Last news in Fakti

17 Януари, 2024 09:34 2 084 22

Пореден клип на бясно шофиране в София (ВИДЕО)

  • шофиране-
  • висока скорост-
  • софия

Говорим за случай, в който явно този шофьор не за първи път кара с тази скорост. Явно му носи радост, иска да сподели, да се покаже в обществото

Пореден клип на бясно шофиране в София (ВИДЕО) - 1

Мъж качи клипове в социалните мрежи, на които демонстрира, че шофира с 260 км/ч на Околовръстното в София. Екипът на „Здравей, България” се опита да се свърже с него. Отговор няма. Мъжът си е изтрил клиповете тази нощ.

Запитване по този казус има и в МВР, отговор още нямаме. Няма отговор и на запитването какво наказание ще получи „Мис силикон”.

„Много трудно се доказва скорост без техническо средство. На базата на клипове и един скоростомер, този човек не може да бъде санкциониран”, заяви Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

По думите му законодателството допуска друг вид разследване, което може да се проведе.

„Става въпрос за член 325, ал. 3 от НК, който казва, че когато имаш хулиганска проява, извършена с моторно превозно средство, носиш наказателна отговорност до 3 години. Този клип категорично е хулиганска проява. Прокуратурата има повод да се самосезира и да започне едно разследване”, каза Владимир Тодоров. Той обясни, че в случая трябва да се възложи видеотехническа експертиза.

„Сигурен съм, че в тунела на „Люлин” има и камери, които могат да се използват като доказателство кой е управлявал автомобила”, обясни Тодоров. „Прокуратурата трябва да се самосезира, да възложи разследване, да назначи експерти, да изиска видеокадрите”, обясни Тодоров.

Коментар за неразумното шофиране направи и Мариела Николова, майка на загиналия в катастрофа музикант Николай Николов.

„Говорим за случай, в който явно този шофьор не за първи път кара с тази скорост. Явно му носи радост, иска да сподели, да се покаже в обществото”, коментира Мариела Николова.

„Какво става обаче с шофьорите, доказано причинили смърт на пътя? В нашия случай има условна присъда, за която костваше 4 години и половина. Турски шофьор на автовоз. Той влиза и излиза 52 пъти от нашата страна, упражнява свободно професията си. Когато е задържан на границата на 52-ия път, сравнително бързо се дава ход на дело, като вече призован, вече обвиняем. По съвсем кратки процедури, признаване на вина, използване на вратички, които дават на съдията право за по-малко от половин час да се произнесе, че той е условно осъден 3 години, с 5 години изпитателен срок. След 2 часа този турски гражданин напуска страната. Сега го няма, още по-неоткриваем е. Дори неговият адвокат няма връзка с него”, разказа Мариела Николова.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    23 1 Отговор
    Люлинска радост... АМФЕТИ и БМВ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Петър

    32 1 Отговор
    Що за човек трябва да си, за да направи такава глупост? Първо, защо трябва да караш с 200км.ч в града? Второ, защо трябва да си запишеш глупостта която си направил? И трето, най голямата загадка за мен е, защо трябва да качиш цялата тази глупост по социалните мрежи?

    Коментиран от #9, #13

  • 4 Нури

    21 0 Отговор
    Комплексар който се Има за Над Закона а в Бг Законите не Работят
  • 5 Мнение

    7 11 Отговор
    Глупости, клипа не е никакво доказателсвто. Видео и аудио записи не се признават в съда, особено клипове с неясен произход.

    Коментиран от #7

  • 6 Ган Йо

    15 0 Отговор
    това са новите ролеви модели в ганевското общество. Някой още да не разбира защо се на дъното?
  • 7 Друго мнение

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение":

    Записването на такива постъпки и побликуването им е абсолютно доказателство,че това се прави от комплексирани хора-ако няма възможност "да се похвали" ще е още по-нещастен.Ако няма как това ,което върши да не се види от "много хора",такъв човек няма да има желание и да го прави.Те обаче са убедени ,че "другите им завиждат,като гледат" и това донякъде им успокоява поне до време психостенията,не можеш да им обясниш,че повечето хора са отвратени от наглостта и простотията им.
  • 8 тези не ога да ги разбера

    3 1 Отговор
    много ми е чудно ако някой селяк качи клип с 260 от немска магистрала без ограничение на скоростта дали пак ще ревът тука мишките???
  • 9 до колкото знам

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    околовръстното не е в софия а около нея ! какъв е проблема да се вдига висока скорост ? да така е трябва да си адски тъп да качиш клип в нета ! но това е положението страната ни е пълна с такива идиоти! иназ съм карал с 250 но никой незае и няма проблеми но тъпаците това няма да го тазберът!

    Коментиран от #10, #21

  • 10 Ибряяя

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "до колкото знам":

    Тъпаците със сигурност няма да го тазберът! Но хората ще го разберат! А с тия твои 250 си за дрънголника! Но и това ще стане! За хора без гънки в главата!
  • 11 Гост

    2 0 Отговор
    Качил е клип където вдига 250, прибират колата и да доказва че е лъгал във видеото.
    п.п: по движението и времето го изчисляват приблизително, ама явно е на тате синчето.
  • 12 Някой

    3 0 Отговор
    Да караш с тази скорост в града си е чиста проба идиотизъм! Иначе като гледам е36-цата в клипа е поне 2,5 с монтирано турбо - получава се доста вървящ автомобил, с ускорение като на пистова "хилядарка", който прави "ластици" на доста по-нови и мощни коли. Това добре, но за всичко си има място, където да се прави - имаш мощна кола, отиди на пистата или на някое старо летище и си направи кефа, без да застрашаваш живота на останалите!
  • 13 Човека

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Разклобих таблото о преместих стрелката с 90 градуса на дясно.
    Направих го за да видя колко будалище се вържат.
  • 14 оня с коня

    0 5 Отговор
    Аз на скоростомера виждам 220.БМВ-то ми Е-46/дизел 6 цилиндъра/ по каталог има Макс. скорост 242км/ч.Преди 3г го натъпих по Магистралата Шумен-Варна и стрелката подмина последното деление 240 и отиде някъде в Празното,предполагам 245.Да ама не,щото по Джи пи ес установих че Скоростомерът ми показва със 6-7 км повече от реалната скорост,така са настроени умишлено всички Немски коли.Та за какви 260 км/ч става дума,след като реално като приспаднем тия 6 км от 220 се получава 214?

    Коментиран от #15

  • 15 Някой

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Тая 36-ца не е стокова (заводска) и очевидно се вижда, че върви доста (видно от "движението" на околните обекти и как върти гуми на високи предавки със скорост, все едно че е на лед, а е сухо). Тук има монтирано турбо, поне на 1 бар налягане! А всички знаем, какво може бензинов мотор (дори една "умряла" двайска, камо ли 2,5 мотор), ако му сложиш турбо, така "да му духне във врата" - 20-ките стават по минимум 300 коня а за всичко с по-голяма кубатура и повече барове налягане, съпроводено със съответните подсилени "карантии" в мотора, може да изкара спокойно 600-700 коня НА КОЛЕЛАТА, което за кола, тежаща 1,5 тона си е брутална мощност и може да бие по ускорение дори пистови "хилядарки". Така че няма лъжа, няма измама - колата е с монтирано турбо и върви МНОГО! Друг е въпросът, че по улиците не е мястото за такива изпълнения и скорости!
  • 16 поредния люлински палячо

    1 1 Отговор
    люлинско наркоманче с прогнило бмв - чак се учудвам като видях стария прогнил километраж на е46 как е успял да я вдигне тази скорост :D Типичния палячо - прави се на интересен , стига до обществото и почва да трие клиповете посреднощ

    Коментиран от #20

  • 17 ще те намеря някой ден

    3 0 Отговор
    Преди години заради засичане от наркоман с оранжева е36 се ударих в автобус. Боклука дори не спря и си продължи. Оттогава си казах ,че видя ли оранжева е 36 някъде някога паркирана ще я направя на сол и ще я запаля. Да го имате предвид

    Коментиран от #22

  • 18 Предложение

    4 0 Отговор
    Всички автомобили движещи се със скорости много по-големи от допустимата скорост да бъдат конфискувани със закон в полза на държавата.Това със сигурност са скъпи и мощни автомобили,които могат да попълнят автомобилният парк на МВР и най -вече пътната полиция за контрол по магистралите.
  • 19 Върнете софийското жителство

    1 0 Отговор
    Тогава няма да има такива с 40 годишни строшеняци умрели беемвето дето да си правят тука в София каквото си искат, далеч от село
  • 20 Някой

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "поредния люлински палячо":

    Е36 е, не е е46!
  • 21 Бизнес паркааа

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "до колкото знам":

    може да си колега с баваарецаа М5 - Шонде лично съм виждал да прави подобни изпълнения с първа космическа около Пулс и още ред "пилоти" , дето Околовръстното им е баш Магистралка. Околовръстното е в София и това дава основание ,че не си софиенец! Половината от нас пишещите сме правили пилотски изпълнения и повярвай знае се (има си ушета достатъчно държавата ) и това не е добър пример ,защото може да стане най-голямата беля! Въпроса е в съзнанието братче!
  • 22 Бизнес паркаа

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "ще те намеря някой ден":

    търси оранжевата баварка в Ст. град. и ще черпиш по бири :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове