Last news in Fakti

28 Януари, 2024 21:46 1 640 21

Важните новини във ФАКТИ на 28.01.2024 г.

  • любен дилов-син-
  • проф. христо хинков-
  • васил терзиев-
  • десислава атанасова-
  • глоби-
  • симптоми-
  • петър витанов-
  • гроздан караджов-
  • явор гечев-
  • мартин владимиров

Той определи Десислава Атанасова като изключителна фигура, много ярка и много полезна за политиката, супер диалогична. А според него с промените в основния закон функцията на КС става по-близки до реалния живот

Важните новини във ФАКТИ на 28.01.2024 г. - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Любен Дилов-син за президента: Там се развива сюжет - "Я тебя породил, я тебя и убью!"

Нищо не произтича от това, че Радев не беше на клетвата на новите конституционни съдии. Той е един от гостите, аз също не бях на клетвата. Няма специална тежест, в морално отношение е знак, че не одобрява този избор. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов - син.

Проф. Хинков: Медицинските бележки за учениците ще отпаднат

„В Министерството на здравеопазването взехме решение да предложим на „Информационно обслужване“ и на Министерството на образованието и науката (МОН) да отмени изцяло медицинските бележи за учениците и да се използва амбулаторният лист“. Това каза в предаването „Защо, господин министър“ здравният министър проф. Христо Хинков.

Васил Терзиев: Ако РЗИ предпише ще обявя грипна ваканция в София - болниците са пълни

Доколкото знам, вече са запълнени местата в болниците и има предпоставки, ако дойде предписание от РЗИ, да бъде обявена грипна ваканция от началото на тази седмица. Това каза Васил Терзиев в "120 минути" по БТВ в първото си телевизионно интервю, след като стана кмет на София.

Полина Паунова: Десислава Атанасова стана отдушник на гнева на избирателите на ПП-ДБ

Изригването срещу Десислава Атанасова се дължи на потискан гняв у избирателите на ПП-ДБ. Това каза в предаването "Политически НЕкоректно" Полина Паунова, журналист от "Капитал".

Глобите за изтекли винетки може да се плащат електронно

Министерството на електронното управление обмисля глобите за изтекли винетки, както и санкциите, които са на база на снимките от БГ ТОЛ, да бъдат плащани електронно. Това каза за БНР заместник-министърът на електронното управление Валентин Мундров.

Лекар обясни какви са симптомите при грип А, високата температура стига до 40 градуса

Антибиотиците не действат на вирусите и освен че се създава антибиотична резистентност и се натоварва допълнително организмът, друг ефект няма. При първи признаци на неразположения и повишаване на температурата в никакъв случай човек не трябва да започва терапия с антибиотици, препоръчва общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, цитирана от БТА.

Тя също така съветва да не се разчита единствено на симптомите, за да се постави диагноза. Вместо това препоръчва да се правят тестове.

Експертът добавя, че при нейните пациенти преобладават случаите на грип тип А.

"Температурата е част от реакцията на организма да се справи с вируса и при покачването ѝ до 38 градуса не е нужно човек да взима медикаменти за нейното понижаване, добави тя. Лекарства за сваляне на температура могат да се приемат от пациенти, които вдигнат над 38 градуса", каза още д-р Николова.

"Симптомите при грип А се появяват рязко и са висока температура, достигаща понякога до 39-40 градуса, болки по мускулите и ставите, отпадналост, главоболие, болки в гърлото, сухота, суха кашлица, секреция от носа, обясни д-р Николова. Тя добави, че все още се срещат и пациенти с COVID, а има и хора, които са и с COVID, и с грип.

COVID също е вирус и при него също има покачване на температурата, но не толкова рязко и внезапно. Други симптоми при него са болки в мускулите и ставите, болки в гърлото и кашлица, добави още д-р Николова.

Петър Витанов: Има надежда за нова партия

Право на Корнелия Нинова е да разпространява неверни твърдения, а именно, че сме гласували за предоставянето на оръжия. Това идва от човек, който като икономически министър в едно правителство направи рекорден износ за оръжия към Украйна. Ние никога не сме гласували "за" предоставянето на оръжие за Украйна.

Гроздан Караджов: Не е дошла нито една стотинка по Плана за възстановяване и устойчивост

Струва ли си да се плащат тол таксите, когато пътищата са гробища? Всеки един си отговаря на въпроса, всички караме коли. Тежкотоварният трафик е този, който изхабява пътищата, колите почти не отказват въздействие. 2/3 досега от парите за пътища се плащаха от винетките до моето време, в цяла Европа е обратното 1/3 е от винетки, 2/3 от тежкотоварния трафик.

Бивш земеделски министър: България вече няма земеделски износ

Никоя субсидия не може да замести прихода от пазара. Това заяви относно протестите на фермери в цяла Европа бившият служебен министър на земеделието Явор Гечев. По негови думи добрата стара богата Европа е свикнала да извади едни пари и да помогне на фермерите. Сега обаче той смята, че няма сума, с която да им се помогне, пише Фокус.

Мартин Владимиров: Не е резонно цените на парното да скочат с 30% заради по-студения с 3 градуса декември

Не е резонно цените на топлофикация да се повишат с 30% заради по-студения с 3 градуса декември 2023 г., защото цените на природния газ на европейски борси и в България се понижиха значително въпреки студената зима, защото има насищане с газ на европейския пазар, газохранилищата са запълнени на рекордни равнища. Това обясни пред БНР Мартин Владимиров директор на програма „Енергетика и климат“ в Центъра за изследване на демокрацията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    26 2 Отговор
    Той определи Десислава Атанасова като изключителна фигура, много ярка и много полезна за политиката, супер диалогична. А според него с промените в основния закон функцията на КС става по-близки до реалния живот

    Ех Дилов , Дилов все те мислех за някакъв интелектуален капацитет ? каква заблуда ?Ти си бил едно прислужническо кафяво лайтно и така си и мири.шеш.

    Коментиран от #8

  • 2 Град Симитли

    18 1 Отговор
    Лайното дилов
    Със сигурност
    Не е важна новина
    За каквот и да е!

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 фАНТОМасс

    19 1 Отговор
    Любене , записа в биографията си едно СРАМНО и НЕИЗТРИВАЕМО петно , като слуга на Тиквата Простак от Банкя ! Клеймото е дамгосано на челото ти вечно !
  • 7 Това е нивото

    15 1 Отговор
    На Факти, щом простотиите на това чучело е важен факт!
  • 8 Гошо

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "бай Иван":

    Огладнял е Фъфела ,какво да се прави

    Коментиран от #12

  • 9 Сега

    11 0 Отговор
    Ще спасяваме Любо от злите коментари!
    Няма как да стане!
    Все едно Марето да поумнее
  • 10 Фъфлев

    9 0 Отговор
    "Големият " писател, "стратег", "интелектуалец" и "творец" Л. Дилов-спин.
  • 11 Цецо

    10 0 Отговор
    Ако го снимате в цял ръст ще се видят скъсаните на му панталони и раните на коленете.
  • 12 Дило Любенов- правнук

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гошо":

    Гладен е. Пък и е прислужник, слуга, помощен персонал, който отговаря за пропагандата, нещо като човек, който носи чантата на Милко Балев, пак слуга и деловодител, канцеларски плъх, нищожество някакво.
  • 13 Службогонец

    11 0 Отговор
    Ето още един пример за човешко падение!
  • 14 Шипковенски

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Град Симитли":

    В Карлуково има ли места? Да го закарат там и да го церят. Едно време проф. Шипковенски- светилото в българската психиатрия- лекуваше такива като тоя фъфльо с електрошокове, разходки на чист въздух, хапчета, беседи, усамотяване. Ако се наложеше- усмирителна риза. Но случаят "Дилов" е по-специален, тъй като се касае до един казионен лакей, официализиран прислужник, правителствен ибрикчия.
  • 15 Гай Турий

    12 0 Отговор
    Голяма част от партизанщина, най-вече сглобката в НС и МС са едни мушмороци. Низки топки, дребни душици, елементарни натискачи на бутон. И всички те мечтаят за пачки, готови да се продадат на печатницата на зелени гущери... И са се продали масово.
    Какво се дръвчите на президента бе, нещастници??! Ще го принудите сам да излезе от президенството и с негов партиен проект ще ви изхвърли всички от от НС.
  • 16 пешо

    8 0 Отговор
    фъфлещ боклук
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 дедо

    4 0 Отговор
    тва нящо къв занаят има
  • 21 безпартиен

    0 0 Отговор
    Колко още ще се пише "син"?Той може и да е син от вън но си е червен комсомолец в душата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол