Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 13:21 800 21

Петър Чобанов: Сигурен съм, че България ще е част от еврозоната

  • петър чобанов-
  • еврозона

Еврозоната ще се разширява и цифровото евро ще се превърне в суверенитет и стабилност, като градивен елемент

Петър Чобанов: Сигурен съм, че България ще е част от еврозоната - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Войната в Украйна сплоти ЕС в един политически блок и показа как може да действа в синхрон. Това е един импулс, които трябва да ни подтикне в реална промяна. Трябва да се поощрява един устойчив и икономически растеж. Трябва да се говори за координирана стратегия и заедност. Еврозоната ще се разширява и цифровото евро ще се превърне в суверенитет и стабилност, като градивен елемент. България може да сподели своя опит. Трябва да трасираме пътят към еврото с една все по-добра и ежеминутна комуникация с ЕЦБ. Сигурен съм, че страната ни ще бъде част от това. Това заяви подуправителят на Българската народна банка Петър Чобанов по време на конференция за бъдещето на финансовата интеграция на ЕС, организирана от евродепутата Емил Радев.

Форумът бе открит с видео обръщения на еврокомисар Марейд Макгинес, която отговаря по въпросите на финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари, и Паскал Донаху, председател на Еврогрупата. Встъпителни думи ще отправи и организаторът на конференцията – евродепутатът Емил Радев, който е докладчик по становището на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП относно създаването на цифрово евро.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз съм сигурен

    23 1 Отговор
    че си прост овчар

    Коментиран от #9

  • 2 Последния Софиянец

    13 2 Отговор
    През 2034 г.
  • 3 Брей

    15 1 Отговор
    А Путин пита ли?
  • 4 Европа се разпада

    15 1 Отговор
    И това е съдбата и.

    Който се е хванал с нас Българите, все се е разпаднал !

    Така да бъде - Както казват коледарите !!!
  • 5 провинциалист

    11 1 Отговор
    Разбира се, че е сигурен и то по една много проста причина. Не България иска да е в Еврозоната, а Еврозоната иска да е в България.
  • 6 Чобанов

    20 1 Отговор
    и ти ли Бруте. Първо Референдум, че на народа му кипна от проЗтотиите ви. От името на кого говориш? Народът иска референдум!!!!!! Кой ви дава право да вкарвате България във фалиралата ЕВРОЗОНА.
  • 7 ддд

    21 2 Отговор
    Само му вижте празния поглед и отвратиелната физиономия..! Някои хора може да ги прочетеш само по очите и малоумната мутра що за зевзеци са!
  • 8 провинциалист

    13 0 Отговор
    "цифровото евро ще се превърне в суверенитет и стабилност" - това е като овчарят да обяснява на овцете, че новата ограда и новият доячно-стригачен апарат ще доведат до суверенитет и стабилност. За овчаря, със сигурност.
  • 9 Кнаус 485

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "аз съм сигурен":

    Лошо е че много овчар ни управляват.... Що се касае за еврозоната и аз съм сигурен че ще ни е приемат, защото имат нужда от нас.... Сигурен съм и че 70% от нормалните българи не желая от еврозоната и еврото за национална валута..... Чехи, поляци, унгарци да не би да са по-глупави че не иска да влизат в еврозоната.... Ние ще влезем защото България се управлява от поредните гробокопачи.... Съжалявам че Възраждане не успяха да се преборят за референдум, всъщност направиха каквото трябва, на услугите от конституционния съд не разрешиха референдум...
    Та това е демокрацията в България...
  • 10 Евроатлантик Шиши

    5 0 Отговор
    Този е мой кадър !
  • 11 лоза

    5 0 Отговор
    Петър Чобанов: Сигурен съм, че България ще е част от еврозоната и ще бъдем чобаните на брюкселаните.
  • 12 Ти шмоко си сигурен

    5 0 Отговор
    Ама има ли смисъл да сме там
  • 13 то ако зависеше от малцинствата

    1 0 Отговор
    нямаше да има граница с турска , а и щяха да имат президент . С нотариуса, карамаски , барона, каква шенген . азис беше готин кмет . е нямаше 300 имота .
  • 14 Чудно ми е тези какво друсат

    6 1 Отговор
    Интересно е как се стига до такива изводи с трезв ум? Ами не може. Значи друсат нещо.
  • 15 ДПС, ГЕРБ, ППДБ, и мн др. е време за....

    5 2 Отговор
    Еничарчето проговори, продажник!!!
  • 16 Разпределител на порции

    3 1 Отговор
    Мария, започни с това "Петър Чобанов от ДПС". Какъв е бил преди като финансов министър и сега какъв е са гарнитурата но основното ястие. Мария, запиши ДПС и спирам да чета измишльотина ти.

    Коментиран от #20

  • 17 Мухаа ха!

    4 1 Отговор
    Ганчо го клатят все по усилено,а той спи непробудно.Първо еврозоната,след това цифровия нашийник.Задайте си въпроса,защо две уж не свързани помежду си неща,са започнати и ще финализират в 2026 г.Масовата подмяна на електромери,водомери( топла- студена) и топломери на радиатора,с такива,с дистанционно отчитане.За да могат спокойно,чуждите монополисти,да прибират директно ,всяка дължима сума към тях.Това ще се случи със всички монополисти - доставчици на услуги.Под езуитския флаг- За ваше улеснение,и безопасност на парите ви! Осъзнавате ли,че с цифровото евро,като вкарат задължително безконтактно и без налично плащане всички ставаме абсолютно зависими от банките.Тотален контрол до цент.Всеки,ще изтегля дължимото към него, още преди да имаш виртуално представена ,крайна наличност.Каквото остане- твое е,но до магазина! Там по същата процедура.Хиляди ще остават без работа.Касиери,продавачи, инкасатори за ток,вода,парно,банкови служители.Поменника е огромен.Някой ще опонира - Хайде стига с тези конспиративни теории! Така пишеха ,че е невъзможно Референдума да бъде отхърлен.Е,ще има ли Референдум? Не завиждам на бъдещите поколения изобщо.Само ги съжалявам искрено,до болка,защото това ще засегне и мойте наследници.
  • 18 Шопо

    5 1 Отговор
    Не ви щем еврото, не ви щем шенгена
    Референдум за ЕС и НАТО
  • 19 Ъ?!!!

    3 1 Отговор
    От къде ги намирате такива екземпляри бре?!!! Ма то само от пръв поглед си личи, че тоя е от някой психодиспансер!!! Такъв борсук ще ми дава тон в живота и ще ме поучава?!!! На 100% гащите му от долу са с кафява полоса.
  • 20 Никога

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Разпределител на порции":

    не е бил член на ДПС. Петър Чобанов е учен- икономист/ финансист. Основател на институт за икономически изследвания; шеф на комисията за финансов надзор, министър на финансите. Не можеш да го стигнеш, нито със знанията му, нито с практиката.

    Коментиран от #21

  • 21 Яяяяя

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Никога":

    Ами да заминава в Еврозоната, щом е толкова умен, защо ще си цапа ръцете да ни заличи от лицето на земята. Там ще го уважават ( в кавички)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове