Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 17:15 6 376 74

Нова заплаха към Цариградска: Ако не млъкне - и мъжа ѝ, и децата ѝ ще са с бетонирани крака на дъното на язовира (Обновена)

  • парламент-
  • съдия цариградска-
  • комисия-
  • нотариуса

Цариградска попита, след като Мартин Божанов е мъртъв от 31 януари – кой я заплашва и кой иска тя да мълчи

Нова заплаха към Цариградска: Ако не млъкне - и мъжа ѝ, и децата ѝ ще са с бетонирани крака на дъното на язовира (Обновена) - 1

Подозирам Невена Зартова, че тя лично е допринесла за демоничния образ на Мартин Божанов и както и прокурорския чадър и този на службите. Това заяви съдия Владислава Цариградска по време на изслушването ѝ във временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, съобщи "Фокус".

В началото на заседанието съдия Цариградска обясни, че умишлено настоява да седне далеч от Зартова. "Не съм там където е мястото за изслушвания, тъй като професионалната ми чест и достойнство ме карат в момента да не седна там където е колегата Зартова. Ако не уважите това мое искане може и изобщо да не допринеса до вашия дебат днес", предупреди тя депутатите.

"Този механизъм и тази мафиотска структура, която беше изправена и срещу мен, се случва с много сериозно политическо влияние, медийно участие, злоупотреба от страна на прокуратурата както с бездействие, така и с репресивно разследване, както и със злоупотреба със специални разузнавателни средства или с частни копроматни банки", бе категорична съдия Цариградска. Тя обяви, че е завела дела срещу "една трибуквена медия" заради атаките срещу нея, а натискът срещу нея е започнал след очернящи публикации в тази медия.

Тези думи предизвикаха остра и крайно некултурна реакция от страна на представители на "трибуквената медия", които прекъснаха съдията с викове насред заседанието на комисията. За щастие, този епизод приключи бързо и изложението на Цариградска продължи.

"Допускам, че сте запознати с публичните ми изяви и това, което заявих пред ВСС. Срещу мен започна във времето организирана атака с посочената медийна публикация с предупреждение, че ще бъда свалена и свързана с лицето Мартин Божанов. От мен не искаше резултат, а аз да се отведа в дело в което той участваше. След това съобщение това искане беше официално поставено с реплики към мен, поздрави и предупреждения към семейството ми. Освен Нотариуса в тази цялата форма на шантаж и натиск дейност имаше двама, Цариградска посочи и имената на адвокатите Велимир Атанасов и Калин Чанков като действали заедно с Божанов. Тя заяви, че има и още един човек, който вижда в залата в момента, но той е гражданин и не спомена името му.

По-нататък в изложението си пред парламентарната комисия съдия Цариградска разказа на депутатите как и откъде да поискат данни, за да си свършат работата по разкриване на истината около дейността както на Нотаруса, така и на Пепи Еврото. Тя цитира дела, доклади, справки и други документи, които са потънали в прокуратурата, без да се предприемат мерки по изясняването им.

Съдия Владислава Цариградска обяви пред временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, че вчера е получила заплаха срещу семейството ѝ. Тя отбеляза, че за това е уведомено МВР, съобщи БТА.

По думите ѝ в заплахата е било записано: „Кажете ѝ на съдия Цариградска, ако не млъкне - и мъжа ѝ, и децата ѝ ще са с бетонирани крака на дъното на язовира“.

„На 19 февруари бях предупредена, че мълчанието е злато и, ако не млъкна, ще ми изкормят гениталиите", каза съдията.

Цариградска попита, след като Мартин Божанов е мъртъв от 31 януари – кой я заплашва и кой иска тя да мълчи. Съдията допълни, че след като се е съгласила да бъде изслушвана в комисията, е имало поредица от нови заплахи към нея.

Съдебната власт трябва да се изчисти, но вие имате по-голямата задача да изчистите политическия чадър, съдебната власт е изпълнявала политически поръчки, коментира Владислава Цариградска по време на изслушването си.

Работата на комисията продължава с въпроси към съдия Цариградска.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    90 1 Отговор
    вие пък....Сарафов ще се засегне сега

    Коментиран от #33

  • 2 дано

    131 10 Отговор
    Тази ще ги навре където им е мястото на мафиотите от прокуратурата

    Коментиран от #38

  • 3 Заети

    94 2 Отговор
    са , действат за себе си , перат , чистят , трият , бършат - спасяват кожата !
  • 4 12340

    15 115 Отговор
    Послъгва...
    ... И е на некви вещества!
  • 5 пожелание

    129 3 Отговор
    Целият ВСС трябва да се измете незабавно ,и да отиват да работят на свободна практика ,а не да получават заплати за това ,че пазят мафията !

    Коментиран от #30

  • 6 бай Ставри

    77 3 Отговор
    Всичките сте за "Майор Векилски" !

    Коментиран от #29

  • 7 Навални и магнит ски

    53 93 Отговор
    Денков в Мюнхен пред журналисти от ИЗВЕСТИЯ КАЗАЛ ЧЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ СТРАДА ОТ САНКЦИИТЕ.. ВАЖНО Е РУСИЯ ДА ЗАТЪВА...ПОЗОР....дизела стана 3 лв храните до тавана.. ПОЗОР

    Коментиран от #54

  • 8 каскета

    87 3 Отговор
    Цялата съдебна система е Мафия,колко осъдиха България и народа плаща ако е от заплатите им ще се оправят
  • 9 факт

    107 10 Отговор
    Явно и е писнало на жената , и започва да говори и да казва истината за прокуратурата ,защото 80% от тях пазят мафията и за това получават милиони !!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ветеринарен психолог

    11 70 Отговор
    Цариградска да внимава как шофира по цариградско.
  • 12 Шайка

    66 11 Отговор
    Тук е най скъпо от цяла Европа и най ниски доходи УНИЗИТЕЛЕН ЖИВОТ..БЕЗ САМОЧУВСТВИЕ Хората са смачкани.....ток храни горива ужас ..
  • 13 456

    15 88 Отговор
    Само прическата и боята й струват поне 150 лева...Надути устни...скрити доходи...
  • 14 Акула

    45 2 Отговор
    мафия корупция престъпност
  • 15 Въпросната Комисия е създадена да Тупа

    63 5 Отговор
    Топката, да Мине Време и да се замете всичко за Пепи Еврото и Нотариуса!! Ще слушаме любимия лаф на Р Овч, че това е"стара претоплена манджа"

    Коментиран от #55

  • 16 Президента

    75 6 Отговор
    Да не се ослушва,като глиган в папурище а веднага да разръчка НСО и жената да бъде поставена под усилена охрана! А другите са ,нямам думи.
  • 17 Ко каза

    83 5 Отговор
    Тази жена ако разкаже всичко дето знае ще стане интересно.

    Коментиран от #19

  • 18 Тя като е съдия защо не е в

    49 7 Отговор
    Конституционния съд ами там има адвокати и пенсионери

    Коментиран от #27

  • 19 Нека

    7 40 Отговор

    До коментар #17 от "Ко каза":

    изслушаме съдия Истамбулска !
  • 20 Бай Иван

    55 14 Отговор
    Цариградска за Главен прокурор!!!

    Коментиран от #21, #35

  • 21 Евроатлантик Шиши

    22 7 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Иван":

    Не става !
  • 22 прокопи

    68 12 Отговор
    Тази жена взе да ме кефи. Не физически, разбира се. Доста е смела.

    Коментиран от #23

  • 23 А бе,

    19 33 Отговор

    До коментар #22 от "прокопи":

    той и Киро ви кефеше !

    Коментиран от #28

  • 24 аве

    13 41 Отговор
    дали не преиграва?

    Коментиран от #51

  • 25 Изглежда

    54 2 Отговор
    Изглежда Тази работа така няма да стане! Просто трябва под строй Управляващите политически партии и заетите в Прокуратурата, Съдебната система, МВР, ДАНС и другите да заминат в Затвора!
  • 26 Киро Шприца

    39 3 Отговор
    Нашта прокуратура, нашто мвр.
  • 27 Ами не играе

    32 1 Отговор

    До коментар #18 от "Тя като е съдия защо не е в":

    Ами не играе по свирката на който трябва!
  • 28 прокопи

    34 3 Отговор

    До коментар #23 от "А бе,":

    А вас Делянчо ли ви кефи?

    Коментиран от #45

  • 29 За....

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "бай Ставри":

    За.... Пиночет!
  • 30 На....

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "пожелание":

    Каторга може би!
  • 31 истина ти казвам

    24 2 Отговор
    Да се върне смъртното наказание!
  • 32 бай Иван

    26 27 Отговор
    Да ме извинява съдийката ама и нейната не е чиста . Така се е вързала с криминални лица около нея по материалите които излизат, а пък тя чиста та чиста.Кой съдия говори с умалителни имена на "клиента" си-Марти? Сещам се едно време как една дознателка беше почнала да разследва Боби Цанков и влезе в леглото му, една друга разследваща легна с един от най-печените автоджамбази , една друга полицайка си лягаше с един взломаджия на апартаменти,дето сега цяла България му разнася името /не нотариуса/ и стой на върха на извънпарламентарната мафия/ даже я бяха снимали/, една друга съдийка по едно от най-важните дела в държавата като бивша прокурорка преди 25 г спеше с един от най-отявлените автокрадци и си паркираше пред прокуратурата новата спортна кола.Мога и още да изброявам .Не че до Зартова е престижно да седиш / тя едно време си спомням ,че не даваше да и се сяда на стола в прокуратурата ако ,че беше новобранка/. Та така нищо не чакайте от тия комисии .Никой няма интерес и частица от истината да излезе, а тя е че цялата съдебна система е в обвързаности на финансов принцип на всички нива и кръстосани и нагоре и надолу и навън.
  • 33 Всеки е в Кюпа

    33 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Всеки е в Кюпа по Някакъв Начин! И не само тези Горе! Но и тези на първо Ниво! Такъв Слугинаж и през Социализма не е Било!
  • 34 дядото

    24 0 Отговор
    корупцио е латински термин,означаващ разлагане.неизвестни хора от задкулисието и политиката внимателно издигат на ръководните постове из целия спектър на държавата подбрани и с това разложени хора.от тях се очаква да бъдат благодарни и послушни.ако някой не слуша,започват- дискредитиране,плюене,заплахи и реално отстраняване- дори и физическо.всички го знаем,само в парламентарната група по нотариуса като че са паднали от марс.не им е лесно,защото знаят какво се очаква от тях.не е и няма да е лесно на белите лястовици като цариградска.гадното е,че нищо няма да се промени в тази,отдавна превзета от задкулисието и мафията територия.
  • 35 бай Иван

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Иван":

    Истинският бай Иван

    СЪКЪН НЕДЕЙ !!!!! Сигурен ли си ,че знаеш какво искаш
  • 36 дядото

    6 1 Отговор
    а нещата би могъл да промени само прежалил се човек,казващ се м.б. адолф висарионович пиночет.наивна мечта
  • 37 Един от вас

    44 11 Отговор
    Тая жена е като Джовани Фалконе! Силна и смела.Лошото е, че в нашата Прокуратура няма такъв човек, а всички са Корумпоне, Гепчоне и Услугоне! И още по-лошото е, че ги крепят разни "политици" с големи лъжици! Ама политиците сега се занимават със сглобката, а утре ще е с парите за новите блокове за АЕЦ, от които трябва да получат "ресто". С какво заслужихме да живеем в тая държава?!???
  • 38 Наивник на средна възраст

    20 15 Отговор

    До коментар #2 от "дано":

    Нещо не ми става ясно.Самата Тя е жена на криминално проявено лице и е с него е още преди завършване на юридическото си образование.Не,че е изключение - такива любови м/у магистрати(от разичен сорт),представители на структурите на МВР и криминално проявени лица бол!Нещо ме съмнява тази любов към закона от страна госпожата. Намирисва повече на разчистване на сметки и борба за влияние м/у групировки.Ако това доведе до поизчистване на съдебната система няма да е зле.Но самият проблем с нея няма да се рещи от такива казуси и ако има честни магистрати,то те знаят как може да стане това.Аз лично за начало бих отделил прокуратурата и бих премахнал въведения институт на функционален имунитет на бг магистратите.Това ще е едно добро начало....
  • 39 Медията

    17 1 Отговор
    Пик ли Е?
  • 40 Трябва да има конституционна

    14 2 Отговор
    Прокуратура и ФБР което разследва и като те закопчават да ти казват правата и че имаш право на адвокат
    Сезираш прокуратурата а те ти дават телефона на дознател в РПУ да ходиш на крак и незнам какво да се обясняваш
  • 41 Мемфис

    20 11 Отговор
    “ Кажете ѝ на съдия Цариградска, ако не млъкне - и мъжа ѝ, и децата ѝ ще са с бетонирани крака на дъното на язовира”
    Б.Б.
    Браво на българската Кьовеши!!!
  • 42 !!!?

    35 7 Отговор
    На Цариградска трябва да се даде статус на защитен свидетел от особено значение за нацоналната сигурност и специлна охрана докато не се разплетат свинските черва на Нотариусите - както на убития, така и на наследниците му по коридорите на властта !!!?
  • 43 Мазно Турско Кафе

    9 1 Отговор
    Нови висоти в изказа, нови сценки по стари сценарии, пред тази тЕРИТОРИЯ няма прегради, пътя към пропастта е асфалтиран и почистен!
  • 44 Тази

    12 9 Отговор
    Е съдийка Владка на мутрите. Мъжа и марио боксиора от бригадата на камен куката
  • 45 Не бе,

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "прокопи":

    Кокорчо !
  • 46 Хохохо

    1 1 Отговор
    10 ?
  • 47 Бай Шукри

    1 6 Отговор
    Защо бе чоджум дървото търсиш...
  • 48 Мишок

    6 4 Отговор
    Еее що пречите сега на политическата мафия !?? Млъкнете всички 6 милиона мишлета!
  • 49 Майора

    13 6 Отговор
    Аз не знам що за цирк е това! Съпруга е на двама мафиоти изврстни като Боксовете и прближени до Куката! Свидетели по делото са миска , женена за мафиот и Арабаджиеви олигарси! Едва ли не те са изнудваните! Не знам що за свидетели са такива хора!
  • 50 Аз съм тъпо копеуе

    8 1 Отговор
    Интересно ми е защо съдииките са повече от съдиите, а прокурорите са повече от прокурорките.

    Коментиран от #58

  • 51 Чичи

    9 7 Отговор

    До коментар #24 от "аве":

    Май малко преиграва.
    Не скри че има и кариерно претенции.Но е типична като цяло. И това, което е в момента при нея й е много.
    Но,Браво че се разприказва.
  • 52 УСА боклук

    11 2 Отговор
    Пеевски
  • 53 държава

    14 6 Отговор
    на бандити ЗАПЛАШВАТ съдия без повод с убийство и какво остава за обикновенните хора Трябва пролетно почистване и да не спира докато никой вече не смее да се заканва по телефон Да ги ловят като мухи и направо по бързата процедура за телефонен тормоз
  • 54 стоян

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "Навални и магнит ски":

    До 7 ком - ти чу ли го Денков или така ти казаха от руското да пишеш

    Коментиран от #68

  • 55 стоян

    16 0 Отговор

    До коментар #15 от "Въпросната Комисия е създадена да Тупа":

    До 15 ком - както стана с Красю черния и неговото тефтерче със имена на съдии и прокурори преди десетина години
  • 56 Име

    13 1 Отговор
    Интересно защо след като заплашват съдия в съда, той не извика охрана на съдебната власт да ги арестуват за заплахи. Пък после нека да се види от кой е чадърът!
  • 57 Огледален свят!

    11 10 Отговор
    Баш пък тая мутреса да се прави на света вода ненапита е повече от смешно!Но в "държава", като нашата щом Боко и Шиши са конституционно мнозинство, имаме "правителство" от марионетки, няма нищо чудно, че тази е съдия, че и с напъни за знаме на справедливостта и борбата с корупцията се изживява!
  • 58 тъпото

    5 4 Отговор

    До коментар #50 от "Аз съм тъпо копеуе":

    за да има равновесие Защото и полицаите са повече от полицайките СТАНА ли ти умно

    Коментиран от #59

  • 59 Аз съм тъпо копеуе

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "тъпото":

    Ухааа! СТАНА ми. Ама не всичко.
  • 60 Хм-Хм-Хм

    5 1 Отговор
    Ченгесарите изпълняват поръчки на мафията.
  • 61 Хм-Хм-Хм

    7 0 Отговор
    Важното е, че народа спи дълбоко.
  • 62 АБЕ ТАЯ ЦАРИГРАДСКА КАКВО Е КАЗАЛА ТА ДА

    8 7 Отговор
    МЛЪКНЕ ? МАЙ ТЯ САМА СИ СЪЧИНЯВА ЗАПЛАХИТЕ В СЪЮЗ С ДРУГИТЕ АРТИСТИ ОТ ГИЛДИЯТА ИМ ПАРАЗИТСКА !
  • 63 безобразие

    9 1 Отговор
    Гъбари, чувате ли в каква държава живеете? ЗА ВСИЧКО СТЕ ВИНОВНИ ВИЕ!

    Коментиран от #66

  • 64 Кой

    10 0 Отговор
    Някой смята ли, че досега е имало некорумпиран и необвързан с престъпността Главен прокурор в България като започнем от Татарчев?
  • 65 Бамбустан

    6 0 Отговор
    КЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА ????? КОЙ Е АРЕСТУВАН ????? ДО МОМЕНТА ВСИЧКИ ТРЯБВАШЕ ВЕЧЕ ДА СА В СЛЕДСТВИЕТО
  • 66 Време е за Възраждане

    1 5 Отговор

    До коментар #63 от "безобразие":

    Абсолютно си прав !!!! Време е....

    Коментиран от #73

  • 67 Писна ми от тая, бе!

    4 2 Отговор
    Е, няма как всяка вечер да си лягаш с организираната престъпност и сутринта да отидеш в съда, да съдиш по вътрешно убеждение, доказателства и справедливост и да ръсиш мозък и морал, че и да ревеш, че престъпната мафия те мачка! Такава лицемерна свинщина има само тук!
  • 68 Боян

    5 1 Отговор

    До коментар #54 от "стоян":

    Ами от руското не знам , но Габи каза че, е съгласувала нещо с посланиците на западни държави в някакво посолство бТВ новините .
    Сигурно в Кубинското или на Джибути.

    Коментиран от #70

  • 69 Горски

    6 1 Отговор
    Абсолютно е права тази жена: въпросите на тази комисия трябва да са към институциите и замесените длъжностни лица, а не към жертвите и те публично да бъдат подлагани на разпити-абсурда Булгаристан и булгаристанско правосъдие е направо ужасяващ за всеки един запознат как работят правораздавателните системи и парламентарни органи.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове