Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 19:43 3 701 29

Съученичка на изчезналата Ивана твърди, че класът ѝ се е държал лошо с нея

  • изчезнала-
  • ивана-
  • дупница

Тя е изключително добро момиче, наивна и всички се възползваха от нейната доброта, качваха ѝ се на главата

Съученичка на изчезналата Ивана твърди, че класът ѝ се е държал лошо с нея - 1

Класът на изчезналата Ивана от Дупница се е държал арогантно и лошо с нея. Това заяви пред БНТ Вероника Кирилова - позната на Ивана, която е учила в същото училище. Доброволци и днес се събират, за да продължат издирването на 17-годишното момиче, което изчезна преди пет дни.

"Тя е изключително добро момиче, наивна и всички се възползваха от нейната доброта, качваха ѝ се на главата. Тя е по-притеснителна. Познавам я, контактувала съм с нея, това не е човек с проблеми", каза Вероника.

Според нея именно лошото отношение е вероятната причина за изчезването на тийнейджърката. Самата Вероника също се включва в издирването.

До 17 часа днес са обходени около 600 декара район около Дупница, включително крайпътни дерета и места, на които Ивана би могла да се скрие. Повече от 150 полицаи участват в издирването. Съставен е и кризисен щаб, който от утре ще се заеме с по-добрата организация на търсенето.

Кметът на Дупница изрази притеснение към отношението към Ивана, както от страна на родителите ѝ, така и от страна на училището. Затова днес кметът се срещна с всички тях, но от училището категорично заявиха, че тормоз към Ивана не е имало. От учебното заведение отбелязаха, че в последния месец тя се е държала доста по-различно.

Междувременно 13 служители на Югозападното държавно предприятие също се включиха в акцията по издирването. Част от тях са с високопроходими автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    88 6 Отговор
    "От училището категорично заявиха ,че тормоз към Ивана не е имало. От учебното заведение отбелязаха, че в последния месец тя се е държала доста по-различно" На изявления на директори и учители не вярвам. Особено след като всички сме минали през училище и сме видели как по най-безсрамен начин те оставят слабите ученици да хулят отличниците! Кой добър ученик не е бил обсипван с хули като "зубър", "тъпак" и пр. от малоумни съученици, които не стават дори за чистачи на тоалетни и не могат да четат и пишат? Но тези учители всякога са си затваряли очите за това явление, показвайки слабост към простаците. Отврат.

    Коментиран от #7, #24

  • 2 Селянин бръсне се с мотика

    37 2 Отговор
    Абе,като ви гледам как търсите по шосето в индианска нишка 20 човека ще я намерите друг път.
  • 3 орача

    6 24 Отговор
    ..Кочан опрявя..кочан разваля..Народна мъдрост.

    Коментиран от #12, #29

  • 4 за съжаление има много такива

    67 0 Отговор
    добри и търпеливи хора, които просто от доброта не са способни да отвръщат на обидите и ударите на околните , макар да го осъзнават много добре а винаги прощават и търпят до безкрай

    Коментиран от #8

  • 5 И учителите

    71 0 Отговор
    затваряли уши и очи ! Престъпление ! Дано момичето бъде открито и невредимо !
  • 6 Дърт даскал

    19 25 Отговор
    Явно Ивана е дете със Специални образователни потребности /СОП/ Такива деца се нуждаят от специални грижи и внимание. Някои от тях могат да се впишат в училищната среда, но други хиперактивни или прекалено пасивни не могат. Първите провалят работата на всички учители, а вторите за съжаление са в ролята на кълвано пиле. Политиката всички да бъдат адаптирани се оказва в много случаи неефикасна, особено за деца с намалени интелектуални възможности. Тези деца трябва да се обучават в специални училища на малки групи със специално подготвени учители. В масовото училище учителите не могат да им помогнат и нямат възможност в часа да им отделят специално внимание. Друг проблем е, че родителите не споделят с учителите проблемите на децата си и учителите се отнасят към тях на общо основание. Проблемите са много, но най-отговорни за децата си са родителите. Преди години родителите на едно такова момиче гръмко заявяваха, че "поне даскалица или медицинска сестра ще стане". Уви !

    Коментиран от #9, #10, #16, #19

  • 7 Бендида

    48 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Така е, ще вметна мъничка корекция. Всичко в училищата се съсипа с нефелния, делегиран бюджет. С правилото, че парите следват ученика се допусна пълна деградация. Вкратце за някой лев повече, си затварят очите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 РИО

    43 7 Отговор

    До коментар #6 от "Дърт даскал":

    Много от тези деца със СОП са в резултат на неглижираното и нехайно отношение на некадърни, неграмотни и психясали псевдоучители, които в повечето случаи нямат и професионална квалификация. Колко ли ИВАНИ има в българските училища, деца, които биват подлагани на ежедневен тормоз от съученици без да получат нужната подкрепа от учител, психолог. Последните са просто безмълвни наблюдатели и съучастници.

    Коментиран от #21

  • 10 Учител

    14 10 Отговор

    До коментар #6 от "Дърт даскал":

    От всички коментари и предавания по телевизиите, този коментар само казва горчивата истина!
  • 11 бат иван

    41 0 Отговор
    всички по-различни деца биват тормозени в училище по един или друг начин, и нито останалите ученици, нито учителите правят нещо това да спре, лошото е че в последно време тормоз и бой се набюдава от момичета към момичета/момчета , между другото кмета на дупница миналия месец предложил да му вдигнат заплатата на 9100лв явно много работи човека
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Прост народ

    32 7 Отговор
    Прост народ - слаба държава. До 89-та година имаше ред и дисциплина в училищата. През 90те настана анархия, мутренското поведение, като обидите и боя , стана част от ежедневието, до ден днешен. Този манталитет и никакво уважение към околните, е проблема за неспазване на правила, корупция и войната по пътищата. Както на запад , че на изток до Китай и Япония, има дисциплина и спазване на правилата.
  • 14 Ела

    12 0 Отговор
    Да не търсят по шипки и храсти, а контакти, камери, превозни средства...и т.н.
  • 15 Факт

    1 11 Отговор
    Така трябва природата е конкурентна
  • 16 Дърт даскал

    12 14 Отговор

    До коментар #6 от "Дърт даскал":

    Моля, хора, които не стъпвали в училище и час да не коментират, както аз не коментирам действията на машиниста, когато пътувам с влак или да казвам на лекаря как и с какво да ме лекува тъй като не разбирам от медицина. С други думи всеки да работи и дава мнение само в областта, в която е компетентен !
  • 17 Пипи

    14 4 Отговор
    Да ми върнат парите като данъкоплатец! Аман от напушени и неориентирани елементи! Кво ще кажат родителите? Не само да ми подсмърчат по телевизиите? Какви мерки взеха, какво решиха, как възпитаваха? Нищо ли не забелязаха? А сега олеле?
  • 18 Бивш

    13 5 Отговор
    Hяколко години работих като учител, преди повече от 10 години излязох от тази система. Благодарен съм на съдбата, че успях да се махна, просто недоумявам как въобще има млади хора, които стават учители... Бягайте оттам, не се подлъгвайте!

    Коментиран от #20

  • 19 Сегашната методика е погрешна.

    13 7 Отговор

    До коментар #6 от "Дърт даскал":

    "Тези деца трябва да се обучават в специални училища на малки групи със специално подготвени учители". Тук сте прави. Но в момента тези деца участват в обучението заедно с високоинтелигентни деца и не толкова интелигентни, но все пак в рамките на нормалното. Децата с особени образователни потребности теглят останалите назад, защото най-умните искат да се състезават с умни и да напредват. Родителите на успешните деца негодуват и са напълно прави. Децата с умствена изостаналост, които понякога завършват дори средно образование, но не знаят таблицата за умножение, са наистина сериозен проблем за самото общество. Смятам, че трябва да усвояват професии, които не изискват голям ум и да ги практикуват, а не да тежат на социалната система. Синът на мои доста заможни познати, който е учил в подобно училище и му личи от пръв поглед, че е умствено ощетен от природата, преди време се ожени за подобно момиче и сега имат син с още по-сериозни проблеми. Чудя се, защо на тези хора им се позволява да сключват брак. Какви болни времена настанаха. Някога хората бяха по-мъдри.
  • 20 И къде да бягат

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "Бивш":

    За мъж има повече възможности за работа. Жените в образованието от година на година са все по-смотани, а и работното време ги устройва. Вкъщи могат да проверяват контролни и нещо да свършат я в домакинството, или пък децата им да са пред очите им. И въпреки приказките им, че касиерка. в Лидъл вземала повече, което не е вярно, една не е отишла да работи там.
  • 21 Умните си отидоха, останаха само неумни

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "РИО":

    Дали учителите са виновни или децата, за които става дума, имат лоша наследственост? А дали и сред учителите няма подобни екземпляри? В държавната администрация където и да отидете, рядко ще срещнете човек, който с лекота да реши някакъв проблем. Пълно е с хора с ограничен мозъчен потенциал. Чудя се, къде изчезнаха умните хора, които все пак някога живееха по нашите земи?
  • 22 Будител

    15 2 Отговор
    Класът се държал лошо .... Ми какво може да произведе "образование" което "образова" без да "възпитава"
    Поне 1 уроче за Добро и Зло, за честноо и нечестнио, за лъжата и истината, за добродетелта и безнравствеността, за родинолюбието и безродничеството... за уважение на младите към по-голямите, за себеуважението, за целта на живота, за това да останеш тука и допринесеш за обществото сред което си израстнал или да офейкаш навън да допринасяш за други общества . И тям подобни възпитателни въпроси. Има ли някви урочета ??? --- неее-еее-еее. "Глобалистите нямат родина", а са ни Началници. И чичко Сорос ни прави образованието . Той по-знае. Ние не знаем. Тука е нямало святи хора, от които да се учим... чичко Сорос най-знае.
  • 23 Бу Бу

    12 0 Отговор
    Ако ще търсят из поля и паланки защо не привикат всички ловци в мвстните ловни дружинки и не ги пуснат да търсят. Имат коли, кучета ,специална техника, нека поне едно добро дело да свършат.

    Коментиран от #26

  • 24 Лиси

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Не е само пристанища. Някои видове толерантност към лошото поведение се базират на факта, че родителите са от по-равните.
  • 25 НЕ ВЯРВАМ ДА ЛЪЖЕ МОМИЧЕТО

    0 3 Отговор
    ОСТАНАЛИТЕ ВСИЧКИ СА ЛИЦЕМЕРИ ........... БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ! ВСИЧКО ДНЕС Е СЛЕДСТВИЕ ОТ ЕВРОАТЛАНТИЗМА !
  • 26 КВИ ЛОВЦИ БЕ , ОУУУУ ?

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Бу Бу":

    ТО ВЕЧЕ И МУХИ НЯМА В БЪЛГАРИЯ !
  • 27 КИРО БРЕЙКА Е ПРАВ , УЧИТЕЛИТЕ СА

    0 5 Отговор
    БОКЛУЦИ - ТЪРПЕЛИ СА Я ЩОТО ПАРИТЕ ВЪРВЯТ С УЧЕНИКА !
  • 28 Това е резултата

    1 1 Отговор
    Това е резултата от Незачитането на Човешките права в България! И от Правителството, и от Народното събрание, и от Целия Държавен апарат!
  • 29 Аз съм веган

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "орача":

    Явно теб те развалил кочана
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове