Last news in Fakti

1 Декември, 2023 11:45 1 043 19

Борис Бонев: ГЕРБ нямат намерение да бъдат конструктивни и съветът да заработи

  • сос-
  • вили лилков-
  • герб

Проф. Лилков е безспорен авторитет, но председател трябва да е по-центристки настроен човек, за да има валенции и вляво, и вдясно, смята общинският съветник

Борис Бонев: ГЕРБ нямат намерение да бъдат конструктивни и съветът да заработи - 1

Водихме конструктивни разговори с партиите за СОС. БСП и "Възраждане" се отзоваха, ГЕРБ категорично отказаха. Преминаха през различни катарзиси и обръщане на палачинката. Тези хора нямат никакво намерение да бъдат конструктивни и съветът да заработи. Тяхната единствена цел е да саботират управлението на града, удряйки ръчната спирачка на София. Това каза за Нова телевизия общинският съветник от ПП–ДБ–СС Борис Бонев.

По думите му преценката на ПП е била правилна да не издигне кандидат за отминалото заседание. "Направихме всички публични принципни усилия, за да намерим мнозинство и да има избор на председател. Да се разберем за политиките и приоритетите в следващите месеци. Искахме да оставим настрана различията си с ГЕРБ и да видим дали е възможно да подкрепим части от техните програми. Трудно мога да си представя да ме подкрепят, защото критикувах остро всеки недъг на тяхното управление на София. При другите обаче не разбирам липсата на съгласие, ако личността не е проблем", коментира той.

Според него на 7 декември ще се разбере дали ще има нов кандидат на ПП–ДБ–СС. "Групата на ГЕРБ в СОС е разцепена, опитват се да вкарват клинове между мен и Терзиев. Ние обаче сме изключително единни. Проф. Лилков е безспорен авторитет, но председател трябва да е по-центристки настроен човек, за да има валенции и вляво, и вдясно", посочи Бонев.

Той коментира и някои от проблемите на столицата. "София е разделена на 19 зони, свързани с фирми за поддръжка на зелената система. В един и същи райони има няколко фирми, които отговарят за различни зелени части. Цари пълен хаос в държавната компания. Ще представим доказателства за измами с договорите. За първите 11 месеца са им дадени 17 млн. лева за поддръжка", обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рашо дамаджанов

    17 1 Отговор
    Бориса като се гушнаха с подмяната си помисли че хоп и веднага ще стане шеф на СОС ама нещооо ти се разминаха схемите прайдчо

    Коментиран от #3

  • 2 Валенция вляво

    9 2 Отговор
    💲Проф. Лилков е безспорен авторитет, но председател трябва да е по-центристки настроен човек, за да има валенции и вляво, и вдясно", посочи Бонев.💲
    Откога се натискам за поста, щом като ме предредиха за мекото кметско кресло.
  • 3 Последния Софиянец

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "рашо дамаджанов":

    Борко можеше да стане кмет на София ама ДС го излъга .

    Коментиран от #12

  • 4 Драг кралица ... на тъпотата

    10 1 Отговор
    Милият Борисчо !!! Искали да го разделят с Васко ???!!! Клинове им НАБИВАЛИ !!! Обаче , те - са неделими !!! Така са се сдвоили , че само Румката Спецов можел да ги отдели . И - да , Борисчо няма(ло) да е Председател на СОС ... щото - така . Обаче , за парада на ЛГБТИ съм сигурен , че ще е най отпред /заедно с братчето си/.
  • 5 ЛИЛИ

    15 0 Отговор
    Е СКЪПИ СОФИЯНЦИ СЕГА ВИДЯХТЕ ЛИ КАКВИ МЪРШИ ВИ УПРАВЛЯВАТ, ДА ВИ СА ЧЕСТИТИ
  • 6 Стамат

    7 2 Отговор
    Педал ……
  • 7 Интересно

    13 1 Отговор
    Аз ще плюя наляво и надясно,а те са длъжни да избършат храчките от лицето си и да ме изберат,защото аз съм най-кадърен,пък и моите хора са ми обещали.Нищо,че винаги само съм обяснявал какво ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ,а аз нищо не съм правил,освен да критикувам постоянно.Така ,образно казано,текат мислите на Бонев.Обаче на мен ми омръзна от това възвратно местоимение.
  • 8 СМУЧИ

    5 5 Отговор
    СОФИЯ СА СЪЩИТЕ КАТО ГЕРП
  • 9 Факт!

    7 1 Отговор
    Нищо не може да тръгне без Борисов! Бонбонев, ако не вярваш питай Гешев! Не се безпокой -сега ти показват кой кара влака! Като увриш ще качат и тебе!
  • 10 Мис Бони

    13 1 Отговор
    Плачем вече за учителката по руски. Я се разходете по София. След снега улици пълни със счупени клони, а парите за чистота в небето, кметовете на градската селска десница се скрйха, жълтопаветниците им харесва, нали всичките от село дойдоха и сега им е гот: кал, мърсотия само прасетата остава да доведат, за бурканите знаем
  • 11 За сметка

    7 1 Отговор
    На което вашите прайдове са много "конструктивни" !
  • 12 И сега кво?

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    ДС финансира кампанията и затова сега е кмет. Кога циганката ще си признае кой финансира нейната кампания? Защо си трае? Ние да не би да сме малоумни и да не виждаме какво става! А не кой какво говори или оглушително мълчи!
  • 13 провинциалист

    6 1 Отговор
    "Софиянци" са ст,ранни хора ,макар че , софиянци са толкова софиянци ,колкото и племето на зулусите /през 1879 г. ,когато София е избрана за столица ,софиянците са били 11 694 човека /единадесет хиляди и +- седемстотин оригинално софиянци ,демек/ . Та ,така - сега тези дето се имат за "софиянци" си избраха една известна и популярна г@й дружнка да управлява града и се чудят - що София мяза на Клондайк от времената на златната трска ?! Ми ,не само на Клондайк ,ами и на Газа скоро ще заприлича столицата ни ,щото "софиянци" така гласуваха ,поради което молим ,не псувайте Васил Т. и Борис Б. - вие си ги харесахте ,вие си ги избрахте ,сега ще ги търпите ,това е !

    Коментиран от #17

  • 14 хихи

    6 1 Отговор
    Много му се иска на Бони да засмуче София, но ще трябва да се задоволи с приятеля си маке.
  • 15 Станко Желязков Здравков - Чепатия

    5 1 Отговор
    Туй момичомомченце с подигравателната усмивчица ако ми падне - ще отнесе много бой,но никакво е..не,щото ако има и е..не - ще започне да ми досажда през ден.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Една"софиянка"

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "провинциалист":

    В голяма грешка си.Не сме ги избирали,натресоха ни ги.Нали виждаш какво става в правителството--кой за когото и да гласува,те си "играят играта".
  • 18 Размисли

    0 0 Отговор
    След Размислите на един Градски активист какво да очакваме, може би Мемоарите на Мис Бони ? Прелъстена и изоставена от червения лош вълк
  • 19 Политолог

    1 0 Отговор
    Господин Бонев, сега разбрахте ли защо никой не гсува и не ви иска? Защото не сте добронамерен, една истина я заривате 5 лъжи и сте явен кариерист. Слде 3-4 г. ще бъдете забравен и зарит от историята.
    Каквото и да кажете и плюете по Й. Фандъкова ще се забрави, НО ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА НА СОФИЯ, ПОСТРОИЛА МЕТРО. А вие, броите и човъркате павета...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове