Last news in Fakti

8 Декември, 2023 20:12 1 161 17

Иван Сотиров: Има голямо очакване за национално обединение в дясно

  • обединение в дясно-
  • сдс-
  • национални интереси

Имаше опити, имаше десни политици и десни хора, но така или иначе, дори СДС не можа да стане сериозна дясна политическа сила, смята бившият депутат

Иван Сотиров: Има голямо очакване за национално обединение в дясно - 1

Има голяма очакване за национално ценностно обединение в дясно. Това каза пред Агенция "Фокус" Иван Сотиров, народен представител от 37-тото и 40-тото Народно събрание, бивш кмет на столичния район "Средец“, сега общински съветник от "Синя София".

Той уточни, че е противник на единните партии и добави, че във всички случаи има голямо очакване за едно сериозно, национално движение, едно широко обединение ценностно, както е тръгнало СДС в началото. Неговото виждае е това обединение да бъде контрапункт на този политически разпад и на тази деморализация.

"Да се даде алтернатива на хората, които действително искат връщане на нормалността в политиката, на едно смислено дясно, каквото в България, за съжаление, не успя да се роди през годините. Имаше опити, имаше десни политици и десни хора, но така или иначе, дори СДС не можа да стане сериозна дясна политическа сила и разчисти терена на разни формации. Виждаме, че сега дори БСП експлоатират националната карта, най-антинационалната партия, партия, която над 100 години в цялата си история е изпълнявала поръчките на Кремъл за ликвидиране на българския национален елит, за превръщането на целия ни политически елит в един Кремълски слугинаж. Тези хора имат наглостта сега да говорят за формирането на някакво широко национално обединение около БСП", бе категоричен Сотиров.

Според него има голям потенциал от хората, които продължиха да гласуват по старата схема за по-малкото зло. "Всички тези проекти, които се появиха и изгряха като някакви метеори на хоризонта, имаха "съпорта" на олигархията, на много сериозни финансови ресурси и т.н.", отбеляза бившият депутат.

"Ние не можем да очакваме, че ще имаме такъв "съпорт", защото ние имаме амбицията да заявим на този олигархичен модел, на това възпроизводство на старата БКП и ДС номенклатура династично. Защото това беше замисълът на целия преход, и за съжаление, комунистите успяха в това отношение. Сега виждаме, че навсякъде най-големите таланти на нацията се оказаха техните синове, внуци, утре може би и правнуци. Защото БСП винаги и БКП е била династична партия. Спомням си, че там дори си прехвърляха привилегиите на активните борци на внуците. И това го виждаме сега и след 10 ноември, независимо какви американски легенди ни разправят за сбъднатите американски мечти. Но за всеки здраво мислещ човек, който е живял в България, не идва някъде отвън, е ясно как се случиха нещата в България и целия преход", каза още Сотиров.

По думите му основната отговорност за разпиляването на енергията от началото, когато бе създаден СДС, е на лидерите, без да искам всички да ги слагам под един знаменател. "Имаше един период, когато СДС се еманципира, но след това, с формирането на единната партия, СДС беше пак върнат в този сценарий на националните съгласия, на консенсусите, да реформираме БСП, да крачим на два крака ляв и десен. Ние така реформирахме БСП, че ликвидирахме СДС", посочи Сотиров и продължи:

"Проблемът е, че те от самото начало имаха план и в това успяха. Те не са кой знае какви гениални сценаристи, но те имаха две основни, елементарни задачи - едната бе да съхранят ресурса, който имат, чрез трансформацията пари - власт - власт - пари и т.н, в което успяха да не допуснат да им се търси политическа отговорност и отговорност за престъпленията, и преди 10, и след това. Защото целият грабеж на България беше реализиран, предимно от техните хора. И другото, което беше изключително важно, да не допуснат лидерство, защото те от самото начало имаха достатъчно ресурси, поне това да реализират", заключи събеседникът.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма СДС вече

    15 1 Отговор
    Няма сега масова приватизация та да се накрадете хубаво.
  • 2 добре ли

    12 0 Отговор
    Ще Ви го таковаме от дясно с десен прав с серии до намесване на чялковите....
  • 3 Кара Ибрахим

    14 0 Отговор
    Сотиров , дясното днес е ОПГ - демек престпници ...няма вече ляво дясно ,всичко е прасе-мафия и вие участвате охотно в тази ОПГ..дано скоро се появи някой който да ви дири сметка
  • 4 АГАТа Кристи

    13 1 Отговор
    Погледнеш в огледалото на левите - виждаш десни, погледнеш в огледалото на десните - не виждаш никой - празно, освен мафиотите.

    Коментиран от #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сатана Z

    9 1 Отговор
    Скоро всички десни партии ще си пренапишат програмите ,дори украинеца Тагаренко си носи показанията в джоба написани на руски език

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 боко

    9 0 Отговор
    Тоя е бок--к голям седесарска от---ка

    Коментиран от #10

  • 9 Иване,

    6 0 Отговор
    откъде разчиташ на такова обединение вдясно? Да знаеш да чакаш, да можеш да чакаш, това е любов към властта.

    Нищо не се е променило при вас ЛЮСПИТЕ от СДС. Същите сте си, дори забравени и загубили форма и популярност.
    Повече дори виждам в обединението вляво от центъра. Макар джендърчетата и тролчетата веднага да скочат. Пусто чуждопоклонничество на посолствоТО!

    Коментиран от #12

  • 10 оня с бретончето,

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "боко":

    Румен Христов, подопечния на боко стои в Парламента за парлама да заявява свс. Мила мале! НИКАКВА полза от него.
  • 11 а Иван командира

    6 1 Отговор
    ще си го поканите ли? Или ще се правите, че няма такъв човек?
  • 12 при това надка пиратка

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Иване,":

    Михайлова-Нейнски може чрез зетя си да ми съдейства за обединение с дпс.
  • 13 Сандо

    4 1 Отговор
    Защо ще се обединяват - сега не им ли стигат силите да унищожат държавата?Гледам,че се справят успешно и в съкратени срокове,работят като истински стахановци,нещо като "Петилетката за три години" - нали всички десняци са с едни такива,леко ликьосани биографии.
  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана Z":

    А ПOKAZAHИЯTA HA ...........,. ZЕЛЕНИЯ ЧOPAП ЩЕ CA HA ........... AHГЛИЙCKИ ........, ЗА МУНЧО ЩЕ Е ПО ЛЕСНО ........
  • 15 Всичко е как да се докопаш до кокала

    4 0 Отговор
    Абе льольо. в дясното всички, или почти са бивши комунисти! Говориш като пиян с члена си! Като оня велизарчо шаламанката - той не искал в БКП, ама те го насилили! Ама той тайно си мечтаел за НАТО!?
    Ти да видиш !
  • 16 Интересно

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "АГАТа Кристи":

    Ваклуш Толев: "бедността не е порок, но никой не казва, че прекомерното богатство е престъпление, ограбване на работливите и можещи хора"
    Десните от кои хора са - ограбени или ....
  • 17 Чичко

    0 0 Отговор
    Дясното независимо че е на много парчета ще се обединят защото искат да променят държавата според изискванията на ЕС .Това е необходимост и бъдещето ще го докаже. Хората разбраха несъстоятелноста на комунистическия режим за обещанията за светло бъдеще . Младото поколение което е много по информирано и образовано и най важното желаещо да живее в нормална Европейска държава ще направи необходимите реформи в полза на хората и ще промени качеството ни на живот. Хитреците които са виновни за състоянието на държавата в момента гледат как да избягат от Магнитните наколенки ама нямат шанс
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове