Last news in Fakti

31 Януари, 2024 19:03 1 553 29

Емилия Милчева: Президентът остава във властта, неговите назначения и в спецслужбите, и в държавни фирми са запазени

  • президент-
  • регулатори-
  • певски

Партиите от управляващото мнозинство вече са договорили ротацията на правителството, а в момента се договаря пакетът назначения, които предстоят в регулаторите, смята журналистката

Емилия Милчева: Президентът остава във властта, неговите назначения и в спецслужбите, и в държавни фирми са запазени - 1

Непосредственият ефект от атаките на Пеевски срещу Радев е заглушаване на т.нар. имотен скандал "Чаталджа", свързан с Асен Василев и Даниел Лорер.

Това каза пред БНР журналистката Емилия Милчева, коментатор за Дойче веле.

Тя подчерта, че всички обвинения, отправени от Делян Пеевски, не са подплатени от доказателства, защото това е работа на разследващите органи и прокуратурата, но към момента има само обосновани предположения:

"Към момента топката е прокуратурата, която обаче не смее да реши нищо, тъй като Борислав Сарафов знаем, че се бори и има надеждата да бъде избран за главен прокурор наесен, а сега е само временно изпълняващ длъжността".

Бойко Борисов се явява като помирител между Пеевски и Радев, но той добре разбира, че голяма част от електората, който гласува центристки и за ГЕРБ, симпатизира и на Румен Радев, и на Русия, смята журналистката.

"Президентът не се е разделил особено с властта, тъй като неговите назначения и в спецслужбите, и в държавни фирми са запазени", коментира още Емилия Милчева.

Според нея Румен Радев "е поблазнен да създаде политически проект", но прогнозата ѝ е, че той няма да го реализира поне в кратки срокове, за да участва на европейските избори през юни:

"Моите подозрения са, че Пеевски индиректно помага на президента. Когато още беше премиер, Бойко Борисов в една словесна престрелка с Румен Радев беше подметнал, че "Шиши" е бил наредил първия му служебен кабинет с премиер Огнян Герджиков .

"Така Пеевски от една страна посочва Радев като единствената опозиция на управляващото евроатлантическо мнозинство, а от друга - обезсмисля досегашните усилия на ПП-ДБ, които посочват президента като човек с пропутински ориентация и негови служебни правителства са приемали мерки, за да спрат помощта за Украйна. Не случайно не чуваме нищо от управляващата коалиция, освен коментар на Кирил Петков, за действията на Делян Пеевски".

Емилия Милчева изказа мнение, че партиите от управляващото мнозинство вече са договорили ротацията на правителството, а "основното, което се договаря в момента, е пакетът назначения, които предстоят в регулаторите".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бихте ли ми обяснили!

    13 1 Отговор
    Коя е тая...-Емилия Милчева...?!

    Коментиран от #2, #3, #17, #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 макдоналдс тръмп

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ами":

    пиНбол

    Коментиран от #6

  • 6 Пинбола си е пинбол

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "макдоналдс тръмп":

    Но в БГ,то си е пимбол с народа, копейко.

    Коментиран от #24

  • 7 Кокалов

    14 5 Отговор
    Сега ПП-тата и дебеййците ще се карат като цигани за кокала- предстоят регулаторите. Там тарифите са високи. По-високи, отколкото при съъдебната система. А съдебната система се управлява изцяло от Дебелия боклук.Но и в регулаторите той има хора, така че предстоят караници и и кавги за кокала. А уж говорят за "ценности".
  • 8 Тарифа

    12 4 Отговор
    Регулаторите ще ги разпределят между техни послушни хора, на които вярват, че ще правят отчисления за тарторите- Ичо Талибана, Гнома, Кокорчо, Киро Парапета, естествено и Шишко. Къде без него ? Отделно той си взема парсата от назначенията в съдебната система. Егати държавата!

    Коментиран от #10, #15

  • 9 Стига

    17 5 Отговор
    сте говорили за тези измамници ПП, ДБ< ГЕРБ и ДПС! Каквото и да кажат, са жалки лъжи на боклука в България! За президента, шапки долу! Истински българин!

    Коментиран от #12, #19

  • 10 абе тарифата

    6 13 Отговор

    До коментар #8 от "Тарифа":

    Забравяш копринки, уши, уста, всички шайтан фатмашки съветници, като крумчо нафтата...
  • 11 До Цент

    15 6 Отговор
    Какво ли щяхте да дъвчите, ако го нямаше президента? С какво щяхте да оправдавате некадърността си?
  • 12 Дай да говорим

    6 13 Отговор

    До коментар #9 от "Стига":

    за шайтан фатмака.

    Коментиран от #14

  • 13 ХАРОН

    6 6 Отговор
    От коментарите на младата дама, следва да вземем под внимание, изблика на ревност за власт на Шишири и уплаха на Кирте и Кокорини от невъзможността да запазят власта си без намесата на Посолството за в бъдеще. А и Посолството вече е в политически регрес от протекцията си към несъстоятелни особи, вече без подкрепа!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Е това е

    5 9 Отговор

    До коментар #8 от "Тарифа":

    Тарифата е при мистър кеш, ако не си разцрал при шайтан фатмак.
  • 16 Леле

    6 9 Отговор

    До коментар #14 от "С тролове на ПП, ДБ и ГЕРБ не говоря":

    Какво драсна тролчика на шайтан фатмака!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Би ли ми обяснил!

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бихте ли ми обяснили!":

    Кой си?
  • 19 Е да де

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "Стига":

    Да говорим за измамника шайтан фатмак, който плюе партии, парламент и иска да си направи партия.

    Коментиран от #21

  • 20 Ъхъ!!!

    1 5 Отговор
    Поредната разкудкудякала се фатмашка мисирка!
  • 21 Иван4о

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Е да де":

    Той е от БКП, в друга партия не е участвал/

    Коментиран от #22

  • 22 е значи

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Иван4о":

    в най кралата и крадяща партиа
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 макдоналдс тръмп

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пинбола си е пинбол":

    ЛАПАЙ БЪРЗО ЧЕ КАПЕ МАТРЯЛ МУНЧО

    Коментиран от #28

  • 25 Иван

    4 0 Отговор
    Много е удобно управляващите да се крият зад гърба на президента.Добре,че поне президента ни е свестен.
  • 26 анонимен

    1 0 Отговор
    Емилия Милчева има право на подозрения, но е глупаво да цитира Бойко Борисов за кабинета на Радев, оглавяван от Герджиков. Помня това изказване на Борисов. Беше, когато започнаха протестите. Бойко Борисов е бил на власт много дълго време и е ясно, че може да каже всичко за всеки и то да е клевета. Емилия Милчева е авторитетен журналист, макар че не споделям възгледите й и позициите й. Умна е, харесвам статиите й. Но журналистите ще загубят доверието на хората, ако цитират клеветници, ако ще и да са премиери или просто лидери на партия те.
  • 27 анонимен

    0 3 Отговор
    Журналистите не бива да налагат агресивно мнението си и да мислят, че ние сме глупави и не разбираме. Лятото на 2020, лъжецът Борисов, с „Шиши му нареди кабинета на Радев“, изрече поредната си лъжа, не можеш да му преброиш лъжите. Журналистите да не реагират честолюбиво, когато се настроим срещу тях, защото не бива да се прощава позоваването на компромати. Журналист, който се позовава на компромати, не е за тази професия, както и на жълтини ако се позовава. Просто не е за тази професия. Кеворкян, Гарелов, Бойко Василев, Волгин, Явор Дачков и Валери Найденов никога не са си позволявали да цитират непроверени твърдения. Затова хората винаги са им имали доверие.
  • 28 Пинбола си е пинбол

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "макдоналдс тръмп":

    КАКЪВ МАТРЯЛ ПРИ ТРЕТОПОЛОВ БЕ МУНЧО ЛАПАЙ БЪРЗО ЧЕ ДА РОЗБЕРЕШ КАКВО Е
  • 29 Много

    1 1 Отговор
    не логични съждения от журналистката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове