Last news in Fakti

6 Март, 2024 16:11 2 081 30

МВР призна за патрулките до "Осемте джуджета", но не знае дали са пазели Петьо Еврото

  • пепи еврото-
  • охрана-
  • мвр

Констатациите в доклада са били докладвани на г-н Бойко Рашков на 03.08.2021 г. На 01.09.2021 г. е изпратен отговор до Антикорупционен фонд

МВР призна за патрулките до "Осемте джуджета", но не знае дали са пазели Петьо Еврото - 1
Снимка: Архив

Патрулки са били паркирани близо до ресторант "Осемте джуджета", но не е доказано, че са го охранявали. Това е показала проверка на МВР, назначена през 2021 г. от тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков. За ресторанта се твърди, че там бившият следовател Петьо Петров-Еврото е уреждал проблеми в съдебната система.

По повод твърдения в публичното пространство за участие на служители на МВР в охраната на ресторант „Осемте джуджета" информираме, че със заповед на тогавашния вътрешен министър г-н Бойко Рашков през юни 2021 г. е извършена обстойна проверка по сигнал на Фондация „Антикорупционен фонд", уточниха от МВР.

В доклада на дирекция „Инспекторат" се посочва, че в периода от 01.01.2018 до 31.03.2021 г. е осъществяван престой на служебни полицейски автомобили в близост до ресторанта. Комисията не е намерила доказателства за пряка ангажираност на полицейски служители в охраната на заведението и наемателите му. Констатирала е занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите, разкриха от МВР.

Вътрешното ведомство започна проверка на разпространени в медийното пространство снимки на лица, за които се твърди, че са на полицейски служители, които са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти.

Проверката е във връзка със снимка, публикувана от Антикорупционния фонд, на която на заден план се вижда мъж в униформа. Според АКФ униформеният е разпознат като служител на СДВР, като името му е подавано в сигнали за частна охрана на бизнесмени.

Според Антикорупционния фонд т.нар. съдийски клуб - "SS", стопанисван от Мартин Божанов - Нотариуса, е охраняван от служители на МВР и то за продължителен период от време.

Констатациите в доклада са били докладвани на г-н Бойко Рашков на 03.08.2021 г. На 01.09.2021 г. е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от г-н Рашков.

Във връзка с разпространени в медийното пространство снимки на лица, за които се твърди, че са на полицейски служители и са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти, министърът на вътрешните работи вече е разпоредил извършването на проверка.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    52 0 Отговор
    А не бе, ходили са да обедват там.....
  • 2 Мишоците

    47 0 Отговор
    Не знаели, а да вземат заплати знаят, да ви бера лайката да ви бера
  • 3 МВР калинки - равно на 0

    41 0 Отговор
    МВР - лъжа, лъжа и пак лъжа. Лъжете повече от г-жа Лъжа.
  • 4 Неее, бе

    25 0 Отговор
    Никой не е пазил Пепинката. Пазили са Мара от Фактите!
  • 5 питам

    41 0 Отговор
    Пазели са цацата и гешев , и за това народа им е плащал заплатите .Кога ще ги видим на подсъдимата скамейка тези пазители на мафията !!
  • 6 Не бе

    28 0 Отговор
    Полицаите горките просто са сбъркали пътя и попитали Пепи къде са намира участъка
  • 7 Българин

    25 1 Отговор
    Не е ясно защо се обясняват, при положение че се знае, че ще се оправдаят. Няма смисъл от такива изявления. Магистратите, политиците, тези, всички са винаги невинни. В техните системи няма и един виновен. По-голяма трагикомедия дори Шекспир не би могъл да създаде.
  • 8 Шестьо Драхмата...

    18 0 Отговор
    Да ве, мен са пазили сигурно?!?! Не на нас тия номера, в един цирк играеме господа!
  • 9 Ко каза

    13 0 Отговор
    Не бе мен ме пазеха,че съм много важен.
  • 10 Шопо

    33 0 Отговор
    МВР е организирана престъпна група.
  • 11 Динко

    22 0 Отговор
    Те тия от снимката случайно са минавали и просто са хванати в кадър, голям смях ...
  • 12 Един сре,другия мажи

    22 0 Отговор
    Ами то се размирисва все повече,щото все пак са лана!!!
  • 13 Герен

    15 0 Отговор
    мвр ПРИЗНА,НО НЕ РАЗБРА,ЧЕ ВЕЧЕ СА ПАРЛАМА НА НЕКОИ ОТ ВЛАСТТА. ТОВА ЗНАЧИ ,ЧЕ СЛУЖБИТЕ СА ОВЛАДЯНИ ЗА ТЕХНИ ОБЛАГИ. А ТЕ СА .. ПОЗНАЙТЕ ТОЙЙ И КОЙЙЙЙ. КАКТО И ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВКА. НИЕ СИ ДЖАФФФКАМЕ А ТЕ СИ ПРАВЯТ ЩО ЩЪТ. ВЯРНО Е ТОВА. НИЕ СИ ДЖАФКАМЕ ЛАЕМ КЪТ КУЧЕТА ПО ФОРУМИТЕ ФЕЙСА ИНСТА НО КЕРВАНА СИ ВЪРВИ. ТРЕБЕ ДЕЛА ДУМИТЕ ТУК СА ТЪРПЕНИЕ.
  • 14 Хахахаха

    27 0 Отговор
    Ейй страшни смешници ще се окажат куките
    Искат увеличение на заплатите
    Мижитаци
  • 15 нннн

    19 0 Отговор
    Не знаели кого са пазили? Нито пазачите, нито началниците - до министър вкл. - не знаели? Тия и ... ти ли са???
  • 16 оня

    10 0 Отговор
    ОНЗИ от синдиката знае...,дайте го
  • 17 Трагикомедия

    8 1 Отговор
    Ми ората са муааааали дюнериии и са срраааайли мазни клеееееефуууууцииииий у клуба бе. То 60000 само с това се занимават.
  • 18 Тома

    12 0 Отговор
    Пазиха каскета сарафа мето франтишек ушев и т.н. които отиваха да си вземат кеша от пепи
  • 19 гост

    13 0 Отговор
    МНР, призна: Патрулките са пазели ИФ "главен прокурор", магистратите черпещи се с пликове в заведението и по край другото ЕВЕНТУАЛНО Пепи Еврото! А един клошар ги заплашвал с намерени в мол телефони! МВР пак ни фвана с насапунисани очи и уши в банята !
  • 20 А какво?

    9 0 Отговор
    А какво? Да не е Бистро за патрулки? И там ли им е мястото?
  • 21 криминалци отвред

    9 0 Отговор
    трагедия не е ,комедия не е , това е разпад ,деградация ,деморализация и обикновена криминална простотия.
  • 22 Ха-ха

    5 0 Отговор
    МВР не знаели. Аз пък знам.
  • 23 Бойко Рашков

    3 0 Отговор
    Сега разбрахте би , кой е шефа?!:)
  • 24 Емигрант

    6 0 Отговор
    Ха ха ха тези палячовци не знаят какво правят там ВЕРНО ЛИ БЕ ШМЕКЕРИ ! Българската полиция е точно копие на телефонните измамници 1 към 1 са ! Срамно е да си българин, изобщо не ми имитирайте сега патриотизъм,,а помислете как да изтриете този срам на следващите избори !
  • 25 13675

    6 0 Отговор
    Ееее, измислете нещо по достоверно. Ама, така става с назначени калинки.... НИКОЙ, НЕ ВИ ВЯРВА
  • 26 Айде

    8 0 Отговор
    Значи, в работно време полицаите свободно се разхождат без задачи и изисквания!? Паркират си, където искат, пият си кафето, нямат длъжностни характеристики, както и оценки за свършената работа! Паразити! Истината е, че едни и същи мутри се въртят последователно в охранителния бизнес, в МВР и в мутренските групировки! Така е от много години! Че и министри стават! Че и повече!
  • 27 пенсионер

    3 0 Отговор
    Моите гащи ми са пълни, но аз незнам дали аз съм ги напълнил, Тези съвсем ни взеха за баламурници. До кога ще ги търпим??????
  • 28 Патрулките пред 8 те джуджета са пазели

    2 0 Отговор
    Някой да не отвлече Готвача както и Охранителите за това са били там! Всички са били там заради Готвача!?
  • 29 филип ейджи

    1 0 Отговор
    тулупи
  • 30 Шрот

    0 0 Отговор
    И колко години така са били случайно там всеки ден
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове