. Всеки един ден ние трябва да вдигаме нивото, да изискваме най-много от себе си, каза още Терзиев и допълни, че „печеленето на избори е едно, доброто управление е друго“.

Новият кмет на Благоевград Методи Байкушев, който откри днешната среща, каза пред събралите се в залата хора, че оттук нататък започва по-трудното, тъй като „всички във вашите градове имате огромни натрупани проблеми“. Той изрази увереност, че от следващата година нещата ще се променят, а най-голямата задача е лидерството. Новият кмет на Пазарджик Петър Куленски определи победата си в кметската надпревара като „история на вярата“. „Медиите и анализаторите определиха резултата като сензация, но аз не съм съгласен, защото знам какъв огромен труд стои зад този резултат“, каза Куленски.

Поради бедственото положение във Варна новоизбраният кмет Благомир Коцев не присъства на днешната лидерска среща, но с видеообръщение поздрави колегите си и членовете на „Продължаваме промяната“.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕЙК

    11 2 Отговор
    Каква двойка! Какви красавци ! Пък как се обичат! Пък как лъжат! Пък как крадат ! Пък какви харвардски дипломи "имат" ! Пък особено колко са послушни /на посолствоТО/ ! А бе от всякъде са ПО-ПО- НАЙ!

    Коментиран от #7

  • 2 зрител

    6 2 Отговор
    Разпределят еврото....но когато си заченат в лъжа...оставка....
  • 3 Колко трябва

    14 2 Отговор
    да е пропаднал човек, без грам морал и ценностна система, да ръкопляска на едни лъжци и крадци като тези на снимката! Да ръкопляска на национални предатели продаващи страната му на чужди посолства! Да ръкопляска на тези на снимката, обслужващи мафия и олигархични кръгове! Да ръкопляска и се радва на тези дето го лъжат и крадат! Дали е само липса на морал и ценности или и голяма неумност?
  • 4 Срещата с мъртъв човек насън може да

    2 2 Отговор
    означава желание да получите съвет или НЕЩО ДРУГО ОТ ТИЯ ДВАТА БОКЛУКА И ЩАЙКАТА ИМ , ЗАЕДНО СЪС СГЛОБКАТА

    Коментиран от #8

  • 5 Двама боклука

    3 2 Отговор
    Циркът продължава!
  • 6 бай герги

    3 1 Отговор
    Трябва да си наистина без грам мозък да им вярваш на тези двама Шарлатанина
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Не,

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Срещата с мъртъв човек насън може да":

    Означава, че белият ви кон умре и няма да се върне!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове