Last news in Fakti

18 Януари, 2024 22:18 2 007 27

Кметът на Дупница предлага заплатата му да стане 9100 лева

  • първан дангов-
  • кмет-
  • дупница

Това е втори мандат като градоначалник на Първан Дангов (БСП), той е управлявал Дупница преди точно преди 20 години

Кметът на Дупница предлага заплатата му да стане 9100 лева - 1

Кметът на Дупница е внесъл предложение до общинския съвет заплатата му да стане 9100 лева. Решението трябва да бъде гласувано на предстоящото заседание на общинарите, предава БНР.

Това е втори мандат като градоначалник на Първан Дангов (БСП), той е управлявал Дупница преди точно преди 20 години.

В докладната записка той е посочил, че към момента месечното трудово възнаграждение на кмета е в размер на 3 200 лева - заплата, която не е променяна от 2020 г. От думите на Дангов става ясно, че половината от сумата 9100 лева ще бъде дарявана на деца в неравностойно положение.

"Предложението е съобразено със закона и е в максималния размер. 50% от тази заплата ще бъдат превеждани всеки месец в отделна сметка за децата сираци. Това ми е мотивът. Освен това ще препоръчам на моите заместници да направят същото. Това не е популизъм, това е необходимост. На абитуриентските балове на децата сираци с тези пари ще бъдат купувани костюми, ще бъдат давани пари не само с комисия, която да оценява от какво имат необходимост. За Нова година ще бъдат правени тържества, стипендии ще бъдат давани", обясни Първан Дангов.

Трудовите възнаграждения на кметовете на най-големите села в общината - Бистрица, Джерман, Крайници, Самораново, Червен брег и Яхиново ще е 1620 лева.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С ВАС СМЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ

    14 10 Отговор
    С БКП Напред
    МАРЕК МАРЕК
    Нагли кАмунисти

    Коментиран от #2

  • 2 коментар

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "С ВАС СМЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ":

    МОЧА го махате , но петолъчката на пътя при сапарева е прясно боядисана в КАРМАЗЪ
  • 3 разума

    22 4 Отговор
    Да беше я обявил като го избирахме , за да му я одобрим или да не го изберем. На хората от градсия транспорт им увеличават заплатите с 15% а не в троен размер, въпреки че и те казаха че ще даряват.

    Коментиран от #16

  • 4 Хохо Бохо

    14 3 Отговор
    А аз предлагам заплатата на кмета да е 20 000, ама този да не е кмет...
  • 5 кнаус 485

    22 1 Отговор
    ТИЯ НЯМАТ ПАРИТЕ ЗА НИЩО.....ВСИЧКО В БГ ДЕВАЛВИРА.....ЗА КАКВО ЕВРО ГОВОРИМ.....ТОЯ НА СНИМКАТА Е ЧИНОВНИК,КАКВО Е ПРОИЗВЕЛ ДА ИСКА ТАКАВА ЗАПЛАТА...ВЗИМАМЕ ЗАЕМИ ДА ПЛАЩАМЕ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ДА СЕ ДОБЛИЖАВАМЕ ДО ЕВРОПЕЙЦИТЕ,НО ЩЕ СИ БЪДЕМ НА ТОЯ ЕТАП ВИНАГИ - ОТ КОРЕКТНОСТ НЯМА ДА ГО НАПИША.....
  • 6 Бендида

    34 1 Отговор
    Е, тавана по закон е около 9400. И защо ли не вярвам на мотивите му? Заплатата на общинските съветници е проценти от заплатата на кмета. От раз ще я изгласуват. Всички ще са доволни. Мизерници.
  • 7 Исторически парк

    15 1 Отговор
    Тоя гал от остров ман иска да взема колкото Радев
  • 8 Костя Копейкин

    6 4 Отговор
    Ще ви върна субсидията.

    Коментиран от #25

  • 9 Ами

    28 0 Отговор
    Предлагам всички подобни търтеи и от Народното събрание да получават минимална заплата. Да видим кой ще се натиска да работи. Не произвеждат нищо, а само се чудят как да вредят и да се облагодетелстват.
  • 10 ЕдинОтМногото

    12 0 Отговор
    Откъде пък на къде.. Ти да не си доктор бе, 19 бона заплата искал, искал..
  • 11 Лумпен

    7 1 Отговор
    Ааааааа..... малко е !
    Трябва по десет поне !
    Човека е на отговорна длъжност!
    Трябва да ръководи спокойно а не да мисли за насъщния!
  • 12 Абе направо 10 000 евро

    7 0 Отговор
    Да си предложи , щото 5 000 са малко.
  • 13 Дупничани ще работят

    12 0 Отговор
    За заплатата на кмета.
  • 14 перо

    10 0 Отговор
    нека на всички кметове заплатата е 9 хилки,но при доказване на най-малката корупция да следва конфискация и затвор - доста пари ще спестим

    Коментиран от #26

  • 15 БСП на Бунището

    14 0 Отговор
    Комунист , кво друго може да измисли..Популист!! Заместниците му Най- вероятно са двама зам кмета и Секретар на общината - трима..Ето,даваме си половината заплати на децата - ама заплатата 10 хиляди и 5 му остават..А реално парите за децата са от Държавата,не от него...
  • 16 Нури

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "разума":

    Алчноста Погубва Човека господин Дангов в Животът не Всичко е пари
  • 17 Читател

    8 1 Отговор
    Лудост е но това е полужението.Никой не ни е виновен.
  • 18 Сатана Z

    1 5 Отговор
    Кметът на Дупница знае какво иска и ще го получи,а тукашния голотор може да си къс ризите от жълтите павета до Козяк 13 и обратно.
  • 19 хммм

    6 0 Отговор
    Така става след като дупничани са си харесали и избрали фюрер! Сега ще му плащат масрафа!
  • 20 пак някви

    3 0 Отговор
    шашми с цел ...реклама...просто дайте едни общински пари на децата , то на тях пари не им трябват дори, най-добре кметът да отиде и да направи нещо за тях с двете си ръце и не само той , ами цялото войнство там от кметството това би било най добре, а ако имат частен бизнес да дават натурални неща!!
    а заглавието така е дадено , че да наклепа кмета....което може и да е за добро, предвид горенаписаното от мен!
  • 21 мдаа

    1 1 Отговор
    Това ренде, през миналия си мандат, за пет години асфалтирало само една улица - собствената си. Има и идея, да си направи общинска зеленчукова градина. На общинската зеленчукова градина, народонаселението ще дава ленински съботници /не е майтап/,особено общинските служители, както и някои, дето трябвало да полагат обществено-полезен труд. Явно някакво мини Гулагче. Вдигал си тройно заплатата, само за да дава половината на сираците... Кво сега? Всички печелят нъл тъй? Сираците са на кирия и кмета е на кирия. Почти гений. Така е, като се ходи за гъби, вместо да се гласува. Нищо де, можеше и да е по-зле, през соца такива дънери бяха министри...
  • 22 Така Така

    1 1 Отговор
    Скромен бе, я по добре направо 20 000 да не вземе да стачкува, когато ще бъдв най необходим. Трудовите хоражтеябва да се подкрепят. Предлагам да му се даде и максималната пенсия след края на мандата, а също и 20 брутни заплати. Такъв кадър не се изпуска Точно тия оправят България, но тя вече свикнала от турско робство се който и се качи той я........

    Коментиран от #24

  • 23 Защо не

    0 0 Отговор
    Защо не 19100 лв? Сигурно ще управлява по-добре!?
  • 24 "Оправянето" ...

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Така Така":

    "Оправянето" ... Вече е Ясно! За 34 години се нагледахме! Как се "Оправят" нещата!
  • 25 Народа

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Костя Копейкин":

    Верва ми ти
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Скромен е човекът

    1 0 Отговор
    Можеше да поиска 91 000! Па и колко му е, Дупница е богата община, може и милион да му плаща ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове