Last news in Fakti

2 Март, 2024 07:22 2 016 20

Йордан Петров за Нотариуса и Еврото: Първо трябва да се докаже връзката на конкретен магистрат с разследвано лице

  • йордан петров-
  • мартин божанов-нотариуса-
  • прокуратура

Изследва се възможна съпричастност на бившия главен прокурор Иван Гешев към групата на Нотариуса, заяви наблюдаващият прокурор

Йордан Петров за Нотариуса и Еврото: Първо трябва да се докаже връзката на конкретен магистрат с разследвано лице - 1
Снимка: NOVA

"Ние предаваме на Антикорупционната комисия делата с всички доказателства, които са събрани до момента. Както това срещу Мартин Божанов, така и това срещу Петьо Петров. Мога да кажа, че към настоящия момент нямаме категорични доказателства за престъпно поведение на магистрати във връзка с тези дела. Но това се разследва".

Това заяви прокурорът в Софийската градска прокуратура Йордан Петров пред NOVA.

По думите му първо трябва да се докаже връзката на конкретен магистрат с разследвано лице. „Следва да се докаже и престъпно поведение на някое от лицата и че връзката е с престъпен характер. Това вече е проблем на разследването. Имаме си начини, по които може да се установят тези неща”, допълни той.

„Когато забележим проблемно дело, за нас е видно кой го е водил. Очевидно поведението на магистрата, който го е водил, ще бъде разследвано. Но това, че даден магистрат е по някакво дело, което се свързва с Божанов, не означава, че са извършени нарушения”, обясни прокурорът.

„Имаме информация, придобита със специални разузнавателни средства, за връзки на хора от обкръжението на Мартин Божанов с конкретни вещи лица. При това, такива, които са изготвяли експертизи в негова полза”, подчерта Петров.

Прокурорът съобщи, че има доста разпитани магистрати в контекста на това дали са имали отношения с него и дали са го познавали.

„Аз изследвам дейността на Петьо Петров и всички останали магистрати, освен Борислав Сарафов. Той се разследва по делото на прокурор Даниела Талева”, уточни Петров и подчерта, че това не важи за бившия главен прокурор. „Можем да разследваме в СГП. ВКС излезе със становище, че специалната процедура е валидна само по отношение на действащ главен прокурор и неговите заместници”, каза още той.

"Предвид налична информация, визирам тази на Ивайла Бакалова, изследва се възможна съпричастност на бившия главен прокурор Иван Гешев към групата на Нотариуса. Това е в рамките на делото, водено срещу Мартин Божанов, което започна на 27 април 2023 г.”, поясни прокурорът.

"Изследва се и възможно влияние върху съдебната система", каза той и допълни: "Очевидно се изследва и възможно влияние от страна на Зартова спрямо тях”, каза Петров.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    25 0 Отговор
    яде и пие с тях по прескъпи коледни банкети , данъкоплатците плащат , какви доказателства, какви пет лева ? Или те туриха да браниш хиените ?
  • 2 верваме ви !!!

    22 0 Отговор
    абе стига сте пелтечили знаем че всички в тази прогнила система са свързани в тези случаи и сега се търси изкупителна жертва за да се оправдаят останалите…!
  • 3 Последния Софиянец

    13 0 Отговор
    Пред Народния съд всичко ще си кажат защото са страхливци.
  • 4 ха ха

    16 0 Отговор
    е как ще има доказателства когато те изчезват съвсем "мистериозно " , щом попаднат в обхвата на разследващите комисии
  • 5 Ами

    17 0 Отговор
    то си е ясно че членовете на ОПГ ще се защитават до последно.Та и този така.
  • 6 Майстора

    17 0 Отговор
    Това ли е човекът, който ще разследва далаверите.Забравете.
  • 7 Последния Софиянец

    11 0 Отговор
    Да ни дадат магистратите на нас на площада и всичко ще си кажат.
  • 8 поаро

    11 0 Отговор
    По бързо и лесно ще е да се докаже с кой магистрат е нямал връзка !!
  • 9 Момчето

    16 0 Отговор
    с козята брадичка и скинарска прическа искало доказателства , знаейки , че до него няма да стигнат ?!
  • 10 Гай Турий

    15 0 Отговор
    Или арестувайте тоя "нотариус" Мартин, или спрете да го артикулирате и се оправдавате с един труп. Започнете да вадите десетките други "нотариуси", които днес необезпокоявани ширтосват навсякъде в България и тяхната кръвоносна система от безскрупулни и нагли адвокатчета. Адвоактчетата, възползвайки се във вратички в наказателните закони, разнасят куфарчетата и уговарят всякакви мръсни сделки в съдебната власт. Да се променят законите - адвокатчетата да бъдат разследвани на общо основание при най-малки съмнения, че уговарят рушвети за подмяна на присъди, освобждавания от отговорност, "отваряне на чадъри" и т.н.
  • 11 хаберих

    2 2 Отговор
    Майка към дъщеря си:
    - Дъще, отиваш на рожден ден. Ето ти презервативи да си имаш.
    - Мамо,та аз съм само на 14 години!
    - А аз съм на 28!
  • 12 Ехххх

    9 0 Отговор
    Това нещо - мвр, служби, съдебна система, трябва да се разкости! Всички участници да бъдат уволнени. Читавите, след тест за лоялност към закона и обществото, да бъдат преназначени, останалите - на съд и в затвора! Друго решение няма! Ножът е опрял до кокал. Мафията е превзела живота ни.
  • 13 Страшен цирк с това момче

    5 0 Отговор
    Изглежда гузен и се
    Чуди как да замете под килима
  • 14 Порно

    5 0 Отговор
    Тоя е завеждащ пералнята, изпраха Баце, Шиши, Пепи еврото и кой ли не. Дори обвини прокурорът, посмял да повдигне обвинение на Еврото.
  • 15 Спряха ли съдебната реформа ?

    2 0 Отговор
    Не се притеснявайте мистър
    то вече е толкова преляла работата
    че като не смогвате
    или не умеете
    или най-точно не искате
    нали виждаш какво взе да става ...
  • 16 Този

    1 0 Отговор
    Този къде е учил право и защо осветли защитен свидетел?Този работи по ченгеджийските номера на Гешев и Сарафов .Методиката им е да замитат всички следи.Този трябва дисциплинарно да изхвърчи от прокуратурата.Сарафов и той да бъде отстранен,докато се извършват проверки.Не може зависими хора да правят независими разследвания?????Сарафов махай се.После ще те спукаме от протести за заметените дела на Борисов,Нотариуса,Пепи Еврото.На всички е ясно,че БАнКЯТА и Булдока на Доганя държат прокуратурата.Цирковете ви с пирати надминаха най-калпавоте вицове.Съчинения ала Гешев ,е писна ни от вас......
  • 17 Този

    1 0 Отговор
    Този къде е учил право и защо осветли защитен свидетел?Този работи по ченгеджийските номера на Гешев и Сарафов .Методиката им е да замитат всички следи.Този трябва дисциплинарно да изхвърчи от прокуратурата.Сарафов и той да бъде отстранен,докато се извършват проверки.Не може зависими хора да правят независими разследвания?????Сарафов махай се.После ще те спукаме от протести за заметените дела на Борисов,Нотариуса,Пепи Еврото.На всички е ясно,че БАнКЯТА и Булдока на Доганя държат прокуратурата.Цирковете ви с пирати надминаха най-калпавоте вицове.Съчинения ала Гешев ,е писна ни от вас......
  • 18 Нали

    2 0 Отговор
    На този името излиза от всеки ъгъл.Замитсщият досъдебното производство на Пепи Еврото.Ей,гадино не ни се прави на интересен,мафиот с мафиота ти ,ти ли мачкаш доказателства.На гражданите ни писна от кривото ви мутренско правосъдие.Ще ви за раздаване и ние правосъдие,гневът ни се превръща в лавина.Какво не разбрахте бандюги--?
  • 19 Ама тоя

    1 0 Отговор
    Ама тоя мошеник ,който прави машинации,изземва документи,които има при себе си,който забавя досъдебното производство на Пепи Еврото и градската прокурорка Кирилова,която виси на една маса със Сарафа и Пепи Еврото и умишлено изтипосаха защитен свидетел.Чистка за тях и Русинова,получавали бонуси от Еврото и нарочно осветиха свидетел.Дисциплинарно да изчезват от прокуратурата.
  • 20 Мдааа

    0 0 Отговор
    Някой ще обере пешкира, ама няма да са днешните големи. Ще го отнесе най много Гешо. Ама и той няма да е, защото знае много. Прокуратурата цялата е в кюпа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове