Last news in Fakti

7 Декември, 2023 16:27 1 372 12

Шефът на "Пирогов" пред здравната комисия: На мен лично не ми е връчван одитния доклад. Той трябва да бъде обсъден

  • директор-
  • пирогов-
  • здравна комисия-
  • одитен доклад-
  • обсъждане

"Моята единствена цел и работа е да бъда администратор на процеса в "Пирогов" и да доведа дружеството до по-добро състояние", категоричен бе Димитров. По думите му цялата загуба през 2022 година е 6 500 000 лв., която се отчита и се прибавя към общата в края на годината. 

Шефът на "Пирогов" пред здравната комисия: На мен лично не ми е връчван одитния доклад. Той трябва да бъде обсъден  - 1
Снимка: БГНЕС

Здравната комисия в парламента заседава извънредно, за да изслуша ръководството на "Пирогов". Причината- смяната на шефа на болницата предизвика сериозни политически трусове.

Шефът на комисията Костадин Ангелов от ГЕРБ нареди на парламентарния секретар да покани и здравния министър, който уважи поканата му. Георги Гьоков от БСП възрази срещу свикването на комисията. Несъгласието му бе, тъй като заседанието се случва в момент, в който парламентът разглежда важни промени в данъчните закони.

"Парите са много важно нещо, но зад болница "Пирогов" стоят хора и излекувани пациенти. Мога да си подам оставката, но за мен е отговорност да не се правят скандали на гърба на болница "Пирогов". Направен беше опит да бъда махнат от болницата, Хора, ние всички имаме семейства. Налага ми се да звъня на родителите си, за да им обяснявам, че синът им не краде", каза от своя страна директорът на "Пирогов" Валентин Димитров, цитиран от novini.bg.
"Лично на мен не ми е връчван одитния доклад. Копие на одитния доклад е получено на 23 ноември 2023 година от Комисията по здравеопазване към Народното събрание. Но към настоящия момент визираният доклад не ми е връчен официално от Министерство на здравеопазването и не е комуникирано с мен", допълни д-р Димитров, цитиран от Dariknews.bg

"Този доклад, в който се търсят нарушения с цел санкция е доклад, който трябва да бъде обсъден. След това от моя страна и екипа на болница да бъде направено възражение, което да бъде обсъдено в Министерството на здравеопазването. Това възражение става неразделна част от одитния доклад, който трябва да попадне във финансовите органи като Министерството на финансите, Агенцията за финансов контрол, Сметната палата, а не в парламента", заяви още той.
Димитров подчерта, че цифрите, които са съобщени в одитния доклад, сами по себе си са верни.

"Това са цифри, които са извадени от финансовите отчети, които са публично достояние. Ние като подчинени на МЗ сме длъжни на всеки три месеца да даваме своите финансови отчети, които трябва да бъдат заверени от финансов контрольор, вътрешен одитор, външен одитор и тогава ние ги предоставяме на министерството", уточни той.

Според него във всички тези цифри се вкарва инсинуацията, че 31 милиона лева и загубата на "Пирогов" е благодарение на неговото управление.

"Това са загуби натрупани за период от 23 години. За първите 12 години са 14 милиона, а след това мога да ви ги кажа година по година", каза д-р Димитров.

Той припомни, че е постъпил на работа на 27 юни 2022 година и, че той е първият външен директор на болницата.
"Моята единствена цел и работа е да бъда администратор на процеса в "Пирогов" и да доведа дружеството до по-добро състояние", категоричен бе Димитров.

По думите му цялата загуба през 2022 година е 6 500 000, която се отчита и се прибавя към общата в края на годината.

Д-р Димитров отчете и тенденцията по счетоводните баланси. За първото тримесечие на 2023 година болницата има 308 хил. лв. счетоводна печалба, а на шестмесечие тя надхвърля 900 хил. лв., на деветмесечието е над 1 млн. лв.

.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 2 Отговор
    Завел Пирогов в ямата.Голям директор!ха ха ха
  • 2 Баш Батка

    7 1 Отговор
    Външен одит не само Пирогов и жертвите, които е произвел но на НЗОК.
  • 3 Пламен

    8 2 Отговор
    Защо всички герберасти имат такива противни мазни угоени физиономии ?

    Коментиран от #12

  • 4 9689

    4 1 Отговор
    Банда крадци изслушва крадец на едро.Джудже Сарафов недей спа.
  • 5 Тенденциозно

    1 4 Отговор
    Слушах внимателно.Умният красивите нали щяха да управляват прозрачно?!Директорът на Пиронков каза,че сигурно ги е ядосал,защото е отказал фирма с шест човека да ремонтира токсилогично отделение.А сега де! Пак фирми,пак задкулисие,пак венчето.Ужас някакъв.Та в тази връзка да питам,Бонев загрижен ли е за София,щом ЗАДЪЛЖИТЕЛНО само той трябва да е шеф на СОС.
  • 6 патил

    7 0 Отговор
    Няма шеф на голяма болница да не е милионер ,а болните ги виждат само като подвижни касички !!
  • 7 факт

    5 1 Отговор
    Слушах го как се оправдаваше и защитаваше . Никакви аргументи за обществените поръчки !!
  • 8 Тенденциозно

    2 0 Отговор
    Да се чете Пирогов и ,не венче,а вендета. И да слагате минуси,фактите са си факти.В "Столичани вповече",героят на Кръстьо Лафазанов го набиха и уволниха,защото не искаше като охрана,да краде с тях нафта.Днес казаха,че обществена поръчка за кетъринг в Пирогов обжалва фирма,за която има обществена информация(по новините),че е зареждала детска клиника с развалена храна.
  • 9 Румен

    3 0 Отговор
    Пирогов е най мафиотската болница в БГ.В болницата се перат незаконни пари. Затова толкова шум се вдига . Там даже и умрял човек не обличат ако не платиш на ръка

    Коментиран от #11

  • 10 Без име

    3 0 Отговор
    Ужасно нагъл и неприятен човек!И той се пъне днес и дрънка глупости,явно давайки заявка да последва Костадин Ангелов-красивия ботокс и Асен Балтов!Аман от такива в парламента,какви лекари са като не им се работи друго,освен политици и управленци-пари,пари....
  • 11 Без име

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Румен":

    Абсолютно вярно!От години е така!
  • 12 Без име

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пламен":

    Щото са им сбъркани гените,просто се израждат от много пари,плюскане,пак пари,коли....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол