Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 20:42 21 803 41

Гръцки бизнесмени: Бойко Рашков като МВР шеф знаеше, че съпруги на мафиоти работят в ГДБОП, но нищо не предприе

  • нотариуса-
  • йоаким каламарис-
  • мартин божанов-нотариуса-
  • изнудване-
  • мафиоти-
  • анастасиос дикос

Челен опит от Нотариуса: Схеми, изнудвания, заплахи, но и чадър от всички структури

Гръцки бизнесмени: Бойко Рашков като МВР шеф знаеше, че съпруги на мафиоти работят в ГДБОП, но нищо не предприе - 1
Снимка: бТВ

„Следят ни. Искаме от министерството да се назначи охрана за семействата ни“.

Това заяви в „120 минути“ Йоаким Каламарис, консултант по инвестицията, която води до сблъсък с мрежата от зависимости в българското правосъдие, данъчни, КПКОНПИ след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Всичко започва с инвестиционно намерение върху парцел, който в момента е сред най-скъпите в София. Йоаким Каламарис намира партньори, с които се скарва и така попада в обхвата на убития Божанов.

„Отначало ние започнахме да виждахме проблем в инвестицията ни. Не знаехме какво се случва. Виждахме, че главният архитект на София, тогавашният кмет на столицата, имаха желанието да ни помогнат, но се появиха едни хора, които се занимават с горива и данъчни и започнаха да казват, че тази инвестиция няма да се случи и няма как да се случи. Ние им казахме: „Ние сме купили този имот. Защо да не се случи?“, а след това започна и натиска срещу нас“, разказа Каламарис.

„Намерихме първия си инвеститор, но две години, след това започва битката, защото проектът стана по-скъп. Появиха се други инвеститори от арабски произход, за които може би има общ език с хората с горивата заради акцизи. По този начин те търсят първо помощта на Пепи Еврото и на неговото обкръжение, но вероятно са отхвърлени и търсят опора при Нотариуса, че могат да му осъществят схемата и да получат голям процент. Хората, които работят около Нотариуса са голяма армия“, каза той.

По думите му има и кражби на сгради на друг гръцки магнат. „И то грубо от тази хайка, с участие на много видни личности и предприемачи от Белене, които са осъществили това. Имахме също натиск, но не можахме да реагираме като консултантска компания. Това се случи 2019 г.“, добави Каламарис.

„Седнах в един ресторант в София септември 2021 г. и дойде един човек при мен, който се занимава с охранителна дейност. Ние не се познавахме с него. Показа ми визитката на телефона си, а на другата маса видях Пепи Еврото. На визитката пишеше: „Очистете го“, а отгоре името Атанас Димов (Атанас Димов, който има верига бензиностанции "Круиз" и фирма САКСА за търговия с горива – б.р.)“, каза той.

„Йоневска (Фиданка Йоневска – служителка на НАП - б.р.) има конфликт на интереси и ѝ повдигат обвинение на административно ниво, тя е за наказателно, но ВАС я оневиняват. Едновременно тя пусна срещу нас жалби като физическо лице и влиза в масиви за това как да създаде проблем. Тази подготовка може да има някой, който извършва подобни деяния. Спецов (Румен Спецов – шеф на НАП – б.р.) трябва да пита дали Иван Димов има връзка с нея (Фиданка Йоневска – б.р.) и каква е тя, и дали е изпратен на ВАС юрист да защитава този казус от името на НАП. Иван Димов е един от заместниците на Спецов. Нямаме проблем със Спецов, нито с Асен Василев, но те имат хора, които не работят в тяхната посока“, заяви Каламарис.

„Бяхме на среща с Бойко Рашков, когато беше министър на вътрешните работи и му разказахме, че тези араби заедно с горивния бос ни създават проблеми и искат да ни откраднат имота. Казахме му, че част от техните съпруги работят в ГДБОП. Не само жената на Нотариуса работи в ГДБОП. Тогава Рашков намери доказателство с настоящия министър Стоянов (Калин Стоянов – б.р.), че има такава жена, която е влязла не от вратата, а от прозореца. Рашков ни посъветва да се обърнем към медиите“, подчерта той.

„Излязохме сега пред медиите, защото правдата ни поглъщаше и искахме да разкажем цялата история. Не излязохме да се оплакваме, че нещо ни се случва, излизаме като победители. Джон Кустас беше в шок, че се случват тези неща“.

Това заяви Анастасиос Дикос, изпълнителен-директор на фирмата на гръцкия корабен магнат Джон Кустас, съсобственик на един от най-големите молове в страната и представител на световна верига мебелни магазини.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тити

    149 6 Отговор
    Много просто защото България е една голяма мафиотска структура ръководена от жълтите павета.

    Коментиран от #4

  • 3 ДОЦ,. ВРАЧКА ШАШКЪНЛИЕВА, СОЦИОПАТ

    47 69 Отговор
    Не се мъчи да топиш бай Рашо, маляк!
    .... Що чак сега се разплака по медиите, византииски лингурин?!

    Коментиран от #35

  • 4 На жълтите павета

    90 6 Отговор

    До коментар #2 от "Тити":

    изкарват най блеещата част от населението! Мафията в България, вирее 34 години, благодарение на тези овци! този път добре бляха и я обединиха в едно!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Неразбрали има ли

    98 1 Отговор
    В другите държави има Мафия, в България мафията си има държава
  • 7 Яшар

    51 23 Отговор
    ...Рашков ....да та и ... верно ли е !..аз та заштиштавах толко години а ти си малчал за мафиата ...хмм жалко за теб
  • 8 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    76 24 Отговор
    Рашо с тия натрупани имоти и пари по какво се различава от тия чужди и наши олигарси и престъпници?

    Коментиран от #23

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Оххххх

    97 12 Отговор
    Аз гледах интервюто.Нищо такова не каза.Каза,че Рашков ги посъветвал да се обърнат към медиите,което значи,че е бил безсилен срещу хидрата опасала държавата.Защо изопачаване,Факти?Сега ме изтрийте.
  • 11 Еййй

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "Алоуууууу":

    Чел го е сто пъти,но му е заповядано да не го премахва.Мснипулатори.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иван Иванов

    26 15 Отговор
    Не знам какво - доста е неясно - нещо - парцел, имот, той-тя - то.

    Сигурно нещо е имало - но защо не е разследвано точно - въпросителна.

    По принцип гърците са лабилни като информация и - все нещо казват общо-взето - не знам дали са прецизни тук.

    Откъде пък изкопаха сега Бойко Рашков - нещо не е читаво отвсякъде - да не би ГЕРб да организират отново нещо - като компромат.

    ГЕРБ са много отмъстителни - колкото са некадърни - толкова са и отмъстителни.

    Явно един човек - няма да прежали онези мигове - дето пролежа мимолетно в ареста един вид.

    Ако ГЕРБ с такова усърдие се грижеха и за държавата - а не за интригата - е - нямаше да е лошо.
  • 14 ХиХи

    36 16 Отговор
    Бай чекмеджан и бай дамаджан са еднакви, завършили милиционерската школа на БКП
  • 15 Буквоядец

    42 2 Отговор
    Да видим коментара на сегашния министър!
  • 16 Неее

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Професор Герджиков":

    Ша отрежат чоркат на хънтърбинденов
  • 17 Макето

    48 1 Отговор
    Крум и трябва на тази България!!! Да ви започне отгоре, та до последното генче да “реже”. Няма оправия иначе, няма!
  • 18 Когато чуете

    50 1 Отговор
    "ние сме правова държава" и "да оставим компетентните органи да си свършат работата", да си знаете за какво иде реч. Очаквайте скоро да се преборим с корупцията и нямайте грам съмнение в инвестиционния и бизнес климата в държавата. Шенген, ама друг път.
  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    35 26 Отговор
    ЧАШКО ДАМАДЖАНОВ Е .........,.... МАФИОТ КАТО .....,.... ПЕПИ ЕВРОТО И НОТАРИУСА .............. ФАКТ !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гражданин

    48 17 Отговор
    Напротив ако всички бяха като г-н Рашков и имахме работеща съдебна система нямаше да я има тази корупция , но групировките създадени от службите успяха да се внедрят в управлението на всички нива в държавата и чрез заплахи и терор успяха да изградят облика на държавата. Сега е момента всички замесени в съмнителни корупционни сделки да се отстранят от институциите и им бъде потърсена съдебна отговорност
  • 22 Будител

    32 11 Отговор
    Бойко Рашков е стар номенклатурен кадър....обучен добре, да лъже , да маже и е корумпиран от зората на демокрацията....
  • 23 Aлфа Bълкът

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Откъде очи да говорите срещу Рашков, като го защитавахте 1г и косур тука?
    Как все ви лъжат, как все ви мамят?
    Или май се оставяте да ви лъжат, щото има келипир?
  • 24 звезди

    25 1 Отговор
    Тия "бизнесмени" не са гледали почетния предцедател, като обясняваше за порциите. Всичко, което се иска от тях е, да измолят среща в Сарая, да чуят внимателно какво им се казва и да си развиват бизнеса. Без това, няма как да въртят бизнес тука. Защото тука е България и си има ред, който трябва да се спазва. Иначе изгаряш!

    Коментиран от #28

  • 25 Иван Иванов

    9 0 Отговор
    Не са първите "прецакани", ако се следва логиката - те искат да вложат пари, имат интерес - не знам какво всъщност е въпросът, знам - че има хиляди вече случаи на тъпизми.

    Сами си вкарваме собствените хора - да работят за стотинки - това ни е държавното управление всъщност - не подбираме или не търсим качествени инвеститори.

    Сега - в момента "Кауфланд" вдигна летвата много - това е истинската конкуренция - която се отрази на останалите сектори - включително - извън търговията - хората масово "мигрират" към по-платени места.

    Плащат ли заплати реално гърците - или просто мимикрия, защото аз не знам и не ме интересува - просто е редно да има реално заплащане, без да се дразни човека.
  • 26 ТЕ И СЕГА РАБОТЯТ ТАМ !

    8 2 Отговор
    ,,РАБОТЯТ , РАБОТЯТ , РАБОТЯТ" ! КАКТО И БОЙКО РАБОТИ !
  • 27 ГЪРЦИТЕ СА ТОЛКОВА НАБОЖНИ , ЧЕ ОНЯ ДЕН

    11 9 Отговор
    ПРИЕХА ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ !
  • 28 Будител

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "звезди":

    ......не .....плащаш си.....
  • 29 Тиквун

    12 6 Отговор
    През 2001 - 2005 г., докато беше главсек на мвр, станаха повече от 100 поръчкови убийства, които останаха неразкрити. Тогава Тиквата ходеше с черен шлифер, кожата се показваше пред камерите край убитите.
    Няколко дни преди убийството на Мартин Божанов се показа пред мисирките си с черен шлифер.
    Дали това не беше задкулисен знак?
  • 30 Буф Андре

    15 6 Отговор
    Рашков колко е мазен хитър и лукав той колко знае маймуните в Африка не знаят. Да му прегледат имотите на този заклет комунист
  • 31 Кирил

    14 6 Отговор
    Вижте палатите, дворците и апартаментите на Рашков и семейството и нещата са ясни....това от държавна заплата ли е
  • 32 Джо

    4 5 Отговор
    Явно тия които пишат кой колко имота има са комунягите. По дефиниция комунетата нямат имоти. Capisci?
  • 33 Боже,Боже

    5 2 Отговор
    Как не го е срам тоя да обвинява най-честния и най-беден български политик?
  • 34 Ахил

    11 4 Отговор
    Да припомня на късопаметните, че Бойко Рашков заедно с Корнелия Нинова са били зам министри в правителството на Бсп, Дс с премиер руския гражданин Сергей Станишев, правителство което продаде на безценица комплекса Камчия на руснаците и им построй безплатно цялата логистика. Правителство което ощети хазната с около 3 милиарда лева за извършените заменки на имоти, а някой чакат от другаря Рашков да свърши нещо полезно за държава и народ. Съсобственика на над 26 имота Рашков като само двуетажната луксозна къща в София струва милиони долари. Вижте как гласува другаря Бойко Рашков в парламента, винаги в полза на Бсп и против промените в комунистическата конституция. Човек трябва да е много глупав и силно заблуден за да вярва на такива като Рашков уж борец срещу руските зависимости, а той заедно с Настимир Ананиев са регистрирали фирма в която освен двамата фигурират и трима руснака. Егати ментетата, егати задкулисието от Бойко Рашков.
  • 35 иво

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДОЦ,. ВРАЧКА ШАШКЪНЛИЕВА, СОЦИОПАТ":

    млъкни бе, русофил долнопробен!
  • 36 Леш

    6 2 Отговор
    Това не е вярно, гледах интервюто на гърците и там беше казано точно обратното, че единствено Рашков им е обърнал внимание и веднага е уволнил въпросната съпруга, но съда я връща. Имах съмнения относно Рашков, но в случая той се оказа единствено в час. Реабилитация може би заслужава и Цветанов, всичко друго е леш.
  • 37 ГЕН, ЛЮБЕН ГОЦЕВ

    2 1 Отговор
    РАШКОВ МИ БЕШЕ ВРЪЗКАТА С РУСНАЦИТЕ
  • 38 Сандокан

    0 0 Отговор
    Поли кала.
  • 39 Бай Шукри

    0 0 Отговор
    На табелата нали видяхте какво пише - Καλώς ήρθατε στη Βουλγαρία! - Сега що ревеш...
  • 40 ЕБАЛА

    2 0 Отговор
    А ВЪВ ВОЕННА ПОЛИЦИЯ РАБОТЯТ МАМИНИ, БАБИНИ И ЧИЧОВИ КАЛИНКИ. МНОГО СА МОДЕРНИ - ЖЕНСКА ПОЛИЦИЯ. НАД 180 БРОЯ СА.
  • 41 наблюдател

    2 0 Отговор
    Просто има политика на високо ниво нищо да не се случва в България. Това си е вековен проблем, но Руснаците натиснаха във връзка със СВО в Украйна. Трябва да се разпитат Румен Радев, индивида с 12 тоалетни и цялата Харвардска групировка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове