Last news in Fakti

28 Декември, 2023 10:38 4 362 28

Експерти: Не трябва да има втори план за влизането ни в Шенген

  • шенген-
  • българия-
  • румъния

Румънците са доста по-настоятелни

Румъния и България постигнаха споразумение с Австрия за присъединяване към европейското Шенгенско пространство за свободно движение по море и въздух през март 2024 г. Това съобщи румънското правителство, цитирано от АФП.

Това задейства практика, която може да продължи и да има повече негативни, отколкото позитивни резултати. За мен е неприятно, че ние научаваме новините от Румъния и, че румънците са доста по-настоятелни, когато искат да постигнат нещо. Въпросът трябва да се реши в пълния пакет, за да няма страни втора категория. Това коментира в предаването „Твоят ден” Валерий Тодоров, журналист и бивш кореспондент в Москва. „Новината е добра, но ЕС трябваше да прояви по-голяма твърдост по отношение на Австрия и Холандия”, каза той.

Според журналиста Николай Кръстев новината не е изненада. "Румъния има по-голямо лоби вътре в ЕС и отделно в държавите, които се противят на присъединяването на България и Румъния. Това е добър вариант за страната ни, не е най-добрият, но отваря вратата за влизане към Шенген", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    49 5 Отговор
    защо трябваше да разбираме от румънския премиер, че сме в Шенген?!
    Къде е сороския съсел?
  • 2 Гост

    43 1 Отговор
    Не трябва,ама нашите явно са клекнали тайничко,докато разтягат локуми по телевизиите.Няма дим без огън,и тази статия/ в чуждите медии/ не е измислена от нищото. Ще стане ясно много скоро
  • 3 Жоро

    40 5 Отговор
    С какво допринесе това некъдърно правителство за Шенген? - през ден мигранти хващат в държавата, некадърно ремонтирана Конституция, слаба охрана по границата, падаща и пробита ограда ...

    Коментиран от #4, #6, #14

  • 4 гост

    13 20 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Примерно с това !!!
    Как България спаси Украйна: Една от най-четените статии в Politico за 2023 г.
    "През пролетта на 2022 г. украинската армия изпита отчаян недостиг на гориво и боеприпаси от съветски калибър, от които се нуждае, за да се бори с руснаците. Според разследване на изданието "Велт" помощта (неизвестна за останалия свят) идва от изненадващо място - България. "София предостави на Киев гориво и жизненоважни оръжия със съветска спецификация, но трябва да пази доставките в тайна заради промосковски политици в правителството“, коментира "Политико" в статията си . В началото на годината германският вестник "Велт" написа, че "България тайно е покрила една трета от нуждите от оръжия и 40% от дизел на украинската армия през миналата година". "Това е историята на една тайна стратегия, с която България помага на Украйна въпреки съпротивата на някои кръгове. Най-бедната страна в ЕС, за която дълго се смяташе, че е вярна на Москва, показа в точния момент смелост, която може да бъде взета за пример от останалите", написа тогава изданието.

    Коментиран от #11, #13

  • 5 точно така !!!

    28 12 Отговор
    трябва да има план за излизането ни от робския пЕС и робовладетеля ни САЩ !!!
  • 6 само ти ли не схвана

    34 7 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    че границата ни е опорка защо не ни вземат в ес??? сега когато корабът потъва се сетиха за нас след 15 години чакане а окрайна искат да я приемат без дори и да изпълнява каквото и да било а ние се скъсвахме да се подмазваме …ако ни искаха отдавна да са ни приели те искат само територията ние не сме им нужни и за това се опитват да ни унищожат ( за сега успешно може да е бавно но цифрите са в тяхна полза)!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мнение

    39 4 Отговор
    Вместо контрамерки срещу Австрия, за пореден път ни бият шамари. Сами се слагаме в групата на треторазрядните държави. Мигрантските гета ще бъдат в България, не в Румъния. И тази една година за сухопътните граници ще я чакаме поне още 11 години.

    Коментиран от #15

  • 9 Ген. Гурко

    31 2 Отговор
    Да разбираме ли че ще приемаме поканени от други мигранти? Само да са посмели да ни извъртят тази подлост! И защо от румънците ще научаваме новини за това, а не от нашите мушмороци?
  • 10 СЛОНА

    25 4 Отговор
    ЕВЕМ ТИ ШЕНГЕН!!!
  • 11 Верно ли

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Естествено, че с това! Нали трябва да ни настроят един срещу друг с рашките, па на местна почва нещо не им се получава, та затова Политико ще ни намести между шамарите!

    Коментиран от #19

  • 12 Име

    11 5 Отговор
    Не сме за никакъв Шенген, не за друго - а понеже се извършват жестоки далавери на всички нива - направо сме шампиони.

    И - не - това не е депресивен извод, а реалност.

    Първо - сме в огромна бедност, да се радваме на 30 лева дневно е направо учудващо.

    Отделно - има крайно изоставане - нямаме никакви пътища, БДЖ, летищата, речният трансопрти и т.н.
  • 13 Умничето ни то

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    И това те радва, така ли. И сега в Шенген, ама през крив макарон. Ами сложи си две кратунки и плувай по Дунава. Може и ангелче да станеш, ще си фъркаш в свободното въздушно пространство.

    Коментиран от #20

  • 14 На тебе ти

    4 13 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    е пробит мозъка от руски опорки.
  • 15 редник

    18 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мнение":

    /...Вместо контрамерки срещу Австрия, за пореден път ни бият шамари. /

    Така е - какво ще стане, ако 1 седмица нито една кола не зарежда в ОМВ?...
    ================
    Не трябва да се примиряваме с частично приемане!
  • 16 Абориген

    20 0 Отговор
    Не трябва да има втори план, но това е работа за политици с топки, а не като нашите сервилни мекотели.
  • 17 Шенген

    21 0 Отговор
    По въздух и море е равносилно да позволиш на гражданите да се разхождат безплатно по градския площад.От този Шенген нищо за нас не се променя
  • 18 тати ще ми купи колело ... ама друг път

    20 2 Отговор
    Това нещо /въздушен и морски Шенген/ е едно голямо НИЩО ! По летищата контролите /три на брой/ се правят независимо дали си "Шенген" или си от Танганайка . "Големият" постигнат успех /както се самовъзхаляват сглобкаджиите/ е един "шенгенски" въздух под налягане излязал от нечие долно телесно отверстие .
  • 19 гост

    3 13 Отговор

    До коментар #11 от "Верно ли":

    Умрете си от мъка , русолизци !!! Истинските българи винаги ще намерят начин да отсрамят България и да ви пратят във вечните сибирски полета , хахахахаха !!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Астирец

    12 0 Отговор
    Негласно - по сухопътните ни ГКПП -та да се процедира така: щом на паспорт-контрола се види, че е австрийски гражданин колата се отбива за продължителен и щателен контрол.
  • 22 ???

    10 0 Отговор
    Това е най големия бъзик с нашите държави и съсела да не ми приказва че постигнал нещо.....
  • 23 Българин

    6 0 Отговор
    Предатели,изчезнете и никога не се връщате гниди такива....
  • 24 Недоволен

    5 0 Отговор
    Много ниско се навеждате проклетници
  • 25 666

    3 0 Отговор
    Всичко що е австрийско вън от България и визов режим - незабавно !

    Коментиран от #28

  • 26 ЕС ЕС

    2 0 Отговор
    Нарушават договорите и РЕДНО ДА ГИ НАПУСНЕМ В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СИ ОСТАВАМЕ ТЯХНАТА ИЗТРИВАЛКА ЗА ОБУВКИ!!!! ПУТИН ПАСТИ ДА ЯДЕ ПРАД ЗАПАДНИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ,ЛЪЖЛИВИ,КОЙ ЩЕ САНКЦИОНИРА ЗАПАДНАТА ПУМИЯ???
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 безпартиен

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "666":

    Вече не зареждам в ОМВ и не пазарувам в Била!Направете и Вие така!Колкото до нашите евро депутати-вето на всяко австрийско предложение!Но като ги знаем,те са там само за евро,а не да са депутати!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове