Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 16:17 4 809 25

Виктор Димчев: Борисов си отива

  • виктор димчев-
  • бойко борисов-
  • управление-
  • герб-
  • дпс

Заявката на ДПС е да стане втора политическа сила, каквато ние я виждаме дори в последното проучване на “Тренд", тази сутрин се вижда ясно, че със съвсем малко напън, ДПС безпроблемно би могла да бъде второто политическо ядро в България, освен ГЕРБ

Виктор Димчев: Борисов си отива - 1

Делян Пеевски бавно натрупа толкова много авторитет, че в момента не просто е един омразен или пък карикатуризиран образ от журналисти и граждани, а по-скоро един обединител на нацията, който от името на политическата партия, която той ще оглави съвсем скоро на символичната дата 24 февруари, се подготвя да управлява България. Това каза пред "Фокус" политическият анализатор Виктор Димчев.

"Заявката на ДПС е да стане втора политическа сила, каквато ние я виждаме дори в последното проучване на “Тренд", тази сутрин се вижда ясно, че със съвсем малко напън, ДПС безпроблемно би могла да бъде второто политическо ядро в България, освен ГЕРБ. Така че предстои да наблюдаваме този бавен възход на Делян Пеевски, който ще замени Румен Радев като претендент за титлата “Политик № 1", която отнеха от Бойко Борисов през 2020 г.", каза още Димчев.

Според анализаторът образът на Пеевски все повече се налага в публичното пространство.

"Това е така, поради причината, че хората, които стоят зад пиара на Делян Пеевски, умело използват всяка възможност, в която той е хулен или някой му се радва, за да може да бъде налаган все повече като онзи, който разпределя порциите и взема правилните решения. Неговата позиция почти винаги е акуратна към актуалните политически събития. И образът му ще бъде наложен до степен, до която ние виждаме в момента образите на хора като Асен Василев или Кирил Петков", обясни той.

Бойко Борисов все по-малко ще се появява в центъра на публичното внимание, защото той сам осъзнава, че ролята, която си избра, особено на последните местни избори го остави в ролята на губещ, допълни Виктор Димчев.

"И той трябва да извади нещо от ръкавите, някаква интересна тайна хрумка, за да успее да се върне в играта отново. Личи едно недоверие, което се изгражда към него и преливане на авторитет, който доскоро бяхме свикнали да свързваме само с неговото име към Делян Пеевски, който от своя страна неприкрито говори за (не)коалицията ни и никой не отрича това негово право да бъде част от управленската коалиция. Иначе казано, Борисов става Делян Пеевски, което е изключително интригуващо на фона на техните взаимоотношения от 2013 г., когато единия щеше да вкарва в затвора другия. Сега те двамата са заедно в коалиционно единство с третия, който щеше да вкарва Бойко Борисов в затвора", каза анализаторът.

ГЕРБ имат известен проблем с подмяната на поколението, между първото поколение политици, които сякаш си отиват и новата вълна политици, която очевидно не идва, допълни Димчев.

"На много места в страната ГЕРБ имат проблеми със собствените си структури и това се корени в начина по който беше съставена партията. Надявам се, че този процес може да бъде овладян, защото България има нужда от силни партии и на местно ниво, и на национално ниво, тъй като почти всички местни парламенти, да не кажа на практика всички, са в проблем да се конституира мнозинство. Много от местните парламенти все още не работят и не се очертава в скоро бъдеще да работят. В някои от тях ще има нови касационни избори, има съдебни проблеми, а отделно от това, не успяват просто да се разберат управляващите как точно да управляват, независимо кой е кметът, дали е от ГЕРБ или е от някоя от другите партии. Тези проблеми скоро ще станат толкова сериозни, че ще се наложи или част от парламентите да спрат да работят или градовете да затънат в проблеми, които доскоро не бяха виждани. И начинът това да се оправи е да се последва вероятно сглобката на национално ниво, за да могат ГЕРБ и ПП да продължат да мелят с благословията на ДПС. Които на регионално ниво имат изключително голяма сила в местните парламенти и могат да допринесат за една евроатлантическа стаблиност и на регионално ниво. За да можем да видим все пак някакви, от тези многобройни, обещавани през последните няколко години особено реформи, във финала на българския преход", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Галя от EmbassyTO

    21 5 Отговор
    Какво да правим - капацитета на ппдб+ е толкова . Помощен персонал на магнитски. Докато са ни изгодни ще са заедно. А и не се виждат недоволни. Имаме си - ползваме си. Сита Коледа на всички.
    Галка - снежанка
  • 2 обективен

    53 13 Отговор
    Докато боко е на свобода тази страна бял ден няма да види !!
  • 3 Делянчо

    43 4 Отговор
    Влязох в политиката с 2 лева, а днес Дубай ми е квартал, често там съм се разхождал, и даже са ме били там. Пръц.
  • 4 Нали все

    34 5 Отговор
    си отива, пък все ГЕРБ е първа на избори. Спокойно можеш да си хвърлил дипломата.
  • 5 ФАКТИ

    30 8 Отговор
    "Ако до обяд не е решен проблема аз се намесвам" и до обяд проблема беше решен, това казва много. А бойчето вече е куц кон а куция кон като не може да печели гонки и само хаби храна и разходи знаете, става на луканка.
  • 6 Красимир Петров

    43 2 Отговор
    Този на хранилката на ДПС ли е
  • 7 Никой

    12 19 Отговор
    Ето как ще спечели Ваня Григорова. Изправете я на президентски избори срещу Борисов или Пеевски и хоп циг@нката президент. Voala.

    Коментиран от #24

  • 8 йерархия

    19 3 Отговор
    Единият - Шиши-ще замени други в мафията. Това е "приемственост" по блгарски. така навремето Костов замени Луканов в мафията, Луканов пък преди това замени бай тошо. Костов пък бе сменен от царя. И в мафията има йерархия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Име

    20 5 Отговор
    Каквито и пари да имат, с какъвто и парфюм, не става. Очевидно е мираж. Може да има магазини и всичко, но - не става за публична личност. Пеевски вероятно бяга от правосъдието.
  • 12 Биг дик

    15 4 Отговор
    Пълен смях, героя по Магнитски щял да стане нещо ама не е питал Посолството!
  • 13 Много анализатор, много нещо

    16 3 Отговор
    Димчо, не те знам какъв си - що си, ама не е зле да видиш и чуеш какво казва Осман Октай по въпроса!
  • 14 Наблюдател

    18 1 Отговор
    Този трябва да е ял отровни гъби . Политически анализатор да си на днешно време - надрусаш се и анализираш неща, от които си нямаш никаква представа, но пък имаш готови текстове, подплатени с пачки, от правилните хора
  • 15 Абе,

    13 3 Отговор
    Пеевски подложки ,ако излезнат всички българи да гласуват/ все едно за кой/ , депесето може и да не влезнат в парламента с 200,300 хиляди избиратели,та ако ще и на три места да гласуват, вместо на две...
  • 16 Тъй ли?

    7 0 Отговор
    Абе и КК казваше,че ще бъде първи,ама нейсе
  • 17 Ванеса

    3 2 Отговор
    Дано Бог да го прости и да почива в Мир, както се казва по некролозите.
  • 18 Наивник на средна възраст

    9 1 Отговор
    Да е - ти не си просто платена чучулига на простотията,не си.Какъв анализ само - вземи се гръмни в празната тиква. Платена шушумига,творец на илюзиорна истина.Въпросът е - как так се оказа толкоз компетентен,че даже те и цитират.Обединител на нацията.....не разбрах,че освен и сляп,си и глух...
  • 19 Поредният

    12 0 Отговор
    льольо правещ се на интересен с неадекватния си анализ. Добре. Прочетохме го. Не става.
  • 20 Истината е

    14 0 Отговор
    че Пеевски се е устремил към премиерското кресло. Държи огромно количество компромати и големите медии. Въпросът е дали не се е надценил. Мисля, че тогава ще има огромни протести.
  • 21 Тоя аналлизатор от кои

    7 2 Отговор
    руски ватенки се пръкна?

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 В грешка си

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Никой":

    Не се пише така! Я сравни визията на Ваня с тази на Боко, Шиши, Кирчо и Кокорчо, малкия "генерал" и други. Слага ги в джоба. За други сравнения е несравнима. Не е крадла като всички изброени по-горе. Не е човек на посолствоТО, като всички по-горе. За етноса й не зная, но отиди в Европа с този подигравателен тон, ще се чудиш откъде ти е дошло. Пример Англия и Лондон се управляват от индийци. И?

    Коментиран от #25

  • 25 Ку-ку

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "В грешка си":

    И какво като се управляват от индийци Англия и Лондон...??? Да на са цъфнали и вързали случайно?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове