Last news in Fakti

1 Март, 2024 06:24 1 559 8

Безлов: Подкрепата от "Фронтекс" би трябвало да се усети веднага

  • тихомир безлов-
  • граница-
  • фронтекс

500-600 служители ще бъдат разположени по българо-турската и българо-сръбската граници от 20 март

Безлов: Подкрепата от "Фронтекс" би трябвало да се усети веднага - 1
Снимка: БГНЕС

Обявената подкрепа от "Фронтекс" (500-600 служители), които ще бъдат разположени по българо-турската и българо-сръбската граници от 20 март и ще работят съвместно с българските гранични полицаи, е голяма, като се има предвид, че това е около 10% от служителите, с които България разполага. Зависи къде ще бъдат разположени, какви ще са им функциите.

Така коментира Тихомир Безлов пред "Фокус" договореното трикратно увеличение на присъствието на служители на "Фронтекс" по българо-турската граница, което ще спомогне за изпълнението на основния приоритет на България – осигуряване на високо ниво на охрана на една от най-чувствителните и натоварени външни граници на ЕС.

"Едно от нещата, които ми направи добро впечатление, е, че част от тези 600 човека ще бъдат разположени на сръбската граница, което е добре, защото един от добрите критерии да се види какво се задържа и какво не от българските гранични полицаи е на изход, т.е. на сръбска и румънска граница се вижда горе-долу какъв процент от задържаните незаконни мигранти имат биометрия, т.е. са били задържани в страната, и какъв процент са пропускани. Това е много добър критерии за оценка и реално колко ефективно се пази границата ни", обясни Безлов.

По думите му подкрепата би трябвало да се усети почти веднага: "Ако имате 600 човека повече, би трябвало да се усети. Трябва да видим и едно от успешните неща, които България е направила. Има много различни статисти, с които се регистрира движението на незаконни мигранти, и бихме могли да го видим веднага на изход и на вход, какво се залавя. След 20 март в рамките на седмица ще може да се ориентираме има ли влияние".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Перо

    5 0 Отговор
    Ще се падат по 2 човека и един автомобил на 500 м. разстояние на границата, без никакви професионалисти, направо ще се прескачат. До сега също имаше хора от Фронтекс, но резултата е плачевен! Количеството не е качество! А невключването в Шенген не е само по причина на мигрантите! Сега има нови правила на ЕС, но Австрия не обмисля промени за БГ!
  • 3 Фен

    4 1 Отговор
    Голаяма подкрепа, мерси! Ще пазят сръбската и румънската граница, за да не бягат на вън, а да остават тук! Благодаря!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сух

    3 1 Отговор
    Гаранция ще бъдат разположени най вече по сръбската граница. Сигурно се претеаняват тези престъпници къде ги изпращат тук в България, да не се върнат отново при тях.
  • 6 Доротея

    2 0 Отговор
    Веднага ви кавам, че това се поне 3 ползи и ефекти! Първо - ще получат хубави командировъчни и ще се възползват от служебен секс туризъм! Второ - ще контролират българския граничар да не прилага прекомерна сила при недопускането на пришълци през браздата и ще следят да им се спазват правата да подават молби за убежище на бягащи от война! Както и да не пропуснат нашите служители да ти регистрират в компютрите, за да ви ги върнат сетне от Австрия! Ако случайно успеят да се доберат до там! Третото е посочено от Коментар № 5 - Да вардят на сръбската граница, да не би да напуснат България!
  • 7 Булдог

    2 0 Отговор
    ,,Фронтекс" да ни пазят границите, а ние да си пазим летищата! От там е по - голямата заплаха!
  • 8 Иван

    1 0 Отговор
    Проблемът с нелегалната имиграция има един огромен пропус от страна на правителствата в тяхната държавна основна функция - да защитават границите на държавата. Ако всеки хванат имигрант бъде съден по най- бързата процедура със закон за нарушаване на държавната граница на съответната страна и получи присъда да бъде депортиран незабавно или осъден на затвор, с присъда, когато след излежаването й би могъл да апликира по закон за получаване на право да остане в държавата с право да работи, следвайки години, след което би могъл да направи постъпки за гражданство в съответната държава - картината с този имигрантски поток би била различна Вероятно имат властите някаква изгода да не искат такъв закон за незаконната имиграция. Много работа биха имали, разните помощи и безкрайното говорене на проблема с усукването на разни идеи и бавни временни решения. А би било ясно и за тези, решили се да прекосяват държавна граница и за население и въобще управносста на обществото. Но не....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове