Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 08:55 2 401 29

Антон Хекимян: София е поставена като заложник в някаква договорка между Васил Терзиев и Борис Бонев

  • антон хекимян-
  • софия-
  • заложник-
  • договорка-
  • васил терзиев-
  • борис бонев

Терзиев е било добре да иска становище от МВР, СДВР за провеждането на протеста срещу БФС, за да е ясно дали се очакват провокации. Протест трябваше да има, но трябваше да бъде организиран много по-добре, коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Антон Хекимян: София е поставена като заложник в някаква договорка между Васил Терзиев и Борис Бонев - 1
Снимка: Euronews Bulgaria

ГЕРБ-СДС ще бъде твърда опозиция в Столичния общински съвет. Оттук нататък от най-голямата група, тази на ПП-ДБ-СС, зависи да намерят мнозинство. Те ще бъдат отговорни за мнозинството и за избора на председател. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. Ето и още от неговия коментар пред камерите:

Най-естественият избор беше да подкрепим Васил Терзиев на балотажа и аз отправих такова послание към избирателите, както и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Много често в България избираме по-малкото зло. Оттук нататък обаче ПП-ДБ-СС са 23 общински съветници и те са отговорни за съставянето на мнозинство. Да не бягат от отговорност и да обвиняват някой друг.

Как да управляваш с хора, които години наред в лицето на Борис Бонев обясняват, че ГЕРБ са виновни за това как изглежда София? Между другото София не изглежда зле. Казват никога в коалиция с ГЕРБ, ще преговаряме с всички останали, но не и с ГЕРБ. Те ни изключват от това желание да управляваме с тях. Най-естественият процес е да намерят мнозинство някъде другаде. Особено когато София е поставена като заложник в някаква договорка между Васил Терзиев и Борис Бонев.

За никого не е тайна, че Бонев искаше да е кандидат за кмет и е много интересно каква точно договорка имат с Терзиев, за да може той да е кандидатът. Договорката е ясна - Бонев да е председател на общинския съвет. Само че виждаме декларацията на повечето съветници от останалите групи, че те няма да подкрепят Бонев. Така че стоим като заложници и чакаме да видим как ще се разреши тази вътрешнозаводска, семейна свада.

Всяко едно ново име означава нова ситуация и нови преговори. Чакаме да чуем аргументация защо точно Борис Бонев или някой друг от ПП-ДБ-СС.

План сметката за почистването на София, която Терзиев представи, е тази която е оставила г-жа Фандъкова. Което означава, че ти си съгласен с политиките, които са водени.

Ние плаващи мнозинства не искаме. Терзиев казваше мнозинства по политики, а това ще доведе до икономически зависимости. В София трябва ясна отговорност.

До този момент не виждаме обещанията за прозрачното вземане на решения и добре подготвения екип, който трябваше да започне от понеделник.

Терзиев е било добре да иска становище от МВР, СДВР за провеждането на протеста срещу БФС, за да е ясно дали се очакват провокации. Протест трябваше да има, но трябваше да бъде организиран много по-добре.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалък сурикат!

    47 4 Отговор
    А калва беше договорката в БТВ, Хикимяу!?
  • 2 софиянец

    42 4 Отговор
    А ти вземи се скрий и никога не се показвай ,защото ако беше избран за кмет , щеше с камъни да си изгонен !!
  • 3 Хекчо

    46 1 Отговор
    се жертва за София. От директор с 20 бона заплата падна на един обикновен, нищо незначещ общински съветник. Браво, ето това е родолюбец.

    Коментиран от #6

  • 4 Бонбонев

    24 5 Отговор
    Измамен съм! Помогнах на Шивачев да стане кмет, а той пръста си не мръдна да бъда председател. Пък така ми се иска...

    Коментиран от #10

  • 5 Иб-Фадлан

    20 0 Отговор
    Лошо е... да повярваш на "Долапа"!
  • 6 Има и платени кандидати!

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хекчо":

    Пари, под формата на заеми в хазната ни колкото искаш!
    Политическите партии са с пълни каси , чисти и изпрани пари!
    Друг е въпроса ,как и от кой се крадат!
  • 7 Софиянски

    11 9 Отговор
    На бонбонев все не му излизат сметките
  • 8 Светлина

    38 2 Отговор
    Този излезе рядък измекяр.Имах подозрения, ама надмина очакванията.
  • 9 Ний ша Ва упрайм

    26 0 Отговор
    ха добро утро Екименчо ку.венска работа е политиката кат платената "журналистика"
  • 10 Хе-Хе

    19 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бонбонев":

    С оглед на класирането, поста председател на СОС се полага на Ваня! Този е дундуркан десетилетия и се е взел толкова на сериозно, че още не може да осъзнае колко жалък е! Дори не е безличен, а видимо отвратителен на вид и поведение, като прави всичко това да се забележи от всички! Вместо да се спотаи от срам, че е едно нищо и то минало!
  • 11 Гай Турий

    19 3 Отговор
    Арменче, България е поставена като заложник от партизанските ОПГ ГРОБ, където си се включил и ПП-ДБ. Сляп ли си? Той ми говори за София??!
  • 12 Арменското бежаво

    24 0 Отговор
    Хората ти показаха червен картон!
    Разкарай си едераската зурла!
    Акъл ще дава!
    Хлебарка ненужна!

    Коментиран от #14

  • 13 Един

    18 0 Отговор
    селски интригант не спира да ръси отрови !

    Коментиран от #19

  • 14 То и

    15 0 Отговор

    До коментар #12 от "Арменското бежаво":

    арменец не е , а кръстоска !
  • 15 Бял ден...

    6 6 Отговор
    Като толкова се искат младите да се вземат и да си "народят" Боневчета и терзийчета.
    То се е видяло, че всичко в държавата върви на еб, м страна въпреки.....
  • 16 Оооооооо

    14 0 Отговор
    Жалък мишкян
  • 17 Марис

    19 0 Отговор
    Кото чета какво е казал Хекимян, силно се съмнявам в обективността на излъчваните новини по негово време - гербаджийска къртичка !!!
  • 18 Някой

    19 0 Отговор
    Абе мека китка що не си ходиш в Загоре да пасеш говедата,а на нас софиянците ни даваш акъл и браниш с ..... Ти си знаеш с какво гнусните гербаджий.
  • 19 мдаа

    16 0 Отговор

    До коментар #13 от "Един":

    Реваншистки настроен като отхвърлена жена. И хапе като такава. ;)
  • 20 TV Банкя

    15 0 Отговор
    Коги се къпеше в Тунджа в Калофер всички го харесваха , защото мислеше за българското и България. Сега е под крилата на Боци и Шиши и джафка като йоркширтериер, за да го забележат. Късно е, либе, за китка.
  • 21 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    17 0 Отговор
    СЛАБА РАКИЯ.
    ДЪЛБОКА РЕЗЕРВА ИЗВЕДЕНА НА ТЕРЕНА ПОРАДИ ЛИПСА НА ДРУГИ.
    БИТА КАРТА ОЩЕ ПРИ СЪОБЩАВАНЕ НА ИМЕТО.
    СКРИТА ЛИМОНКА "БЕЗПАРТИИНА" В БТВ.
    ВЪОБЩЕ НЕЩО КАТО НИЩО.
  • 22 Българка

    9 0 Отговор
    Естествено, че ГЕРБ и техният корупционен модел да главните и основните виновници за състоянието на столицата, за Вълка и вся мутри и герберски обръчи фирми, които се облагодетелстваха на гърба на софиянци.
    Нима мисирът си мисли, че виновни за мръсотията, кражбите, ремонт на ремонт на ремонта са виновни извънземните?.........
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Веселяка

    1 1 Отговор
    Аз гласувах за Лупи само за майтапа 🤪
  • 25 Арменсоф

    5 0 Отговор
    Тоя арменец кога започна да разбира и от павета,да хваща чука и две години да нарежда павета и да го изпратят в анадола на обучение да нарежда калдаръм и тогава да си дава мнението за жълтите павета и другите младоци от пепето също...
  • 26 Макс

    4 0 Отговор
    Заради Хекимян , Цънцарова и Ризова не гледам бтв. От Хекимян обаче отърване няма , сега се подвизава във всички медии .
  • 27 Протестите се провеждат по

    1 0 Отговор
    Светло по време на международна класификация е забранено а и БФС не е в центъра на София
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Жори

    3 0 Отговор
    По принцип арменците са симпатични хора, изстрадали и за това имат чест и достойнство. Но такива като лекето Хекимянчо ме карат да съжалявам, че българите безкористно сме подали ръка на арменските бежанци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол