Last news in Fakti

18 Декември, 2023 14:21 1 826 23

Криминално проявен мъж опита да подкупи пътни полицаи със 100 лева, арестуваха го

  • пътни полицаи-
  • подкуп

Срещу него е образувано бързо досъдебно производство за предлагане на подкуп на длъжностно лице

Криминално проявен мъж опита да подкупи пътни полицаи със 100 лева, арестуваха го - 1

Екип от служители на сектор “Пътна полиция” спря микробус с румънска регистрация, който пътувал към Бургас по автомагистрала “Тракия”. След проверка на полицейските регистри е установено, че табелите на превозното средство са от друг автомобил. Полицаите са започнали да оформят документите за извършеното нарушение от 22-годишния младеж зад волана.

В този момент наблизо спряла лека кола, от която слязъл 39-годишен криминално проявен мъж и подхвърлил в патрулката две банкноти от 50 лева. Информация за случилото се веднага е подадена в дежурната част на областната дирекция на МВР, а пристигналата на местопроизшествието оперативна група направила оглед и иззела парите.

39-годишният е отведен в ареста на РУ-Труд за едно денонощие, срещу него е образуваното бързо производство за предлагане на подкуп. Същата мярка е взета и спрямо 22-годишния шофьор, който е евентуалният поръчител на рушвета.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Некой си

    15 0 Отговор
    А,на бас ,че са цигани !

    Коментиран от #13

  • 2 да ги държат ,

    1 0 Отговор
    а на улиците е пълно с наркомани и алкохолици . 100 кинта не ги е поблазнило . то контролйорите на уличното движение нищо не правят с жертвите . малко са . като вдигнат цените 2-3 пъти и пак ще почнат да взимат . вече има клуб на загинали при катастрофа , а гешев не им помага .

    Коментиран от #12

  • 3 Ион

    2 4 Отговор
    Но най-гнусното сред българите дори не е сексът на турците с български момчета, а "ибрикчийствoто". Това е обред за изнасяне на турския султан от българите, за да може султанът да облекчи голяма нужда. Тогава българите помазвали царствения Зaдник ☺️☺️☺️ на султана с различни ароматни масла.. Уф, отвратително!
  • 4 Ученика

    7 1 Отговор
    Голяма борба с корупцията голямо нещо!
    А Ахнед Доган, Делян Пеевски и Бойко Борисов - КОГА???
    Или ние страх там да пипаме?!?
  • 5 Този

    13 0 Отговор
    господин е обидил служителите. Кой работи за 100лева.
  • 6 Мъдрият

    10 0 Отговор
    Малко са, затова не са е получило!
    Полицаите са двама човека - по 50лв на човек - направо е подигравка и са се ядосали, и след това забрави да минеш с рушвет!

    Шегувам се)))

    Нашите полицаи са съвестни хора!
    А и за такова нарушение - изобщо няма как да стане!
  • 7 Ветеринарен психолог

    10 0 Отговор
    Тоя пък в кой век живее? Със 100 лева не можеш да съблазниш вече и бабата чистачка в училище,камо ли алчен автоконтрольор.Да беше опитал с по една хилядарка и за двамата. Ами като няма толкова в себе си ,да спазва правилата.
  • 8 Сатана Z

    7 3 Отговор
    Бас държа ,че тия 100 лъва са били последните пари на човека ,а куките са искали по 100 ама на калпак.50 кинта е обида за Ушев.
  • 9 Мутра

    5 1 Отговор
    Малко са им били на хиените. Как да си ги поделят? Знаете ли каква е инфлацията за последните две години?
    200-300 на калпак и имаше някакъв шанс да му се размине на младежа. Другарчето му само е влошило нещата.
    100 лева са две опаковки тоалетна хартия, на днешните пари са нищо... подигравка с пагона.
  • 10 ПОСЛЕДНИЯТ КОЗЛОДУЕЦ

    9 0 Отговор
    За това не е хубаво да се гледат новини. Там всеки ден ни убеждават,че инфлация няма и с 400 лева на месец/13 лева на ден човек може да си кара спокойно. И шофьорите не са в час.
  • 11 Отец Нафърфорий.

    7 2 Отговор
    Малко са били и са се обидили. И полицаите челяд хранят и те празнуват Коледа и Нова Година. Бъдете по щедри .Щедроста е християнска ценност.
  • 12 Тарзан

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "да ги държат ,":

    Нали се сещаш кво следва, като намажеш с масло там.
  • 13 обиди ги

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Некой си":

    малко пари е дал - обижда хората
  • 14 Мутра

    7 0 Отговор
    Бургас не е от най-евтините градове. Нормално е момчетата с униформите да се обидят. Само памперсите им плюс тоалетната хартия са 100 лева. Ами женската козметика, която ползват през свободното си време, знаете ли какви пари е? Който има дъщеря, ще загрее за какво става въпрос. Вие влизали ли сте скоро в Кауфланд Изгрев, за да видите какви са цените?

    Коментиран от #17

  • 15 Тоя 39-ката живее в 2016 година

    3 0 Отговор
    Когато тая сума ги блазнеше
  • 16 Алигатор

    1 0 Отговор
    А , като взимат не се хвалят . Не им е дал колкото са поискали , затова го похарчиха .
  • 17 Служител в РУП

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Мутра":

    Гледам, че сте много отворен тук, господине.
    По-малко обиждайте колегите, имайте малко уважение към хората, които си рискуват живота. Момчетата са излезли на пътя, за да упражняват контрол за пияни и дрогирани водачи, които могат да нанесат фатални щети върху живота и здравето на вас и вашите близки. Малко по-уважително и не казвайте кое е малко и кое много. Да не се окаже някой път, че излизайки от Кауфланда в кв. Изгрев сте задигнали нещо скъпо. Примерно.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Алооо

    4 0 Отговор
    Малко пари е дал за подкуп. Ако беше дал повече, надали щеше да бъде по новините днес.
  • 19 Бахур

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Служител в РУП":

    И как точно си рискуват живота тия момчета? Мен един ваш колега ме спира в София в 7 сутринта и ми иска цигара. Подадох му кутията. Той си я мушна в джоба и ми вика-Пътувай! Сега , разбирам напълно ,че сутрин рано няма от къде да си купи цигари,но можеше поне да ми остави една-две....И нито се представи,нито ми поиска книжка,нищо.
  • 20 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Служител в РУП":

    Рискуват си живота, защото вас полицаите не ви проверяват с дрегер преди работа, понеже се сърдите. Но да, това е опасно за вашето здраве!
  • 21 Нно иъж

    0 1 Отговор
    До три успее как го го до ги до ги
  • 22 Павел пенев

    3 0 Отговор
    Вече не харесват 100 лева нашите пътни корумпета.
  • 23 Емо

    0 0 Отговор
    Аз ще коментирам въпроса от друга гледна точка. Малко или много пари са в зависимост от нарушението. Повечето от санкциите по ЗДВП са административни, но точно тази - ползване на табели от друг автомобил ми се върти в главата че е престъпление, а не административно нарушение. Оттам и по-голямата тежест на това нарушение, започване на досъдебно производство, обвинение от прокуратурата и т.н. Та, мисля че от тази гледна точка им се е видяло по-перспективно да отбележат някоя точка, носеща позитиви към кариерата им, а не че парите са малко. Нещо друго - законите в Бг по продажба, прехвърляне, регистрация и отчет на автомобили са вероятно най-рестриктивните в Европа. Малко са европейските страни, където се прехвърля автомобил с нотариален договор. Даже се утежни наскоро приеха, че и за продажба на дерегистриран автомобил, без номера, пак трябва да се ходи при нотариус. За една купчина желязо за скрап и части. Много хора внасят от Италия, от Германия - неслячайно в КАТ при първоначална регистрация искат само някакъв договор с германеца или ителианеца, не нотариално заверен, просто някакво листче със свободен текст и два подписа. В Англия пък въобще не се подписва договор, новия собственик се записва в талона, изпраща копие в техния КАТ и по пощата си получава регистрацията и номерата. Няма опашки, няма канали, няма простотии и глупости, и най-важното, губене на време и излишни разходи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове