Last news in Fakti

23 Януари, 2024 04:32 1 254 34

Борел: Защо Тръмп не ни каже магическата си формула за мир в Украйна?!

  • жозеп борел-
  • доналд тръмп-
  • украйна

Мислех, че чудеса се случват само в Лурд, заяви ръководителят на външната политика на ЕС, позовавайки се на католическото поклонническо място във Франция

Борел: Защо Тръмп не ни каже магическата си формула за мир в Украйна?! - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководителят на външната политика на ЕС призова Доналд Тръмп да сподели своята "магическа формула" за мир в Украйна, след като бившият президент на САЩ заяви, че може да сложи край на войната за 24 часа, предаде АФП, цитирана от NOVA.

"Мислех, че чудеса се случват само в Лурд", заяви Жозеп Борел, позовавайки се на католическото поклонническо място във Франция.

"Не успяхме да измислим магическа формула за решаване на проблема за 24 часа, но разбрах, че президентът Володимир Зеленски е поканил Тръмп да отиде в Киев и да намери бързо решение. Хората, които най-много искат мир, които най-много искат войната да приключи, са украинците и съм сигурен, че те биха се зарадвали, ако той може да им даде магическата формула за прекратяване на войната за 24 часа", добави Борел.

Тръмп, явният фаворит за осигуряване на номинацията на републиканците за изборите през ноември, неведнъж се е хвалил, че ако се върне на власт, би могъл да сложи край на войната в Русия за един ден.

Бившата телевизионна риалити звезда шумно се подигра с исканата от президента Джо Байдън допълнителна помощ за Украйна, заявявайки че тя е разточителна и че Русия вероятно ще спечели.

Украинският президент Зеленски призна, че ако Тръмп победи Байдън по-късно тази година, тогава най-вероятно ще има "различна политика" по отношение на войната.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха хааа

    2 25 Отговор
    Бай Доню га хапи кучиту по глъвътъ ..😁
  • 2 Реалност

    28 6 Отговор
    Вятъра на промяната......никой не иска да плаща за чужди харчове .
  • 3 Магическата

    47 5 Отговор
    формула е:Спира им парите , оставате вие , вие сте пеперуди , с пеперуди война не се печели и готово.
  • 4 дедо Герчо

    48 6 Отговор
    БОРЕЛ И ВЪНШНА ПОЛИТИКА?!АЙДЕ МАЛКО ПО-СЮРЬОЗНО...ХЪХЪХЪ...
  • 5 Тото

    52 6 Отговор
    Аз ще ти я кажа не е нужно да чакаш Тръмп !!! Спират се всички пари за Украйна и войната приключва до три дена!!!!!!! Но на вас политиците жадни за власт изкокоригали дъртаци това не ви е изгодно,защото половината средства за Украйна заминават във офшорните сметки на корумпирани евро политици като теб,!!!!!! Европейският народ не е длъжен да взима заеми за да плаща за болните амбиции на хора като този възрастен,алчен и душевно болен човек!!!!
  • 6 Артилерист

    46 5 Отговор
    Г-н Борел или се прави на глупав или е такъв. Формулата е много проста и тя беше написана на световната политическа черна дъска още през март 2022 година. Тогава Зеленски занесе на американците от Истамбул готово споразумение за прекратяване на конфликта, но Байдън му нареди да се бият и прати Джонсън допълнително да го мотивира. Инсталираният от тях Зеленски нямаше къде да мърда и в знак на покаяние пред господарите си подписа указ, че няма да прави преговори с Русия. Това се знае от всеки средно грамотен човек, който малко от малко се интересува от политиката. Така че Борел да не прави на ударен...

    Коментиран от #9, #10

  • 7 И да ви я каже, кво?

    36 4 Отговор
    Нима ще заобичате Русия?
    Нима вие ще спрете този конфликт?
    Нима ще спрете да наливате масло в огъня с пари и оръжия?
    Вие сте страна в конфликта и участник в него, а не неутрална страна.
    За вас, една усмивка по радиото.
  • 8 Гпст

    20 1 Отговор
    Ами ако може еднолично да спре помощта за Украйна без сенат там и други … Колко ше изкара Украйна ? Друг е въпроса правилно ли е …
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 неграмотник,

    4 16 Отговор

    До коментар #6 от "Артилерист":

    марш в трети клас.
    Важи за всички останали илитерати тук.
  • 11 Щото сте много прости

    22 1 Отговор
    И няма да разберете
  • 12 Жорката Борел

    27 3 Отговор
    От Русия ме изгониха с шут . От Китай ме изгониха с шут . Положението стана " Дето да ида мамо , все ме гонят , и бият " .
  • 13 сусо

    25 2 Отговор
    Ами защото , дядка, нямате сетивата за да го разберете!
  • 14 онгомбо

    15 1 Отговор
    много добре знай как ама интереса клати феса
  • 15 Ххххххххххх

    15 1 Отговор
    Че вие какви сте да искате каквото и да е?
  • 16 Тръмп

    19 2 Отговор
    Точно на теб ще я кажа, шушумиго! И без това пръв ще искаш да ми целуваш ръка, като стана Президент.

    Коментиран от #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    12 1 Отговор
    ЩОТО СТЕ С ПРОМИТИ МОЗАЦИ И НИЩО НЯМА ДА РАЗБЕРЕТЕ
  • 19 ПЪТНИК

    0 9 Отговор
    Няма никаква формула /иначе защо ще ласкае Путин?/.Той е въздух под налягане,наврял се в "нарцистичен мехур"/метафора на Мейсън/.
  • 20 Госあ

    11 2 Отговор
    Формулата е ясна от самото начало, ве дърто моше, договор за неутралитет и автономия на източно украинските републики и край на геноцида там. Крим за Русия. Тогава може да има преговори.
  • 21 Не мога

    4 1 Отговор
    да разбера, защо ние човеците все търсим шамани, вождове, ръководители, мениджъри, водачи, лидери всякаки да ни ръководят, направлявят, баламосват, лъжат и така нататък...??
  • 22 Някой

    12 1 Отговор
    Той я е казавал, но на вас не ви харесва. По незнайни причини.
    Тръмп ще спре веднага и изцяло всякакво финансиране на Украйна. И ако пак заплаши да изкара САЩ от НАТО, на останалите членки-пудели ще им затреперят краченцата. Щото ще трябва да се иправят сами срещу Русия, или да се кротнат в ъгъла леко прискимтявайки.
    На нормалните хора в Европа предполагаемите действия на Тръмп им допадат. На много хора им е писнало то мачкането от страна на американската администрация (режим) и им се ще да поемат малко по-свободно глътка въздух. Останалите са просто фанатицизирани русофоби, за които нямат значение страданията на европейските народи, само и само да навредят на Русия.
  • 23 Някой

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Тръмп":

    Точно този алкохолизиран пенсионер няма да целува ръката на Тръмп, щото към момента на всътпването в длъжност на последния, този вече ще е пак никой. Мандата му свършва. Това лято има нови евро избори, след което на поста му ще бъде назначена друга, също толкова неадекватна, еврокалинка. Е, тя вече ще ходи да целува и ръка и крак на Тръмп.
  • 24 Тити

    2 8 Отговор
    Тръмп е лъжец като всички останали политици.
  • 25 Здрасти

    5 1 Отговор
    Хаххаха, на тебе ли бе смаатка
  • 26 Аз ще ти я каже

    4 1 Отговор
    бе изкуфели ев.р.е.йси слугинаж.

    Спрете да робувате и всичко ще си дойде на мястото!
  • 27 Войната спира през март 24

    4 1 Отговор
    Зеленилката още не е отменил изборите в уркайна
  • 28 Гост

    5 0 Отговор
    Спрете да изпращате оръжие на Украйна и войната ще свърши до пролетта.
  • 29 Ха ха ха

    0 5 Отговор
    Е как да я каже, като и той не я знае.
  • 30 фбр

    8 0 Отговор
    Зеленото наркоманче и всички бандеровци отиват в един по-добър свят , САЩ спират парите и войната приключва !
  • 31 Формулата е

    3 0 Отговор
    Теб и гинеколожката да ви няма
  • 32 Либералите в САЩ и ЕС

    3 0 Отговор
    Ocpaxa цялото земно кълбо и сега Тръмп ще трябва да влезе в ролята на Херкулес и да разчисти не само краварските, но и чуждите обори.
  • 33 сноу

    2 0 Отговор
    И що бе гуреле, точно вашите гурелясали понгали ще отваря...Бай дончо сега ще стегне редиците ,ще забоде на есету отгоре чичо орбан ,ще сдъвче и изплюе многодетната сврака,онова просещото зе няма да бъде допуснато по вече дори до прага и ще си дъвче кокалчето до контейнера ,нашия сапунчо ще бъде одма назначен за теляк на свинчо и-и ..войната ще не ще спира..
  • 34 Аз знам защо

    0 1 Отговор
    Защото няма никаква ндея.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове