Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 11:04 2 281 13

Емил Василев: Тече операция "Кьорфишек" в съда и прокуратурата

  • емил василев-
  • корупционен фонд-
  • съдии-
  • прокурори-
  • нотариуса

Няма съмнение, че мошеникът по прякор "Нотариуса" е бил един от тях и някъде е настъпил по-силни от него хора, които са поръчали убийството му

Кьорфишек. Или тотална манипулация. Както искате го наречете. Всеки обективен зрител, който е гледал прословутия филми на т. нар. Антикорупционен фонд е наясно, че това е брутален кьорфишек.

Това коментира във "Фейсбук" адв. Емил Василев.

Прочута "миска" опасана с микрофони прави тайни записи, за да намери доказателство, че богатият ѝ спонсор е несправедливо е обвинен в лихварство и поръчителство на убийство от корумпирани магистрати. Кьорфишек е и "списъкът с магистрати", които уж били клиенти на клуба "СС". Правят ни на маймуни за пореден път.

Тоталната манипулация на АКФ всъщност цели размествания по високите етажи на прокуратурата,

а преди това закриване на специализираните съдилища и прокуратури, което вече стана. Знаете, че аз бях и съм един от големите противници на спецправосъдието и съм правил десетки изказвания в тази насока още от парламентарната трибуна, докато бях депутат.

Знам от тъжен личен опит, че в съдебната система наистина функционират "брокери", които срещу огромни рушвети търсят подходи към съдиите-докладчици, за да ги корумпират и да дадено дело да бъде решено "по поръчка", а не съобразно закона и доказателствата.

Няма съмнение, че мошеникът по прякор "Нотариуса" е бил един от тях и някъде е настъпил по-силни от него хора, които са поръчали убийството му.

А може би твърде много се е разприказвал и някой корумпиран прокурорско-ченгесарски кръг го е поръчал. Но все пак възниква екзистенциалният въпрос: срещу пороците на съдебната ни система с кьорфишеци, фалшификации и "миски" ли ще се борим?

Смяната на всеки един главен прокурор с друг всеки път с убийства и медийни манипулации ли ще правим?

Измислицата на АКФ всъщност ще бетонира системата, а няма да помогне за разкриването на корумпирани магистрати,

защото ще се задейства рефлексът за "съсловно" самосъхранение. Сега всички тия комисии в парламента и ВСС всъщност само ще хвърлят прах в очите и доникъде няма да стигнат, колкото и добри да са им намеренията.

А що се отнася до АКФ, аз не съмнявам в добрите им намерения, но категорично не съм съгласен с тайни подслушвания, "миски" и пр. манипулации, защото придава на цялото им разследване "турбофолк" облик и поръчков характер, на което ще се закачи само публиката, която няма грам мозък в главата и част от децата в детските градини.

Създават се съмнения и дали АКФ не е взел един пари, само и само да изкара от ареста въпросния спонсор на "миската", който е бил с обвинения в лихварство и поръчителство на убийство. Апропо, защо медиите никъде не споменават за това ????


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    8 11 Отговор
    Браво на автора!

    Коментиран от #10, #12

  • 2 бандит методиев борисов

    13 1 Отговор
    най важно е да ми уважават чекмеджето, на другото май на та му
  • 3 Последния Софиянец

    11 4 Отговор
    Само Народния съд ще раздаде справедливост.
  • 4 Артилерист

    5 6 Отговор
    Звучи много логично. Впрочем, прави ми впечатление, че тези от АКФ са много приказливи срещу властта на съдебната система , а тя не им реагира, не пуска пропагандните си медии срещу тях. Нещо от сорта: нека си приказват...
  • 5 резервист

    11 1 Отговор
    Знаеш ли вица за заека, който счупил стъклото на тоалетната но твърдял "Аз бях, ама не бях аз!"? И ти си така. Прав си ама не си прав. Прав си че комисии, съставени от депутати не могат да извършат никакво разследване. Ако не искаш да се свърши работа - състави комисия. Но не си прав за АКФ, защото ако не бяха раздухали работата, всичко щеше да си върви по старому. Не си прав и за "миската със спонсора". Много си и насъбрал на тази жена. Да не би да те е отрязала някога? Изнесените факти изискват обстойна проверка. Да попитаме италианците как се прави операция "чисти ръце"!
  • 6 дом

    10 2 Отговор
    Статия в защита на статуквото.

    Спец съда беше ударната група на герб-дпс, прекрасно е, че го няма вече, а сега и ударниците трябва да излезнат на светло и да бъдат отстранени.

    АКФ са светлината в тъмната стаичка на мафията, а ти кой си ?

    Сарафа в записа на Гешев каза: ИГРАТА ПРОДЪЛЖАВА!

    Този мафиот ли ще изчисти прокуратурата?
  • 7 като чета такива матеряли и

    1 2 Отговор
    се чувствам , като паднал от космоса . това е пореден обрат . но има напредък . невена дали ще хвърли на брокер кинти да отърве 2 дела срещу нея . Цариградска е с жълтура и бокса , ама като я кълнел божанеца е слаба и с образувани фобии и мании , страхови неврози . значи има пушилка . е системата е наша . такава си е . заплата 3 бона, а един път месечно 100 бона рушвет . хахахаха . нормално е да завиждаш и да образуваш интриги . А ръководствата в правораздаването и обвинението си е ново . какви са артисти .
  • 8 Този Факт

    3 1 Отговор
    Този Факт е Излишно да се Коментира! Но докато другите Спят! Това ще продължава!
  • 9 Емил Василев е много подплашен, Защо??

    6 1 Отговор
    Ще търсиме Нобелови Лауряти и Кардинали за Свидетели, че на Василев не муХаресва Миска, ако е Свидетел!? Страх го гони!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове