Last news in Fakti

6 Март, 2024 12:25 1 118 35

Теменужка Петкова: Избърза се с оставката на Денков, на фона на това, че не са готови и оценките на министрите

  • теменужка петкова-
  • бързане-
  • оставка-
  • николай денков-
  • оценка-
  • министри

Според Рая Назарян, която също е част от преговорния екип на ГЕРБ-СДС, първо е трябвало да бъде обявена оценката на министрите и тогава да бъде гласувана оставката на кабинета

Теменужка Петкова: Избърза се с оставката на Денков, на фона на това, че не са готови и оценките на министрите  - 1
Снимка: БГНЕС

Прибързаната оставка на премиера Николай Денков и нейното гласуване в пленарната зала буди определени подозрения. Това заяви в кулоарите на парламента Теменужка Петкова, която е част от преговарящия екип с ПП-ДБ, цитирана от Нова телевизия.
„Не е ясна каква е целта на тези прибързани действия - дали да се използва това, че нашият лидер е в чужбина, Мария Габриел също я няма. Или това, че нашите колеги не желаят да се водят преговори. По-скоро може би това, което искат, е да тласнат държавата към избори”, коментира Петкова.

Тя отчете, че се е избързало, на фона на това, че не са готови и оценките на министрите. "Все още никой не е потърсил контакти с нас, главен преговарящ от наша страна е г-жа Мария Габриел, тя е на конгрес на ЕНП с нашия лидер в Букурещ, тя трябва да е в България, за да стартира този процес”, коментира Петкова.

Според Рая Назарян, която също е част от преговорния екип на ГЕРБ-СДС, първо е трябвало да бъде обявена оценката на министрите и тогава да бъде гласувана оставката на кабинета.

Председателят на НС Росен Желязков заяви, че формално подадената и гласувана оставка на кабинета задава много въпроси. „Първият въпрос - какво следва от това бързане? Консултации и последващо връчване на мандати. Втората тема - редно ли е, преди да са се произнесли по направеното предложение, да са посочили ден час и дата за консултации по предложенията, които партньорите са направили за устойчиво управление. Третата тема беше, че вчера се искаше евентуално оттегляне на темата днес, за да бъде разисквана в петък. Това нещо не се направи, аргументът, че не са знаели, че лидерът на ГЕРБ, заедно с кандидата за премиер е в Букурещ , е наивно. Липсата на кандидата премиер по ротационния принцип Мария Габриел в днешното заседание на МС има освен чисто естетически елемент на неуважение, има и елемент на неглижиране на джентълменското споразумение”, заяви Желязков.

По думите му МС, с прекратени правомощия, ще разглежда днес 25 точки. Желязков коментира, че всичко вече е в ръцете на президента като тайминг. „Когато се връчи проучвателният мандат, започва да тече 7-дневен срок”, заяви Желязков.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никакво

    36 1 Отговор
    избързване НЯМА , отдавна Денков каза , че днес ще подаде оставка , съвсем коректно и както е по споразумението ! Това , че Боко и Мара отишли днес на конгрес в Букурещ е предтекст , че искат протакане и не знаят какво решение да вземат (кой път да хващат) !
  • 2 Петима

    26 1 Отговор
    Петко не чакат !
  • 3 Град Симитли

    33 0 Отговор
    Хакери намериха Нушината карта....
    и я продават за няколко златни кюлчета от чекмеджето на безценния и лидер! :))
  • 4 Теменужке!

    32 0 Отговор
    Оценката за теб е готова отдавна! И Бай Ставри те чака! С Пътнара Карта.
  • 5 Директора

    16 7 Отговор
    ББ е изпран. Всичко е точно. Всички са невинни. Продължавайте да лъжете и крадете. Само празни приказки.
  • 6 Политически отпадък

    14 1 Отговор
    Крадливи и лъжливи.
  • 7 Зззз

    21 1 Отговор
    Некадърност доказана в 15 години ще прави оценка на работещи министри !!!!!!

    Отново ГРОБОКОПАЧИТЕ на българите ще унищожат надеждата за справедливост и честност!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Знайко

    8 1 Отговор
    Ами ГЕРБ да бяха оправили Конституцията.

    Защо в Конституцията ни, е записано, че мандата трябва да бъде изпълнен или върнат за една седмица. Това е прекалено кратко време за съставяне на коалиция.

    Мандатите за съставяне на правителство трябва да са по 1 месец/30 дни/

    Ако ГЕРБ го бяха направили, сега нямаше да трябва да бързат. А щяха да имат 1 месец време да преговарят с ППДБ.


    Всеки ще сърба каквото си е надробил.
  • 10 гражданин

    1 3 Отговор
    Даже и е много закъсняла !!!Трябваше да я подаде в 00.часа и 1 секунда !!
  • 11 УРА, УРА

    20 0 Отговор
    Хлъзгавата и непостоянна политика на ГЕРБ винаги е била под съмнение. Но какво да очакваш от лидер, който по три пъти на ден си сменя решенията? Затова нямаме инвеститори,защото тях ги е страх от непостояните и рискови условия в държавата. А Денков? Той съвсем точно спази споразумението преди 9 месеца
  • 12 Дечо

    17 0 Отговор
    Теменужка Магнитска да даде Пътната карта
  • 13 Аз, така разбирам живота

    16 0 Отговор
    Борисов - 1, държавен бюджет "постна пица", правителството на Орешарски и тройната коалиция е виновно за всичко. Борисов - 2, с бюджет "пак от същото" с фалит и разграбване на банка КТБ. Борисов - 3, " пак от същото" предварително заплащане за строителство на магистрали. 12 години спиране на заплати и пенсии, обогатяване на едрия капитал. Резултат, двама братя милиардери във FORBS и среща с бил Клинтън за уточнение как да се краде. След филма от три серии следват години на душене в стил "питон"на всички останали парламентарни партии. Аз, към всички 600 хил български избиратели на ГЕРБ - Паразити сте, като тези хвърлящи пари от балкони за да спасите телефонни измамници.
  • 14 Българин

    20 0 Отговор
    Щом сме достигнали дотам продажната българка Теменужка и не по-малко лицемерната арменка Рая Назарян да дават направление на политиката, значи държавата е приключила.
  • 15 Бамбука

    15 0 Отговор
    Къде е пътната карта г-жо ? Другото е плява за електората ви.

    Коментиран от #20

  • 16 един

    14 0 Отговор
    От преди две седмици/ако не и повече/ Денков каза,че е готов с оценките на министрите си и чака Мария Габриел за обсъждане преди ротацията,вместо това Габриел привиква западни посланици да се оплаква че не били равнопоставени,ходи в Йордания и не знам си къде,и сега видите ли времето не им било стигнало,сякаш не знаеха от преди 9месеца, че ще има ротация!
  • 17 Айде

    11 0 Отговор
    Баба Теменужка да не демагогства! Преди "преговорите" да кажат на българите кои са принципите на демокрацията, за да им се види нивото!
  • 18 Ха сега де,

    11 0 Отговор
    Като ви се вижда рано,що гласувахте оставката?Ония двамата хоцмари,защо и двамата са извън България?Нали България е над всичко,нали в името на България се правят и невъзможни компромиси?
  • 19 продажници

    11 0 Отговор
    Теменужке, не се прави на Лайкучка ами с онова прасе в теменужки си откупете Пътната карта от Ибей. Гъзпром ви е възнаградил богато.
  • 20 Намериха

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бамбука":

    я и се продава на търг в eBay. Там им лъсват тра ла ла на Теменужка и Боцето.
  • 21 тоци

    4 0 Отговор
    Избърза се както се избърза и с Гинка кра-----та бързакова и чез
  • 22 Светлина

    9 0 Отговор
    Тия от ГЕРБ да не са малоумни? 6.03. са 3 цифри с 2 точки. Какво в този срок не им е ясно? Или да си разхождат пръ..нята последния месец без да свършат нищо. Смешници

    Коментиран от #30

  • 23 Хеликоптера

    11 0 Отговор
    Мангалските номера на ГЕРБ - край нямат!
  • 24 манфред вебер

    8 0 Отговор
    И вие с моя приятел Боко избързахте да скриете Пътната карта, ама сега разбрахте,че лоши хора са ви проследили.
  • 25 пери

    8 1 Отговор
    Тая оакана лелка вместо да се скрие в миша дупка, взела да се възмущава.
    Нали се разбрахте за оставка на 6.03., сега какво ревете? И като не сте съгласни, защо гласувахте "за"? Аман от гербави мрънкачи! Все нещо ви е наопаки и все гледате да настройвате народа.
  • 26 Теменужкееее,

    6 0 Отговор
    Пари ли ти под Дъ-то,щото нящо от Пътната карта се "нанери",ъ????Как спиш,бе жено,национална предателко?!
  • 27 българка

    8 0 Отговор
    А ЗАЩО не са готови? Защо все се правите на много хитри, но кроите пак пъклени планове, с цел изнудване! Големи негодници събра около себе си главния негодник БМБ!
  • 28 Перо

    6 0 Отговор
    Просто се измисля дебилски начин на унтерменшите /ОПГ/, да си продължат времето с измислени процедури, които се знаеха предварително. На 06.03. трябваше да се сдава властта, а не да се стартира дълготрайна процедура за преговори, консултации, клетви и т.н. за да се удължи мандата на ПП с 2 месеца!
  • 29 Парламентарни

    1 2 Отговор
    Парламентарни Фракции.. Спечелили с Подкупи и лъжа! Какво можеш да кажеш за едни Мошеници!
  • 30 Не!...

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Светлина":

    Те са достатъчно умни за да се правят на Малоумни! Само и само техния интерес да е OK !
  • 31 Трай-къра

    2 0 Отговор
    Ами не вземайте властта и на избори. Да ви няма завинаги! Вредни и опасни за народ и страна, държавата вече я ликвидирахте за 30 години.
  • 32 Защо

    2 0 Отговор
    Защо не ги приготвиха?Защото Габриел се мотае и много добре знае кога е датата за ротация.Хитреца бандюга и актьор Тиквата и набива канчето и както каза Христо Петров тя ще говори с репертоар на БАнКЯТА.Ами ,ти Теменужка предателки русофилска каква работа имаш в преговорния екип?.Ти си за затвора.Чакаме прокуратурата да се самосезира за картата на Турски поток.Там с вожда си блестите като путлерови петолъчки,слугинаж за затвора.Предатели на интересите на България с транзитния поток и яко лъгане на ЕК за някакви си разширения на мрежата ни.Гербери и комунисти козируват на Путин.Мафиоти!
  • 33 Защо

    2 0 Отговор
    Защо не ги приготвиха?Защото Габриел се мотае и много добре знае кога е датата за ротация.Хитреца бандюга и актьор Тиквата и набива канчето и както каза Христо Петров тя ще говори с репертоар на БАнКЯТА.Ами ,ти Теменужка предателки русофилска каква работа имаш в преговорния екип?.Ти си за затвора.Чакаме прокуратурата да се самосезира за картата на Турски поток.Там с вожда си блестите като путлерови петолъчки,слугинаж за затвора.Предатели на интересите на България с транзитния поток и яко лъгане на ЕК за някакви си разширения на мрежата ни.Гербери и комунисти козируват на Путин.Мафиоти!
  • 34 Дуньо Д.

    1 0 Отговор
    Очилатата от снимката,е гьозбояджийка която днес трябваше да се намира в сливенския кауш,но бат Боко каза,остава си при нас,тя тук ни е необходима.Мара Габри премиер на България,тя това не го е сънувала дори.Ето с такъв материал трябва да работи президента Р.Радев.
  • 35 Е ПА НАЛИ

    0 0 Отговор
    Преди 9 месеца има споразумение Денков да подаде оставка на 6 март....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол