Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 16:00 1 924 81

Иво Инджев: Корените на днешния рашизъм са в онзи антисемитизъм, чието позорно знаме е Николай Игнатиев

  • граф игнатиев-
  • антисемитизъм-
  • гонения-
  • евреи

Демократичният свят най-сетне осъзна рашистка заплаха за международния ред

Иво Инджев: Корените на днешния рашизъм са в онзи антисемитизъм, чието позорно знаме е Николай Игнатиев - 1
Снимка: БГНЕС

Писал съм го в книгата си “Измамата “Сан Стефано”", но не е лошо да припомня корените на рашизма в антисемитизма. За да не се забравя. Защото рашизмът не е мнение, а престъпление – точно както и фашизмът (нали другари антифашисти).

Следва цитат от книгата ми, където съм се позовал на документи. Както е казал Апостола на свободата: с факти имам да докажа

Демократичният свят най-сетне осъзна рашистка заплаха за международния ред, мира и заплахата от ядрен всечовешки апокалипсис както никога досега. В същото време виси като нож на гилотина въпросът за истинския прочит на генезиса на рашисткото зло не само в отровената с рашизъм България, но и на Запад, където все така се премълчава родителската връзка на рашизма спрямо нацизма.

В иначе великолепната по своята информативност британска документална поредица на телевизионния канал “History chanel” попаднах на твърдението, че в първото антисемитско законодателство датира от времето на Химлер, отговорникът за него в Третия райх. Това просто не е вярно. Прототипът е създаден половин век по-рано от учителите на нацистите по антисемитизъм в Русия. В главната роля е бил министърът на вътрешните работи Николай Игнатиев, славен тук (а напоследък” преоткрит” пропагандно и в путлеристка Русия) като “граф”, благородник и дипломат.

Игнатиев е назначен през 1881 г. за вътрешен министър от император Александър III след провала му като дипломат на Балканите. Авторът на измамния договор от Сан Стефано, “подаряващ” земи на българите без никакъв шанс тази химера (завлякла в гроба стотици хиляди българи по-късно при нейното преследване в поредица от войни) да се сбъдне, е назначен от сина на току-що убития при атентат (с участието на брата на Владимир Улянов-Ленин) Александър II. Избран е да създаде антисемитските закони именно заради върлия му антисемитизъм с цел империята да смаже еврейското население. Игнатиев оправдава доверието.

Игнатиев е награден за заслуги към руското мракобесие от новия император Александър III с поста министър на държавното имущество. Броени седмици след като на 1 март 1881 г. загива при атентат царят Освободител (на крепостните роби в Русия) Николай Игнатиев става по волята на новия император министър на вътрешните работи.

Генерал Игнатиев е издигнат за заслуги в борбата му срещу евр(оп)ейското влияние като най – виден представител на руското мракобесие. Доказал се е като върл реакционер още като дипломат на Балканите, воювал “с болка на сърце” срещу проникването на европейско влияние сред народите на полуострова.

Натоварен е в ролята на водещ руски православен фундаменталист и радетел на идеята за подчиняването на славяните на руските имперски интереси да бди в самата руска империя да не покълне европейско влияние. Това го прави особено актуален за реанимирана употреба от страна на съвременната кремълска пропаганда в България за нуждите на московската антиевропейска и антизападна доктрина. Тя обслужва усилията на Москва да насъсква България срещу нейните западни съюзници.

Николай Игнатиев се самоопределя като заклет антисемит в интервюта с меродавни автори. Сред тях е английският журналист Чарлз Марвин, който познава Русия от 16 годишен. Живее там с баща си, нает като инженер по проект на река Нева. Научава руски по време на своя 6 годишен престой, продължил до 1876 г. От в. “Глоуб” го наемат като кореспондент за година и половина в Санкт Петербург. Завръщайки се в Лондон е приет на работа във външното министерство. Доверяват му на 29 май 1878 г. да направи копие от тайната сделка на Великобритания с Русия, подготвена за подялбата на плячката от Руско-турската война (за сметка на българите), обявена по онова време.

Чарлз Марвин предоставя още същата вечер резюме на документа на в. “Глоуб”. Скандалът принуждава премиера Солсбъри да заяви на 1 юни в камарата на лордовете, че публикацията е лъжа. На 14 юни “Глоуб” публикува пълния текст на срамната сделка с Русия (за българска сметка).

Храбрият журналист Чарлз Марвин е арестуван на 26 юни, но три седмици по-късно е освободен поради липса на доказателства за извършено престъпление. След това журналистът публикува пълни разкрития как Англия и Русия тайно са се договорили на 31 май 1878 г. за подялбата на балканското наследство на победената от Русия Османска империя.

Чарлз Марвин интервюира министъра на вътрешните работи на Русия Николай Игнатиев през 1882 г. и му задава въпрос за отношението му към евреите. На което Игнатиев отговаря:

„Евреите сами се обявяват за общност. Те имат свои собствени обичаи и навици и не биха следвали тези, установени в Русия. Те са държава в рамките на държавата. Как бихме могли да се справим с подобен чужд елемент?“

Чарлз Марвин пита за уточнение:

„Но недоволството е, че Вие няма да позволите на евреите да се възползват от привилегиите на останалите граждани на Русия”.

На това министър Николай Игнатиев отвръща с кратка лекция по отношение на “мръсния евреин”, който “угнетява хората” и заслужава да бъде изгонен от Русия (както и става с 1 милион евреи след погромите от май 1881 г. в руската империя):

“Ако сте живели в Южна Русия тогава ще знаете какво е евреинът. Той е мръсен, облича се различно от всички останали, организира свое собствено общество и угнетява хората. Както отбелязах преди време пред една делегация, която ме чакаше – да уважаваме изгонването на евреите от определени градове и територии – как бих могъл да накарам хората да те приемат ако ти правиш всичко по силите си, за да ги накараш да те мразят и отлъчват?“ (Чарлз Марвин, „Руското настъпление към Индия“, разговори със Скобелев, Игнатиев и други изтъкнати руски генерали и държавници, централно азиатския въпрос, Лондон, Законът Сампсън, Марстън, Съърл и Ривингстън, 1882, стр. 233.)

За същото свидетелства и Уйлям Томас Стийд, известен и като писател, предвидил катастрофата на “Титаник”, загинал отгоре на всичко въпреки пророчеството си в катастрофата на борда на същия този кораб през април 1912 г..

“Генерал Игнатиев има често посещения от равините, когато е Министър на Вътрешните работи, и в своите интервюта с делегациите той се изказва по обичайния си начин. Той им казва, че когато равините ревизират Талмуда и прочистват пасажи, които учат евреите, че вярата не трябва да се поддържа чрез идолопоклонничество, те самите могат да се върнат и да помолят да им бъдат възстановени и да споделят именно привилегиите на идолопоклонничеството. „Ние страдахме под робството на Египет,“ казват равините. „Но“, язвително отвръща Игнатиев, „ако е така, защо не си излязохте от Египет? Къде беше вашият Моисей? Аз бих бил твърде доволен да му дам всичката власт да заведе вашите хора в земите на Ханаан. Фараонът не би ви пуснал; аз, от друга страна ще изпитам задоволство да ви дам всяка възможност да заминете.“ W.T. Stead, “Truth About Russia”, London, 1888, Cassel and Company, Ltd, pp. 305”.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слава на Русия

    102 18 Отговор
    подлого

    Коментиран от #34

  • 2 гост

    102 14 Отговор
    Този Урод удари дъното

    Коментиран от #81

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 горящо абрамсче

    79 9 Отговор
    какви лоши руснаци
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ХиХи

    44 9 Отговор
    Членовете на конпартиите не само в Русия а и в САЩ преди сто години са били Евреи, в Испания също
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Видял

    70 7 Отговор
    За техните безумни напъни важат стиховете на Дядо Вазов: „Тирани, всуе се морите! Не се гаси туй, що не гасне! Лучата, що я днес гасите, тя на вулкан ще да порасне!“
  • 9 Град Симитли

    67 8 Отговор
    антисемитска дрисн@!
    Не си заслужава четенето.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Живанши

    61 10 Отговор
    Расиста вика дръжте расиста! Руснаците не са ни гаджета, колкото и да се надяват расистите в Бг! Ще ни заличат ако решат, така че по-полека с вашите расистки реторики. Говорете като нормално хора. Какви рашисти, какви 5лв! Не са ни гаджета, ще страдаме заради психично болни като вас! Аз ще се затъпя за Русия, защото знам, че България не е България на българите а такава на чужди, западняшки (абсолютно извънземни на нас култури). Фашисти, ще ядем ядове с вас. Вие сте враг на народа ни! Смъртен враг!

    Коментиран от #32

  • 13 малиии

    8 42 Отговор
    Те тука нашата колхозня ше се изриви ... 🤭😁
  • 14 Това жалко

    62 10 Отговор
    Ми зерно същество, съществува благодарение на майка си и баща си комунисти! Получил е образованието си благодарение на техните грижи,и на грижите на комунистическата власт!И сега вместо да си посипва главата с пепел затова,че е взел мястото в университета на някое умно момче,този пара зит плюе най нагло по всичко руско-българско!Жалък,много жалък!
  • 15 Наглецо

    52 7 Отговор
    На този доносник от КДС не му чета пасквилите.Има четири дъщери и трябва да ги издържа плюс пиячката и дрогата.
  • 16 Дедо ви...

    41 5 Отговор
    Господ е събирач. Тук все едни такива ги събират избягали от Карлуково....
  • 17 Сталин

    46 7 Отговор
    Иво чифута,пак 6 милиона лъжи
  • 18 Перо

    45 6 Отговор
    Джендърският агент още ли е жив? Още ли се държи за бюрото и се е вързал за него?
  • 19 Бмх

    37 5 Отговор
    Хихихи демократичен свят хихихи на простотията демокрация ли казвате хихихихи
  • 20 Сталин

    33 8 Отговор
    " Вие трябва да разберете ,че водещите Болшевики които превзеха Русия,не бяха Руснаци.Те мразеха Руснаците.Те мразеха християните.Водени от етническа омраза те измъчваха и избиваха милиони Руснаци без частица от човешко разкаяние.Евреийския Болшевизъм извърши най голямото човешко клане на всички времена.Факта че по голяма част от света е в неведение и невежество за това огромно престъпление е доказателство че световните медии са в ръцете на извършителите."

    АЛЕКСАНДЪР СОЛЖЕНИЦИН

    Коментиран от #52

  • 21 Долен

    42 3 Отговор
    Слугинаж
  • 22 Ами

    42 6 Отговор
    Аз също не му прочетох мръсотиите дето пишеш,за да не се омърся :)),но всеки може да прочете речта на Стефан Стамболов пред народното събрание и чужди представители, с която иска Граф Игнатиев за княз на България,има я и в нета, там той обяснява защо ит.н. Разбира се всеки знае кой е Стамболов и кой е инджев:)))

    Коментиран от #37

  • 23 Поръчков материал

    40 7 Отговор
    Фесът Инджев падна още по-ниско щом и с граф Игнатиев се поругава.
  • 24 Бай Митко

    35 4 Отговор
    Душевен НЕ чистоплътник.
  • 25 да питам

    8 23 Отговор
    Абе , кога ше забранят проруските сайтове ?! Все пак сме в ЕС и НАТО ...

    Коментиран от #31

  • 26 Хаха

    13 22 Отговор
    Най-комичното е дето рашистите се държат като нацисти но настояват че други били нацисти.
  • 27 пешо

    26 3 Отговор
    боклук пий си парцуцата и не се обаждай
  • 28 Мдаа

    11 28 Отговор
    Граф Игнатиев, българопродажникът!
  • 29 Трол

    21 3 Отговор
    Утре чакаме и г-н Слатински.
  • 30 Този гей е

    34 6 Отговор
    Рядък мръ сник.
  • 31 Стършел

    7 17 Отговор

    До коментар #25 от "да питам":

    Много настървено агитират, май скоро мутрофанова ще раздава зарплата!
  • 32 Sкаnкhunt42

    6 26 Отговор

    До коментар #12 от "Живанши":

    Крайно време е всички рашисти да се изселите в рашия и да ни оставите да живеем спокойно!

    Коментиран от #42

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Истотия

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Слава на Русия":

    А къде са корените на западния фашизъм, реализиран като диктатура на капитализма?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Доносник

    8 1 Отговор
    Факти критерии по който триете и манипулирате общественото мнение
  • 37 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    10 14 Отговор

    До коментар #22 от "Ами":

    И ти си прав! Знаем как Стамболов завършва дните си - по поръчка на българските русофили! Не си от най четящите!

    Коментиран от #58

  • 38 Дълго_Име

    19 4 Отговор
    И тоз хубостник изпълзя от леговището да сее сглупости и небивалици! Ало, Ивчо, времето ти безвъзвратно отминаи отшумя, напъните ти са напразни, едва ли някой те помни от зората на "демокрацията". Тогава минаваше за що-годе "демократ", сега си г-н Никой!!! За го знаеш, преди да постваш и сееш глупост след глупост!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 💠🔆♻️

    17 3 Отговор
    Ленин е Германски агент.

    Ей коми, повърнете открадната - та, земя, апартаменти, българска история, повърнете и се извинете на всички българи, в България и Чужбина за Фашисткото Коми Терористично Управление, за десетилетия терор на, цитирам “неблагонадеждни” личности, за ДС терор над цели Фамилии с десетилетия.
    Путин е вашта леля.

    Пфу…

    Слава на Имперската Руска Армия, освободила България ат 500 стотин години Турско Иго.
  • 41 Зайо Байо

    19 3 Отговор
    Иво Инджев кога го е проумял това нещо ? Преди или след като е станал доброволен , осъзнат и платен агент на ДС !?
  • 42 хмм

    24 2 Отговор

    До коментар #32 от "Sкаnкhunt42":

    Ами ние сме ви оставили, бе, защо не си забелязал? Никой не се занимава с вас, обаче вие не живеете тихо и мирно, а ходите да громите Путин по площадите, събаряте паметници, пръскате омразата навсякъде. Вие никога не можете да живеете мирно, защото сте изпълнени с омраза и нетърпимост към всички, които отказват да мислят като вас. Вие сте много дефектни същества, също като авторът на този буламач.

    Коментиран от #62

  • 43 Дядо Гъдю

    19 3 Отговор
    Дайте му чаша вода на тоя ,че от злоба се задави и може да предаде Бо гу д ух.
  • 44 Респект

    4 14 Отговор
    Много добра книга подкрепена с множество документи.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 АРЕС Z

    16 1 Отговор
    Миндж.ф,дато те настигне най голямото зло,...роде мръсен.
  • 47 Типична копейка

    16 3 Отговор
    Аз изобщо не чета.
    Слушам само Kapбовски, Boлгин, Явop Дaчkoв и Kиpo брейка.
    По някога си пускам канала на Koциту и Пackoв.
    Те всичко знаят! Ако има нещо важно ми го казват в каналите си.
    Четат само евpoджeндъpитe и жълтonaвeтницитe, щот им е толкова akъла.
    Там не са пускали Иво Инджев, значи не е важно.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 !!!?

    11 17 Отговор
    До кога България ще бъде третирана от Москва като Задунайска Губерния !!!?

  • 50 Пешеходец

    7 13 Отговор
    Да се преименува бул. Гр Игнатиев, за да не пресича бул. Левски.
  • 51 шефа

    18 2 Отговор
    Хора,как може природата да създаде такъв МРЪСЕН човек,този доносник на ДС е съсипал толкова съдби и сега има наглостта да пише за морал ! Ей жалко човече,повярвай ми ще си платиш версиите !!!
  • 52 Руска действителност

    8 12 Отговор

    До коментар #20 от "Сталин":

    Когато Ленин умрял с мозък, направен на пихтия от сифилиса, се оказало, че вторият човек в партията Троцки е предател. Каменев, Зиновиев и Сталин свалили Троцки и го изпратили в изгнание,
    където по-късно му сцепили главата с пикел.
    Скоро се оказало, че Каменев, Зиновиев и Бухарин също са врагове и вредители. Тогава доблестният другар Ягода ги разстрелял, а след това Ежов разстрелва доблестният другар Ягода.
    След смъртта на Сталин всички разбрали, че Берия също е предател и вражески агент. Тогава Жуков не се подвоумил и го застрелял.
    Скоро Хрушчов разбрал, че и Жуков е враг на народа и предател и го пратил в Урал.
    Оказало, че и самият Сталин е враг, вредител и предател, а заедно с него и голяма част от политбюро. Тогава изнесли Сталин от мавзолея и разгонили всички партийци начело с Хрушчов.
    Станало ясно, че Хрушчов също е враг на народа. Брежнев го пратил в пенсия.
    След смъртта на Брежнев пък станало ясно, че и той е вредител и виновника за застоя. Имало още двама вредители, но те толкова бързо умрели, че никой не ги запомнил.
    Дошъл Горбачов, който установил, че цялата партия е от вредители и врагове на народа.
    В този момент обаче СССР се разпаднал и веднага се установило, че Горбачов е предателя и врага на народа!

    За Путин не се очакват никакви изненади.
    От болшевишката революция до днес, Русия се управлява единствено от предатели и врагове на народа.

    Коментиран от #66, #72, #77

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Сорос

    11 2 Отговор
    Дааааааа вярно ,мръсен ,грозен,долен,но пък евтин .
  • 56 💠🔆♻️

    14 2 Отговор
    ДАНС, и Германският Бундесвер имат специални Звена, добре обезпечени с парична ренумерация, като,

    “Deutsches Büro und Spezielle Abteilung für Propaganda und Desinformation”

    Иначе отдавна Украйна и Русия да са на масата за преговори.

    Бундесверът в Германия има специално Звено в Германската Армия което е заето да произвежда Пропаганда и Дезинформация по Гьобелс - Третият Германски Райх.

    Пфу…
  • 57 Възрожденец

    3 11 Отговор
    Иво Инджев бърка надълбоко в копейките 🤪🤡 с боксова ръкавица. 😂😂😂
    Да е жив и здрав и още дълго време да разобличава по неоспорим начин лъжите на ватници и копейки.
    Чест и почитания!

    Коментиран от #63

  • 58 Ами

    10 2 Отговор

    До коментар #37 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Това как променя фактите за Граф Игнатиев и ролята му да я ума България. А Стамболов убива капитан Паница,няма как да му се размине после.
  • 59 Митко

    10 1 Отговор
    Тоя жив ли е още? Що не се удави в езерото "Ариана" - поне някой може да го спомене с добро.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ха ха

    3 1 Отговор
    а на какво се дължи съвременния демократичен дебилизъм ? на клептократски идеологии сеещи омраза между хората , или на модифициран фашизъм при който репресиите и грабежа са към всички " низко стоящи " които се трудят
  • 62 Sкаnкhunt42

    4 9 Отговор

    До коментар #42 от "хмм":

    В голяма грешк@ си,другарю!
    От измислената партия израждане,които се държат като ф@шисти в парламента и извън него,през тези които зоват за ядрен армагедон за всички,несъгласни със справедливия старец,до троловете,които постоянно пишат лъ.жи и глуп0сти-всички тези хора не принадлежат към цивилизования свят и пречат на нормалните граждани!
  • 63 Абе

    6 2 Отговор

    До коментар #57 от "Възрожденец":

    То защото нивото на подлогите на многополовите е като на този бездарен гн никой,затова го махнаха отдавна от ефир:)))той за Граф Игнатиев писал:))),кой ще му го чете ,като може да прочете на Стамболов речта ,с която лобира за княз на България да бъде граф Игнатиев, има я в нета и не е русофил Стамболов:)
  • 64 Файърфлай

    6 3 Отговор
    По-добре патриот с промит мозък,отколкото безмозъчна чипирана евро-атлантическия маймуна
  • 65 Само си виж мутрата

    5 1 Отговор
    Типична свинка
  • 66 💠🔆♻️

    4 3 Отговор

    До коментар #52 от "Руска действителност":

    Това са глуупости, Ленин умира в някаква степен от натравяне с олово от оловният куршум заседнал в задната част на вратът му, изстрелян от ена Есерка на която съм забравил името отдавна Каплан нещо си?
  • 67 Това е

    10 1 Отговор
    Пълен идиот! Инджев.

    Коментиран от #73

  • 68 Б.Б

    5 1 Отговор
    Тъп евангелистки боклук !
  • 69 Иво Инджев!!!

    9 1 Отговор
    Хсмелеон и Идиот!!
  • 70 Генчо

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Да и да му купи кафяви гащи да не личи много!
  • 71 Българите не са антисемити

    8 3 Отговор
    На нас не ни пука за никого. Нека се оправят сами. Чак пък да ги мразим. Хайде, де! Такива силни чувства са си хабене на нерви. Що ни занимаваш с глупости, Инджев? Руснаците си ги обичаме, защото просто си ги обичаме. Който твърди, че е русофоб, значи вчера е бил русофил, а днес са му платили, за да джавка срещу руснаците за пари. Например, Манол Пейков. Има в ю туб негово изпълнение на руски, пееше и День победы, сега е обърнал резбата. Никой не ви уважава, никой не ви смята за хора - подлоги без човешко достойнство. Боклуци!
  • 72 Хоризонт

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "Руска действителност":

    А на Линкълн са му пръснали мозъка в театъра. Коментар без никакъв смисъл. Революция направена от евреите с най-големите злодей в Русия. Това го знаем.

    Коментиран от #74

  • 73 ЗАВЪРШЕН

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "Това е":

    ИДИОТ
  • 74 Б.Б

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Хоризонт":

    А пък на Кенеди му пръснаха мозъка в Далас (САЩ) през 1963 г.
  • 75 Перо

    5 0 Отговор
    Унтерменшът Инджев не знае ли за гоненията на евреите и причините за това, хилядолетия и столетия по-рано в Египет и Испания! Не са обичани никъде!
  • 76 Мед

    0 2 Отговор
    Мед, благодаря
  • 77 АГАТа Кристи

    0 5 Отговор

    До коментар #52 от "Руска действителност":

    Перфектно написано, но за всички трезво мислещи...
    А дрогираните "фили" и московските "дронове" - естествено ще коментират с "-"... "БенЦеремус"....
  • 78 уйко калеко

    1 0 Отговор
    Явно стана мода за добър журналист да се смята тоз който непременно трябва да заклеймява РУСИЯ.Съгласен съм че ПУТИН е агресор и тази война между РУСИЯ и УКРАЙНА трябваше да се избегне.По отношение на евреите в ЕВРОПА мога да информирам ,,аФтора,, на статията ,че първият известен погром срещу евреите е в ГЕРМАНИЯ по време на ГЕРМАНСКИЯ КРЪСТОНОСЕН ПОХОД(1096 г)..Други примери - фердинанд Кастилски (крал на ИСПАНИЯ) издава декрет за изгонване на евреите(1492). 1917 Г в УКРАЙНА ,ПЕТЛЮРА смятан за един от най големите борци против болшевизма по негова директива се извършва погром над евреите (смята се че жертвите са не по-малко от 30 000 ,а в някои източници се цитира цифрата 120 000)Така,че не само РУСИЯ Е ИМАЛА ПОДОБНА ПОЛИТИКА СПРЯМО ЕВРЕИТЕ..ЦИТИРАМ ,,аФтора,,-(ЗАВЛЯКЛА В ГРОБА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ В НЕЙНОТО ПРЕСЛЕДВАНЕ ПО-КЪСНО В ПОРЕДИЦА ОТ ВОЙНИ).Това е мисъл на ИНДЖОВ за СНСТЕФАНСКИЯТ ДОГОВОР наречен от него химера..Според него сигурно РУСИЯ Е ВИНОВНА ЗА РАЗПАЛВАНЕТО НА МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА ВОЙНА И ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НИ КЪМ ГЕРМАНИЯ ПРЕЗ ПСВ.
  • 79 Пасажер

    2 0 Отговор
    Ако на Иво Инджев имаше капка достойнство, четейки коментарите под всяка своя статия, досега да се е обесил. Но психомазохизмът му явно надделява над здравия разум.
  • 80 мунчо

    1 0 Отговор
    Имали някой който му чете малоумните му писания. Защото аз спрян само дозаглавията.
  • 81 Дърт Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Инджев от къде се пръкна кой те отгледа кой ти даде образованието кой ти осигури работа и бъдеще а за родителите ти няма да те питам ти си знаеш.Сега плюеш по социализма но си ползваше облагите преди 89г и след 20 години си си същата подлога набра смелост да побликуваш тая прословута творба списвачо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове