Last news in Fakti

27 Декември, 2023 18:10 1 161 16

Политолог: Проблемите пред управлението и пред страната остават. Политическата криза не си е отишла

  • политическа криза-
  • проблеми-
  • управление-
  • страната

"Виждаме тотален дисонанс и отсъствие на връзка с реалността, когато започнат да се водят обществени дебати. Политическите партии трябва да усещат интересите на гражданите и да ги включват в политическия процес", добави Атанас Радев

Политолог: Проблемите пред управлението и пред страната остават. Политическата криза не си е отишла - 1
Снимка: БГНЕС

Политическата криза е на дневен ред, не си е отишла. Проблемите пред управлението и пред страната остават. Отказът да се погледне реално върху ситуацията в конкретни сектори водят в посока, в която се изтърва дневният ред на гражданите. Това каза за предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политологът Атанас Радев.

"Трайният спад в избирателната активност показва недоверието на обществото към политическия процес и към цялата система", смята той.

Според него един от най-големите проблеми е, че партиите не са дълбоко вкоренени в обществото, не усещат импулсите и проблемите на гражданите.

"Виждаме тотален дисонанс и отсъствие на връзка с реалността, когато започнат да се водят обществени дебати. Политическите партии трябва да усещат интересите на гражданите и да ги включват в политическия процес", добави Радев.

Според него думата "ротация“ описва най-добре политическата 2023 година: "Това е един елемент, който показва, че ситуацията в страната и моделът на управление са се променили".

Атанас Радев вижда голяма разлика между вътрешната и външната политика на България.

"Във външната политика поне спазваме някаква последователност, макар и често нашите политици да излизат и да изразяват различни позиции, позицията на страната е категорична в тази посока. Има някаква нормализация във външната ни политика", смята той.

Атанас Радев изрази надежда новата 2024 година да бъде нормална, свързана с постигане на компромиси и консенсуси по отношение на правенето на политика. "За мен е ключово обществото да започне да задава дневния ред", добави политологът.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    13 3 Отговор
    България и българския народ се упрвйва от американското посолство, и както знаем в САЩ имат огромен финансов проблем, и е логично и България да има огромен финансов проблем. Американците са лоши финансисти.
  • 2 Дупничанин

    9 1 Отговор
    "Според него един от най-големите проблеми е, че партиите не са дълбоко вкоренени в обществото, не усещат импулсите и проблемите на гражданите."
    ------
    Верно не си у ред. Е па нали ако беше обратното, щеше да значи, че народа има достъп до властта? Обаче не е. Начи, сичко точно. Къв е проблема тогава?
  • 3 Професора

    16 3 Отговор
    България се управлява от две американски НПО. регистриараното в Германия Франц Зайдел- ГЕРБ и Америка за България ППДБ. САЩ са фалирали и България фалира

    Коментиран от #15

  • 4 гост

    11 1 Отговор
    Управляващите са тотално неадекватни спрямо съществуването на хората и държавата. За да спечелят потупване по рамото и "поглаждане" по корема ни включват във всяка една авантюра на "големия брат". То бива слугинаж и алчност, но накрая "ПАК КАИШКОВ ЩЕ ОПЪВА КАИША", А ТЕ ЩЕ СА ПО ОСТРОВИТЕ СИ НЯКЪДЕ В ТИХИЯ ОКЕАН!
  • 5 Само да питам

    14 1 Отговор
    Нали помните Асен Василев какво каза в записа на Радостин Василев каза :ще говорим така пред медиите, а ще вършим друго. Сега кажете обещават ви повишение на доходите за 2024 вие вярвате ли на Асен Василев?
  • 6 Ха ха хора

    8 0 Отговор
    Който си е държавна хранилка, какъв им е проблема. Да му мислят някои началници изгонени от пожарната, с две висше образования инж и Москва. Какъв е бил, а сега с бутилка бира и по главната. Важно е, че бочко е Ок. И Лиляна Павлова ще ражда на 46 години

    Коментиран от #12

  • 7 Радев е нашият спасител!

    11 1 Отговор
    Да живее президента Радев!
  • 8 Истината

    12 1 Отговор
    Истината е, "партиите" са обединени само да усвояват еврофондовете, заеми за милиарди, които ще изплащат и правнуците ни ако оцелеят в тази джунгла на беззаконие и престъпност.
  • 9 Хъмпи

    7 0 Отговор
    Некоалицията, която управлява недържавата под диктовката на неимперията се справя успешно на тази територия.
  • 10 Така е

    7 0 Отговор
    Zглобката е тука !
  • 11 Наивник на средна възраст

    9 0 Отговор
    Трудно е да кажеш нещо по-умно от Платон: "Хора,които са прекалено умни за да се занимават с политика,са наказани да бъдат управлявани от глупаци." Както и - "Добрите хора не се нуждаят от закони,за да се държат правино,а лошите винаги ще намерят как да ги заобиколят." Оборете ме ако можете.....
  • 12 Евгени от Алфапласт

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ха ха хора":

    И мойта вдовица се е замислила, тя е на 51, щерка й на 25. Не знам ако родят и двете каква каша им се точи в родословното дърво. Въпреки че малката засега се пази.
  • 13 Управление на жипка

    7 0 Отговор
    Кандидат водачи много, а бракмата отдавна е на трупчета, сядат, въртят геврека и си мислят, че управляват нещо.
  • 14 Артилерист

    6 0 Отговор
    Политическата криза се задълбочава. Тези които ни управляват са нелегитимни. Те формираха едно изкуствено мнозинство, на което главен акушер беше посолствоТО. България е с абсолютна отнета независимост. Фигурантите в предателството са най-обикновени изпълнители на поръчки. Учудвам се защо правоохранителните служби не се задействаха след записа от сбирката на Подмяната.Том има текстове на открита държавна измяна и предателство. Гешев щурмува президентството, защото един от съветниците на президента получил бутилка уиски, а в записа в прав текст завераджиите казват, че ще правят всичко, което посолствоТО нареди, даже и с потъпкването на закона. Не ми е работа да проверя, но повечето от тези 50 държави, които неотклонно следват, подкрепят и съдействат на авантюрите на САЩ, се управляват от американските посолства. Блинкен призна, че те изготвят ежегодно доклад за благонадеждността на всички държави спрямо САЩ. И разбира се се вземат мерки за смяна на неблагонадеждните. Вижте какво става в Сърбия. Истински Майдан-нахъсени, озверели елементи щурмуват държавни институции...

    Коментиран от #16

  • 15 2-1

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Професора":

    С малко продължение: ГЕРБ реализирали съществуването си с мятане на пачки, а ПП-ДБ - с откровена подмяна на целите и подхлъзване на протеста и избирателите като борбата с корупцията и модела от основна премина в колаборация за защита на много мъглявите преди евроатлантически ценности.
    Които и сега не са по-ясни, но започват да приемат очертания освестяващи народа след свалянето на розовите очила за само лъскавото, но недостижимо благополучие и равноправие в ЕС.
    Важен е и въпросът за третото колело на евроатлантическата сглобка, ДПС, които се проявяват в момента като близнак на ГЕРБ - отдавна присвоили важни сектори за раздаване на баницата, но и хванати в ъгъла чрез Магнитски
  • 16 Ццц

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Артилерист":

    Ами тия служби са като полицаите ,като видят некоя ладичка и свалят номерата а като иде джип се обръщат настрани .Службите са за нищоправци на дебела заплТа и да си следят любовниците .със срста .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол