Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 08:40 1 231 18

Технически проблем довел до кризата с боклука във Варна

  • варна-
  • боклук-
  • криза

Варна има системен проблем със сметосъбирането

Технически проблем на фирмата за сметосъбиране довел до кризата с боклука в морската столица. Това стана ясно от коментара пред БНТ на Благомир Коцев, кмет на Варна.

Три от машините за събиране на отпадъци са извън строя. Лично следя проблема, увери кметът. Текат разговори с фирмата как камионите да влязат в строй, поясни той.

Фирмата го е уверила, че до края на деня те ще са в изправност. Обмисля се и прекратяване на договора, каза Коцев. Юристите трябвало да преценят дали няма общината да търпи щети. Санкциите са крайна мярка, по мнението му.

Дава се шанс на фирмата да се коригира. Ако отново има такъв проблем, ще се върви към санкции и прекратяване на договора. Варна има системен проблем със сметосъбирането, по думите му.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тцтц

    9 5 Отговор
    Проблема е боклука ПП-ДБ

    Коментиран от #3, #8

  • 2 плюс минус

    8 1 Отговор
    И в Русе.
    И то на няколко пъти в последните 2-3 месеца.
    В Русе боклука се събира от частна старозагорска фирма Титан.
    Защо?
    Защо общината не се заеме с този проблем и къде отиват данъците ни от такса смет, които тази година се увеличиха на 100 процента?

    Коментиран от #5

  • 3 Да бе да

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "тцтц":

    А герб какво е ?

    Коментиран от #14

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор
    Проблем ли ❗❗❗
    ТРИ от СЕДЕМТЕ камиона са извън строя, а от другите тече масло, хидравлична течност и вият с метален вой ❗❗❗
    КОЙ ги допусна и защо още са там 😈😈😈😈
  • 5 нищо лично

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "плюс минус":

    Каквато е ситуацията с боклука в Русе такова е положението на БГ в ЕС така че няма нищо учудващо !
    Пак да ходят за гъби и риба по време на избори и да викат от мен нищо не зависи !!!!!
  • 6 Варна

    12 0 Отговор
    Какъв технически бе? .- Проблемът е системен и се нарича Домусчиев! - Фирмата на Киро- Гела има договор за боклука и я купи от Пеевски. А откакто това е факт града е затънал в мръсотия!
    Технически... - Още от самото начало беше ясно каква работа ще върши тоя мх-льо Коцев, като се има предвид кой е баща му и колко опит има.
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 2 Отговор
    кМЕТЕ, имаШ ли проблем с доставките към ХОРИЗОНТ❓
  • 8 Боклукът е твърде голям лъжица за ПП

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "тцтц":

    Там Герб са вечни, не случайно Мафията в италия "държи" боклука, това е най- сладкото за корумпетата...
  • 9 тиквенсониада

    6 1 Отговор
    Изхвърлете като начало боклука , наречен от Антон Тодоров - ШАЙКАТА ГЕРБ ! Няма да е достатъчно , но поне ще е едно ДОБРО НАЧАЛО !
  • 10 Чума

    6 3 Отговор
    Откровен гербераски саботаж, защото кмета не е техен! Новият кмет няма печеливш ход, дори не смее да изрече проблема - истина, а има право само да мига на пърцали пред камерата и се страхува интервюиращия го журналист да не изрече неудобната истина - саботаж! Договора с фирмата е по средата на срока и е от 2021 година! Искат предварително пари, защото камионите им били за ремонт!? Ако прекрати договора, поради несправяне и неизпълнение, известно е, че независимият съд ще осъди разбира се общината да плаща неустойки! И никой не пита фирмата, след като не можеш /ако е така/ да се справиш, защо не се махнеш, а сключилият договор с теб Портной да отива на трибунал и плаща той! Кьовеши е в зимен сън! Никаква полза и от европейски структури и директиви!
  • 11 те тва е

    5 1 Отговор
    промяната........добре, че се преместих на село.чист въздух, природа и никакъв боклук.в пряк и преносен смисъл

    Коментиран от #12

  • 12 Чума

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "те тва е":

    Лъжеш! Ако си на село, ще знаеш проблемите на селото и пишете неистини, с които божете да заблудите само тези, които са наивни, идеализират селото изобщо и не са стъпвали там! В пряк и преносен смисъл боклука е в обилно количество и за разлика от града сметопочистващия камион минава на 2-3 седмици! В големия град все пак имате достъп до здравеопазване, магазини и прочие услуги и най важното, можете да намерите себеподобни, а в селото сте заобиколени от нискочел, злобен електорат! Край реките и в тях е пълно със стари гуми, изхвърлени при ремонт на новозакупени постройки кресла, бюра, легла, пластмаси и каквото се сетите! Кмета - бурсук, избран от бурсуци

    Коментиран от #17

  • 13 ТИМ сити

    2 0 Отговор
    Те боклука не го ли изхвърлят в езерото?
  • 14 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да бе да":

    Майката на проблема.
  • 15 Бибитко

    0 2 Отговор
    успехме, победа, че ги счупим
  • 16 Ужас безкрай

    4 0 Отговор
    След като частните фирми не могат да се справят, кмета да разпореди създаването на общинско предприатие за сметосъбиране. Имаше програми за закупуване на техника. Община Варна има модерно общинско депо за отпадъци. Така, че при добро желание общината може да се справи и сама. Ама на Ваньо му беше по-добре да плаща на не случайни частни фирми. Сега да видим на новия кмет стиска ли му да се откаже от тази схема.
  • 17 Пич

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Чума":

    Знаеш ли дебилите от Толбухин, Разград, Шумен и други краища кога ще ти се усмихнат във вмирисаната морска столица??? Дано не си от тях
  • 18 Загрижен

    0 0 Отговор
    Саботажи на всяка стъпка!
    Това, че сега ще трябва да си изпълняват договорите с новите кметове, а при старите са подписани на едни цени, а се плащат други!
    Ще изгърмят и в София - навсякъде където са се сменили ще става това!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове