Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 10:21 2 117 20

Калфин: В речта на Денков пред ЕП липсваше уникална българска инициатива

  • ивайло калфин-
  • реч-
  • николай денков-
  • еп

По думите му когато имаш такава уникална възможност, отиваш, за да кажеш нещо

Калфин: В речта на Денков пред ЕП липсваше уникална българска инициатива - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Речта на Денков пред ЕП беше нормална, почти нищо няма за нея в европейските медии. Когато имаш такава уникална възможност, отиваш, за да кажеш нещо, а не за да повториш неща, които всички говорят. Липсва ми българска инициатива, нещо, с което да сме характерни и да увлечем другите държави. Това заяви бившият министър на външните работи Ивайло Калфин за "Твоят ден".

По думите му преди години България е имала различни инициативи. "Българският премиер говори пред ЕП за пръв път от 5 години, това е рядка възможност, която трябва да ни прави горди. В региона имаме много силен глас, но тепърва се говори и за пренареждане на евроинституциите. Липсва ми заявяване на позицията на България през последните години. Продължаваме да се молим да ни приемат в Шенген, така не се водят европейски политики", смята той.

Според него изборите в Нидерландия са спечелени от крайнодясна националистическа партия, което няма да направи по-лесно приемането ни в Шенген. "Въпросът е България да има самочувствие да е свързана с нещо и да твърди, че с европейските си политики може да определя бъдещето на ЕС. Това не се вижда въобще в българските позиции в последните години. Проблемите в Шенген идват от вътрешните държави, не може да се очаква от външните граници сами да опазят мигрантския натиск. Ще има реформа в пространството за свободно движение. ЕС е голяма машина за преговори, а участвайки в тях, България би могла да защити позиции, дори когато става дума за важни за Австрия и Нидерландия въпроси", заяви Калфин.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    22 8 Отговор
    От един сламен министър председател не може да се очаква много. Друг е въпросът че коментиращият го Калфин е един най обикновен брюкселски ясладжия.

    Коментиран от #8

  • 2 честен ционист

    25 3 Отговор
    Всяка инициатива в България изтича в канала. Досущ като в тоталитарна държава от африкаканския континент.
  • 3 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    23 9 Отговор
    ЧЕ ТОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ БЪЛГАРИЯ НЕГО ГО ИНТЕРЕСУВА КАКВО ЩЕ НАРЕДЯТ ОТ ПОСОЛСТВОТО
  • 4 мишокът Академик

    24 8 Отговор
    Речта на Денков беше уникално приспивна и нищо друго . На нея отвисяха само българските евро депутати , част от които спяха , а другата част си играеше игрички на телефоните , интереса ("ОГРОМЕН" според някои наши медии) беше от около 20 човека . Речта НАПЪЛНО ПОКРИВАШЕ заглавието на незабравимата книга на Джером Джером - "ПРАЗНИ МИСЛИ НА ЕДИН ПРАЗЕН ЧОВЕК" .

    Коментиран от #5

  • 5 Важното е

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "мишокът Академик":

    ... командировката!!!
  • 6 Ами сега?

    14 2 Отговор
    Тия от трета глуха нямат думата. Докога ще ни ги натрапват по медиите? Важно е какво иска болшинството от народа, а не разни самозванци на които никой не е искал мнението.
  • 7 Абре Кслфа,

    16 0 Отговор
    Ти па с кво ши се пофалиш след толкова прекарани години е европарламента,там си шест,петцифрена заплата в евро за нищоправене,не като,а направо си летовник тама!
  • 8 Съвремие

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    Речта на Денков пред европарламента беше откровено предателство спрямо суверена на властта в България и спрямо българската държава!
    За Денков не може да се каже "Прости му Господи, той не е виновен, защото не знае какво прави и говори", защото той много добре знае и какво прави - това, което му е поръчано и какво говори - опитва се да си обоснове изпълнението на поръчката.
    А Ивчо е късметлия, че не е разпънат за назидание на площада, заради пенсионната му реформа, изпълни си поръчката брилянтно!
  • 9 Българските турци

    13 4 Отговор
    А всъщност беше там защото ЕС са силно обезпокоени от енергийните споразумения на България,с които тя се оформя като ключов вектор на прехода на енергийни ресурси от изток на запад и обратно !... В България има разумни политици които съзнават тези очевадни привилегии за България, но за съжаление в момента се управлява от политически дилетанти , корумпирана тоталитарна деградация и марионетки на различни посолства ! ...

    Коментиран от #11

  • 10 Не и не

    7 2 Отговор
    Ти сигурно щеше да я кажеш и изтъкнеш, нале!? Та знам у комундето негодно!
  • 11 Уточнение

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Българските турци":

    Защо ги наричаш дилетанти, корумпирана тоталитарна деградация и марионетки, а не кажеш направо, че са изуй гащници.

    Коментиран от #14

  • 12 оня

    7 3 Отговор
    Докато ни управляват гъ.зо.лизци на конци така ще е:))
  • 13 Българин

    9 2 Отговор
    мижитурка управлявана от мутри, какво искате. Какво "битка" с евродепутатите бе. Безполезна и безсмилена реч пред спящите еврослагачи в Страсбург.
  • 14 Българските турци

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Уточнение":

    Тогава става цинично и мисълта губи смисъл !...А ако беше се изпъчил и проговорил като примерно ..."Момент господа !...България е суверенна държава със своя позиция, както в региона си,така и в рамките на ЕС в която членува от 2007 година..."и тъй нататък в тоя дух !?... Какво ли щеше да пише и да се говори в ефира на европейското медийно пространств днес ??!...
  • 15 Радио Ереван

    1 0 Отговор
    Речта на Денков е писана от секретарката на Галя.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 безсмислени действия

    2 0 Отговор
    Шарлатанските изказвания винаги са лишени от здрав смисъл. Очевидно провокирани и написани от друг, губят времето на всички, най-вече на нидерландците и австрийците. По-съществено беше изказването му отпреди дни във връзка с евентуалната реакция на К. Стоянов. Т.е., ако думите на Денков изобщо биха могли да имат смисъл, той сега не би трябвало да е вече премиер. Калфин пък е “човек на яслата”. Макар в случая неговото становище да е правилно, пак е безсмислено, тъй като той няма да свърши абсолютно нищо, че да изчезне шарлатанията в България. Ще продължи да си седи в Европарламента и ще получава огромна заплата за нищо. Говори се, че затам се е запътил и видният демократ и лодкар Х. Иванов. Пробута ни Пеевски тук да ни скалъпи някаква що-годе Конституция, а той най-вероятно, по байганьовски, ще се промуши в “Европата”.
  • 19 само критики

    5 0 Отговор
    Няма кой да каже добра дума - никой за никого. Не мога да ги слушам вече. Всеки се прави на загрижен. И в същото време водеща е мисълта за личната им банкова сметка. Разделиха народа, дори в магазините. Сложиха стоки за бедни, като за кучета, а останалата стока е за елита. Срам и за този, който уж направи пенсионна реформа.
  • 20 бунак до бунака при дебелака

    0 0 Отговор
    Че коой е Денкофф Оглу, та да го цитират из медиите?
    Случайна прижка на ротация и консигнация!
    Той си един от многото местни герои соросоиди!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове