Last news in Fakti

22 Януари, 2024 18:40 1 449 36

Кутев: Управляващите се страхуват от Радев

  • антон кутев-
  • управляващи-
  • президент-
  • румен радев

Конституцията не позволява на президента да има собствен проект, докато е на поста. Той може да направи това, когато вече не е на поста. Вярвахме, че ПП е проект, който ще донесе промяна

Кутев: Управляващите се страхуват от Радев - 1

В предаването "Лице в лице" по БТВ Антон Кутев, говорител на служебния кабинет на Гълъб Донев, каза, че противопоставянето на президента Румен Радев на правителствата на Бойко Борисов, на Кирил Петков и на Николай Денков е оправдано, тъй като всички са видели дефектите на тези кабинети.

Никога не е имало самоцелно противопоставяне, това се случва от гледна точка на принципи, президентът не е имал за цел завладяване на власт. Българската политика е такава, че трудно се говори деликатно, нещата трябва да се казва. А и опозицията в момента не е достатъчно силна и президентът казва нещата, които тя трябва да каже. Това го прави човекът с най-голям рейтинг, което води до страхове у останалите дали той няма да направи партия, заяви Кутев.

По думите му "Продължаваме промяната" са основали проекта си, използвайки високия рейтинг на Румен Радев.

Конституцията не позволява на президента да има собствен проект, докато е на поста. Той може да направи това, когато вече не е на поста. Вярвахме, че ПП е проект, който ще донесе промяна. Нямам спомен президентът да ги е подкрепял по някакъв начин. Това са негови бивши министри, които го използваха, подчерта говорителят на служебното правителство на Гълъб Донев.

Според мен една от големите грешки и на Янев, и на ПП, беше, че се отклониха от президента. С отклоняването си те станаха безсмислени електорално, те станаха трудно избираеми. На едни следващи избори всеки от участниците в управляващото мнозинство, с изключение на ГЕРБ и ДПС, не може да повтори предишните си резултати. Това крепи сглобката, коментира Антон Кутев.

Според него започнатото от прокуратурата разследване срещу бившия служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за безстопанственост и щети за 81 милиона лева е неоснователно.

Аз си мислех, че ще повдигнат обвинение на Лорер. Има и дълъг списък от европейски министри, които са освобождавани на момента при подобни казуси. При нас това не се случва, отбеляза Кутев.

По думите му управляващите са направили промените в Конституцията, касаещи държавния глава, заради "страх, че има алтернативен център в лицето на президента".

Не знам дали президентът иска да направи политически проект, но знам, че българският народ иска това. Алтернатива на това управление в този му вид е задължителна, каза още Антон Кутев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби

    46 50 Отговор
    Всички трябва да се страхуваме от тоя руски агент. Тоя може да ни върне 70г назад.

    Коментиран от #7, #29

  • 2 Ха ха ха

    35 33 Отговор
    Пу....Кутев, най трябва вие русофилите и комунягите да се страхувате от резидентна, щото ви сви до три автобуса народ....
  • 3 Факт

    34 40 Отговор
    Никой не го е страх от зеления масонски чорап. Празни заучени фрази и куха глава. Играе лошото ченге, а всъщност си е ортак с Борисов, Доган и Ердоган.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 последен валс

    32 29 Отговор
    Щом Радев е уверен в свой проект защо не абдикира от поста на президент и да реализира идеята си. Да не се окаже, че процента путинофили е много нисък, но са достатъчно пискливи че да създадат грешна представа за масовост. Може в желанието да седне на два стола да се озове на земята. Примери от скорошни избори има достатъчно.

    Коментиран от #35

  • 6 Кутев

    34 29 Отговор
    Бъркаш страх с погнуса....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Браво Кутев

    35 31 Отговор
    Изключително точно казано! Всички българи видяха, че ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, са задкулисни партии, крадци, лъжци и национални предатели! Лъжите им срещу Радев са супер жалки и само отвращават още повече хората от тези продажници! Докато президента отстоява принципи и интересите на България, ще има подкрепата на българите!
  • 9 реру

    21 29 Отговор
    "... Според мен една от големите грешки и на Янев, и на ПП, беше, че се отклониха от президента..."


    Не се притеснявай. Има пък други, които се натягат...

  • 10 И ИМА ЗАЩО

    35 16 Отговор
    СЛЕД 3 ГОДИНИ МОЖЕ РАДЕВ ДА СПЕЧЕЛИ С ПЪЛНО МНОЗИНСТВО ЗА НС
  • 11 Майора

    19 28 Отговор
    Кутев , Радев заради своето его е единственият президент в Европа , който е на нож с кабинета!Не стига че призна Крим за руски и подкрепя Русия заедно с опозицията ами иска всичко за него ! Достатъчно управлява с неговите служебни кабинети !
  • 12 Вие сте бунаци

    24 27 Отговор
    Нашият президент е шашкънин и платен агент на КГБ. Рейтинга му е на институцията а не негов личен.Да излезе от президентството и да направи партия да го видим колко струва. Втория Гоце!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Абе глупости за

    19 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ха ха ха":

    комунисти и русофили не знам, но от продажници и чужди посолства като това на САЩ вредящо на България, определено това което изпитват българите не е кошмари, а погнуса!

    Коментиран от #21

  • 15 Българин

    13 18 Отговор
    За управляващите не знам, но българите изпитваме погнуса от факта, че това проруско изчадие е президент на България! Срам и позор за президентската институция.
  • 16 Аз....

    2 3 Отговор
    Само егото им е голямо на крилатите........😂😂😂😂😂
    Не е като консервите !!!
    Нали ТАНКИСТИ???
  • 17 Да бе... страхуват се

    10 14 Отговор
    Никой не го бръсне за слива тази руска подлога.
  • 18 Да Благодарим

    6 5 Отговор
    На Муня за ПП .

    Муня каква я мислеше и каква я искаше .
    А тя каква стана .

    Благодарим ти Мунчо
    От ПП

    Без тебе нямаше да има сега ПП.

    Коментиран от #19

  • 19 Това не е вярно

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "Да Благодарим":

    ПП са проект на кръга капитал и посолството на САЩ! И с Радев и без Радев, щяха да ги пласират във властта, с помоща на хилядите лъжи и манипулации и пропаганда по медиите! На българският народ, 34 години му пласират проекти с лъжи и той продължава да се лъже!

    Коментиран от #22

  • 20 Я па тоА

    6 2 Отговор
    Добре,че ги осведоми!Зъбите им затракаха от страх..
  • 21 Ха ха ха

    8 8 Отговор

    До коментар #14 от "Абе глупости за":

    По големи продажници от русофилите и комунягите няма

    Коментиран от #25

  • 22 Клети ватници

    11 5 Отговор

    До коментар #19 от "Това не е вярно":

    Ние сме държава в НАТО и ЕС, нормално е нашата политика да е сходна с тяхната.

    Коментиран от #23

  • 23 Може и да си в съюз

    7 4 Отговор

    До коментар #22 от "Клети ватници":

    и с марсианци, но когато нямаш национални интереси и си продаваш суверинитета и страната, това няма никакво значение къде си член! Тъпо е да си продаваш бъдещето!
  • 24 Прав е

    5 2 Отговор
    То и тролчетата тук го показват, скъсаха се да плюят,но хората не са слепи
  • 25 Така е

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "Ха ха ха":

    Затова българите са отвратени от комунистите ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, продаващи България, лъжещи, крадящи, сриващи демокрацията и налагащи диктатура и фашизъм!
  • 26 Абсурдистан

    5 4 Отговор
    Изявленията на Кутев както винаги са смес от лъжи, недомисличи и плюнки. Със сигурност се знае едно- никой не беше чувал за Кирчо и Кокорчо преди чорапът да ги вкара в политиката.

    Коментиран от #34

  • 27 Миро

    5 5 Отговор
    КОЙ ТЕ,РАДЕВ,ТЕБЕ,ИСКА?
    Я КАЖИ НИ ГО ТОВА!!!
    ВИЖ,ОТ,ТЕБЕ,ВСЕКИ ПИСКА
    И ОТ ТВОЯТА ГЛАВА!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 наблюдател

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Боби":

    Не е руски агент. Със сигурност не е руски агент. Точно обратното. Бяхме свидетели на два проекта , на промяната и на Български възход. И двата са катастрофа. Г-н Радев освен за пилот на самолет ,за политик не става,не е за тази работа човека. Каквато и партия да оглави, какъвто и да е политически проект, нищо няма да излезе освен залъгване и вреда и губене на време. Приказките от него за триморския проект ,синергията с нато и други подобни не го правят руски агент
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Иво

    4 5 Отговор
    Направо гащите на управляващите треперят от страх. Радев е точно толкова жалък и смешен колкото неговия идол нациста Путин. Идеологията на комунизма винаги е залагала на страха за да държи хората в подчинение. Но вече от 30 години ние сме свободни хора и не се страхуваме от смешници като др. Радев.
  • 32 Този

    1 2 Отговор
    Се изходи неподготвен.Какво да очакваш от слугинаж на рашиста,винаги готов да брани предателите.Тоьи много пропадна с говорителката си роля.Удари дъното.На кой му пука за фатмака,след 2 години точно ще никой.Фатмаци до власт не допускайте повече.Това са психически обременени хора ,свикнали да се налагат и командват безоткат.Уникални тъпанари.
  • 33 Дедо Пене

    1 1 Отговор
    Кабинетите на ББ, К.Петков и сегашния не стават, защото "всички са видели това" -това може да е аргумент само на заклет ко.мунист Кутев.А Гълъб е имал жесток кабинет...изчислил дефицит от 7%, сключил корупционен 10годишен договор с Боташ, без одобрение на НС и всичко под крилото на Зеления ч.орап!!! Защо ни е президентство, като издръжката му е 162млн.лв/г.,а само връща закони и раздава паспорти, и хрант.ути една армия като този мърз.еливец на наш гръб?
  • 34 баба Ванга

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Абсурдистан":

    НЕ Е ВЯРНО - КОКОРЧО Е БИЛ ДВА ПЪТИ ЗАМ.ФИНАНСОВ МИНИСТЪР ПРЕДИ СЪЗДАВАНЕТО НА ПП!! МИНА МУ КОТКА ПЪТ ЗА ДА НЕ СТАНЕ ПРЕМИЕР И ТОГАВА ЩЕШЕ ДА ПРОДАДЕ ДЪРЖАВАТА НА ЕВРЕИТЕ ОТ РОТШИЛД ЗА ДОБРИ ПАРИ.
  • 35 С интелект на амеба но хитрец:

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "последен валс":

    Да не е луд-живот на цар, заплата, която почти не харчи-18хил.лв.чисто плюс пенсия, която няма да има ограничение след мандата...някъде около 8-9хил.лв/м за това едноклетъчно юмруче под пагон!!!
  • 36 Ван дер Любе

    0 0 Отговор
    Всички разумини хора в България се страхуваме от Радев. Когато наблизо един голям агресор се саморазправя с държава, която не му е направила нищо, освен, че не иска да зависи от него, то си е страшно. И когато имаме един президент, който открито работи за този агресор, може ли да не се страхуваш? Няма как.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове