Last news in Fakti

5 Декември, 2023 23:08 1 441 3

Важните новини във ФАКТИ на 05.12.2023 г.

  • евгений кънев-
  • илияна йотова-
  • арест-
  • георги вълчев-
  • конституционен съд-
  • темида-
  • васил терзиев-
  • лукойл-
  • делян добрев-
  • слави василев-
  • пирогов-
  • бойко борисов-
  • хеликоптер-
  • надежда йорданова-
  • делян пеевски

Със забраната за внос на руски нефт половината от компанията става ненужна

Важните новини във ФАКТИ на 05.12.2023 г. - 1
Снимка: Нова телевизия

Евгений Кънев: Азерската СОКАР може да купи "Нефтохима" в Бургас

Икономистът Евгений Кънев очаква купувач на активите на „Лукойл” у нас да бъде азерската СОКАР. Коментарът на експерта дойде, след като от руската компания обявиха, че са започнали работа по „преразглеждане на стратегията си по отношение на този актив, включително неговата продажба”.

Илияна Йотова: Очевидно е договорен купувачът на "Лукойл"

Според мен това е сюжет с продължение, чакаме следващите дни да изникне и името на евентуалния купувач, който очевидно е договорен. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова, попитана дали има опасност за българските потребители от продажбата на активите на "Лукойл".

Пострадал полицай от Четвърто РУ-СДВР: Легитимирахме се преди да пристъпим към проверка

По време на нощната смяна на подвижна полицейска група, в нощта на 2 срещу 3 декември двама служители на Четвърто РУ-СДВР предприели обход на градинката при бившата баня „Лозенец“.

Ректорът на Алма матер: Заплащането на преподавателите е унизително ниско

„Досегашният модел „парите следват студента” генерира една погрешна логика. Промените трябва да са в посока подобряване на качеството на образованието. Ако един млад човек получи диплом без съответните знания, той не би бил полезен нито на себе си, нито на обществото. Без подобряване на образованието, сме обречени да произвеждаме безработни висшисти”. Това заяви проф. Георги Вълчев, ректор на СУ "Св. Климент Охридски" в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Конституционният съд подхвана таксата върху транзита на руския газ

Конституционният съд с решение от днес допуска за разглеждане по същество искането на президента на Република България Румен Радев за установяване на противоконституционност на членовете, с които се въвеждат допълнителните такси, дължими за транзит на руски газ .

Промени в Конституцията: Прокурорите против разделянето на ВСС

Заличаването на Висшия съдебен съвет в настоящия му вид и заместването му с два нови органа е изменение на формата на държавно управление, тъй като променя цялата съдебна власт и не може да бъде прието от обикновено Народно събрание. Това се казва в позиция на Асоциацията на прокурорите в България, която беше разпространена часове преди заседанието на специалната парламентарна комисия за промени в Конституцията.

От "Фейсбук" Васил Терзиев зове за работещ Общински съвет в София

Всички разбират, че София има нужда от работещ Общински съвет, за да започнем реално да решаваме проблемите на хората, написа във Facebook кметът на София Васил Терзиев.

Радан Кънев: Партизанска злоупотреба с ключова национална тема като дерогацията на "Лукойл"

Партизанска злоупотреба с една ключова национална тема. Това каза евродепутатът Радан Кънев в предаването "Още от деня" по БНТ по повод намерението на ГЕРБ и ДПС да внесат предложение дерогацията за "Лукойл" да отпадне изцяло от 1 януари 2024 г.

Ударно ГЕРБ и ДПС внасоха законопроект дерогацията да отпадне изцяло от 1 януари 2024 г.

Аз, заедно с бившия премиер Бойко Борисов, Пеевски и Йордан Цонев, внасяме законопроект, чрез който предлагаме дерогацията да отпадне изцяло от 1 януари 2024 г. Очакваме това да бъде подкрепено от Христо Иванов. Това заяви на брифинг Делян Добрев от ПП ГЕРБ, цитиран от "Нова телевизия".

Слави Василев и Георги Харизанов в спор за ролята на Румен Радев в политиката

„Освен да произвеждат скандали – друго няма. Пеевски се е разпищолил на сцената отпред. Бойко Борисов си пази хората. ПП-ДБ се опитват да оцелеят. Нищо друго не се случва“, коментира в предаването „Лице в лице“ по бТВ политическият анализатор Слави Василев.

Премиерът бил изненадан от агресивната реакция на депутатите по казуса "Пирогов" ВИДЕО

Аз съм изненадан от тази агресивна реакция на депутатите в Народното събрание. Това коментира премиерът Николай Денков по повод освобождаването на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

Бойко Борисов застана зад Христо Иванов за съдебната реформа

"Не се обаждам да го прекъсвам, а да го подкрепя. Христо Иванов извършва огромна дейност, като говорим за конституцията. Искам да потвърдя - аз на 100% съм му се доверил. И съм казал, че каквото приехме на първо четене, го подкрепям. И нашата ПГ го подкрепи в пълния обем, както той го предложи".

Болница във Велико Търново възстановява хеликоптерната си площадка

Областната болница във Велико Търново "Д-р Стефан Черкезов" възстановява хеликоптерната си площадка, съобщи БНР.

Конституционната комисия събра кворум

В парламента започна заседанието на Конституционната комисия, съобщи БНР. Националното радио уточни, че на заседанието се обсъждат промените в основния закон.

ДПС даде пълна подкрепа за „Пирогов”

"Заявяваме своята пълна подкрепа за "Пирогов"! Призоваваме партиите и шефовете на кабинети да се оттеглят от намеса в здравния сектор и кадруване в болниците, заради лични свои интереси". Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра на партията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И пак руски нефт през Азербайджан

    5 0 Отговор
    Чуеш ли азерска компания знай че и Русия е намесена !
  • 2 Гошо

    0 0 Отговор
    Тия СОКАР какво и как ще купуват като се пазарят да получат кредит от Лукой за милиард и половина долара
  • 3 Гориил

    3 0 Отговор
    За Азербайджан Русия е факел на свободата и арсенал на демокрацията. През последните години в Баку бяха открити сто руски училища и девет филиала на руски университети. Армията на Азербайджан е един от най-големите и най-богатите купувачи на най-доброто руско оръжие в света.Утре в Москва ще се проведе историческа среща между президента на Русия Владимир Путин и президента на Иран Ибрахим Раиси с участието на посланиците на Иран и Азербайджан в Русия. Може да се предположи, че ще има не само и не толкова планини от оръжия и боеприпаси. Ще говорим за по-амбициозни проекти и перспективи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол