Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 22:30 1 220 3

Важните новини във ФАКТИ на 15.02.2024 г.

  • делян добрев-
  • вяра тодева-
  • аец козлодуй-
  • иван гешев-
  • кирил петков-
  • юлиян попов-
  • адвокат велимир атанасов-
  • софия-
  • нап-
  • общински съветници-
  • овергаз-
  • татяна дончева

Рафинерията в Бургас вече работи без руски нефт

Важните новини във ФАКТИ на 15.02.2024 г. - 1
Снимка: бТВ

Делян Добрев: Защо Асен Василев се вози в служебна кола при посещението си в "Лукойл"

Моето лично мнение е, че по-скоро ще нажежи напрежението в коалицията, отколкото да помогне, затова няма да коментирам поста на външен министър след ротацията. Аз съм специалист в енергетиката, а и обещах на Борисов. Това призна депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в предаването „Лице в лице” по БТВ.

Мнозинство от различни съветници в СОС искат оставката на Вяра Тодева

Областният управител на София върна избора на състава на комисиите в Столичния общински съвет. В заповедта се казва, че извънредното заседание , което се проведе миналия четвъртък е в абсолютно нарушение на правилника, обобщи БНТ.

Иван Хиновски и Борислав Сандов спореха дали България има нужда от нови ядрени реактори в АЕЦ "Козлодуй"

Трябва ли България да развива нови ядрени мощности? Темата коментираха енергийният експерт Иван Хиновски и бившият екоминистър Борислав Сандов в студиото на „Челюсти“ по NOVA NEWS.

Иван Гешев внася в съда частни тъжби за клевета срещу Атанас Славов и Емануил Йорданов

На 16.02.2023 година в 11:00 часа ще внеса в Софийски районен съд частни тъжби за осъществен състав на престъплението „клевета" от министъра на правосъдието Атанас Славов, роден на 03.12.1979г. в гр. Усогорск, Коми в тогавашната СССР и бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов, род. на 10.08.1960 година в гр.София, РБ. Това посочва Иван Гешев в съобщение до медиите.

Кирил Петков: Акад. Николай Денков, Асен Василев, и спортният министър не са замесени в корупция

Акад. Николай Денков, и Асен Василев, и спортният министър по никакъв начин не са замесени в корупция. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков на брифинг в парламента, цитиран от БТА.

Юлиян Попов: Тази битка за трите плажа продължава много дълго

Тази битка за трите плажа продължава много дълго. Важният подход е, че защитата на Черноморието няма да се разреши с един закон и една забрана. Тук трябва много координирана дейност на много институции. Тази забрана е част от тази координация. Това заяви министърът на екологията Юлиян Попов в предаването „Лице в лице“.

MEDIAMALL: Адвокат Велимир Атанасов проговаря за скандалите и обвиненията срещу него

MEDIAMALL успя да се свърже с адвокат Велимир Атанасов с молба за коментар относно последните скандали около неговото име след убийството на Мартин Божанов.

Ваня Григорова: Кметът на София Васил Терзиев иска да управлява на тъмно и корупционно

В последния възможен ден областният управител Вяра Тодева изпълни поръчката на ПП-ДБ-СС и обжалва гласуването на комисиите в СОС. Можеше да го направи миналия петък, можеше и в началото на тази седмица, но за пореден път действията на умнокрасивитета се разминават с думите им. Много тъжаха, че няма председател на СОС и че някой друг им пречел да изпълнят обещанията си от предизборната кампания. Никой не им пречеше, но и никой не искаше да гласува за техен председател. Защото не само са некадърни, но са и нахални. Това припомня в специална позиция в социалните мрежи Ваня Григорова.

НАП: Спазвахме закона към Анастасиос Дикос

Във връзка с големия обществен интерес, който предизвика интервю на гръцкия гражданин Анастасиос Дикос, Националната агенция за приходите прави следните уточнения:

Общинските съветници от БСП искат оставката на областния управител, саботирала работата на СОС

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" искат оставката на областния управител на София - град Вяра Тодева за саботаж на работата на Столичния общински съвет. Днес тя върна за прегласуване приетите от Столичния общински съвет решения за избор на заместник-председатели на СОС и за избор на ръководство и състав на постоянните комисии към СОС. В своя позиция съветниците от групата на социалистите посочват, че по закон решенията, взети от Столичния общински съвет за избор на председатели, заместник-председатели и състав на комисиите към СОС са необжалваеми.

"Овергаз": Поредно намаление на цената на газа през март

Цената на природния газ продължава да намалява, като през март се очаква поредно поевтиняване на синьото гориво. Това сочат прогнозите на обществения доставчик, който внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране предложение за 12% по-ниска цена спрямо февруари.

Татяна Дончева: Използването на съдебната система като бухалка за крадене на бизнеси е отдавна

"Използването на съдебната система като бухалка за крадене на бизнеси не започна сега, а много отдавна. Смятам, че се случи с идването на ГЕРБ на власт". Това заяви пред БНР Татяна Дончева, юрист и лидер на "Движение 21", което е част от коалиция "Левицата!“


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    4 0 Отговор
    Делян добрев от герб е обичан придворен на бока, измести георг георгиев. Неслучайно е толкова "важен", защото се репчи на другите от герб коалицията - продажниците от пп/дб. Не става и за петолкасен актьор. Например тома биков е третокласен актьор и се мята по медиите с плоски герб опорки. Но този добрев при всяко изявление чупи тъпомера...
  • 2 ДЕТЕЛЯН ДОБРЕВ ИНФАНТИЛСКИ

    0 0 Отговор
    ГЕРБЕРАСТОВ !
  • 3 Избирател

    1 0 Отговор
    Само като му гледам недоволната физиономийка на това момченце и ми става драго. Вашият шериф явно ви е наредил да следите кой с кого се среща и кой с кого си ляга . Делянчо да ти кажа във вашето 12 годишно управление такива далавери станаха че трябва 20 години на следващите след вас управляващи да оправят нещата и имаше някакви информации че по 10 МИЛИАРДА годишно са изчезвали незнайно къде по някакви чекмеджета . Хайде скрий се някъде от срам макар че на вас Гербажиите това чувство е непознато
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол