Last news in Fakti

6 Януари, 2024 09:40 1 453 32

Настимир Ананиев: Предпочитам ротацията да е с нашия мандат. За мен трябва да се почне с ротацията в НС

  • настимир ананиев-
  • ротация-
  • мандат-
  • народно събрание

"Никой еднолично не може да смени министър. Трябва да има съгласие на двете коалиции - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, за да може да се случи каквато и да е промяна в състава на МС. Ако няма такова съгласие, съставът ще остане същия", коментира депутатът от ПП-ДБ

Настимир Ананиев:  Предпочитам ротацията да е с нашия мандат. За мен трябва да се почне с ротацията в НС  - 1
Снимка: БНТ

През последните седмици всички говорят за ротацията, а всъщност имаме ротации - от една страна, ротация в Народното събрание, където Никола Минчев трябва да седне на мястото на Росен Желязков, и след това имаме ротацията, която трябва да се случи в правителството. Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

По думите му, как ще се случи ротацията и с кой мандат, това е технически нюанс, защото може да се случи и с първия, и с втория.

"Аз предпочитам да се случи с нашия мандат, но това не е обсъждано. Всъщност това не е изговорено. Има две ротации. За мен лично, би трябвало да се започне с първата в Народното събрание, защото НС избира кабинет, както в случая предния път, да направим ротацията с председателите на Народното събрание и след това да си спазим договорката и ние ще сия спазим, която сме заявили още в началото", поясни Ананиев.
По думите му, това което е договорено, е съставът на Министерския съвет да остане същия. Има забележки към отделните министри:

"Но никой еднолично не може да смени министър. Трябва да има съгласие на двете коалиции - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, за да може да се случи каквато и да е промяна в състава на МС. Ако няма такова съгласие, съставът ще остане същия."

По отношение на ролята на ДПС в управлението, Настимир Ананиев каза, че те са били важни за промяната в Конституцията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орел

    59 1 Отговор
    Колко на сериозно може да се вземе един прехвърчисмешко.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Факт

    20 1 Отговор
    Опасните мигранти хвърлиха в ужас Германия и Австрия за кратко на Коледа и Нова година: Планираха атака срещу Кьолнската катедрала и катедралата Св. Стефан във Виена! Това става ясно от молбата за превантивно задържане, с която BILD успя да се запознае. Тежко въоръжени полицаи успяха да предотвратят катастрофата.

  • 5 Хахаха

    48 1 Отговор
    Дебелака съвсем сериозно си мисли , че някой се интересува от него ! Марш при д-р Цветислава.....
  • 6 Н Ананиев!! Все сте Б. О. К. Л. У. Ц. И

    40 0 Отговор
    В тая Сглобка! Росен Печетара замина на Екскурзия в Индия, да си Осъществи детската мечта!! Денков на Екскурзия в Париж, Не бил ходил там Да разгледа, да се Разходи!!
  • 7 защо

    31 0 Отговор
    Направо си го запишете в конституцията! "Всяка ротация се извършва с НАШИЯ мандат"
    Та да няма недоразумения.
  • 8 Бойко

    21 1 Отговор
    Дреме ми какво предпочиташ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гай Турий

    27 1 Отговор
    За предпочитане е цялата ви сглобка да се пръждосва веднага. Заради крайно вредната и опасна външна политика, слугинаж на Козяк, продажничество на Тошо шпиона, вие сте способни да ни вкарате във война вече освен срещу Русия в Черно море, ами и в Червено море срещу Йеменските хути, срещу арабския свят, скочил срещу юдосатаните нацисти от Тел Авив. Вие сте чужди слуги, родоотстъпници, и вас съдбата на българския народ и на България изобщо не ви интересува. Вашата мисия смятате да я завършите с бягство след като погребете България. Затова, преди да е станало фатално късно, шута и да се пръждосвате, дорде сте живи и здрави.
  • 11 Народни приказки

    21 0 Отговор
    Пуяк обяснява как плъх и гъска, ще се сменят в обора.
  • 12 Разлика няма

    22 0 Отговор
    Все сте жалки лъжци и крадци вредни ,а България! А теб как не те е срам да се показваш, жалък лъжец и продажник.
  • 13 #идиоти вън

    25 0 Отговор
    Чудно ми е, що за хора са тези, които искат да бъдат водени от този?!?!?!?
  • 14 Крипто

    20 0 Отговор
    Криптомирчо ,дойде с кредити от Ирландия,а сега къщата му в сф е като военен обект,стените са дебели два метра,с бтр трудно ще се разбият,района целия опасан с камери,от кой се страхува,и как стана мултимилионер в бг
  • 15 ХиХи

    18 0 Отговор
    Бе язе предпочитам избори и подмяната вън
  • 16 нннн

    13 0 Отговор
    За ю н лично, трябва да се почне с оставка и разпускане на Народното събрание. Мошшшеници!
  • 17 Дааа

    22 0 Отговор
    Глупав, но нахален!
  • 18 Българин

    21 0 Отговор
    Най долния и мазен плужек
  • 19 Жен шен

    13 0 Отговор
    Предпочита да му се изредят няколко австрийски мигранти, на ротационен принцип.
  • 20 Пррррц

    16 0 Отговор
    Нестимирчу много ще ти е трудно в затвора краставиците ще са нарязани
  • 21 ....

    17 0 Отговор
    гнустимир кюфтето-хамелеон пак се изказа...
  • 22 ТаУмВзе

    11 0 Отговор
    БЕЛЕНЕ!
  • 23 Общество

    6 0 Отговор
    Интлигентните и интересуващите се хора знаят за какво става въпрос! В годините прехода се създадоха условия да се разбие гражданското трезво мислене като общество. Както и сянката на защита и информираност на Държавата ни помогна за първото! И тогава успяха да се създат много от застрахователните фирми чрез частна защита и т.н. Всички помним тези години , тогава станаха най-големите кражби в историята на България! Включително мошенческите истории за асвалтите са нищо сравнение с онзи ад, който се случи с хората тогава. Андрей Луканов , раздаде парите на "приятели" като кредити уж за бизнес чрез частните търговски банки, които бяха финансирани пряко от БНБ, така се източиха парите на България И последвалата скокообразна инфлация доведе домакиствата до фалит и загуба на спестяванията в застраховки и банкови влогове ! Това беше смазващо за всяко едно семейство с нормални доходи! За 2 месеца хората обедняха 3000 пъти. За това сме с Валутен борд, който трябваше отдавна да е премахнат около 2007. Така се появиха голяма част българските работодатели като се изкупиха на безценици заводи, сгради на безценица. Много от хората не знаеха какво да правят с боновите си книжки и ги продадоха в тази суматоха за стотинки! Същите тези работодатели управляват държавния апарат чрез поставени лица дълги години след прехода! Същите тези изгониха голяма част от хората . Същите сега се правят на обидени за клевети, че не било истина. Знам едно, съдебната ни система ако си беше н
  • 24 А ПУК АЗ

    7 0 Отговор
    СИ МИСЛЕХ ЧЕ ПРЕДПОЧИТА МАЗНА ПОМИЯ ОТ ЗАКУСВАЛНЯТА НА ЪГЪЛА
    ЛЕЛЕЕЕ КАК СЕ ПРОМЕНЯ ПРИРОДАТА
  • 25 АРЕС

    15 1 Отговор
    Много,много,много гнусен и долен ...омияр.
  • 26 Лайн Ари

    5 1 Отговор
    Аз пък предпочитам ротацията така да ви завърти, че да ви изпрати в небитието!
  • 27 Фоли

    7 0 Отговор
    ОБЛА ПЕПЕРУДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 28 хммм

    3 0 Отговор
    Предпочиташ, но никой не те пита...
  • 29 ако има олицетворение на глупостта

    3 0 Отговор
    вижте я на снимката.
  • 30 бай герги

    0 0 Отговор
    този плужек пак изпълзя от дупката си шарлатанин мръсен
  • 31 бай герги

    0 0 Отговор
    пък и много грозен бе прилича на змей горянин
  • 32 П.едераси

    0 0 Отговор
    П.едераси!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол