Last news in Fakti

17 Януари, 2024 15:41 1 063 44

Иван Таков: Стресираща е идеологическата комплексарщина сред българските политици през последните години

  • иван таков-
  • бсп-
  • софия-
  • политика

В национален ефир народен представител обижда гражданите – били им промити мозъците - феноменално, заяви лидерът на БСП - София

Иван Таков: Стресираща е идеологическата комплексарщина сред българските политици през последните години - 1
Снимка: БСП-София

Стресираща е идеологическата комплексарщина сред българските политици през последните години. Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков по време на участието си в дебат за паметта и паметниците в ефира на bTV. Негови опоненти в студиото бяха народният представител от ПП-ДБ Манол Пейков и медийният експерт Георги Лозанов.

"Когато стане въпрос за паметници, не говорят за историята и паметта, която носят те, а за размерите им - колко големи били. Не е това разговорът, който трябва да водим за паметниците". Така Иван Таков отговори на Манол Пейков, който изрази тревогата си, че паметникът на Альоша в Пловдив се виждал от всяка точка на града.

"Историческият прочит е много важен, но нека да погледнем практично на това, което се случи с Паметника на Съветската армия в София, продължи Иван Таков. - Това беше нагледен пример как държавата погазва собствените си закони. Паметникът на Съветската армия беше нарязан абсолютно незаконно. Компетентният български съд показа това с решението да спре действията по демонтажа му. За съжаление, това се случи след като бяха транжирани основните фигури. Беше унищожено държавно имущество за над 20 милиона лева. А нарязаните фигури бяха хвърлени в калта в село Лозен. Това ли им е отношението към историята, към културата?!".

Лидерът на БСП - София поясни, че след обезпечителните мерки от страна на съда, делата продължават. Адвокати по част от тези производства тълкуват, че предвид решението на съда да допусне обезпечителните мерки, които спират демонтажа, във висока степен може да се очаква, че тези действия ще бъдат обявени за незаконосъобразни.

"От 34 години слушам как различни политици говорят от името на народа и казват какво искали гражданите. Хайде поне веднъж да попитаме хората официално, чрез референдум, какво искат", предложи Иван Таков, а в отговор Манол Пейков заяви, че на гражданите е промиван мозъка десетилетия, затова трябвало да се постъпва "държавнически".

"В национален ефир народен представител обижда гражданите - феноменално", коментира лидерът на БСП - София.

Той припомни, че групата на социалистите в СОС има вече внесен доклад с искане за референдум в София за Паметника на Съветската армия. "Разбрах, че в Пловдив колегите настояват за същото за Альоша. Нека най-накрая да чуем гражданите какво искат, за да спрат различни политици да говорят от тяхно име, без да са ги питали, призова Иван Таков. - Новата власт дойде, уж с намерение да промени начина, по който се случваха нещата досега. Референдумът ще е първият тест за това дали наистина ще има промяна, дали наистина новата власт има намерение да слуша гражданите. Ние ще се съобразим с резултатите от такъв референдум - глас народен - глас божи".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прокопи Катъра

    15 21 Отговор
    Съд и затвор за ппдебейските безочливи продажници!
  • 2 нннннннннннннн

    23 11 Отговор
    Таков??? Каква е роднинската му връзка с кръволока пеко таков???

    Коментиран от #4, #34

  • 3 7те козякливи джуджета:

    16 19 Отговор
    😅Негови опоненти в студиото бяха народният представител от ПП-ДБ Манол Пейков и медийният експерт Георги Лозанов.
    😁Манол Мошенгията и Гого Трътката
  • 4 Град Симитли

    11 12 Отговор

    До коментар #2 от "нннннннннннннн":

    Не е бил кръволок, за съжаление!
    Иначе нямаше да дращиш тук!
  • 5 Пеко Таков

    20 7 Отговор
    Браво на унуката, със сигурност е направил добро впечатление на съветските другари! И то благодарение на Венци, който го представя да положителен герой и спестява думите на Манол Пейков и Георги Лозанов.

    Коментиран от #38

  • 6 А бе

    25 11 Отговор
    Иване, вади килимчето и на колене пред Альоша. Днес едни негови защитници казаха, че за тях той бил като Христос!? Това не са ли промити комунистически мозъци?!
  • 7 Трол

    10 5 Отговор
    Размерите на паметниците имат голямо значение.
  • 8 Нека

    12 0 Отговор
    напълним Толупа 🎃 с изкуствен интелект !
  • 9 Софийски

    21 5 Отговор
    Комплексари внук на тако говори за стресираща комплексарщина. Утайка, нЕма такава чалга.
  • 10 Само питам

    21 5 Отговор
    Защо почти всички защитници на символите на руската доминация или техните деца са завършили висше образование в прогнилият Запад? Защо Иван Таков, лидер на столичните социалисти и внук на члена на Политбюро на ЦК на БКП Пеко Таков завършва McGill University, Монреал, Канада през 2002 година а не в Москва или Санкт Петербург?

    Коментиран от #17

  • 11 и сега, кво?

    16 5 Отговор
    Руските паметници са за музея. Трябва имената на много улици да се сменят. И трябва да си върнем комплекс Камчия. Подобен български комплекс в Русия няма и откъде накъде тук трябва руски такъв.
  • 12 Никой

    16 6 Отговор
    Когато българските комунисти болшевики дойдоха на власт с помоща на щиковете на съветската армия ,да не би с допитване до народа / референдум / решиха да изтипосат най високите окупаторски паметници. Демокрацията в никакъв случай не е власт на народа, разбирана чрез утвърдилите се в своя специфичен контекст термини " народна власт " и " народна демокрация " които ни отвеждат в историята на тоталитарните режими.Изобщо заигравката с думата " народ " не е индикатор за демократичност. Пример за това са всички присъди издадени " в името на народа " от Народния съд в НРБ. За популистите като наследника на БКП ,Таков,клишето , че референдума е най съвършенната форма на демокрация е повече отудобна лъжа.
  • 13 българка

    15 6 Отговор
    Айнщайн ли беше казал, че вселената и човешката глупост са безкрайни, но за вселената не съм сигурен. Прав е бил човекът и Иван Таков е едно от доказателствата.
  • 14 Б0клук

    13 4 Отговор
    =бесепар

    Това ми е мнението и за общинските съветници и за депутатите на БСП. А Таков и Ваня Григорова са дори повече от б0клук, те са нещо жълто, рядко и мнго неприятно миризливо.
  • 15 Разбирач

    6 9 Отговор
    Иван Таков е ляв т@ш@к на Кака, ама въпросът е принципен - не може олигугута като М.Пейков да се държат супернагло и да ни налагат мнението си. И тук Таков е абсолютно прав- Референдуми въведени със закон!
  • 16 АГАТа Кристи

    14 2 Отговор
    Деградацията в Таковия род е в пълна сила, даже и във визията !

    Коментиран от #19

  • 17 ГЕРБ=БСП=ДПС

    11 5 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    И защо се возят в Мерцедеси, а не в градски транспорт или в китайски Модквич.

    Защо след като казват, че всичко московски е най-, най-... в банковите сметки, в гаражите, в домовете има само изделия само западни производство, които на всичко отгоре са в пъти по-скъпо от московските изделия. И защо години наред България купуваше руски нефт и газ на цени доста по-високи от цените на които араби и африканци продават нефт и газ.
  • 18 Ели

    8 4 Отговор
    СТРЕСИРАЩО Е ТИ И ДРУГИТЕ КАТО ТЕБ ДА ИВАТЕ ОЧИ ДА ГЛЕДАТЕ ХОРАТА БЕЗСРАМНО !НАГЛО ДА МИ ЖАЛИШ НАРОДА СЛЕД ВСИЧКАТА МЕРЗОСТ НА ТНОЯ РОД И ДРУГИТЕ КАТО ТЕБ! ТИ ЩЕ БУНИШ НАРОДА С РУСОРОБСКИТЕ ИДЕИ КАТО НА ВАШИТЕ КРЪВОЖАДНИ РОДНИНИ!СРАМ НЯМАТЕ!ДО КОГА!ТРЯБВАШЕ СЪДЦАТА НА ЧЕУШЕСКУ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО
  • 19 Зевзек

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "АГАТа Кристи":

    Подобна визия е плод или на кръвосмешение или на лоша карма. А най-често комбинация от двете. Заради кръвосмешение са се изродили и всички кралски фамилии, ротшилдови...
  • 20 Никой

    5 1 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМ е действие което не е за прост народ. Наивно е и нелепо да питаш работещите хора ,дали драстично да се намалят пенсиите или да питаш пенсионерите дали да се намалят работните заплати, да се съкращават работни места или да се затягат коланите защото идвала световна криза. Отговора " ДА " как ви се струва другари популисти. Дали тълпата няма да ви навре на кучето у.....,най малко ?

    Коментиран от #44

  • 21 Майора

    4 3 Отговор
    Таков , ти като наследник на комунисти най добре би трябвало да знаеш , че по същият нсчин е събиран паметника , както и сега е нарязан! И защо трябва даима референдум слрд като някога е построен без такъв! И защо трябва да славим паметник на Русия ,след като няма нито един загинал войник в страната?България предостатъчно си е платила свободата и е издържала руските войници 3 години докато се установи новия строй!

    Коментиран от #25

  • 22 Пенсионер

    4 3 Отговор
    ТОВА ВНУЧЕ НА ПЕКО ТАКОВ КАК СЕ УРЕДИ ЗА ШЕФ НА БСП СОФИЯ, ИЛИ ВСИЧКО ВЪРВИ ПО НАСЛЕДСТВО ПРИ ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ? ТОЗИ ЛИ ЩЕ ОБЯСНЯВА НА БЪЛГАРИТЕ ИСТИНАТА ЗА ПАМЕТНИЦИТЕ НАЦВЪКАНИ ОТ ОКУПАТОРИТЕ И ТЕХНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ СЛУГИ СЛЕД 09.09.1944г.УНИЩОЖИЛИ БЪЛГАРИЯ И ВЪРНАЛИ Я С 50г.НАЗАД??? ТОВА НЕ СА ИСТОРИЧЕСКИ ПАМЕТНИЦИ, А СКУЛПТОРИ НА РОБСТВОТО-ПО-ГОЛЯМО ОТ ТУРСКОТО ТАКОВА!!!
  • 23 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    6 3 Отговор
    Мили Боже?! Трябва ли да давате трибуна на внука на Пеко Таков бе? Тоя ли ще обяснява какво е морал?
  • 24 На всеки километър

    5 3 Отговор
    Руската мека китка ще става партизанин ли??..аре бе отивай в гората да изкараш за хляба дето го ядеш цял живот пиявицо непотребна
  • 25 ВАНГА КАЗВА:

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "Майора":

    Освен, че са ограбили златния резерв на БНБ, парите за издръжката им, десетки разглобени фабрики и отнесени в СССР Руският Окупатор е откраднал архива на България 1878-1944г ,където има данни и за ГРАБЕЖА по време на Руско-турската война рекламирана като Освободителна от 1978г.България е платила 2млн.златни франка за Освобождението сина руския цар!!! След това слугинското БКП е пренаписани ИСТИРИЯТА НИ КАТО ВАСАЛИ НА СССР!!!
  • 26 Приготви си тялото

    5 3 Отговор
    Таков другарю..когато почнем да разкриваме историческите лъжи дето ги пишете 50 години хората сами ще ги съборят тия паметници..нали се сещаш
  • 27 Муфаса

    6 3 Отговор
    Ти ги разбираш тея работи Таков! Всички нещастници на които дядо ти и солот.ашаците му унищожиха живота, без съмнение първо през референдум минаха. Гнуcляр!
  • 28 Кинтажа

    2 4 Отговор
    Като сте тръгнали да бутате паметници,да влезете и в гробищата и да бутнете на всички стари комунисти социалисти паметниците,после разбийте водопроводите и язовирите,електроцентралите и електропреносната мрежа,улиците разкопайте,че и те са от комунистическо,мятайте после обществените сгради болници,кина,музеи,общини министерски съвети народно събрание,абе всичко наред.Ще построите после демократични нови сгради и паметници,ама вече на Хитлер,на Меркел,на Байдън,на Чърчил и на Ататюрк.Бати неблагодарната сган.

    Коментиран от #30, #31, #32

  • 29 ЯМБОЛИЯ

    5 2 Отговор
    Акъл от отрочето на Пеко Таков не искаме.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Дедо Пене

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Кинтажа":

    Комунетата да не са строили с лични пари язовири и фабрики,а? Строили са ги нашите бащи и дядовци с къртовски и безплатен труд, докато ком.виждове се возеха на Мерцедесите и Волгите, а ние чакахме с парите си по 10г.за трошките Трабант, Москвич и Лада.Сега младите не вярват ,че ТОВА Е ВЪЗМОЖНО???
  • 32 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Кинтажа":

    Освен теб и близките ти друга сган се не вижда! Посоченото е строено с труда и парите и на моите родители, баби и дядовци. Нищо не си подарил, че да търсиш благодарност комунист! А трябваше да бъдете обявени извън закона още 89 та да се отърве тая изстрадала държава от вас. Като скакалците от Библейските сказания сте!
  • 33 бандера

    4 1 Отговор
    Цако, Нако.Дако, Мако, Пеко Таков.....Тодор правешки вкара в затвора бащата тоя съвеЦки болшевик(дядото беше в ЦК на БКП) за контрабанден внос на .....кожуси от Турция. Поне злато да беше, ама те шумкарите от кашкавал, конекрадство и кожуси разбират!
  • 34 Бандера

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "нннннннннннннн":

    Дядо и внук!
  • 35 Аз съм прост като Бочко

    5 2 Отговор
    КАК НЕ ИЗМРЯХА РУСОР.ОБИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ ЗНАМ! ТИЯ ГЯВОЛИ ДА НЕ СА ВЕЧНИ? МАРШ В СИБИР НЕЩАСТНИ ЛИЗА.ЧИ НА РУСКИЯ З.АДНИК, ТУК Е БЪЛГАРИЯ И ТЯ ВЕЧЕ НЕ Е руска губерния
  • 36 Ха де

    4 1 Отговор
    Малкият Пеко да не мрънка много, щото дядо му и апапите му унищожаваха идеологическите си противници и семействата им, не даваха никакъв път за развитие на децата им, дори и да продължат учението си във ВУЗ, а ето- той чак в Америка се изучи. Интересно що не е продължил с обучението си в любимата Раша?
  • 37 Боже, боже!

    2 3 Отговор
    Какви снажни юнаци имахме и сега имаме, но ни пъхат пред погледа Манол Пейков, препасал торба с айна на кръста си и Гого Папионката, препречил движенито на лимфата във венозния си възел с нелепа панделка. И двамата са пълен позор.
  • 38 Коментар до #5: от Мако

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пеко Таков":

    Малък Ванчо - син на Янчо Таков (известен с контрабандните кожуси и бивш съпруг на Л.Иванов), който пък е син на Пеко Таков- член на Политбюро на ЦК на БКП. Хора от сой: шумкаро-апашки!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гого2

    3 2 Отговор
    Всички тези активни борци против фашизма и капитализма, спомняте ли си? С техните привилегии, та и до девето коляно...а ето и внучетата...още ли са живи червените бабички дето гласуваха за тях?
  • 41 Иван Таков

    1 2 Отговор
    е внук на Пеко Таков, а син на Янчо Таков, известен с кожухгейт по време на соца, съден и лежа в затвора, както и един от съпрузите на Лили Иванова. Та мъкъта щял да ни спасява.
  • 42 ....

    1 2 Отговор
    БСП София ще предложат по тройки да заместват фигурите от МОЧА за да спи спокойно Митрофанова...горе долу само това им се върти в главите.
  • 43 БСП в собствен сос

    1 2 Отговор
    Синът на Пеко Таков ще дава акъл...хайде няма нужда...
  • 44 горски

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Никой":

    Никой,май забравяш че точно този глупав според теб народ е избрал сегашните управляващи.
    Значи ,ако народа избира нас е умен,ако избере нещо друго е глупав....
    Двуличие е думата...за да не ползвам по силна...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове