Last news in Fakti

7 Март, 2024 22:43 23 363 28

Андрей Янкулов: "Ад хок" прокурор Талева, която разследва Сарафов, още не е виждала записите на Пепи Еврото

  • сарафов-
  • петьо еврото-
  • талева

Проблем е, че такива доказателства се намират или са се намирали в разпореждане на прокурори, които са под прякото ръководство и зависимост от главния прокурор, каза юристът

Андрей Янкулов: "Ад хок"  прокурор Талева, която разследва Сарафов, още не е виждала записите на Пепи Еврото - 1

Специалният прокурор Талева, която разследва Сарафов, още не е виждала записите на Пепи Еврото. Става въпрос за предполагаеми компромати, които са иззети от жилища, които са използвани от бившия следовател Петьо Петров - Еврото.

"Проблем е самото обстоятелство, че такива доказателства се намират или са се намирали в някакъв момент, в разпореждане на прокурори, които са под прякото ръководство и зависимост от главния прокурор, спрямо когото са били събрани тези доказателствени материали", каза Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд.

Той поясни, че Софийската районна прокуратура е започнала скоростно разследване, по времето когато е тръгнало противопоставянето между бившия главен прокурор Гешев и тогавашния му наследник Сарафов. В хода на това образувано производство са събрани тези материали - флашки, хард дискове, касети и чували със заготовки на прокурорски постановления.

"Това нещо е иззето, от Софийската районна прокуратура са го изпратили на Върховния касационен съд, който администрира законните поводи, които предполагат започване на наказателно производство срещу главен прокурор и негови заместници, а в периода от време, докато се чакаше назначаването на специалния прокурор, по новоприетия механизъм, градската прокуратура, поемайки контрола върху това разследване, изисква тези доказателствени материали от ВКС и той ги дава. Това е притеснителното", подчерта Янкулов пред Bulgaria ON AIR.

Има събрани веществени доказателства и от имоти на Петьо Петров от Гърция, които са събрани с европейска заповед за разследване, изпратена от Софийската районна прокуратура.

"Можем да се надяваме, евентуално някога, ако се разплете тази история, да се разбере и съдържанието им, но аз въобще не съм оптимист, че до такова разплитане може да се стигне", отбеляза Янкулов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    96 7 Отговор
    Още ли не се убедихте че само Народния съд може да раздаде справедливост?

    Коментиран от #14

  • 2 Мда

    78 2 Отговор
    Ни чул, ни видял. Не се познаваме...
  • 3 Пич

    70 2 Отговор
    Ее.....те всички са късогледи , и пеят в хора !!! Иначе знаели всичко за всички , през цялото време !!!
  • 4 Ранбо

    81 4 Отговор
    Тая талева е собственост на ДпС, сарафа е собственост на ДпС и пепи евротао е о собственост на ДПС. И сега се "разследват". Такива комедии и Кафка и Камю не могат да измислят!
  • 5 Име

    31 3 Отговор
    Навремето са ги карали да учат наизуст Наказателните закони - това е било навремето. Без да обиждаме - този човек реално дали е точно подходящ за поста си - аз не знам - само си прави кариера - примерно. Не е първият като него, не знам честно - аз се плаша - да не стане някакъв ужас и ад по съдебните зали. Ма то - дето се вика - свикнали сме - един вид на комплексари - то да беше първият.
  • 6 Мааленски

    21 6 Отговор
    Сарафов е радост;
  • 7 Шахо

    51 3 Отговор
    Както писа софиянеца по-горе, той Народния съд ще ги намери
    Донт ворри
  • 8 Артилерист

    61 5 Отговор
    Този Пепи-Еврото е бил правист, колкото е бил и Гешев-Каскета. Те са ортаци на мутрата Борисов и шайката му и са служили като бухалки срещу неудобните. Те са от сорта на Филип Златанов-Тефтерчето, който си беше записал, че за всичко трябва да пита Б.Б., Цв.Цв. и И.Ф., както и кой да се "удари", и кой, засега, да не се закача. Еврото, Каскета, Тефтерчето и подобни, са част от шайката, които "удрят", отнемат бизнеси, рекетират, помагат на Пеевски-Кой да се ограби КТБ и прочие, за да се граби, краде и присвоява в името на ГЕРБ. Така се натрупват капитали за корупциониране и привличане на "симпатизанти". Същото като да станеш член на глутницата, начело със САЩ ...
  • 9 Рибата се вмирисва от към главата

    19 5 Отговор
    Защото на сухи няма кислород и настъпва кислородна недостатъчност
  • 10 Капитално строителство

    17 2 Отговор
    Без база няма надстройка
  • 11 Лост

    34 2 Отговор
    Тя и жена му не е участвала в шведска тройка и я надуй дядо кавала.Нищо ,че записите ги има в нета.
  • 12 Мсйорс

    19 3 Отговор
    Много мо е интересно откъде АКФ има данни зс прокуратурата и само тя ли е виновна?
  • 13 Б.Б

    37 0 Отговор
    Този Сарафов много прилича на Нотариуса! Да не са братовчеди?!

    Коментиран от #21

  • 14 Съдията

    42 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Народен съд може да има само ако заспалото стадо се събуди. Като гледам няма изгледи. Сънят е дълбок.
  • 15 Дедо

    8 10 Отговор
    Ами ти кой си бе Янкулов!!! Искаш ли аз да си отворя устата и си спомниш едни неща от преди десетина години...антикорупционен фонд..що се скри там бе, колко пари ме завлече да ти давам...
  • 16 Виктор Орбан

    16 11 Отговор
    Да не забравяме,че този т.нар.Антикорупционен фонд" се управлява от бивши шпиони на Сереуто, т.е. на най- корумпирана държава в света и терористN:1, и не веднъж са скалъпвали доказателства срещу хора, за да им пакостят и ограбват държавите им.Да не забравяме "доказателствата" за химическите биологични оръжия на Садам Хюсеин и за "доказателствата" за кланетата в Сребреница, "извършени" от Милошевич.Интересно е защо "нямат" доказателства за парите (около милиард), дадени на Про100Кире и Асфалт пашa, от Сереуто за да вкарат България във война с Русия?
  • 17 Доротея

    13 0 Отговор
    ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЪПА ФИЗИОНОМИЯ- С ЕДИН ПЪСТ ЧЕЛО! ЧИСТ И ОТКРОВЕН ПРЕСТЪПНИК: " ТЕ СА МЕЖДУ ВАС - ТЪРСЯТ СЕ"!.... ТАКА ОКАЧВАХА НАВРЕМЕТО СЪОБЩЕНИЯ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ПО ОЖИВЕНИ ВЕСТА!!!...
  • 18 Пустата тояга

    22 0 Отговор
    Народеее,събуди сееее!!!
    Всички там"горе"работят за себе си,не за обществото!
    Всички те,знаят как да "прецакат"правосъдието и обикновените граждани.Всеки от тях има за другия компромат.Един читав от тях няма!!!
    Народеее,горко ни!!!Чужд да ни пороби,лошо.Свои,роби ни правят!
    Децата ни се пръснаха по света!!!
    Сопа трябва,народееее!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Запознат

    7 0 Отговор
    Политиците не виждат и разбират че от всичките корупционни схеми и кражби облечени във власт водят до гражданска воина. Недоволството на гражданите е под нулата и когато държавата не си изпълнява функциите гражданите ще се принудят да вземат нещата във свои ръце. Държавността е абдикирала във всяко едно направление. Вътрешен ред , охрана на населението, охрана на границите на държавата, образование,социална ангажираност към населението, пенсионна система, медицински грижи, свобода на словото и правото на изразяване, справедлива съдебна система. Нищо от изброеното не влиза в критерия РАБОТЕЩО в полза на обществото което формира нацията. Така че като обобщим с безпристрастност правенето на нищо освен кражбите на управляващите гражданския бунт е неизбежен рубеж за българина.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Абе

    4 0 Отговор
    Защо триете, казвам истината. Боби Сарафов е братовчед на Сули Саферов. Проверете фактите. Това го знаят много хора. И не е обидно.
  • 24 Е този

    8 0 Отговор
    С такава противна и тъпа физиономия, която говори много за интелектуалния капацитет на лицето, представете си, е начело на нашата прокуратура!!! Ми то отвсякъде му личи мошенгийското, престъпното, нахалното! Ами, пак си ги изберете гербавите. А как не ги е срам да застават и обявяват пред камерите, че са представители на ГЕРБ!
  • 25 Гробаря

    5 0 Отговор
    Търсим виновниците за не състоялата се все още демокрация. ВИЖДАМЕ ГИ, знаем ги на 100% но не смеем да ги назовем поименно, и на всичкото отгоре сме ги оставили да ни управляват и да раздават правосъдие.
    И най интересното че те самите се издирват и разследват и не могат да се разкрият. А НАС ни няма, само съществуваме за жалост.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бат' Мунчо

    0 0 Отговор
    Тоа па СЕРАфов къ мое да е с такава баданарска грозна муцуна...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове