Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 05:29 1 157 27

България и Турция подписаха меморандум за охраната на въздушното пространство

  • тодор тагарев-
  • министър-
  • турция

Министърът на отбраната тодор Тагарев е на посещение в Анкара

По време на първия ден от визитата си в турската столица Анкара министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с министъра на националната отбрана на Турция Яшар Гюлер, предадоха от МО.

Двамата подчертаха отличните двустранни отношения в сферата на сигурността и отбраната и доброто сътрудничество в рамките на НАТО, и конкретно по линия на мерките за засилване на сигурността в региона. По време на срещата беше подписан „Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и правителството на Република Турция относно презгранични операции за охрана на въздушното пространство“.

Страните обсъдиха бъдещото развитие на дейността на противоминната група в Черно море и изразиха увереност, че предстои все по-активно участие в съвместни инициативи за гарантиране на сигурността.

По-късно министър Тагарев се срещна със заместник-председателя на Комисията по отбрана на Великото национално събрание на Република Турция Рефик Йозен и с част от нейните членове. По време на срещата страните бяха единодушни, че търсенето на разумни решения на проблемите в Черноморския регион е ключово за мира и стабилността не само на Балканите, но и в цяла Европа. Беше подчертан и интересът за взаимодействие между отбранителните индустрии на двете държави.

В рамките на визитата министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна и с представители на отбранителната индустрия.

През първия ден от официалната визита министър Тагарев взе участие и в церемония по полагане на венец в Мавзолея на Ататюрк - "Анъткабир".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    36 8 Отговор
    Жалък предател остава за трети Март комшиите да пратят аскер да ги пази на Шипка от народната любов

    Коментиран от #5

  • 2 Иванушка-Умника

    28 8 Отговор
    Този министър затри усилията на всички военнослужещи, подготвяли се за война с Турция в последните 80 години. Това е предателство, което не бива да се прощава от тях, техните деца и внуци.

    Коментиран от #24

  • 3 ХАХАХА

    29 9 Отговор
    Жалка картинка. И то 10 дни преди 3 март!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 да беха

    28 7 Отговор
    станали Левски и Ботев да видят!Какъв жалък човечец ибрикчия е дала на света майка България.Такива като него има и други.Историята ще ги споменава,а народа споменава с топли чувства Тех и родата им.

    Коментиран от #7

  • 7 Българин

    30 6 Отговор

    До коментар #6 от "да беха":

    За съжаление и Левски и Ботев бяха предадени от такива като Тагаренко и сега управляват територията наречена България
  • 8 да да

    18 4 Отговор
    На Татараоглу му отвориха хълката. с анадолска тапия.....
  • 9 един от стадото

    22 3 Отговор
    само не разбрах с този меморандум, кой на кого ще пази небето. И кой на кого прави четки. В същност разбрах, как не, слабия се четка на по силния. Но има и друго, ние като най слаби, във всичко, най голям го вадиме срещу тая гадна Русия. До кога ще затваря едното око само наистина не разбрах. От нас ли ши почва, или ша на оставя за десерт
  • 10 Мнение

    25 3 Отговор
    Кога чуя меморандум и започва да ми се повръща. Това означава задкулисна сделка, лъжа, афера, подялба, продажба, прецскване на народа, мошенгия и всяко зло, за което човек се сеща.
  • 11 Българин

    15 3 Отговор
    Какво падение. Без коментар.
  • 12 Край

    15 4 Отговор
    Тия ще ни пазят както кучето пази салам.
  • 13 Ха, така…

    14 2 Отговор
    Докато управляващите ни лъжат как аха-аха и ще влезем в шенген, тихомълком се връщаме в Османската империя! Честито!
  • 14 Дядо Йоцо

    6 0 Отговор
    Турция ще ни пази от ... Може би Русия.
  • 15 ссср

    9 8 Отговор
    Да припомним на копейките, че през Първата Световна Война, когато Русия бомбардира Варна и Балчик, когато заедно с Румъния ни нападна в Добруджа, воювахме заедно с Турция и изгонихме миризливият казашки ботуш от Родината ни. Включително и от Македония. На 03.03.1918 г. в Брест-Литовск Русия капитулира пред нас и излезе от войната! Ние сме НАТО и е напълно нормално наш съюзник да пази небето ни! Още повече, че Москва въоръжи Сърбия(която два пъти напада България)до зъби! Ама копейките четат само Тик-Ток и Фейсбук!

    Коментиран от #25

  • 16 Не разбира

    6 5 Отговор
    Като е такава далавера друг да ти пази небето, защо Турция не подпише меморандум Гърция да и пази небето? Или не са се сетили, пък ние сме най-големите тарикати
  • 17 Браво

    4 6 Отговор
    Съюзниците трябва да си помагат и защитават още повече сме и съседи

    Коментиран от #19

  • 18 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

    1 2 Отговор
    СмърФ за Тагаренко и турците
  • 19 Бо-к-лу-к

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Браво":

    да пукясаш ти и всички като теб заедно с всички турци по Земята

    Коментиран от #20, #26

  • 20 Защо пожелаваш смъртта

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бо-к-лу-к":

    На баща си?
  • 21 Където е текло пак ще тече

    3 3 Отговор
    Турците са ни спасили от изчезване и са ни пазили 5 века. Поклон!!!

    Коментиран от #23

  • 22 Гост

    0 1 Отговор
    Ако през 89-а година, някой беше предсказал, че след 30 години раболепие пред 3апада България ще я варди турски аскер, никой нямаше да скача на площадите с вдигнати два пръста. А пък т03и, Киряк Стеф40в, един ден ще го учат в учебниците по история, като най-д0л..та и пр0...жна гни...а в управлението на страната ни.
  • 23 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Където е текло пак ще тече":

    Наведи се още малко, при поклона, че да си ми на хесап.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 А. Хитлер

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бо-к-лу-к":

    Цървул недей да кълнеш!
  • 27 Истината

    1 1 Отговор
    Каква война с Турция бе смешник? Война с Турция е все едно да те удари огромен метеорит! И защо трябва да има война между съюзници в НАТО!Комунета та веднага ще кажат ами Кипър? Кипър не е бил член на НАТО! Турция, Гърция и Великобритания са страни гаранти за Кипър! Гърчолята правят военен преврат и се опитват да присъединят острова към Гърция тогава се намесва Турция и гърчолята духат супата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове