Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 10:16 1 021 19

Васил Терзиев: Започваме обновяване на осветлението в софийските паркове

  • осветление-
  • паркове

Ангажираме се да предприеме всички необходими стъпки, за да изгради модерно осветление, за да може парковете да се използват пълноценно и безопасно от софиянци, заявява кметът

Васил Терзиев: Започваме обновяване на осветлението в софийските паркове - 1

Предприемаме мерки да решим проблема със занемареното осветление в софийските паркове. Това съобщи в сряда кметът на София Васил Терзиев, цитиран от bgonair.bg.

Първите паркове, които ще бъдат във фокус за подмяна и обновяване на осветлението, са четири от най-посещаваните места в столицата: Южен парк, Западен парк, парк "Заимов" и парк "Хиподрума".

"Чудите се как така Западен парк? Не му ли беше направен ремонт, макар и закъснял? Да, предишното управление направи скъп ремонт за 11 млн. лева. И в дух на отговорно управление е забравило да подпише договор за поддръжка, съответно никой не се грижи за осветлението в парка. За това най-много сигнали имаме оттам", посочи столичният кмет.

Подобно, по думите му, е и положението в парка "Заимов", където, освен всичко друго, високите стълбове за осветлението корозират и са в критично състояние, опасно за минувачите.

"В парк "Хиподрума" осветлението е изградено като експеримент преди 15 години. И оттогава никой не се е сетил за него. Едва миналата година в капиталовата програма са заложени 30 000 лв. за изготвяне на проект за смяна на осветлението", обясни Терзиев.

"Ефективното поддържане на осветлението е възпрепятствано от усложненото разпределение на дейността между много звена: Столичната община, районните администрации, "Улично осветление" АД. Установихме, че има и места, за които не е ясно на кого точно е отговорността да следи за изправността на осветителите. След обновяването на осветлението на тези четири парка, предстои преглед и обследване и на останалите. Столичната община се ангажира да предприеме всички необходими стъпки, за да изгради модерно осветление, за да може парковете да се използват пълноценно и безопасно от софиянци", заявява кметът на София.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    5 6 Отговор
    г-н Терзиев няма да ви е лесно след ппГРОБ и потоп
  • 2 ТаУмВзе

    7 3 Отговор
    Кражбията на файдупкова ще ни се стори разходка във парка ей!
  • 3 да де

    14 3 Отговор
    Абе смешник оправи първо улиците по кварталите са като лунен пейзаж.
  • 4 честен ционист

    5 1 Отговор
    Сложете лилави крушки.

    Коментиран от #17

  • 5 Батето

    10 3 Отговор
    Ааа ха,осветлението ще бъде с цветовете на дъгата.отдалеч да се вижда пеера3тията в София."Расте,но не старее",девизът на София му харесва на Бацил Тер3иев.Важното е да расте и набъбва.

    Коментиран от #19

  • 6 един престъпен град

    7 0 Отговор
    първи и втори етаж задължително с решетки като затвор
  • 7 Последния Софиянец

    5 1 Отговор
    Вчера гледам копаят нещо пак около Паметника на съветската армия.Мислех че пак се опитват да го бутнат а то ще го осветяват за посрещането на Путин.
  • 8 Всичко трябва да свети!

    7 1 Отговор
    Ами ще обновявате. Сега с тоя наплив на доктори и инженери, всичко ще трябва да свети, че София вечер ще заприлича на руска рулетка. Излизаш, ама как ще се прибереш и ще се прибереш ли въобще, знае ли човек
  • 9 Христо

    8 0 Отговор
    Това ли е най-спешно и важно за правене?
  • 10 гражданин

    5 1 Отговор
    не ставаш Терзиев, седиш си на банката като ученичка, докато другите срещу теб се бутат, прескачат, и разправят, тоя СОС е цирк, веднага трябва да се насрочат нови избори, тъмни и анонимни мнозинства по интереси, в които не се знае кой кой е, е по зле от управление на ГЕРБ
  • 11 Люлински жълтоасфалтник

    8 2 Отговор
    Да. Осветлението на парковете! Само така! Писна ни след като сме хапнали гранола със спирулина да правим традиционния си джогинг и пилатес упражнения в тъмните паркове.
  • 12 прогрес

    5 2 Отговор
    Пред комунизма лампите нощем що светеха по улиците а сега само мъждукат имитационно?Нали уж сега е по-добре?

    Коментиран от #18

  • 13 азз

    8 1 Отговор
    започва лапането....такова осветление въведоха,че всяка лампа свети само на себе си...
  • 14 Сила

    4 1 Отговор
    За Западния питайте Иван Божилов-Печката колко открадна...... Вижте му заведенията в Северния, и там колко откраднаха с Митьо Дограмата и Младен Ушевия...... А иначе разруха и мърсотия
  • 15 ник

    3 2 Отговор
    Спецове са ...Коледната украса беше доказателство ...
  • 16 бай село

    0 1 Отговор
    Ще сложим и оптики навсякъде,от моя завот дето ми го завеща тати.
  • 17 Направо във цветовете на дъгата

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Да им е по-близко до душата
  • 18 носталгия ...

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "прогрес":

    Светеха, но само когато нямаше режим на тока.
  • 19 хванах те

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Батето":

    Недоволен си, защото заради осветлението вече няма да можеш да шпионираш жените от храстите. Пациентите винаги първи коментирате.;)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове