Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 21:31 3 010 32

Славчо Велков: МВР да разследва ОПГ-то на Мартин Божанов - Нотариуса, а не само показното му убийство

  • славчо велков-
  • мартин божанов - нотариуса-
  • убийство-
  • мафия-
  • опг

Това създава напрежение и страх в обществото

Славчо Велков: МВР да разследва ОПГ-то на Мартин Божанов - Нотариуса, а не само показното му убийство  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Тази сутрин доказан следовател се произнесе, че убият с прозвището Нотаируса е имал много връзки с магистрати и прокурори. Имам първична информация по темата. Сам човек не може да прави изнудване, очевидно тук става въпрос за организирана престъпност. Най-вероятната теза ще бъде, че мотивите за това убийство се коренят в желанието да бъде отстранен неудобен свидетел, за да не се разприказва и да разкрие много сериозни зависимости", заяви за Bulgaria ON AIR Славчо Велков.

Той подчерта, че убийството е извършено по особено показен начин - жесток и назидателен, пред семейството на Божанов.

"Което означава, че убиецът е професионалист и не могат да му повлияят странични фактори. Извършено е на място, където може да се види, без притеснения, че там има система за охрана. Извършителят е бил толкова сигурен в това което върши, защото е бил добре защитен от нещо невидимо зад него. Поръчителите на престъплението могат да си позволят показни условия за извършване на убийство".

Така експертът по национална сигурност Славчо Велков коментира в предаването "Денят ON AIR" показното убийство на Мартин Божанов - Нотариуса.

"Убиецът изобщо не се е впечатлил, че там е майката, съпругата, децата на убития. Изучавали са поведението на този човек, маршрутите му, къде ходи, с какво, има ли защита около себе си. И е избран удобният момент. Само извършител с желязна психика би застрелял един баща пред очите на децата му. Не е добре за него, че е намерена гилза. Означава, че може да са възникнали непредвидени обстоятелства, които са попречили да бъдат ликвидирани доказателствата", подчерта гостът.

"Съпругата му е служител на МВР. За нея е имало искане да бъде отнет допускът ѝ за класифицирана информация и да бъде освободена. Впоследствие съдът я връща на работа на друга длъжност. Впоследствие тя излиза по майчинство. Извършителят не се е притеснявал, че тя може да го види и да даде достатъчно информация след това. Твърде възможно е съпругата да е видяла извършителя", допусна Велков.

По думите му някой някъде е възпрепятствал 4-те производства срещу Мартин Божанов да стигнат до съда. Производствата са от различни години, когато различни хора са ръководили службите, отбеляза събеседникът.

"Жертвата се е ползвала от защита. По-скоро е бил изпълнител - събиране на средства, изнудване, рекет. Нотариалната камара излезе с изявление, че той никога не е бил нотариус", заяви Велков и посочи, че никой не говори за реформа в службите, а само за възможността за смяна на ръководството.

Според него показните убийства са проблеми на вътрешната сигурност, която е част от националната ни сигурност: Мишките играят, когато котката я няма. Това създава напрежение и страх в обществото.

Велков смята, че едва ли ще се стигне до положителен резултат от разследването на убийството на Мартин Божанов. По думите му виждаме само жертвите на показните убийства, но не знаем кой стои от другата страна.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЕДО ВИ ЛИБЕН

    35 2 Отговор
    ДЕНКОВКИРЕ ПЕЕВСКИ КО ПРАЙТИ БЕ ДЕЙСТВАЙТИ БОРЕТЕ СЕ
  • 2 славчо луд ли си ?

    56 1 Отговор
    кво да разследваш в държава десетилетия управлявана от престъпници ?
  • 3 Шопо

    48 0 Отговор
    МВР е ОПГ и този Мартин е член на бандата.
  • 4 Конспиратор

    39 0 Отговор
    Посредника е елиминиран и нишката на разплитащия се чорап е прекъсната. Очевидните съдебни решения са по споразумения с неоценимата помощ на посредника Нотариус. То и закона допуска споразумение с прокурора, особено когато прокурорските доказателства са железни, но пък и прокурора е човек, а не желязо де.
    Премиера Денков твърди, че няма разследване за Нотариуса, а Рашков декларира, че МВР е провело разследване по негово министерско време. Странно противоречие и какви са резултатите от разследването?
  • 5 МВР

    28 0 Отговор
    Няма да го разследваме, щото той умрял бе.
  • 6 МВР

    31 0 Отговор
    Ние колеги не разследваме.
  • 7 Абе

    32 1 Отговор
    що не дават инфо какво е работил въпросния, с какво се е занимавал приживе официално, за неофициално се загатва...А поръчителите са на високо държавно ниво. Цялата система на вътрешните работи разполага с много информация, средства за контрол и агентура..това дето си го говорим, че чеп за зеле не става от органите на реда в действителност е точно обратното...просто на някакво ниво следите се замитат понеже поръчителите са отгоре - по високите нива. Въобще схеми като тези в които обвиняват убития се извършват със сериозен властови чадър..Ама явно така са се наплели че няма разплитане

    Коментиран от #8, #10

  • 8 За Нотариус

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Абе":

    ме смятат, а съм само Консултант по всякакви въпроси със съответни хонорари на свободна практика.
  • 9 Ломския

    25 1 Отговор
    Едно време имаше Краси черния.............и така до края на света.
  • 10 Върховно ниво

    27 0 Отговор

    До коментар #7 от "Абе":

    Само за шест месеца Третата върховна съдебна инстанция възстановява правата на уволнената му от ГДБОП съпруга с досъп до класифицирана информация. Върхове... на $$$ справедливост.
  • 11 Олигарх

    6 8 Отговор
    Украинската мафия ликвидира българи,там търсете.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Един истински българин

    16 0 Отговор
    Начинът, по който прокуратурата "менажира" делата срещу хора като Красьо Черния, изглежда "запазена марка" на държавното обвинение. Делата обикновено започват шумно, но приключват тихомълком години по-късно. Красимир Георгиев вече осъди прокуратурата за 4000 лева обезщетение заради воденото срещу него дело за лъжесвидетелстване.
  • 14 МВР

    24 1 Отговор
    Ако разследваме ОПГ-то ще стигнем до магистрати, прокурори и др. По- добре да разследваме убийството и да стигнем безопасно доникъде.
  • 15 БСП в Бунището

    15 2 Отговор
    Ми той се е вихрил 2005 - 2008 на по времето на Нинова,БСП и Станишев...16 години ако не е Давност- кое е....
  • 16 Канур Кануров

    18 0 Отговор
    Айде да го заравят вече тоя лалугер дето си е помислил че е някой и да идва ред на следващия помияр.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 9999

    11 0 Отговор
    Пишете го самоубийство и не ни занимавайте с такива .
  • 19 Лошо иде демокради

    10 1 Отговор
    Събудихте комунистическите идеи на Ленин и Сталин. Защо бе см.ота.няци?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Прокуратурата

    9 0 Отговор
    Прокуратурата Винаги Прави Друго! а от Т-ъ-п-и Ченгета не може да се стигне до истината!
  • 22 Аз пък искам

    9 0 Отговор
    Още показни убийства ! И на политици също. Що пък да не изпитвам симпатия към убиеца а? Дали ще се радвам, ако има още ? Категорично "ДА" ще се радвам! Дали съм нормален? Май съм. Ама въобще и не ми пука кой какво мисли.
  • 23 Разбирачи на квадрат

    12 0 Отговор
    ====Само извършител с желязна психика би застрелял един баща пред очите на децата му. ===== Ъхъъъ, той нека някой да си го е заслужил и да те е докарал до предела, па ще ми пука пред очите на кой и що......а на същият този кретен като те е крал дали му е пукало за децата ти ?
  • 24 Абе оуууууу

    9 0 Отговор
    Някакъв кретен ще реализира "събиране на средства", изнудване, рекет, измами, кражби и каквото се сетиш още и отгоре на това ще харчим пари да търсим чивека въздал правосъдие ли ? Що? За да му връчим Орден "Стара планина" ли ?
  • 25 Аз ако съм следовател

    6 0 Отговор
    Въобще по това дело пръста си няма да мръдна даже ! Директно го забравям и точка
  • 26 Ало, аланколуууууу...

    11 0 Отговор
    "По думите му виждаме само жертвите на показните убийства, но не знаем кой стои от другата страна"

    Ами Вие седите от другата страна... Политици, съдии, главни и разледващи прокурори, корумпирани полицаи от най ниско ниво до най високо ръководно ниво, гдбоп, нсбоп.. и всякаква друга боБ изпърдяна сган... Б.О.К.Л.У.Ц.И СТЕ ВСИКИ ДО ЕДИН
  • 27 Млад наивник на средна възраст

    1 0 Отговор
    Друже, играй на тото 2.
  • 28 Васил Божков - Черепа

    2 5 Отговор
    е много отмъстителен. Затова пристигна от ОАЕ. Русия не прощава измяна.
  • 29 Едва ли

    11 0 Отговор
    Ще намерят извършителя,но засекретените магистрати,които са му помагали в тази ОПГ да завладяват чужди имоти да бъдат разсекретени и уволнени.Боко мафиотизира институциите.Сега са пъчи пак говори глупости за опонентите си.
  • 30 До Ком.4

    9 0 Отговор
    Резултатите са ,че се стига до високите етажи на властта ти казва Рашков.Той Рашков ги предава на прокуратурата разследванията и потъват е дълбоките им чекмеджета.Нали затова Гешев и Сарафа ревяха да остане спец съда,да им остане кеша.Има ли по-голяма мафия от ББ ,ОПГГЕРБ.и ДПС.
  • 31 симпатия към убиеца

    5 0 Отговор
    Един фонд трябва да съберем и с гласуване на присъди по нета да превеждаме пари на човека ....
  • 32 Никой

    0 0 Отговор
    Славчо, половината от детайлите за които плещиш са пълна абра-кадабра. Надявам се ,че се правиш нарочно на глупак за пред обществото щото като такъв изглеждаш в интервюто.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове