Last news in Fakti

8 Декември, 2023 19:39 1 251 26

Христо Хинков: Финансовото състояние на "Пирогов" не е това, което се описва от директора

  • министър на здравеопазването-
  • пирогов

Ако се установи, че данните в този доклад са измислени от експертите, които са писали доклада, аз ще си подам оставката, каза министърът на здравеопазването

Христо Хинков: Финансовото състояние на "Пирогов" не е това, което се описва от директора - 1

Ако се установи, че данните в този доклад са измислени от експертите, които са писали доклада, аз ще си подам оставката, но не мога да си представя, че тези цифри, подкрепени с документи, не са нарушения", заяви в студиото на БНТ министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

"Ако има някакви връзки и взаимозависимости аз не ги знам, реакцията е неправомерна и небалансирана - от едната страна стои един човек, в "Пирогов" са настъпили много промени пред годините, сменяни са много директори, това е нормален процес и изведнъж се получи такава политическа реакция", допълни здравният министър.

По думите му финансовото състояние на "Пирогов" не е това, което се описва от директора.

"Подготвил съм писмо с питане до юристите на Министерския съвет какво да правя в този случай, тъй като аз съм подчинен на премиера и съм част от МС, а не от Народното събрание. Такова решение на здравната комисия е прецедент, те могат да препоръчат, но не знам дали трябва да се съобразя с това решение като ултимативно", коментира проф. Хинков.

Той подчерта, че същественото е, че има конкретни нарушения на Закона за обществените поръчки от конкретно материално отговорно лице - директорът на "Пирогов".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да, бе

    13 5 Отговор
    Останаха ли калинки, които не са били министри...
  • 2 бобо

    10 8 Отговор
    Относно финансовото състояние, търговските дружества подават финансови отчети пред НАП и в Търговския регистър, министърът по всяко време може да изиска от ръководството на болницата да му предостави финансов отче например към 30 септеември, така че Хинков да не се прави на ударен.
  • 3 Град Симитли

    7 4 Отговор
    И двамата трябва да ви евтаназират, в интерес на Републиката!
  • 4 Тиквата

    14 2 Отговор
    Щом Боко защитава шефа на Пирогов , значи доста пари се крадат от тази болница.
    Има ли по - голям крадец и лужец от Боко?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 кОТАРАК

    11 1 Отговор
    БЯЛАТА мафия са лекарите , черната-поповете! малцина стават измежду тях
  • 7 Помак

    10 5 Отговор
    Как може да си едновремено някъв лекар и съшто време изключително елементарен и прос человек...явно агнетата на дядо ти са изиграли главната роля ...пу...дори си позволи да поругаеш големия д-р Чирков ..заштото си завистлиф че цгнин се е издигнал до върховете на световната медицина а ти си обикновен слуга на амсалаците пп-дб ...пу завистник
  • 8 Фиников

    7 3 Отговор
    Финков, нямаш нищо общо с проф. Чирков. Болницата ще носи неговото име. Рано, или късно, ферщейн?
  • 9 Абориген

    6 4 Отговор
    Ами ако това, което казва министърът, е вярно? Тогава какво следва, не бързайте с оплюването.
  • 10 Фиников

    3 3 Отговор
    Хинков, извинения!
  • 11 ГОСТ

    5 3 Отговор
    А бе тия дългове се точат с години и сега да ги преписваш на последния е или разчистване на сметки или олигофрения.
  • 12 Жалък и смешен си Йцо

    6 6 Отговор
    Поредния ненормалник от ПП ДБ
  • 13 Санди

    5 5 Отговор
    Хинков, подавай си оставката, че да не се окаже че ти си нарушил закона.

    Коментиран от #15, #24

  • 14 Парадокс Бг

    5 3 Отговор
    Не е нормално политици от ГЕРБ да се месят в спиране на отстравяването на ръководител на болница, за който има документи и доклад от експерти, че е злоупотребявал с власт, съмнения за корупция или бездействие, което е довело до лоши резултаги в болницата!!! Това буди подозрение, че тези политици от ГЕРБ също участват в тези схеми и трябва също да бъдат разследвани! Медицината не трябва да има нищо общо с политиците, а също и съдебната система, и да са независими!
  • 15 Възмутен

    6 5 Отговор

    До коментар #13 от "Санди":

    Кой си ти бре льо.льо, че да искаш оставката на министър? Единствено министърът може да иска оставката на корумпирани директори на болници! Ясно?!

    Коментиран от #16

  • 16 Санди

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Възмутен":

    Шут, това е министър, който е произвел само скандали! Всичко което е направил е недомислено, простовато и винаги в ущърб на пациентите! Факт!
  • 17 Хахаха

    5 2 Отговор
    Мафиотите и мутрите в политиката бранят със зъби и нокти протежето си директор в Пирогов!
  • 18 Мдаа

    5 0 Отговор
    Като гледам болниците ни - всичко е мафия. Да не им попадаш в ръчичките!
  • 19 Мнение

    5 0 Отговор
    Ако се окаже, че одитът не е верен, то разследваните трябва да бъдат тези които са го написали и са подвели Министъра на здравеопазването.
  • 20 Потресаващо!

    7 1 Отговор
    "...поръчка за изхранване за близо 1 млн лв. Поети в продължение на година задължения за разплащане на медицински консумативи за над 1.3 млн. лв."

    Колосални суми за най-голямата болница в България. Хинков с право го уволнява! Никой не е залепен за директорския стол и никой не е незаменим! Стига рев и сополи за един корумпиран директор!
  • 21 6нтщ5ж

    5 1 Отговор
    Такава груба намеса на парламента при конституционно разделение на властите означава, че са паднали всякакви задръжки на ГЕРБ ... или са свършили парите.
    Министърът е прям и откровен, той не е виновен, защото не е наясно със зависимостите и калинките на ГЕРБ на директорски постове!
  • 22 Размисли

    5 0 Отговор
    При калпаво управление в Пирогов, само за месеци може да натрупа милиони задължения, там всичко се върти на високи обороти, да не говорим за медицинските щети за пациентите при гафове с планирането и обезпечението, това не е болница за залежаване на хронично болни, при които прогнозирането на разходите е много по-лесно и на по-ниски нива.
    В Пирогов всеки ден е въртележка. Денонощно.
  • 23 Какво има да се мисли тук!

    6 1 Отговор
    Има казус в Пирогов. ГЕРБ не иска престъпник да бъде уволнен!!! ГЕРБ не зачитат факти от проверката Одита на експертите!

    ПП-ДБ зачитат фактите и постъпват законно.
  • 24 Реалист

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Санди":

    Защо да подава оставка Хинков? За да се потули престъпното управление на директора на Пирогов ли? Има Факти и Докуменги от проверката Одита на експертите, които уличават директора! Тече разследване! Но ГЕРБ не иска престъпник да бъде уволнен!!! Те атакуват министъра, който се бори с корупцията в здравеопазването и шантажират ПП-ДБ, че няма да гласуват бюджета на България за 2024 г.
  • 25 Много ясно

    6 2 Отговор
    Крадците ГЕРБ се застъпват за крадеца - директор, който е техен човек!
  • 26 бай герги

    0 1 Отговор
    този Измамник е марионетка на киру
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове