Last news in Fakti

27 Януари, 2024 08:02 1 788 20

Методи Лалов: Действията на директора на болница ,,Пирогов'' са недопустими

  • методи лалов-
  • пирогов

Здравеопазването ни е кочина, заяви адвокатът

Методи Лалов: Действията на директора на болница ,,Пирогов'' са недопустими - 1
Снимка: Евроком

,,Всички адвокати, които подпомагаме на Ани Стоянова и фондация ,,Даная'', го правим съвсем безвъзмездно, защото става въпрос освен за трагичен, но и за принципен въпрос, защото няма нормален гражданин, който да не иска подредено и качествено здравеопазване, а случаят ,,Даная'' ни показва, че не е.''

Това заяви адв. Методи Лалов, един от адвокатите, които се занимава със случая с починалото 15-годишното момиче Даная в ефира на ,,Евроком''.

Адвокат Лалов заяви, че след излъчването на събрания материал на Валя Ахчиева относно ситуацията, се установява, че има много проблеми от различни аспекти в болница ,,Пирогов''.

,,Имаме сметка от подредена болница с качествени професионалисти. Над половин година нямаме ясни отговори, ясна поета отговорност, имаме доклади на час по лъжичка, а вторият доклад излезе след обществен натиск.''

Той заяви, че между двата доклада въпросът за наличието на лекарството ,,НОВОСЕВЪН'' се разминават откъм информация.

,,Пирогов'' е един от примерите, че нашето здравеопазване е кочина'', зави адвокатът. ,,Да не опре човек до здравната система, защото тогава търси познати за да го гледат с други очи или си отива.''

,,За случая ,,Даная'' са отговорни ,,Пирогов'', МЗ, Медицински надзор, Изпълнителна агенция по лекарства.''

Адвокатът, заяви, че неизвестностите са много - не се знае кой е бил дежурен, когато е приета Даная на 5-ми май, дали е прегледана от специалист, а скенер, който се изисква при тази ситуация, не е назначен.

,,Приложено ли е лекарството- първо се казва, че го няма, а после се казва, че е приложено, но от документ се разбира, че е приложено ден по-късно, откакто е прието момиче.

,,Директорът на ,,Пирогов'' д-р Валентин Димитров е освободен от министъра на здравеопазването заради странични причини, което директорът обжалва. От 5 декември съдът се занимава с това дали исковата молба е редовна. Директорът е забравил да си плати държавната такса, три пъти по 80 лева- забравил ли е наистина или го е направил, за да няма движение, за да му се даде срок да му се връчи- това е недопустими за доктор.

,,Като си сгрешил, си сгрешил - поемете отговорност. Мрънкат, че нямало да се разрешат тези спорове в студиа, чувам Габровски. Какво говорите г-н Габровски, вие седнахте ли ясно със съответните органи и документи да се срещнете с майката да и да и разкажете- ясен разказ, мотивирано обоснован. В студиата показваме на гражданите къде са проблемите и търсим обществена подкрепа'', каза още адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мунчо

    14 3 Отговор
    Има много кинти в Пирогов, затова плъховете от сглобката алчно цвърчат.
  • 4 смолата

    12 8 Отговор
    Има проблеми и в други болници, както и в цялото здравеопазване. Защо този "госудин адовокат" се е зачекнал за оставката на дадено лице, а не се опита да оправи принципно здравеопазването? И да не забравяме - напълно безвъзмездно!
  • 5 пидорговски

    1 1 Отговор
    името си говори
  • 6 ДрБр

    5 2 Отговор
    Хиените надушват келепир.
  • 7 какъв адвокат

    3 4 Отговор
    кой търси проблема в болницата, търси в закона. Онези от НС да отговорят защо са калпави законите. Адвокат и безвъзмездна дейност? Имате си цял виц за вампира.
  • 8 За случая "Даная"

    11 0 Отговор
    драги ми Мето са виновни политиците на власт през последните 30 години.
    Те я проектираха и създадоха тая система, те я крепят.
    Всички други, които работят в системата играят по тия правила, включително доктори, включително и безбройните калинки в НЗОК и всякакви други агенции.
    И за да разбереш какво ни очаква иди в някой провинциален град и виж колко отделения са закрити щото нема кой, остнА само врачката на пазара.
  • 9 Нури

    7 0 Отговор
    Бог да Прости госпожица Даная Мир на Душата и
  • 10 Вярно е...

    6 0 Отговор
    Не става дума за пари...а става дума дума за много пари...почнаха да си правят пиар, от човешкото нещастие..
  • 11 Буквоядец

    4 4 Отговор
    Вече е ясно ,че тази майка се ползва ,като параван .
  • 12 Кладенец

    7 6 Отговор
    Методи, не плюй в кладенеца, откъдето може да ти се наложи да пиеш вода. Ако нещо сериозно те сполети, ще прибегнеш до тази "кочина". Спрете с оплюването на всичко и всички. Ако има нещо нередно, докладвайте го по надлъжен ред и без квалификации и нападки!
  • 13 Евроатлантик Шиши

    5 0 Отговор
    За сега не пипаме Пироговския доктор !
  • 14 Чорбара

    3 1 Отговор
    Да плюеш на паметта на детето си ,отврат,смрад,гнусотия.
  • 15 Майора

    2 3 Отговор
    Ало адвокат Лалов , а вие да не би да сте най големите спецове по всичко в държавата? И защо ще обиждате професионалистите , които спасяват човешки животи? И защо е тази акция срещу "Пирогов" и само те ли са виновни? Станалото станало , но да се правят неверни теърдения че докторите не си гледат работата , не е нормално! С при вас адвокатите всичко ли е нормално?

    Коментиран от #17

  • 16 Тези

    3 2 Отговор
    Май са оставили специализант по неврохирургия вероятно да лекува и наблюдава дете с тромбоцитопения-много тежко живото застрашаващо заболяване.Ако е така това е недопустимо.Така преди време специализант бе интубирал жена в хранопровода и почина пак там в Пирогов/не Пиргов/.И това е част от организацията.Да не говорим че вземат пари и при преглед на колеги лекари.За срам на професията.

    Коментиран от #20

  • 17 Спас

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Майора":

    Когато го настигнеш адв. Лалов по акъл и образование тогава му търси кусури.

    Коментиран от #19

  • 18 Майора

    1 3 Отговор
    До Спас
    Спасе , всеки си е специалист в дадена област , но за алчните и без касови апарати адвокати не ми говори! Още не си сиотворил устата и казват 20лв че и повече! Да не казвам и за далаверите им , но да говориш че една област е кочина и да си правиш пиар е ненормални!
  • 19 Чорбара

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Спас":

    Лалов е един лальо и пълен кратен.
  • 20 ПЬОТЪР ДЪНО В🤒

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Тези":

    ИНТЕРЕСНО...
    ЗАД ЕДНО КУЛИНАРНО ПРЕДАВАНЕ
    СТОИ ЕКИП ОТ СТО 100 ЧОВЕКА ЕКИП...
    А В„ СПЕШНОТО” ....ПИРОГОВ.....И ДР. ..
    СПЕЦИАЛИЗАНТ С ТЕЛЕФОН......!!!????!🤔
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове