Last news in Fakti

3 Март, 2024 19:20 24 047 38

Съдия Лада Паунова: Сигналите за престъпления, извършени от главен прокурор или негов заместник, към момента са 65

  • съдия лада паунова-
  • сигнали за престъпления-
  • главен прокурор-
  • заместник-
  • 65

"Не цялото правосъдие е облечено в мрежи от влияние, надявам се. Предстоящото разследване би следвало да има оздравителен ефект за съдебната система. Комисията може да осветли фактите. Когато те са въз основа на обективно разследване, това може да помогне и на парламента за бъдещо законодателство, а и на всеки съдия”, допълни съдията

Съдия Лада Паунова: Сигналите за престъпления, извършени от главен прокурор или негов заместник, към момента са 65 - 1
Снимка: Нова телевизия

Чисто физически никой не ме пази. Ако съм подложена на натиск и заплахи, ще сезирам съответните органи. Не мога да кажа, че сме свикнали, защото никой не може да работи под натиска на заплахите. Но съответният съдия може да устои на такива въздействия. Това заяви съдия Лада Паунова, която ще гледа делата срещу главния прокурор и неговите заместници, в ефира на Нова телевизия, цитирана от novini.bg.

„В компетентността на органите е да пазят и да разследват евентуални заплахи срещу съдии. Като ръководител на наказателна колегия на ВКС получавам десетки писма от най-различни хора, осъдени или подсъдими, и в тях има и заплахи”, допълни тя.

Сигналите за престъпления, извършени от главен прокурор или негов заместник, към момента са 65. Не знам дали има сигнали, направени след създаването на парламентарната комисия за Нотариуса”, подчерта Паунова.

„Механизмът за разследване на главния прокурор влезе в сила през юни 2023 г. Това костваше доста работа на съдиите от ВКС. Към настоящия момент механизмът тръгна да работи. Има много норми, които налагат тълкуване обаче, и непрекъснато се налага да се справяме с това. Дали е ефективен, механизмът не може да се оцени с неговите резултати”, каза още тя.
Според нея всичко, що се касае за заплахи срещу съдии, трябва да се разследва, а компетентният орган за това е прокуратурата. Съдия Паунова не смята, че това е омагьосан кръг.

„Парламентарната комисия смятам, че не може да замести прокуратурата в разследването. Не цялото правосъдие е облечено в мрежи от влияние, надявам се. Предстоящото разследване би следвало да има оздравителен ефект за съдебната система. Комисията може да осветли фактите. Когато те са въз основа на обективно разследване, това може да помогне и на парламента за бъдещо законодателство, а и на всеки съдия”, допълни съдията.

За „семейството” – кръг от прокурори, за който Невена Зартова съобщи, Паунова е чувала само през медиите и не е получавала сигнали.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕдинОтМногото

    31 4 Отговор
    "Лада" хахахахахахах
  • 2 Кьорфишеци

    54 1 Отговор
    Добре е съдиите да се отчитат когато завършват делата, а не преди да ги започнат.
  • 3 обективен

    80 2 Отговор
    Гледах я , и разбрах ,че е поставена там като паметник ,но който получава голяма заплата , и работа за два лв. няма да свърши , защото някой трябва да пази бочко !!
  • 4 Алабаланици

    73 2 Отговор
    и клишета , на които и най - гладните шарани отдавна вече не кълват !
  • 5 Питам:

    74 1 Отговор
    Тези сигнали да не са подадени от един КЛОШАР - архитект на свободна практика, намерил телефоните в кошче за боклук? Този сериал го разиграва Гьобелс преди 90 години с Ван дер Любе ! Плагиати !
  • 6 Китин от Китен

    78 2 Отговор
    Сигнали: 65.
    Стартирани разследвания: 0.


    Това е съдебната реформа на пъпкодебарките.
  • 7 овчи мозъци

    73 4 Отговор
    Тази никаквица беше шашардисана от компетентните и важните въпроси задавани от лора крумова и отговаряше некомпетентно ,уклончиво и несигурно и безотговорно ,показвайки че е прите инеподготвена вдигайки често чашата след всеки зададен въпрос снителна .Отговорите й показват че тя е в отбора на опг на сарафовм дпс и герб.Тя също трябва да отговаря на въпросите които й зададе лора ,но пред кьовеши или пред бойко рашков ,а не пред бандитите от сгп-пред някой герберо депесарски разследващ прокурор
  • 8 Фют

    60 2 Отговор
    Цялата съдебна система в едно с изпълнителната власт работят за силните и богатите. За феодалите, както и за бивши и настоящи номенклатури. А днес госпожо магистрат модата е да се краде недвижимост от хората , защото няма какво друго да се краде. Всичко започна през 90г когато вече наследниците или голяма част от тях не получиха наследството , което им се полага, защото то беше откраднато . А днес вече убиват хора за наследство или подтикват болни хора да им го прехвърлят и това са много ОПГ занимаващи се с тази дейност
  • 9 Цоцаров

    35 1 Отговор
    Ладата срещу Ван гешеф.
  • 10 Явор

    27 1 Отговор
    И нека проклети да сме ние
    Оставили собствената си родина да изгние
    Но отделният индивид търси спасение
    Подтикван от инстинкта за самосъхранение, остани си там...

    Kъдето властват олигарси
    Но въпреки това на съдбата си господар си
    И нищо, че човекът за човек там е вълк
    Да търсиш доброто у хората е твой дълг, остани си там...

    Където те обират цигани
    И рядко от ръката на закона са настигани
    Не ставай звяр, макар и медиите да са кошмари
    Не е ясен гроба на нито един стар цар
  • 11 Нещо са СДСчумата да кажете

    31 5 Отговор
    "Сигналите", които съществуват са нещо от рода: "Една баба от сергията чула от друга баба от съседната сергия, че друга баба...." Нешо подобно, като брътвежите на Черепа за Асфалт Паша.Не че не е вярно, но според Законите в англо- краварската Кочина, няма как кьоравата по рождение Темида да прогледне.
  • 12 нннн

    45 4 Отговор
    За 65 престъпления осъдени има ли? И за 650 престъпления, извършени от магистрати пак няма да има...
  • 13 Лада ?

    20 8 Отговор
    Руско име .
  • 14 москвич

    29 8 Отговор
    Таз кака Лада сделана в СССР , няма как да стане медхен ( фрьонлайн ) Мерцедес made in Germany от EU . Тунингът на съдия Лада е демократичен , но двигателя и диференциала е болшевишки , същността й е руска , проста , недодялана , азиатска , алчночервена , селяндурска , нечестна , дълбоко непочтена .
  • 15 Това е добре,

    15 1 Отговор
    Но са спрели поради замитане, или изчерпване. Ако бяха 4560 щеше да потвърдят 19г измами с имоти. Каквато е версията. Досега търсят прокурор убиец, ама с шев политик. Глупост е . В еврото и нотариуса ли е причината. Не. Джуджетата, атентата, оставката и убийството. Пострадал убива. Взрива от кой , Брендо, Арабаджиеви, трудно. Оставката е заради Сарафа и Габриел. Да. 3 месеца и два телефона.
  • 16 пацо

    23 2 Отговор
    Проверете ги не спете и действайте ако е за затвора да влиза но май сте всички крадливи осички
  • 17 Двамата заедно

    21 1 Отговор
    Защото са били приятели. После се скарват. Но първо е атентата, преди еврото . Все едно сараф и нотариуса удрят бившите от спецпрокуратурата и около нея . След еврото удрят божанеца. Сигнал дават колко. 30-40 . Общо 65 сигнала срещу сараф и Гешев . Ако има 8 депутати и 12 прокурори за 65 , как ще се оправят за 3 години. Интересно . Мълчание и всичко си върви.
  • 18 Явно Габриел е имала

    12 1 Отговор
    От посолства секретни данни срещу главния прокурор. Дела като джуджета 7 години без нищо . Но кой е бомбаджията и убиеца . Къри е бил наясно с флашките. И друг ли път е горял . Не му вземат мръсните пари . Оставят го да бъде погребан като Петров и Навални. 8-9 милиона долара, диаманти и записи, наркотици и оръжия, книги и тефтери. Да .
  • 19 в контекста на ...

    24 1 Отговор
    По тези сигнали за престъпления трябва да се работи и в контекста на дългогодишната мутренска дейност на Борисов и Пеевски, които българското общество все не успява да осъди и вкара в затвора. Но не само. Да се има предвид и дейността на шарлатаните от по-ново време, гравитиращи основно около А. Василев и К. Петков. Най-вече - и на така наречения от Иван Гешев “КОТЕРИЕН КРЪГ около Христо Иванов” (човекът, който доказано седи в скута на Делян Пеевски).
  • 20 дон

    32 4 Отговор
    Но Сарафа си е в кабинета и замита Следите. Прекрати Барселона, опитва се да оправи Пепи Еврото, залови Червения Корсар, а скоро ще хване и Олд Шетърхенд.

    Гений.
  • 21 Запознат

    22 1 Отговор
    Къри...... Алексей Петров......атентат Гешев......Петьо Еврото......Нотариуса , всичко води до една организирана група която е в нелегалност и добре забравена и прикрита от добре построена структура облечена във власт. Капо до тути капи съществува и никои от тези които може да ги спре няма да го направи защото същите са проводници на интереси. Които разбрал.......разбрал. Всичко се знае в детайли но са слаби за въздействие на случващото се. Дерзайте, когато станеш недосегаем страхът е само от едно място което се казва ОСВЕТЛЯВАНЕ.
  • 22 Карък

    10 0 Отговор
    Смешници!
  • 23 Гарван гарвану око не вади

    23 1 Отговор
    Така и с въпросната госпожа съдия, която оправда Маргините.
  • 24 Костов

    26 1 Отговор
    Това са кадрите. 30% на Красьо, 30% на Пепи, 30% на "Нотариуса" и 10% си траят добре платени! А на гражданите обясняват, че живеят в правова държава.
  • 25 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    22 1 Отговор
    С такова спокойствие каза, че нямала охрана?! Ако реши да върши нещо сериозно, цялата руска армия да наеме за охрана, няма да й помогне! Или ако ви хареса американската армия. Те затова италианските съдии и прокурори за борба с мафията живеят със семействата си в строго охранявано градче - лагер и не могат да се движат свободно извън лагера! Децата им там израстват! Ясно е, че тази няма никакво намерение да прави нещо!
  • 26 Зрящ

    13 2 Отговор
    Не вярвам, някой да вярва на ладето. И тя, не вярва, цялото правосъдие да е обримчено в мрежи. Е, тя е чувала, по-телевизията, че по принцип съществува, такова правосъдие, но не го е виждала и категорично не е част от него. То ѝ личи от километри от къде е, но нали мъгла трябва да има, за овцете, ама те отдавна не вярват!!! Честна съдебна система е нещо, като млад старец!
  • 27 лилипутини

    2 2 Отговор
    Тая депесарска гербарска паплач е за назидание пред народа че върнала делото срещу сарафов и материалите на бандита и боклук аобониран от сарафов като разследващ -наблюдаващ прокурор за замитане на делата срещу опг-в съдебната система и висшите етажи на властта герб и дпс
  • 28 Майора

    10 1 Отговор
    Още от самото начало закона за разследване на главния прокурор е противоконституционен , защото разследването е в прероргативите на прокуратурата , а не на съдиите! А може ли да се вярва на съдия освободила Маргините , както и на други пускащи предсрочно убийци на свобода или ги оправдават!
  • 29 Гошо

    0 1 Отговор
    Честит ви 3-ти Март!!!!!
  • 30 Българка

    14 1 Отговор
    „Сигналите за престъпления, извършени от главен прокурор или негов заместник, към момента са 65. Не знам дали има сигнали, направени след създаването на парламентарната комисия за Нотариуса”, подчерта Паунова."
    И на фона на това Цацаров, който е родителя на Гешев и Сарафов си живурка, необезпокояван с дебела пачка заплата, която жертвите му плащаме. Защо Сарафов още не е отстранен от временно изпълняващ главен прокурор. Да разбираме ли, че да си на върха на държават и правораздаването, трябва да си изпечен престъпник? Това ли са критериите? И на фона на тези скандални разкрития чий го дири министъра на МВР на разговори за Шенген? Та нали той е инсталиран от главатарите на ГЕРБ-ДПС
  • 31 Йеронимус БОШ

    11 1 Отговор
    Хора , какво искате повече ? Та снимката на Боби Сарафа с Еврото може да бъде видяна от всеки. Приятелски , дружески , усмихнати , финансово подплатени , охранени и угоени мазни мутри.
    Нужно ли е нещо повече ?
  • 32 баба ЯГА

    9 1 Отговор
    БОЙКОВЩИНАТА няма граници и се е разпростряла навсякъде. А в последно време се е комбинирала и с ПЕЕВЩИНАТА. Резултат от тази хибридизация е махането на Гешев / вече употребен и изцапан/ и замяната му с друг покорен и страхлив слуга като Сарафов !
    Това е !
  • 33 свиреп ОХЛЮВ

    7 0 Отговор
    Имаме си официална СГЛОБКА на Бойчо с Киро , Асен , Гнома и Пинокио. Но си имаме и НЕОФИЦИАЛНО ЧУДОВИЩЕ , наречено Двата Тулупа , смеска , хибрид и симбиоза на Тиква и Шиши ! То коли и беси у нас !
  • 34 6363р

    6 1 Отговор
    Сигналите срещу главен прокурор са 65, ама са потулени. През тези години колко кокошкари вкарахте в затвора за смешни суми и дребни деяния? Не ви ли е срам да съдите хора за 10-20 лв., а за стотици хиляди, присвоени незаконно да си затваряте очите?
  • 35 бае Пешо

    1 1 Отговор
    Италия - пример как с едно обвинение излови и осъди 300 мафиоти. Но - Италия. България е на светлинни години назад в правосъдие и правораздаване. Не се вижда светлина в този тунел и за следващо, поне още едно поколение..Затова "отдалечили те се" млади българи създават децата си извън България и те израстват в друга среда. А в България този огромен Октопод, поколение, кое що надиплили окрадени пари, живурка щастливо! Халал да им е! Да си се трепат и пият ракията заедно! Да си спят "спокойно"! И се ослушват, все пак някога Някой ще я потропа посреднощ на вратата им, я се окаже вътре в спалнята им....
  • 36 Българан

    1 0 Отговор
    Една гога не видях с нормално българско, литературно , традиционно име !!!
  • 37 Бай Едикоесиев

    0 0 Отговор
    Нищо ново в най новата ни история.
    Лапане ще има докато свят светва.
    Със заплахи или без животът продължава, всичко е нормално и няма за какво да се притесняваме.
  • 38 Бай Едикоесиев

    0 0 Отговор
    Що не вземат да разпуснат всички от правораздавателната система, да си починат и да нямат нищо за вършене.
    Има много тихи кътчета по земното кълбо да отидат и да разпускат и дано не се върнат.
    Всичко е една голяма боза.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол