Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 21:30 1 298 0

Важните новини във ФАКТИ на 19.11.2023 г.

  • танкер-
  • асен василев-
  • запалянко-
  • вили лилков-
  • сняг-
  • мвр-
  • софия-
  • емилиян гебрев-
  • лозенец-
  • осман октай-
  • кръст

Работи се с партньорските служби за уточняване на повече подробности

Важните новини във ФАКТИ на 19.11.2023 г. - 1
Снимка: бТВ

Отвлечените българи в Червено море са двама – капитан и моряк

Отвлечените българи от израелския кораб в Червено море са двама – капитан и моряк. Това заяви пред bTV главният секретар на МВР Живко Коцев.

Асен Василев заплаши: Директно си тръгвам, ако бюджетът за 2024 година не мине

„Ако не се справя с Бюджет 2024, директно си отивам“. Това обеща в предаването "120 минути" по bTV финансовият министър Асен Василев.

Запалянкото, изпотрошил полицейски бус, остава в ареста

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 20-годишен мъж, счупил стъклата на полицейски бус по време на протеста срещу БФС. Това съобщиха от прокуратурата,

Вили Лилков: Не искам и в София да има сглобка

„Предстои нов опит за гласуване за председател на СОС. Не съм оптимист, тъй като преговорите, които се водеха досега между политическите сили, не бяха пълни, защото ГЕРБ отказа да участва. Това коментира Вили Лилков от „Синя София“, който бе и кандидат за кмет на столицата.

Снежен ад: 25 души са блокирани в хотел в Аксаково

В друг хотелски комплекс се е разхерметизирала камина и 4-5 души са пострадали от изгаряне от горещата вода

В МВР открили "гнили ябълки" - полицаите, били граждани на протеста в четвъртък

Обстановката в страната се нормализира, но все още има затворени участъци от Републиканската пътна мрежа, това докладва по време на оперативния щаб директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Александър Джартов. По време на щаба стана ясно, че на територията на община Аксаково, в хотел има 25 души, които са блокирани там заради снежните преспи. Министър Стоянов разпореди да се направи всичко възможно, за да бъдат извозени те на безопасно място ТоЯ аъобщиха от пресцентъра на МВР.

Столична община обяви важен срок за такса смет

Крайният срок, в който фирми и компании могат да подадат молби или декларации за определяне на такса смет за нежилищните имоти според количеството на генерираните отпадъци през 2024 г., изтича на 30 ноември. Това съобщиха от Столичната община.

Емилиян Гебрев пред FT: Русия чрез саботаж иска да спре българските оръжейни доставки за Украйна

Българският оръжеен магнат Емилиян Гебрев, който оцеля при два опита за убийство, бие тревога за руски саботаж, целящ прекъсване на критични доставки на оръжие за Украйна, пише Financial Times.

В интервю за FT Гебрев заявява, че руски диверсанти атакуват активно заводи и складове на неговата компания ЕМКО, която произвежда повечето български куршуми и съветски танкови снаряди, доставяни в Киев.

"Руските заплахи (означават), че е необходимо да се предприемат нови мерки на национално ниво, както и на ниво НАТО", е отбелязал Гебрев.

Нито един руски оперативен агент не е арестуван или преследван във връзка с неговото отравяне и бомбените атентати в съоръженията на компанията му, за които той обвинява влиянието на Москва върху българското правителство, допълва Украинская правда.

"По нито едно от над дузината дела, свързани с руски терористични актове и шпионска мрежа в България, нямаше резултат. Всички разследвания са спрени или в задънена улица, нито едно дело нее внесено в съда", е коментирал Гебрев.

Оръжейният производител и други източници от отбранителната индустрия на страната твърдят, че България остава основната зона на дейност на руските агенти, като особено остро е "проникването в прокуратурата и службите за сигурност на страната".

"Руснаците са много заинтересовани от нашите съоръжения и хората, които ги обслужват“, заявява български служител пред Financial Times, пожелал анонимност.

В същото време говорителят на българската прокуратура Веселин Иванов е заявил, че обвиненията за руско проникване "категорично не отговарят на действителността" и че новото ръководство се стреми да реформира ведомството си".

Според него прокуратурата е документирала престъпната дейност на агенти на ГРУ (Главно разузнавателно управления на Руската федерация) и ги е преследвала, но тъй като Русия не екстрадира свои граждани, "София е нямала възможност да ги преследва".

80-годишен рибар от Лозенец: Не бях виждал такова нещо досега

Огромни вълни бушуват в Бургас и околността днес. В резултат на мощните ветрове заради циклона "Фредерик", вълните в Черноморската крайбрежна зона ще са с височина над 5 метра.

Читател на Burgas24.bg ни изпрати видео от пристанището в Лозенец. Водата, предизвикана от мощните вълни, навлиза в близост до брега. А местните се опитвата да спасят лодките, с които си изкарват прехраната.

"Такова нещо досега не съм виждал", споделя 80-годишен рибар от Лозенец.

Най-тежка е ситуацията в община Руен, където около 30 села са без ток, а на места е натрупало 30-40 см сняг. Без електричество са и седем села в община Поморие и четири в община Айтос. Екипите работят по отстраняване на авариите.

Налице са условия, които застрашават живота и здравето на гражданите.

Няма сигнали за бедстващи хора. Властите призовават да се ограничи движението на хора и автомобили заради опасност от падащи дървета и други предмети. 105 сигнала са получени в ОДМВР-Бургас и над 50 - в пожарната. Има два случая на паднали дървета върху къщи.

Осман Октай: Винаги в политиката става въпрос за власт и пари. Това доведе до рокадата в ДПС!

Винаги в политиката става въпрос за власт и пари, заяви пред БНР Осман Октай – основател на ДПС, бивш депутат, бивш зам.-председател на партията. Той разказа за модела "Доган" и посочи, че няма как който и да е да направи действие, което да не е санкционирано от Доган.

Провидение?! Силната буря прекърши кръста на църквата в Свети Влас

Силната буря нанесе щети по храм в Свети Влас. Ураганният вятър е счупил кръста на купола на православната църква "Свети Власий", научи БТА от кмета на града Иван Николов. Близо двуметровият железен кръст е прекършен в основата си, добави Николов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол