Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 21:44 1 757 18

Криминалист: Не намирам уволнението на Стоян Темелакиев за оправдано

  • стоян темелакиев-
  • уволнение-
  • протест-
  • фенове-
  • иван савов

Той заяви, че вижда провал в работата на главното ръководство и главния секретар

Криминалист: Не намирам уволнението на Стоян Темелакиев за оправдано - 1

„Категорично не намирам уволнението на зам.-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев за оправдано. Член 33 от Закона за МВР казва какво прави министърът и неговият кабинет, респективно заместник-министрите. МВР се ръководи от министър, който провежда държавната политика по превенция и противодействие на престъпността чрез разработване на политики. Член 36 касае главния комисар, който планира, организира и контролира основните дейности на МВР и отговаря за тяхното изпълнение. Това е фигурата, която трябва да отговаря за безредиците по време на футболния протест в София.” Това заяви в „Интервюто на NOVA” криминалистът Иван Савов.

Според него дотолкова, доколкото този закон е конституционно разписан и приет, това е единственото важно. „Един заместник-министър, без значение кой е, какво общо има той с „планира, организира и контролира основните дейности на МВР и отговаря за тяхното изпълнение”, попита Савов.

Той заяви, че вижда провал в работата на главното ръководство и главния секретар във вечерта на 16-и ноември. И като причина за това посочи недобрата комуникация, респективно недоброто навременно сихнронизиране на това, което трябва да се случи от охранителна гледна точка със Столична община, от която пък трябва да излезе официалното позволение за провеждането на протеста.

„Като обаче не смятам, че охранителното мероприятие беше провалено, защото в крайна сметка бушуващото насилие беше овладяно и беше прекратен този погром в центъра на София. Повярвайте ми, можеха да се случат много по-тежки неща. Но ако има нещо, което може да бъде отчетено като грешка, това е на първо място липсата на координация, която е изцяло свързана с професионалното ръководство и на второ място – не добре обучените и стиковани отделни части, които организираха охраната и някои от които превишиха правата си”, каза още Савов. Ако министърът на вътрешните работи беше на място, нямаше да се случи нещо по-различно, смята криминалистът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    14 5 Отговор
    Калинката трябваше да си отиде , но боко и шиши го пазят !!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 ФактЪ

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Излез срещу пияна и надрусана тълпа поне за 30 Мин. и тогава търси под вола теле

    Коментиран от #4

  • 3 Пич

    10 4 Отговор
    Скоро Кирчовците ще имат голям проблем с МВР , защото се отнесоха към собствения си министър , и служителите , по типично шушумигарски Кирчовски начин! Забъркаха малоумна каша , като разрешиха официално да се съберат купища враждуващи агитки в София , като видяха колко некадърно са се омазали , хвърлиха МВР да ги вади от ситуацията , а сега за благодарност , сочи тях за виновни , а не признават собственото си малоумие !!! Е , нали гласувахте за млади от чужбина , за да ви оправят !!! Ами , оправят ви !!!
  • 4 Така е

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "ФактЪ":

    Малко им е боят....
  • 5 Град Симитли

    9 1 Отговор
    БреЙ!
    Някой се сети, че има главен секретар на МВР --и той не е за украшение!
  • 6 Хи хи

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Това което си написал не е ФАКТ , а ФЕЙК . И сега ще ти припомня един ФАКТ от 2021г . Върни се назад във времето и си спомни кой беше в министерски съвет при Киро , когато арестуваха Борисов. Не беше ли Калин Стоянов , Бойко Рашков , шефа на ГДИН , Просто КИро и още някои шефове на служби ,който планираха ареста на Борисов ? И сега ми казваш, че Борисов много харесва Стоянов и го пази .

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Факти

    2 1 Отговор
    Аз съм самотен
  • 10 ххммм

    3 4 Отговор
    Темелакиев трябва да замести герберчето за да стане мвр отново нормална структура!
  • 11 ВЕТЕРАН

    4 0 Отговор
    Когато дойде време за брифинг цялото ръководство облича униформите и слагат лампазите. Когато има безредици няма никой. Днес ги гледаме в НС всички с костюмчета, като комсомоци. Защо главният секретар Живко Коцев не стане и не каже какво направи ТОЙ лично вечерта на 16.11 23г. В какво се изразяваше неговото ръководство като главен секретар. И само да кажа. Ще има и други протести. И тогава ще ви видим научихте ли си урока. Сега може и да ви се размине. На следващата каша НЕ. Така си мисля аз.

    Коментиран от #15

  • 12 ПАК ЛИ ТОЯ

    4 1 Отговор
    Вездесъщият експерт -криминалист, откога разбира от охрана на ММ. Аз не съм го виждал никога да охранява или поне да гледа отстрани.
    Ех Савов, Савов.......
  • 13 Емо

    2 2 Отговор
    Престанете да оправдавате чингисите. МВР е йерархична и военизирана структура, макар и уж девовенизирана, тази смяна на лейтенант, капитан и полковник, с млаши инспектор, инспектор и пр., не съм си правил труда да ги запомня, е за камуфлаж. Сега си представете, че в една такава структура нисшия личен взема сам решения и си прави каквото иска, в случая бие безконтролно и без да подбира. Няма ръководство и няма контрол. Това вече не е организирана единица, а тълпа, башибозук. С маски, въпреки че е незаконно да се маскира, без идентификационни номера, въпреки че и това е незаконно. И това нещо началниците на СДВР и на МВР го защитават, ами това ще им се върне, като следващия път същите милиционери въобще няма да изпълняват заповеди и ще си правят каквото си искат, защото са видели, че им се разминава. С това началниците всъщност стават излишни. Сега го пренасяме това в една частна фирма, в която служителите са без контрол и правят каквото си искат. Или пък в друга държавна институция.
  • 14 бай Иван

    2 0 Отговор
    На всички малко или много запознати с дейността ,функциите и разпределението на отговорносттите в МВР им е ясно ,че първият който би следвало да изхвърчи /ако има за какво разбира се/ за случилото се на протеста е гл. секретар. Може и министър или заместник, но първо главният секретар. Само ,че човека е протеже на другият ококорен в ПП-ДБ дето му казвали "Гнома" а и може да е протежиран за нов министър. Важно е малко да постои като главен секретар ,дето се вика да направи Си-Ви-то и после хоп-министър. Второ ритнаха човека на ДПС в МВР -Темелакиев ,което може и да е била целта ,щото вече са подразбрали кой на кого е в МВР и те така, както казваше Шишо бакшишо се разчистват взаимно.
  • 15 бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ВЕТЕРАН":

    Ма много си прав. Сещам се преди време когато В.Сидеров правеше изцепки по софийските улици се беше появил отнякъде сегашният директор на Гранична на едно такова "мероприятие" на Сидеров. Сидеров го беше видял и тръгна към него щото разпознал ,че е някой от ръководителите и човека дето трябваше да ръководи служителите на място направо си избяга в една уличка. Това го гледах в репортаж по едната от големите телевизии ,как въпросният "ръководител" се изниза докато го гонеше Сидеров.И после да питаме тия служители, какво да правят, като ръководителите им бягат от мястото на събитието и оставят редовите да решават на място. Това беше доста преди времето на побойте под колоните дето ги ръководеше същият "бегач". После беше май измислена някаква кражба от дома му дето му били откраднали служебната карта /стар трик да не те накажат като я изгубиш/ , после го пратиха на браздата /граничната/ постовак по времето на Б.Рашков и мина се не мина и година и хоп-директор на Гранична полиция.Ха сега де?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Полицай и политици си Прехвърлят Топката

    1 0 Отговор
    Министъра се Скрил на Кинопремиера!! Застраховал сее, че"незнае какво се случва" !! Имаше един такъв с мустаци министър(Начев) , който се беше Маскирал в НДК, когато милицията биеше по Улиците! Подаде Оставка, Махнаха го!! Министър, Гл Секретар, шефове на поделенията от които са Биячите Полицай да бъдат Извадени от МВР!! Не им е мястото там Самите Биячи да бъдат Уволнени, това е най малкото към тях!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове