Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 22:04 1 348 15

Калин Стоянов: МВР възстановява полицейските управления по границите ни с Турция и Сърбия

  • калин стоянов-
  • мвр

Анализът на Фронтекс сочи, че през втората половина на миналата година има промяна в маршрутите на нелегалните мигранти.

Калин Стоянов: МВР възстановява полицейските управления по границите ни с Турция и Сърбия - 1
Снимка: БНТ

МВР възстановява закритите преди две години гранични полицейски управления по границите ни с Турция и Сърбия.

Това съобщи пред БНТ вътрешният министър Калин Стоянов.

Това е още една крачка към влизането ни в сухопътния Шенген. Той е информирал посланиците от Евросъюза, че в началото на март всички летища у нас ще бъдат готови с разделянето на пътните потоци на Шенгенски и на такива, които подлежат на граничен контрол.

Охраната на границата ни с Турция се усилва преди началото на пролетта, когато се очаква мигрантския поток отново да нарасне.

"С моя заповед ще бъдат възстановени гранично-полицейски участъци и групи в пограничните райони на българо-турската и българо-сръбската граница. Считам, че това е от особен интерес за абсолютно всички. Ще подсилим звената така, както са били и ще възстановим числеността на служителите, които са били преди 2 години там", заяви Калин Стоянов.

На среща с посланиците от Европейския съюз, Великобритания и Съединените щати вътрешния министър Калин Стоянов и изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов са информирали дипломатите за предприетите действия срещу нелегалния трафик на хора. Обсъдени са и данните на "Фронтекс" за натиска през януари.

"Имаме спад с 69% на опитите за незаконно преминаване на българо-турската граница, като тази разлика е в сравнение със същия период на миналата година. Успоредно с това имаме и значителен спад на броя на настанените нелегални мигранти в центровете, които са към МВР. И отново изказаха подкрепата си за това България да получи членство в Шенген и по сухопътна граница", допълни вътрешният министър.

Анализът на Фронтекс сочи, че през втората половина на миналата година има промяна в маршрутите на нелегалните мигранти.

"Основният поток на нелегални мигранти, които се придвижват или правят опит да се придвижат до вътрешността на Европа, преминават по т.н. Централно-Европейски път. Т.е. през Средиземно море към Италианските, Гръцките и Френските брегове", каза още Калин Стоянов.

Според вътрешния министър на 1 март всички летища ще бъдат готови с разделянето на потоците от пътници на шенгенски, които ще влизат и излизат от страната без граничен контрол и такива, които ще преминават през гранична проверка. Очаква се през летния сезон това да облекчи сериозно работата на черноморските ни летища, като пътниците ще бъдат обслужвани два пъти по-бързо.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 4 Отговор
    Окопи и минно поле на турската граница трябва.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Борисов е сатрап

    18 0 Отговор
    Стига с това политическо МВР бе б.оклуци, избихте Българите.
  • 3 Ако незнаеш

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Мигрантите не искат в България, гнус ги е, техните Служби и каналджии ги информират, че в България нещо не е наред, какво точно да си кажат от ДАНС, МВР и ДАР!
  • 4 Некой си

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кво беше,беше.България е съдран чувал.Не обвинявам младите,че бягат от тук.Нито образование,нито здравеопазване ,нито сигурност.Едно гоямо нищо ! Станахме като циганите,да живеем ден за ден.
  • 5 хммм

    8 1 Отговор
    А до сега какво правихте??? Тормозихте българи ли? Дойде май времето за изтрезняване.. но малко късничко!
  • 6 РЕАЛИСТ

    6 0 Отговор
    И като как , ще се разделят потоците на летището. Нали пак трябва да му видиш паспорта, дали е в правилния поток. И ква разлика тогава. В Лондон , без да е в Шенген, си има автоматична проверка със скенер. Слагаш паспорта , сканира ти мутрата и си минаваш. Това въздушен Шенген си беше приказка за балъци.
  • 7 каскета

    7 0 Отговор
    До коментар 4 Иван Костов съдра чувала на БЪЛРАРИЯ като подари танкове,продаде на евреийте БГА БАЛКАН И ВСИЧКИ ЗАВОДИ,А ЗА КАПАК ОГРАБИ НАРОДА СЪС СПЕСТЯВАНИЯ И ПРЕРАВНЯВАНЕ ХИЛЯДА КЪМ ЕДНО НАРОДЕ ОЩЕ ЩЕ НИ КРАДЪТ ДЕПУТАТИТЕ В СЪДА МР----ИЦИТ
  • 8 Бендида

    9 0 Отговор
    Няма да е зле, заради спокойствието на местните. Пътувахме до Трекляно, за изкачване на един връх. Човек от последното село до сръбската граница ни предупреди за проблема. Хората там, макар и малко, живеят в страх. В интерес на истината се разминахме с кола на гранична полиция.
  • 9 дом

    1 1 Отговор
    Не ни занинавай с глупости, давай резултати за КЛУБ СС всеки ден. Всеки ден!!

    До ППДБ, за това не се дава МВР на ГЕРБ-ДПС, разбрахте ли, НЕМОЖАЧИ?!

    Предатели мръсни.
  • 10 Нито

    4 1 Отговор
    Нито ти,нито Сарафов сте за тези постове.Нямате ценз за тези длъжности.Стоянов и Сарафов са подчинени на Шиши и Биби.За слугинаж сте удобни на тия двамата,затова ви държат и не позволихте на Денков да махне Стоянов.Жалък мрънкач.Гледах го как се оплете във "Фокус" с малоумното си изказване,че Петков му упражнявал натиск и той докладвал на Шиши.Пък не можа да каже в какво се изразява натиска.Пък май само имал намерение.Стоянов тъпак и половина си.Две изречения на кръст не можеш да кажеш.нормално.Ама явно от ДАНС ли?или от където идваш си снасял информация на Шиши,затова и тук те набутаха да са в течение на секретна информация от първа ръка.За престъпниците това е най-важно,за Бою и Шишо.
  • 11 Вземи

    2 1 Отговор
    Да направиш нещо,поне нова ограда върху старата.Да я укрепиш.За друго нямаш акъл,недей се напъва.
  • 12 Магнит ски

    1 0 Отговор
    Тук по тези земи върлува още комунизъма шуробаджанащина..връзки.. рушвети... подмазвания натегачество...и отгоре на всичко олигархията ни мачкат...
  • 13 Лост

    0 0 Отговор
    Свършената работа ви е колкото процента на намаляване 69%.МВР-статистическо дружество.
  • 14 Чума

    0 0 Отговор
    Никой не е премахнал граничарите от закритите управления! Това за самата служба нищо не променя, освен, че в градеца няма да се хвалят, че имат управление с 1-2 деловодителки и хигиенистки! Началниците си нощуват в големия град! На бай наряд му е безразлично на кого е подчинен, след като неговия график, място, пост и маршрут са си същите, както и заплатата! Самите служители също не живеят там и пътуват за смяната!
  • 15 Хърбел на Щърбел

    0 0 Отговор
    Ами вземи да възстановиш и останалите управления които по формулите на Милушев закри Бойко Рашков а те са още от 90години когато светът вървеше към разоръжаване и нямаше война.Сега събрахте всичко централизирано за да не стане грешка а хората си искат болницата полицията и училището.Едното като заминава и другото го следва и после градът си отива.Хората не са били прости да направят тези управления .Броя на хората се саморегулира .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове